Chřestový salát s pošírovaným vejcem a balsamikem - Recept

Suroviny pro 4 osoby:

1/2 ledového salátu
Balíček bílého a zeleného chřestu
12 ředkviček
1 balení řeřichy
200g Cherry rajčátek
4 vejce
Balsamikov? ocet
Vinný ocet
Olivový olej

Postup:

Očistěte zelený a bílý chřest a nakrájejte na kousky. Ledový salát a ředkvičky nakrájejte nadrobno a cherry rajčátka rozčtvrťte.

Balsamikový ocet, vinný ocet a olivový olej jemně vyšlehejte metlou.

Pošírované vejce: do vroucí osolené vody přidejte 1 lžíci octa. Ve vařící vodě koncem vařečky vytvoříme vír a do něj vyklepneme celé vejce. Lžící ve vodě pak přetahujeme bílek kolem žloutku. Vaříme 3 minuty – aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý!

Do talíře naaranžujeme ledový salát, přelijeme částí balsamikové zálivky, přidáme ředkvičky, řeřichu, cherry rajčata a nakrájený chřest. Navrch vložíme pošírované vejce a přelijeme zbytkem zálivky.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Jan Wiesner
šéfkuchař restaurace Midtown Grill

Chřestový salát s pošírovaným vejcem a balsamikem - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -