Velikonoční nugátový beránek Forma na beránka o hmotnosti cca 800 g Máslo 140 g Postup: Příprava 30 min. Pečení (dle velikosti formy beránka) cca 30 min. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Změklé máslo vyšleháme s polovinou dávky cukru do běla a poté za stálého šlehání přidáváme žloutky. Nakonec snížíme rychlost šlehače na polovinu a přiléváme šlehačku. Krátce prošleháme. V druhé nádobě vyšleháme bílky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem v pevný sníh. Dále si připravíme mouku s kypřícím práškem. Do směsi se žloutky přidáme polovinu sněhu a zlehka promícháme, přidáme druhou polovinu sněhu a směs mouky s kypřícím práškem. Poté hmotu rozdělíme na dvě poloviny a druhou polovinu obarvíme kakaem. Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy dáme nejprve světlou hmotu na kterou položíme kostičky nugátu (lze nahradit mléčnou čokoládou) a posypeme vlašskými ořechy. Poté zakryjeme tmavou hmotou, povrch zarovnáme a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C (dle velikosti formy beránka cca 30 min). |
- RESTAURACE - KUCHYNE - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHUDKY - MAPA -