Lokální legendární burger

český burger

Pro 4 osoby

1 kg mletého hovězího masa
4 hamburgerové housky
4 lžičky másla
1 lžička kořenící soli
4 listy hlávkového salátu nebo salátu lolo biondo
4 plátky velkého rajčete
4 lžíce křenové majonézy
4 plátky rolované uzené krkovice
8 plátků znojemských okurek 9-12 cm
20 dkg smažené cibulky

Mleté maso rozdělíme na 4 porce, které vytvarujeme na stejně vysoké burgery. Připravené burgery dáme na rozpálený gril, lehce posypeme půlkou kořenící soli a pečeme z jedné strany cca 4-5 min. Opečené burgery otočíme, posypeme zbylou půlkou kořenící soli a pečeme dalších 4-5 minut než je maso propečené.

Mezitím co se nám burgery grilují si opečeme z obou stran plátky uzené krkovice. Na chladnějším místě grilu si zlehka opečeme rozpůlené hambugerové housky.

Housky rozložíme na stůl a potřeme na vnitřní straně křenovou majonézou. Na spodní část housky dáme list salátu, plátek rajčete, na rajče opečený burger.

Na opečený burger položíme grilovanou uzenou plec, 3 plátky znojemské okurky nakrájené po délce, posypeme smaženou cibulkou a přiklopíme druhou půlkou hamburgerové housky.

Doporučujeme podávat s lehkým zeleninovým salátem nebo smaženými hranolkami.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Hard Rock Cafe

Lokální legendární burger

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -