Rybí Halászlé (z oblasti Szeged) - Recept

Na 5 porcí

1 kg hlav sladkovodních ryb /ořezy1 kg
0,8kg kapr celý a jiné sladkovodní ryby anebo půlky
1 kg kapří filé
Cibule
Mrkev, celer, petržel
Paprika bílá, rajčata
Sádlo
Petrželka
Paprika mletá, kmín, pepř, sůl
Česnek 0,050
Majoránka, estragon

Tato tradiční rybářská polévka se vaří v jednom kotli a nejlépe na ohni.

Na sádle orestujeme cibuli, přidáme rajčata, bílou slovenskou papriku krájenou na kostky, koření, česnek ryby, rybí kosti a ořezy zasypeme výběrovou mletou červenou paprikou, zalijeme dostatkem vody a pomalu vaříme.

Z polévky vybereme maso a kosti vše pečlivě obereme a vrátíme zpět do kotle, rozmixujeme
a přecedíme - přepasírujeme přes síto.

Dochutíme zbylým kořením, česnekem vhodíme bylinky a do každé porce polévky zavaříme porci vykoštěného kapra / sumce, úhoře, candáta /

Podáváme s bílým maďarským chlebem

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Vojtěch Petřík
šéfkuchař restaurace Budapešť

Rybí Halászlé (z oblasti Szeged) - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -