Malinový koláč - Recept

Na linecké těsto:

180g másla
90g cukru moučka
1 vejce,
1 žloutek
27 dkg hladké mouky

Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a žloutek, nakonec zamícháme s moukou. Vložíme do formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 min.

Smetanové krém:

200g smetany 33 %
180g zakysané smetany
55 g cukr krupice
0,8 dkg želatiny plátkové.

Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, želatinu namočíme do studené vody, následně rozpustíme v mikrovlnné troubě a horkou vmícháme do směsi cukru a zakysané smetany a nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu.

Krém rozetřeme na vychladlý upečený koláč a necháme v lednici tuhnout

Čerstvé maliny (400 g) rozložíme na koláč a opatrně, ideálně štětcem, nanášímé želé, které si vytvoříme z ovoželu nebo želatiny, nakonec necháme opět ztuhnout v lednici.

Želé z ovoželu:

Použijeme 2,5 dl vody na 100 g ovoželu. Voda se nechá dojít do varu, odstaví se a ovožel se zamíchá do horké vody.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytlo MojeCukrářství

Malinový koláč - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -