Restaurant-guide.cz

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kurzu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

Francouzská restaurace Art Nouveau, 24. 12. 2015
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

V noblesní Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě připravili na Štědrý den tradiční české menu. Tradiční kuba s majoránkovou pěnou, rybí polévka, smažený řízek nebo kapr s bramborovým salátem a jablečná žemlovka s rakytníkovou zmrzlinou.
Alternativou je menu gurmánské. Paštika z foie gras s lanýžem s uzeným kachním prsem, hříbková polévka s mušlí Sv. Jakuba, pečený jelení hřbet s pyré z fialových brambor a švestkovou omáčkou a sněhový dezert s maracujou, zmrzlinou z limetky
a koriandru a čokoládovou omáčkou.

Cena za osobu: 2.150 Kč / 2.690 Kč

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 24. 12. - 27. 12. 2015
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Restaurace Ada nabízí na vánoční svátky sváteční 5 chodové menu. Carpaccio hovězí nebo z mečouna, křepelka s houbovým kubou a lanýžem, račí polévka nebo polévka
z černého kořene s foie gras, hovězí steak s chřestem a violette bramborem nebo filet z candáta se šafránovou omáčkou a čočkovým risottem a ve víně pošírovaná hruška.

Cena za osobu: 1.490 Kč

Restaurace Pálffy Palác, 24. 12. 2015
Praha 1, Valdštejnská 14, Tel: 257 530 522

Noblesní restaurace v barokním paláci Pálffy na Malé Straně připravila na Štědrý den k obědu 3 chodové menu. Uzený losos s kozím jogurtem a pomerančovým salátem nebo dýňová polévka, krůtí prso s pastinákem a pyré ze sladkých brambor nebo candát
s lehkým bramborovým salátem a vánoční cukroví.

Cena za osobu: 990 Kč

Restaurace Luka Lu, 24. 12. a 25. 21. 2015
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

Restaurace Luka Lu na Malé Straně připravila mimořádné dalmátské vánoční menu. Jadranská rybí polévka, černé sépiové risotto, dalmátský pršut a pečené papriky, salát s mořskými plody, pražma na grilu s mangoldem a bramborem, telecí roláda, plněné kalamáry, telecí pečené pod sačem, jablko s ořechovou náplní a zmrzlinou
a čokoládový dort.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Casa De Carli, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, Vězeňská 5, Tel: 224 816 688

Restaurace Casa De Carli nabízí na vánoční svátky luxusní 5 chodové menu. Telecí tataráček, dušení šneci s houbami nebo krevety s čekankovým salátem, nebo hovězí vývar s těstovinami, humrové carpaccio s risottem a mangovou omáčkou, nadívané krůtí prso s kapustou a bramborovou kaší nebo grilovaná chobotnice s cizrnou a celerem a tradiční vánoční dezert panettone s mascarpone.

Cena za osobu: 1.895 Kč

Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2015
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Malostranská beseda připravila k obědu na Štědrý den speciální nabídku. šnečí maso v žampionech s parmezánem, marinovaný losos s wasabi, tradiční rybí polévka, telecí řízek s bramborovým salátem, kapří filet s bramborem, kachní stehno s houbovým kubou, a buchtičky s vanilkovým krémem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Kampa Park, 24. 12. 2015
Praha 1, Na Kampě 8b, Tel: 296 826 112

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila na Štědrý večer speciální 4 chodové menu. Uzená kachní prsa s červenou řepou a ovčím sýrem, candát s artyčoky a fazolovým ragú, telecí líčka se smržovou omáčkou
a topinamburem a čokoládový dort s malinami.

Cena za osobu: 2.350 Kč

Restaurace Alcron (michelin*), 24. a 25. 12. 2015
Praha 1, Štěpánská 40, Hotel Alcron, Tel: 222 820 410

Roman Paulus, šéfkuchař hotelu Alcron, připravil na Štědrý večer slavnostní 5 chodové menu plné lákavých specialit v restauraci Alcron a v restauraci La Rotonde bohatou nabídkou teplého a studeného bufetu formou neomezené konzumace.
Na Boží hod bude připraven brunch s bohatou nabídkou teplého a studeného bufetu formou neomezené konzumace.

Cena za osobu: Alcron 3.500 Kč, La Rotonde 2.000 Kč, brunch 1.499 Kč

Restaurace La Finestra, 24. 12. - 25. 12. 2015
Praha 1, Platnéřská 90/13, Tel: 222 325 325

Italská restaurace La Finestra připravila speciální italské 4 chodové menu. Hovězí carpaccio, kaštanová polévka s kalamárovým soté, pečená křepelka s ovocnou nádivkou, kroupový risottom s foie gras, lanýžem a jalovcovou omáčkou a čokoládový dort.

Cena za osobu: 1.950 Kč

Restaurace Terasa U Zlaté Studně, 24. 12. 2015
Praha 1, U Zlaté studně 166/4, Tel: 257 533 322

V restauraci Terasa U Zlaté Studně, s jedním z nejkrásnějších výhledů na Prahu přes střechy Malé Strany, připravil šéfkuchař Pavel Sapík exkluzivní 7 chodové menu. Bliny s lososem a kaviárem, carpaccio z červené řepy s uzeným úhořem, restovaná foie gras s houbovým Kubou, tradiční rybí polévka , pečená kambala a humr
a špenátové lasagne, pomalu pečené jehněčí s brzlíkem a pyré z fialových brambor
a čokoládový fondant.

Cena za osobu: 2.500 Kč

Restaurace Hradčany Savoy, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, Keplerova 6, hotel Savoy, Tel: 224 302 430

V luxusní restauraci Hradčany ve známém hotelu Savoy, který se nachází na Pohořelci nad Pražským hradem, připravili na vánoční svátky 4 chodové menu české, které zahrnuje kapří tatarák s koprem a kapary, rybí polévku, filet z candáta nebo kuřecí řízek s bramborovým salátem a pečené jablko s marcipánem a vanilkovou omáčkou a zmrzlinou. V nabídce je i menu mezinárodní, které zahrnuje mušle Sv. Jakuba, rybí polévku s humrem a mořskými plody, jelení steak s perníkovou omáčkou, fíky
s gratinovanými bramborami a pomerančový dezert s višňovým sorbetem. Alternativou je také menu vegetariánské.

Cena za osobu: 1.490 Kč / 1.890 Kč

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 24. 12. 2015
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 221 984 160

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře Tančícího domu s jedinečným výhledem na Vltavu s Pražským hradem, připravila na Vánoce sváteční 5 chodové menu. Terinka
z foie gras s kachním prsem, humří bisque, hovězí steak s brambory, artyčoky
a mangoldem, francouzské sýry s fíkovou marmeládou a čokoládový parfait.

Cena za osobu: 2.490 Kč

Restaurace Sarah Bernhardt, 24. 12. a 25. 12. 2015
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Krásná secesní restaurace Sarah Bernhardt ve slavném hotelu Paříž připravila na Vánoce luxusní 5 chodové menu. Zvěřinová terinka, telecí consommé, variace rybích předkrmů, hovězí Welington s bramborovým pyré a kaštany nebo filet z candáta
s konfitovanou řepou, citrónovou omáčkou a zeleninou a vánoční puding.
V ceně sklenička portského nebo koňaku, káva a čaj.

Cena za osobu: 125 EUR

Restaurace The Grill, 24. 12. a 25. 12. 2015
Praha 4, Kongresová 1, Hotel Corinthia, Tel: 261 191 206

Restaurace hotelu Corinthia připravila na Štědrý večer bohatou nabídku jídel formou teplého a studeného bufetu.
Na Boží hod si můžete vychutnat 4 chodové menu: terinka z foie gras s dýňovým chutney, humrový bisque, pečený krocan s kaštany a čokoládový cheesecake.
Cena zahrnuje pivo, lokální víno a nealko.

Cena za osobu: 990 Kč

Bistro La Bottega Gastronomica, 21. 12. - 27. 12. 2015
Praha 2, Ondříčkova 17, Tel: 222 725 514

Italský obchod a bistro La Bottega Gastronomica připravila na Vánoce 4 chodové menu. Kuřecí vývar s těstovinami passatelli, lasagna s kaštanovou omáčkou a pěnou z pecorina, perlička se sýrovou nádivkou a kapustou a vánoční dezert panettone.

Cena za osobu: 795 Kč

La Bottega di Finestra, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, Platnéřská 11, Tel: 222 233 094

Lahůdkárna La Bottega di Finestra připravila na Vánoce 4 chodové menu. Krevetový tataráček s avokádem a granátovým jablkem, ravioli s kachním masem, halibut na grilu s pyré z červené řepy,

Cena za osobu: 950 Kč

La Bottega Tusarova, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 7, Tusarova 39, Tel: 220 610 065

Holešovická lahůdkárna La Bottega Tusarova připravila na Vánoce 5 chodové menu. Gurmet pizza s burratou, rybí polévka, plněné agnolotti s perličkou a dýní, candát s čočkou, lanýžovými brambůrky grenaille a tuřínovým pyré a a dezert Baba s růžovou zmrzlinou a citrónovým krémem.

Cena za osobu: 795 Kč

Restaurace Délice, 24. 12. 2015
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Restaurace Délice na Jánském vršku nabízí 4 chodové vánoční menu. Drůbeží paštika s fíkovým chutney, rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem nebo kuřecí steak s bramborovou kaší a grilovanou zeleninou a jablečný koláč.

Cena za osobu: 660 Kč

Restaurace Torino, celý prosinec, mimo 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 8, Voctářova 5, Tel: 722 286 664

Libeňská restaurace Torino, připravila na prosinec speciální 5 chodové menu s vánoční tématikou. Pralinka z křepelky s kachními játry a brioškou, šneci po pražsku, rybí polévka, jehněčí hřbet s karotkovým pyré a špetzlemi a karamelový cheesecake. Na vánoční svátky má podnik zavřeno.

Cena za osobu: 850 Kč

Restaurace Midtown Grill, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, V Celnici 8, hotel Marriott , Tel: 222 881 212

Restaurace Midtown Grill v hotelu Marriott nabízí na Štědrý večer mimořádné sváteční menu a 25. a 26. prosince pak vánoční brunch.

Cena za osobu: 1.790 Kč / 1.150 Kč brunch

Restaurace Triton, 24. 12. 2015
Praha 1, Václavské nám. 26, Hotel Adria, Tel: 221 081 218

V restauraci Triton na Štědrý večer připravili sváteční 5 chodové menu. Uzené kachní prsíčko s čočkovým salátem, tradiční rybí polévka, houbový kuba, smažený kapr
s bramborovým salátem nebo kančí hřbet se šípkovou omáčkou a hruška pošírovaná ve víně s ořechovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.912 Kč

Restaurace Hergetova Cihelna, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova Cihelna připravila na Vánoce sváteční 3 chodové menu. Rybí krémová polévka, daňčí hřbet s kardamonovou omáčkou a pyré ze sladkých brambor a jablečný Tarte Tatin se zmrzlinou. Zauzený pstruh s čočkovým salátem, konfitovaná krkovička z kance s lanýžovou omáčkou a bramborovým pyré a krém karamel
s mandlovým krokantem.

Cena za osobu: 1.195 Kč

Restaurace Villa Richter, 24. 12. 2015
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251, Tel: 257 219 079

Restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den 5 chodové gurmánské menu. Telecí paštika s jeřabinovou omáčkou a pistáciemi, krevetový bisque, vánoční sorbet, filet kambaly s beurre blanc omáčkou, bramborem a špenátem nebo prsa z křepelky s foie gras ricottovými nočky a variace dezertů.

Cena za osobu: 2.290 Kč

Restaurace Rugantino, 24. 12. - 26. 12. 2015
Praha 1, Křížovnická 12/61, Tel: 222 312 275

Italská restaurace Rugantino v centru Prahy připravila na vánoční svátky speciální menu. Gratinované sardinky, výběr italských lahůdek, hříbkové risotto, špagety
s krabím masem, ravioli s hovězím masem, smažený mix mořských plodů a ryb, filet kranase v mandlové krustě, perlička s kaštanovou nádivkou, tradiční italský dezert panettone s čokoládovým krémem a pistáciová oplatka s mascarpone.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace & bar Crystal, 24. 12. 2015
Praha 1, V Kolkovně 7, Tel: 607 337 337

Restaurace Crystal připravila na Štědrý den sváteční 3 chodové menu. Tradiční rybí polévka nebo šneci po burgundsku, smažený kapr s bramborovým salátem nebo kachní stehno s bramborovými šiškami a červeným zelím a jablečný závin.

Cena za osobu: 510 Kč

Restaurace Pagana, 24. 12. 2015
Praha 1, Vladislavova 17, (atrium ČP), tel: 224 056 300

Italská restaurace Pagana připravila na štědrodenní oběd tradiční rybí polévku
a šneky na česneku se skleničkou prosecca.

Cena za osobu: 430 Kč

Restaurace Amade, 24. 12. 2015
Praha 1, Karolíny Světlé 34, Tel: 230 234 316

Restaurace Amade připravila na Štědrý večer 4 chodové menu. Uzený pstruh
s jablečným pyré nebo uzené kachní prso s čočkou ravioli z červené řepy, topinamburový krém s lososovým tataráčkem nebo rybí polévka, telecí sous vide
s karotkovým pyré nebo pošírovaný losos s fenyklovým salátem nebo dýňové risotto
a čokoládový fondant se zmrzlinou nebo créme brulée ze skořice a pomerančů.

Cena za osobu: 950 Kč

Restaurace Mlýnec, celý prosinec 2015
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec, která se nachází u paty Karlova mostu, s výhledem na Prahu, připravila 4 chodové vánoční menu. Kachní prso s foie gras, maracujou, granátovým jablkem a vánočkou, polévka z černého kořenu, s lanýžem a kapří kroketou, candát na másle s topinamburem, čočkou a růžičkovou kapustou a oříškové mille feuille
s ananasovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Terasa U Prince, 11. 12. - 27. 12. 2015
Praha 1, Staroměstské náměstí 29, Tel: 737 261 842

Terasa U Prince, která se nachází přímo na Staroměstském náměstí, připravila na prosinec speciální 3 chodové menu. Tradiční rybí polévka, vídeňský řízek nebo smažený kapr s bramborovým salátem a perník s vanilkovou pěnou.

Cena za osobu: 549 Kč

Restaurace COMO, 24. 12. 2015
Praha 1, Václavské náměstí 45, Tel: 222 247 240

Restaurace COMO na Václavském náměstí připravila na Štědrý večer nabídku formou bohatého bufetu. Rostbíf, výběr salátů, rybí polévka, pošírovaná treska s mušlemi, jehněčí na bylinkách, vepřová panenka s houbami a další speciality. Neomezená konzumace piva, vína a nealko nápojů.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Restaurace Tetu Brissy, 6. 12. - 24. 12. 2015
Praha 10, Benice, Květnového povstání 194, Tel: 267 268 700

Restaurace Tetu Brissy připravila na vánoční svátky houbového kubu, rybí polévku, kapra s bramborovým salátem, krůtí rolku s kaštanovou nádivkou a perníkové muffiny se švestkovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Aromi, 24. 12. 2015
Praha 2, Náměstí Míru 6, Tel: 222 713 222

Italská restaurace Aromi připravila speciální 4 chodové menu. Polévka Minestrone
s krevetami a svatojakubskými mušlemi, ravioli s hovězími líčky, filet svatopetrské ryby se šafránovou omáčkou a telecím brzlíkem a čokoládový mousse s maracujou
a mangem.

Cena za osobu: 1.950 Kč

Restaurace Chateau St. Havel, 23. 12. - 31. 12. 2015
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

Restaurace Chateau St. Havel připravila na Vánoce speciální menu. Kapří hranolky
s houbovým kubou, ragú ze šneků, hovězí carpaccio, kapr s bramborovým salátem, filety z candáta s čočkou, krůtí rolka s vinnou klobásou, stehno z králíka se zelňáky
a zeleninovou omáčkou, kýta z divočáka se šťouchaným bramborem, fíky v koňaku
s karamelovou omáčkou a další speciality.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Republica, 24. 12. 2015
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Restaurace La Republica připravila speciální 4 chodové štědrodenní menu. Houbový kuba, tradiční rybí polévka, smažený kapr nebo telecí řízek s bramborovým salátem
a vánoční štola.

Cena za osobu: 630 Kč

Restaurace Zlatá Praha, 24. 12. 2015
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

V luxusní restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental nabízí na Štědrý den.
4 chodové české nebo speciální menu. České menu: terinka s kaštany, hrachová polévka s krutony, tradiční smažený kapr s bramborovým salátem, a bramborová roláda s makovou zmrzlinou a povidly.
Sváteční menu: kuřecí játrový parfait, kaštanová polévka s uzeným kachním prsíčkem, telecí hřbet s lanýžovou omáčkou a brzlíkem a čokoládové řezy s malinovou omáčkou.

Cena za osobu: 1.700 Kč

Restaurace Budapešť, 24. 12. 2015
Praha 3, Slezská 86, Tel: 602 221 323

Maďarská restaurace Budapešť připravila na Štedrý večer 5 chodovou večeři. Telecí terinka s plněným šnekem, rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem, daňčí kýta v perníkové krustě s vínovou omáčkou a karamelový dezert mille-feuille.

Cena za osobu: 1.900 Kč

Vánoce v Praze

Vánoční svařák

Vánoční kapr

Vánoční večeře

© 2008-2016 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz