Restaurant-guide.cz

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kurzu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

Restaurace Luka Lu, 24. 12. a 25. 21. 2016
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

Restaurace Luka Lu na Malé Straně připravila mimořádné dalmátské vánoční menu. Jadranská rybí polévka, černé sépiové risotto, dalmátský pršut a pečené papriky, salát s mořskými plody, pražma na grilu s mangoldem a bramborem, telecí roláda, plněné kalamáry, telecí pečené pod sačem, jablko s ořechovou náplní a zmrzlinou
a čokoládový dort.

Cena za osobu: A la carte

Francouzská restaurace Art Nouveau, 24. 12. 2016
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

V noblesní Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě připravili na Štědrý den tradiční české menu. Tradiční kuba s majoránkovou pěnou, kapří velouté, smažený řízek nebo kapr s bramborovým salátem a povidlové taštičky se slivovicí.

Alternativou je menu gurmánské. Kuřecí balotina s foie gras a lanýžem, krém
z jeruzalémských artyčoků s konfitovaným bažantem, dančí hřbet v oříškové krustě
s kaštanovým pyré a nugát s hořkou čokoládou.

Cena za osobu: 2.290 Kč / 2.790 Kč

Restaurace Bresto, 24. 12. 2016
Praha 1, Štěpánská 31, Tel: 222 212 810

Italská restaurace Bresto připravila na Štědrý den několik specialit.

Šneci po burgundsku, tataráček z tuňáka, toskánská vánoční polévka ze zeleniny, salát s kozím sýrem, kachní prsíčka se salátem a fenyklem, špagety se šneky a bylinkami, risotto s humrem, tresčí filet s pyré z fialových brambor, vepřový řízek s bramborovým salátem a caponatou, sorbet s mátou a melounem a italská vánoční bábovka pandoro.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Sarah Bernhardt, 24. 12. a 25. 12. 2016
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Krásná secesní restaurace Sarah Bernhardt ve slavném hotelu Paříž připravila na Vánoce luxusní 5 chodové menu. Zvěřinová terinka, telecí consommé se sýrovými noky, variace rybích předkrmů, roláda z krůty s kaštanovou nádivkou a bramborovým koláčem nebo filet z candáta v papilotě s kubou, konfitovanou řepou a koprovo citrónovou omáčkou a švestkový puding se šódo. V ceně sklenka šampaňského, káva, čaj a portské nebo koňak.

Cena za osobu: 145 EUR

Restaurace Alcron (michelin*), a restaurace La Rotonde 24. 12. 2016
Praha 1, Štěpánská 40, Hotel Alcron, Tel: 222 820 410

Roman Paulus, šéfkuchař michelinské restaurace Alcron, připravil na Štědrý večer slavnostní 7 chodové degustační menu plné lákavých specialit. Pečená řepa s kozím sýrem a pohankou, hovězí tataráček, terina z foie gras s perníkovým krémem, rybí consommé, šneci s kroupami houbami, srnčí s hráškem a mrkví a pečené jablko se skořicovým krémem a jablečnou granitou.

V restauraci La Rotonde, která je součástí hotelu Alcron, se můžete těšit na večeři podávanou formou bohatého teplého a studeného bufetu, který zahrnuje ústřice, krevety, sushi, rybí polévku, daňčí kýtu, vánoční krůtu, steaky na grilu, pečenou kachnu, kančí ragú a mnoho dalšího. V ceně zahrnuta konzumace piv, vín a nealko.

Cena za osobu: Alcron 4.500 Kč, La Rotonde 3.300 Kč

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 24. 12. - 27. 12. 2016
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Restaurace Ada nabízí na vánoční svátky sváteční 5 chodové menu. Terina z foie gras s fíkovým chutney, tempura krevety s wasabi pěnou a salátem z mořských řas, consommé z kapouna, steak z tuňáka s limetkovou omáčkou a čočkovým risottem nebo jehněčí hřbet s dýňovým pyré a liškami a nugátový dezert s jahodovým kaviárem a mandlovou omáčkou.

Cena za osobu: 1.490 Kč

Restaurace Mlýnec, celý prosinec 2016
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec, která se nachází u paty Karlova mostu, s výhledem na Prahu, připravila 4 chodové vánoční menu. Kuřecí šunka s celerovým salátem, krém
z jeruzalémských artyčoků a kaviárem a uzeným lososovým pstruhem, candát
v těstíčku s křenovo citrónovou omáčkou a bramborovým salátem a vánoční čokoládovo marcipánová roláda.

Cena za osobu: 1.390 Kč

Restaurace Hergetova Cihelna, 24. 12. 2016
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova Cihelna připravila na Vánoce sváteční 3 chodové menu. Rybí krémová polévka s račími ocásky nebo račí koktejl s čekankou, květákem a křenem, pečené prso bažanta s kroketou z bažantích stehen s kapustičkami a kaštanovým pyré a ve víně pošírovaná hruška s lesním ovocem a vanilkovou omáčkou.

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace Midtown Grill, 25. 12. 2016 brunch
Praha 1, V Celnici 8, hotel Marriott , Tel: 222 881 212

Restaurace Midtown Grill v hotelu Marriott připravili na Boží hod mimořádný vánoční brunch formou bohatého studeného a teplého bufetu včetně neomezené konzumace, piva, vín a nealko nápojů.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Restaurace La Republica, 24. 12. 2016
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Restaurace La Republica připravila speciální 4 chodové štědrodenní menu. Houbový kuba, tradiční rybí polévka, smažený kapr nebo telecí řízek s bramborovým salátem
a jablečný závin.

Cena za osobu: 500 Kč

Restaurace Zlatá Praha, 24. 12. 2016
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

V luxusní restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental nabízí na Štědrý den.
4 chodové české nebo speciální menu. České menu: šneci s křenem a bylinkovým máslem, rybí krémová polévka s omáčkou rouille, filet z kapra s fenyklovo kroupovým salátem a máslovou omáčkou a tvarohové knedlíčky s marinovanými jablky.
Sváteční menu: perníkové mille feuille s foie gras a fíkovým chutney, kaštanová polévka s uzeným kachním prsem, hovězí steak s humrovým risottem a čokoládový dezert. Na Boží hod a na Štepána restaurace připravila mimořádný sváteční brunch, který zahrnuje neomezenou konzumaci z bohatého bufetu včetně piva, vína a nealko.

Cena za osobu: 1.800 Kč / brunch 1.690 Kč

Restaurace Hradčany Savoy, 24. 12. 2016
Praha 1, Keplerova 6, hotel Savoy, Tel: 224 302 430

V luxusní restauraci Hradčany ve známém hotelu Savoy, který se nachází na Pohořelci nad Pražským hradem, připravili na vánoční svátky 4 chodové menu. Foie gras
s fíkovým želé, rybí krémová polévka s humrovými ravioli a lotosovým kořenem, rib eye steak s bramborovým koláčem a batátovým pyré va perníkovou omáčkou
a heřmánkový krém s vanilkovou omáčkou a mandlovou zmrzlinou. Alternativou je také menu vegetariánské.

Cena za osobu: 1.490 Kč / 1.890 Kč

Restaurace Zinc, 25. 12. 2016
Praha 1, V Celnici 7, Hotel Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

Restaurace Zinc se nachází v hotelu Hilton Prague Old Town, připravila mimořádný sváteční brunch na Boží hod. Neomezená konzumace formou bohatého a studeného a teplého bufetu. Živá jazzová hudba, přípitek, dětský koutek a parkování zdarma.

Cena za osobu: 1.250 Kč

Restaurace COMO, 24. 12. 2016
Praha 1, Václavské náměstí 45, Tel: 222 247 240

Restaurace COMO na Václavském náměstí připravila na Štědrý večer nabídku formou bohatého bufetu. Kalifornské rolky, rybí polévka, pošírovaná treska, vepřová panenka s povidlovou omáčkou, gulášek, smažený kapr s bramborovým salátem, krůta s nádivkou, výběr salátů, sýrů a dezertů. Neomezená konzumace piva, vína a nealko nápojů.

Cena za osobu: 1.900 Kč

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 24. 12. 2016
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 221 984 160

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře Tančícího domu s jedinečným výhledem na Vltavu s Pražským hradem, připravila na Vánoce sváteční 5 chodové menu. Kachní galantinka s foie gras a perníkovým pyré, pečená treska s mořským šnekem
a petrželovým pyré, jelení steak se zvěřinovou klobáskou a uzeným květákovým pyré, variace sýru s ořechy a marmeládou a jako dezert tropické ovoce gratinované se sabayonem.

Cena za osobu: 2.750 Kč

Restaurace Villa Richter, 24. 12. 2016
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251, Tel: 257 219 079

Restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den 4 chodové gurmánské menu. Gratinované ústřice, lanýžové krém, filet z halibuta nebo křepelčí prsa s kaštanovým krémem a kokosový dezert s čokoládovou pralinkou.

Cena za osobu: 2.990 Kč

Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2016
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Malostranská beseda připravila k obědu na Štědrý den speciální nabídku. Šnečí maso v žampionech, tradiční rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem, grilovaný kapr s bramborem a husí stehno s houbovým kubou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Tetu Brissy, 5. 12. - 26. 12. 2016
Praha 10, Benice, Květnového povstání 194, Tel: 267 268 700

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na celý prosinec vánoční menu. Tradiční houbový kuba s uzeným kachním prsem, rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem, krůtí rolka s kaštany, slaninou a dýňovým pyré a tvarohový dezert s ořechovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Zvonice, 24. 12. 2016
Praha 1, Jindřišská, Jindřišská věž, Tel: 224 220 009

Restaurace Zvonice připravila vánoční 5 chodové menu. Houbový kuba s hříbky, kaštanový krém s pancettou neno hráškový krém s mušlí Sv.Jakuba, gratinovaní šneci se sýrem raclette nebo srnčí hřbet s ragú z lišek, smažený kapr s bramborovým salátem nebo kachní prso a bramborovým pyré a ve víně dušená hruška s ořechovou zmrzlinou nebo čokoládový fondant s pomerančovou omáčkou. Variantou je
i vegetariánské menu.

Cena za osobu: 2.850 Kč

Restaurace Chateau St. Havel, 23. 12. - 31. 12. 2016
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

Restaurace Chateau St. Havel připravila na Vánoce speciální menu. Kapří hranolky
s bramborovými škubánky, šnečí ragú, smažený kapr s bramborovým salátem, krůtí prso s vinnou klobásou a kubou, králičí stehno se zelnou plackou a cibulovým pyré, kančí kýta s pažitkovým pyré, v koňaku marinované fíky a další speciality.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, 24. 12. 2016
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

Restaurace hotelu Hilton Prague připravila na Štědrý večer sváteční 4 chodové menu zahrnující například ústřice, tuňáka, telecí svíčkovou s lanýži a další. Živá hudba celý večer. Variantou je i menu pro vegetariány. Na Boží hod restaurace připravila mimořádný sváteční brunch s neomezenou konzumací lahůdek z teplého a studeného bufetu.

Cena za osobu: 1.190 Kč, brunch 1.090 Kč

Restaurace & bar Crystal, 24. 12. 2016
Praha 1, V Kolkovně 7, Tel: 607 337 337

Restaurace Crystal připravila na Štědrý den sváteční 3 chodové menu. Tradiční rybí polévka nebo šneci po burgundsku, smažený kapr s bramborovým salátem nebo kachní stehno s bramborovými šiškami a červeným zelím a jablečný závin.

Cena za osobu: 650 Kč

Restaurace Santini Garden, 23. 12. - 25, 12. 2016
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Restaurace Santini Garden na Jánském vršku připravili na Vánoce speciální 4 chodové menu. Hovězí tataráček s toastem a okurkovou omáčkou, rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem nebo steak z jelena s dýňovým pyré a vaječný krém se sušenkou cantucini a rumem.

Cena za osobu: 1.250 Kč

Restaurace Kampa Park, 24. 12. 2016
Praha 1, Na Kampě 8b, Tel: 296 826 112

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila na Štědrý večer speciální 4 chodové menu. Uzené mušle sv.Jakuba s jablkem, koprovou emulzí a lososovým kaviárem, candát na grilu se špaldovým risottem, telecí líčka
s topinamburem a lanýžovou šťávou a mučenkový créme bulée s čokoládovou tartaletkou.

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace La Bodeguita del Medio, 24. 12. 2016
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita del Medio připravila na Štedrý den speciální menu. Čerstvé ústřice, zapečení šneci v bylinkovém másle s česnekem, candát
s dýňovým pyré a Beurre Blanc omáčkou, smažený telecí řízek s bramborovým salátem a flambované jahody s krémem chantilly.

Cena za osobu: A la carte

Vánoce v Praze

Vánoční svařák

Vánoční kapr

Vánoční večeře

© 2008-2016 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz