Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v listopadu 2016

Toskánský víkend v Luka Lu, 3. a 4. prosince

Malostranská restaurace Luka Lu připravila mimořádný víkend s pozvaným italským šéfkuchařem, který připraví toskánské speciality.

Tradiční selekce toskánských sýrů a salámů, livornská rybí polévka Cacciucco, ravioli po florentsku s fíkovo kaštanovým krémem, těstoviny tagliolini s lanýžovou omáčkou, hovězí medajlonky Rossini s lanýžovou omáčkou, pošírovaná ryba stylem Acqua Pazza, kaštanový krém s kaki a kávové Zabaione

Více informací o restaurací na www.lukalu.cz

Toskánský víkend v Luka Lu, 3. a 4. prosince

Tataráky v restauraci Ada, 22. listopadu do 4. prosince

Šéfkuchař luxusní restaurace Ada hotelu Hoffmeister&Spa***** připravil na konec listopadu několik tatarákových specialit.

Lososový tataráček s koriandrovým olejem a salátem z mořských řas wakame, tataráček z červené řepy s kozím sýrem a sušenými rajčaty, tradiční belgický hovězí tatarák ze svíčkové s hranolky a jako dezert pomerančový tataráček s fíky a lesními plody.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz

Nové menu v restauraci Ada

Nové menu v restauraci Vino di Vino

Italská restaurace Vino di Vino připravila nové menu.

Mušle Sv. Jakuba s šafránovo pomerančovou salsou, hovězí tataráček s lanýžem, mini burgery z mořských plodů, dýňová polévka s gorgonzolou, špagety chitarra s langustýnkami a šafránovou omáčkou, těstoviny Orecchiette s artyčoky, rajčaty a omáčkou z pecorina, gnocchi se salsicciou, rozmarýnem a celerem, hovězí steak se špenátovým souflé a parmezánovým krémem, jehněčí s bramborovo artyčokovým pyré, dušená chobotnice s fialovými brambory, králičí roláda plněná salsicciou, ryba Sv. Petra s lilkem, špenátem a sýrovou omáčkou a další speciality.

Více informací o restaurací na www.vinodivino.cz

Restaurace Vino di Vino
Nové menu v restauraci Aromi

Italská restaurace Aromi připravila nové sezónní menu.

Ananasové carpaccio s krevetami a dresinkem z granátového jablka, hovězí tataráček
s parmezánem a lanýžem, celerový krém s lanýžem, krevetovým tataráčkem a pancettou, ravioli
s aknčím ragú a dýňovým pyré, risotto s ústřicemi, grilovaná chobotnice s cizrnovým pyré, kachní prsa s fíky a červeným zelím, svíčková z jelena s bramborovo špenátovými noky a švestkovou omáčkou, pošírovaná hruška s čokoládovým lanýžem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.aromi.cz

Nové menu restauraci Santini Garden

Restaurace Santini Garden na Jánském vršku připravila nové menu.

Červená řepa s kozím sýrem, kachní paštika s hruškou v portském víně, koleno ze selátka na černém pivu se zelím a knedlíkem, telecí líčka po burgundsku, hovězí steak s bramborem na rozmarýnu, steak z lososo se šafránovým risottem, gnocchi s bazalkou a mozzarellou, jablečný koláč se šlehačkou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.santinigarden.cz

Nové menu restauraci Santini Garden
Korejské dny v restauraci Zlatá Praha, 23. - 27. listopadu

Restaurace Zlatá Praha hotelu InterContinental Praha,připravila ve spolupráci s jihokorejskou ambasádou menu zaměřené na tradiční korejské speciality.

Ochutnáte restované bramborové nudle Japchae s mořskými plody a zeleninou, omeletu
s mořskými plody a šalotkou, marinované hovězí žebírka na grilu, grilované vepřové maso v ostré omáčce gochu-jang, ve woku restované mořské plody se zeleninou, rýžový pokrm Bibimbap se zeleninou a masem, korejské hovězí barbecue Bulgogi a kimči polévku. A v neděli 27. listopadu připravila mimořádný korejský brunch.

Více informací o restauraci na www.zlatapraharestaurant.cz

Korejske dny v restauraci Zlatá Praha, 23. - 27. listopadu
Den díkůvzdání v restauraci Zinc, 24. listopadu

Restaurace Zinc hotelu Hilton Prague Old Town připravila na večer Den díkůvzdání mimořádnou večeři.

Nabídka specialit formou bohatého bufetu zahrnuje pečeného krocana, dýňovou polévku, dýňové koláče, saláty Waldorf a Coleslaw, koláče z pekanových ořechů a další. Cena 960 Kč na osobu zahrnuje neomezenou konzumaci jídel, piva, vína a nealko nápojů. Celý večer živá hudba.

Více informací o restauraci na www3.hilton.com

Den díkůvzdání v restauraci Zinc, 24. listopadu

Nové menu v restauraci Oblaca

Restaurace Oblaca, která se nachází ve věži Žižkovského vysílače a nabízí jedinečný rozhled na celou Prahu, připravila nové podzimní menu.

Kachní klobása s čočkou a česnekovým krémem, foie gras se švestkovou omáčkou a brioškou, marinovaná chobotnice s ibiškovou redukcí, krevety v panko strouhance, selečí šunka
s meruňkovým gelem, gnocchi s lanýžem, risotto s červenou řepou a burratou, tuňák s teriyaki omáčkou, filet pstruha s černým kořenem, daňčí hřbet s dýní, konfitovanou hlívou a pyré z černého kořene, kachní prsa s perníkovým pyré a datlovou omáčkou, jehněčí roláda, mrkvový koláč
s rozinkovou marmeládou a další speciality.

Více o restauraci na towerpark.cz/oblaca-restaurant+10

Restaurace Oblaca v Žižkovské věži
Nové menu v restauraci Bresto, od 7. listopadu

Italská restaurace Bresto připravila nové menu plné tradičních italských specialit.

Vitello tonnato, šneci po burgundsku, terinka z husích foie gras s fíkovou marmeládou, zapečený lilek s parmezánem, mušle na víně, dýňová polévka s hříbky, salát s fenyklem a kachními prsíčky, gnocchi s hříbky a parmezánem, hovězí steak s bramborem a lanýžovou omáčkou, kuřeci prso
s gratinovaným bramborem, bohatý výběr čerstvých mořských ryb, dort z vlašských ořechů a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto, od 7. listopadu
Steaky a ryby v restauraci Agave

Luxusní mexická restaurace Agave obohatila menu na čtvrteční večery o steaky a ryby.

Smažené krevety s pikantní majonézou, mořský vlk s batátovým pyré, losos s pikantní zeleninou
a smetanou s koriandrem, hovězí rib eye steak s chimichuri, flap steak se šťouchaným
bramborem a grilovanou kukuřicí a steak ze svíčkové se zapečenou bramborou a papričkami habanero.

Více informací o restaurací na www.agaverestaurant.cz

Restaurace Agave

Nové menu v restauraci Triton

Restaurace Triton na Václavském náměstí připravila nové menu.

Srnčí paštika s červenou řepou, carpaccio z chobotnice a lososa s grepovým pyré, kachní foie gras
s kešu a fíkovou marmeládou, polévka ze sladkovodních ryb s pikantní paprikou, gratinovaní šneci
s kaparovou salsou, krevety s kokosovou omáčkou a rýží, uzené kachní prso s pomerančovou omáčkou a bramborem, telecí Ossobuco s rýží, steak Rossini s kachními játry a bramborovým
pyré, smažené meruňky s vanilkovou omáčkou a zmrzlinou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Triton
Nové menu v restauraci Terasa U Zlaté studně

Noblesní malostranská restaurace Terasa U Zlaté studně připravila nové menu plné lákavých specialit. Dýňový konfit s mousse z kozího sýru a uzeným kachním prsem, grilované svatojakubské mušle s černým lanýžem a plátky sladkých brambor, telecí s marinovanými liškami a parmezánem, foie gras s lanýžem a risottem s červenou řepou a pečenou dýní, dýňová polévka s kachní kroketou, mořský vlk s houbovým ragú, kachní prsa s celerovým pyré a patisony, holoubě plněné foie gras
s dýňovým pyré a kaštany, daňčí hřbet s hlívou, noky a karamelizovanými broskvemi a další speciality.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nové menu v restauraci Terasa U Zlaté studně
Nové podzimní menu v restauraci Pagana

Italská rodinná restaurace Pagana připravila nové podzimní menu.

Carpaccio z řepy s marinovaným kranasem, chobotnicový salát s pečeným bramborem a fenyklem, telecí jazyk sous vide s brokolicí a omáčkou bagna cauda, srdcovky v rybím vývaru, rajčatová polévka s burratou, těstoviny s hříbky a srdcovkami, pappardelle s jehněčím ragú, sýrové ravioli s dýňovou emulzí, hovězí steak se smržovou omáčkou, králík s dýňovým pyré a čočkovým salátem, krevety
s fenyklovým salátkem a cizrnovým krémem, kaštanové tiramisu a další speciality.

Více informací o restauraci na www.pagana.cz

Nové podzimní menu v restauraci Pagana
Listopadové kurzy vaření v Chefparade

Škola vaření Chefparade připravila na listopad řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na dýňové pokrmy, kde se naučíte připravovat dýňovou polévku
s mascarpone, italské dýňové risotto, hovězí flank steak s dýňovým pyré a omáčkou z granátových jablek a cheesecake z dýně s rakytníkem.

Další zajímavý kurz je zaměřený na tradiční japonskou kuchyni, připravíte polévku Miso, tuňáka
v sezamu, krevety v tempuře, špízy Yakitori a nudle Udon s hovězím masem.

Více o aktuálních kurzech na leden na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Nové menu v restauraci Chateau St. Havel od 7. listopadu

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové menu.

Uzený losos s kandovaným fenyklem a brioškou, špíz z chobotnice a krevet, telecí hřbet s foie gras krémem, kapří hranolky s coleslaw salátem, foie gras s marinovanou hruškou, hříbkový krém se sýrovou kroketou, hříbkové risotto s kuřecím prsem a hříbkovou omáčkou, kachní prso a srdíčka
se zelňáky a bramborovým ragú, jelení hřbet s kaštanovou nádivkou a šípkovým pyré, candát
s červenou čočkou, vídeňský Sachr dort, višňové créme brulée a další speciality.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze

Ještě v listopadu můžete navštívit farmářské trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad a na Náplavce. Přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, podzimní ovoce, zeleninu, čerstvé hovězí, jehněčí
i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice, husy, kachny a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, mošty, pečivo, med, houby a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

© 2008-2016 Restaurant-Guide

Facebook

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz