Čokoládový fondán s hruškovým kompotem - Recept125 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %) Postup: V robotu si ušlehejte vejce s cukrem. Ve vodní lázni si rozpustíte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout. Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte. Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Kaľdá formička potřebuje trochu jiný čas. Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minuty vychladnout. Opatrně ho vyjměte z forem a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý. Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Santini Garden |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -