Restaurant-guide.cz

Oslavte Vánoce v doporučených restauracích v Praze

V dnešní době bývají obědy a večeře v restauracích během vánočních svátků čím dál tím častější. Někteří chtějí trávit Štědrý den a večer doma v rodinném kruhu, někteří si umí Vánoce s přáteli a rodinou představit nad specialitami pražských restaurací. Vybrali jsme proto pro Vás několik restaurací se speciálním štědrovečerním a vánočním menu.

Doporučené restaurace v Praze na Štědrý den a vánoční svátky:

Restaurace Hergetova Cihelna, 24. 12. 2018
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova cihelna s krásným výhledem na Karlův most připravila na vánoční svátky speciální 4 chodové menu. Křupavé chipsy z vepřové kůže s houbami, česnekem a quinuou, marinovaný losos s bramborovými rösti, avokádovým krém a zauzeným kaviárem, grilované kachní prso s fenyklovým kompotem a kroketami a hruškový koláč Tatin s vanilkovou zmrzlinou a krémem Chantilly

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace U Malířů 1543, 24. 12. 2018
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

V restauraci U Malířu na Malé Straně připravili na Štědrý večer netradiční 5 chodové menu. Ochutnat můžete šunku z kachních prsou doplněnou foie gras mousse
a brusinkovou brioškou, houbovou raviolu v consommé z křepelky, filet ze pstruha
s kroupovým rizotem a kotrč s křenovou omáčkou, grilovanou dančí svíčkovou
s nádivkou z kaštanů a bramborové pyré s lanýži a perníkový fondant se zmrzlinou.
To vše v historické atmosféře restaurace založené již roku 1543.

Cena za osobu: 2.890 Kč

Restaurace Luka Lu, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

Restaurace Luka Lu na Malé Straně připravila mimořádné vánoční menu. Na výběr bude rybí nebo telecí polévka, krevetový koktejl a hovězí carpaccio, mix ryb a mořských plodů, černé risotto s chobotnicí, telecí pečeně s pečenými brambory nebo sarma (kyselé zelí plněné masem) a čokoládové suflé nebo tiramisu jako sladká tečka na závěr.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Deer, 24. 12. 2018
Praha 1, Michalská 19, Tel: 225 777 330

Luxusní restaurace Deer nabízí o Štědrém dnu tradiční 4 chodové menu. Ochutnáte šneky v bylinkovém másle, tradiční rybí polévku, dále vánočního kapra s rybím karbanátkem, sladkokyselou zeleninou a bramborovým pyré, nebo vídeňský telecí řízek s bramborovým salátem. Sladkou tečkou jsou zde vánoční perníčky s punčovou zmrzlinou a ovocným kompotem.

Cena za osobu: 749 Kč

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 24. 12. - 27. 12. 2018
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Vánoční menu restaurace Ada v hotelu Hoffmeister je složeno z 5 chodů. Můžete se těšit na telecí tataráček s lanýžem a wasabi pěnou, chobotnici s koprovým bulgurem a béarnaise omáčkou, topinamburovou polévku s uzeným úhořem, jehněčí hřebínek s kaštany a liškovým soufflé nebo tuňáka s fenyklem, špenátem, baby karotkou a řeřichovou omáčkou. Menu uzavírá čokoládový mousse. Welcome drink v ceně.

Cena za osobu: 1.990 Kč

COMO Restaurant & Café, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské náměstí 45, Tel: 222 247 240

Restaurace COMO si pro Vás připravila speciální vánoční menu formou bohatého bufetu. Pražská šunka od kosti, cizrnový hummus, kalifornská rolka s krabem a avokádem, pečené sele, špízy z máslové ryby, vánoční kapr, krůtí prsa s vánoční nádivkou, tradiční vánoční bramborový salát, pečená zimní zelenina a mnoho dalšího. Z dezertů míša řezy s tvarohem a čokoládou, jablečný závin, mini roládky, tartletky, vánoční cukroví a další. V ceně neomezená konzumace vína, piva, nealkoholických nápojů, kávy a čaje. Celý večer sváteční atmosféra a live DJ.

Cena za osobu: 2.100 Kč

Restaurace Triton, 24. 12. 2018
Praha 1, Václavské nám. 26, Tel: 221 081 218

Restaurace Triton připravila na Štědrý večer tradiční 5 chodové menu. Mousse ze srnčího hřbetu, s jablečným kaviárem, Foie Gras pralinkami a ořechovým chlebem, hovězí consomé s játrovými knedlíčky, sumeček na grilu s kaviárem, srnčí hřbet s bramborovými špičkami nebo filet z kapra s bramborovým salátem a na závěr čokoládový tarte s koňakovými pralinkami a želé z višní. V ceně aperitiv, káva a cukroví. To vše v doprovodu živé klavírní produkce.

Cena za osobu: 2.171 Kč

Restaurace U Mecenáše, 24. 12. 2018
Praha 1, Malostranské nám. 10, Tel: 220 515 790

Malostranská restaurace U Mecenáše přichystala tradiční vánoční menu o 3 chodech. Rybí polévka s krutony, krůtí řízek nebo smažený kapr s bramborovým salátem, citronová bábovka s malinovou šťávou a creme fraiche.

Cena za osobu: 475 Kč

Restaurace Sarah Bernhardt, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Luxusní secesní restaurace hotelu Paris, Sarah Bernhardt Restaurant, nabízí
o Vánocích speciální 5 chodové menu. Krabí tataráček s kaviárem, telecí consommé doplněné sýrovými noky a foie gras, telecí Wellington nebo grilovaná treska a lívance se zmrzlinou a flambovaným ovocem, káva, nebo čaj a. V ceně welcome drink, portské víno nebo cognac.

Cena za osobu: 4.300 CZK

Restaurant Ungelt, 24. 12. 2018
Praha 1, Týn 638/5, Tel: 777 427 000

Luxusní restaurace Ungelt u Staroměstského náměstí nabízí 6 chodové menu na Štědrý večer. Terinka z kachních jater, polévka Sauvignon Blanc, hlavním chodem je zde pečený mořský ďas a po švestkovém sorbetu následuje balotina z perličky s houbovým ragú. Na závěr si můžete pochutnat na mraženém kaštanovém parfait.

Cena za osobu: 4.500 Kč

Restaurace Elements, 24. 12. 2018
Praha 1, Náměstí Curieových 1/100, Hotel President, Tel: 234 614 113

Nechte se hýčkat vánoční atmosférou v elegantní restauraci Elements v hotelu President. 6 chodové vánoční menu zahrnuje hovězí tartar, humří bisque, z těstovin ochutnáte levandulové raviolli s tomatovým consomé a těšit se můžete také na rybí pokrmy, pražmu a srdcovky. Menu uzavírá italský vánoční chléb Panettone.

Cena za osobu : 2.450 Kč

Restaurace Zlatá Praha, 24. 12. a 25. 12. 2018
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

V luxusní restauraci Zlatá Praha hotelu InterContinental Vás čeká vánoční gala večeře složená z 4 chodového menu. Po welcome drinku následuje terina z foie gras, nebo rybí veluté. Dále krůtí roláda s brusinkovou nádivkou a čokoládová pěna se skořicí. Na Boží hod a sv. Štěpána vánoční brunch pro celou rodinu.

Cena za osobu: 1.800 Kč (Brunch 1.700 Kč)

Restaurace Alcron, 24. 12. 2018
Praha 1, Štěpánská 40, Hotel Alcron, Tel: 222 820 410

Roman Paulus, šéfkuchař restaurace Alcron, připravil pro Štědrý večer speciální 7 chodové menu. na Štědrý večer připravili 7 chodové menu. Těšit se můžete na tatarák z kapra, foie gras, tradiční rybí polévku, dále Vás čekají mušle sv. Jakuba, kachní prsa na medu, následuje hovězí svíčková a menu uzavírá rozmarýnový mousse. V ceně drink na uvítanou, nealkoholické nápoje, káva nebo čaj.

Cena za osobu: 5.200 Kč

Restaurace Salabka, 24. 12. 2018
Praha 7, K Bohnicím 2a, Tel: 778 019 002

Vychutnejte si vánoční atmosféru v restauraci Salabka v pražské Troji 3 nebo 5 chodovým menu. Na výběr je husí créme brulée, dýňový krém, sladkovodní ryba dle nabídky, ze zvěřiny srnčí krk a nabídku doplňuje i aktuální vegetariánský pokrm. Na závěr britský dezert eton mess. V ceně káva a welcome drink.

Cena za osobu : 1.450/1.650 Kč

Terasa U Prince, 24. 12. 2018
Praha 1, Staroměstské náměstí 29, Tel: 737 261 842

Restaurace Terasa U Prince s výhledem na Staroměstské náměstí připravila tradiční 3 chodové vánoční menu. Na úvod ochutnáte staročeskou krémovou rybí polévku, následují vídeňský řízek s bramborovým salátem, nebo tradiční smažený třeboňský kapr opět s lehkým bramborovým salátem. Na závěr domácí perník s marinovanou švestkou.

Cena za osobu: 690 Kč

Restaurace Kampa Park, 24. 12. 2018
Praha 1, Na Kampě 8b, Tel: 296 826 112

Noblesní restaurace Kampa Park na Vltavě přímo u Karlova mostu připravila na Štědrý den luxusní 4 chodové menu obsahující kachní foie gras, candáta s špenátovo-pórkovými ravioli, pecené hovezí žebro s topinamburem, lanýžovou štávou a jarní cibulkou a pěnu z hořské čokolády se zmrzlinou ze sušených švestek. Pro vegetariány bude připravené bezmasé menu.

Cena za osobu: 2.550 Kč

Restaurace Mlýnec, celý prosinec 2018
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restauraci Mlýnec, která se nachází u paty Karlova mostu, s výhledem na Prahu,připravila speciální vánoční menu, které nabídne vánoční šneky s krupicovou kaší a houbami, krémovou rybí polévku s kapří kroketou, dále smaženého candáta v kombinaci s topinamburovým salátem a čekají Vás také cukrové vlašské ořechy se zmrzlinou z podmáslí.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Terasa U Zlaté studně, 24. 12. - 25. 12. 2018
Praha 1, U Zlaté studně 166/4, Tel: 257 533 322

Slavnostní vánoční večeři v restauraci Terasa U Zlaté studně si budete moci užít na Štědrý večer a 25.12. Z pokrmů nabídne kanadského humra, kachní foie gras, kapří velouté, následuje halibut na sépiovém rizotu nebo jehněčí kotleta a brzlík. Sladký dezert představují kokosový krém nebo domácí pralinky a petits fours.
V ceně voda a teplé nápoje.

Cena za osobu: 3.500 Kč

Restaurace CODA, 24. 12. 2018
Praha 1, Tržiště 9, Hotel Aria, Tel: 225 334 761

Restaurace Coda v srdci Malé Strany připravila na Vánoce 7 chodové degustační menu. Šunková terina, kachní prsa a pohankový Kuba, následuje třeboňská rybí polévka a po hruškovém sorbetu si pochutnáte na telecím hřbetu s gnocchi a smržovou omáčkovou. Nechybí smažený kapr s bramborovým salátem a menu je uzavřeno povidlovými taštičkami.

Cena za osobu: 2.500 Kč

Restaurace Villa Richter, 24. 12. 2018
Praha 1, Staré zámecké schody 6/251, Tel: 257 219 079

Restaurace Piano Nobile ve Ville Richter u Pražského hradu připravila na Štědrý den 4 chodové gurmánské menu. Parfait z kachních jater, následuje krém z černého kořene s mušlí sv. Jakuba, po punčovém sorbetu se můžete těšit na halibuta s máslovo-kaviárovou omáčkou a květákovým pyré nebo nadívanou pečenou krůtu. Na závěr krémový čokoládový dezert s višněmi. V ceně sklenka prosecca na uvítanou.

Cena za osobu: 3.100 Kč

Restaurace Home by Unic, 24. 12. 2018
Praha 1, Soukenická 25, Tel: 222 318 961

Pětichodové vánoční menu připravila restaurace Home by UNIC na Štědrý večer. Po sklence prosecca následuje překvapení šéfkuchaře, dále terina z foie gras, tradiční rybí polévka a candát s kroupami a liškami. Pokud neholdujete rybím pokrmům, potěší Vás zvěřina v podobě jeleního hřbetu. Na závěr solená čokoláda se zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.600 Kč

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 24. 12. 2018
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 221 984 160

Restaurace Ginger & Fred v 7. patře Tančícího domu s jedinečným výhledem na Vltavu s Pražským hradem, připravila na Vánoce sváteční 5 chodové menu. Po krevetovém salátu s ananasovo-mangovou salsou následují pečená kachní játra foie gras s lesními houbami, kachním konfitem a kachním jus s portským vínem. Dále zde máme jesetera se špenátem, bramborovým pyré a kaviárem nebo steak z roštěnce s pastinákovým pyré a lanýžovými koketami. Na závěr variace sýrů a čokoládový dezert.

Cena za osobu: 3.195 Kč

Restaurace Augustine, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, Letenská 12/33, Hotel Augustine, Tel: 266 112 280

Elegantní restaurace Augustine nabízí o Vánočních svátcích luxusní 5 chodové menu. Slavnostní vánoční 5 chodové menu připravené šéfkuchařem Markem Fichtnerem si vychutnáte v hotelu Augustine. Terina z konfitovaného kachního stehna s foie gras a sušeným kachním prsem, duhový pstruh s kaviárem a kroupovým risottem, hřbet z jelena s bramborovým suflé a dezert v podobě jablečného mousse s Calvados, slaným karamelem a skořicí.

Cena za osobu: 1.700 Kč

Restaurace Oblaca, 24. 12. 2018
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

Přijďte si na Štědrý den vychutnat slavností vánoční menu s výhledem na Prahu z restaurace Oblaca. V rámci 4 chodového menu se můžete těšit na marinovaná foie gras s badyánem a perníkovým pyré, rybí polévku a smaženého kapra a pečeného candáta s vanilkovým pyré, máslovým hráškem a černou čočkou. Na závěr skořicová panna cotta s jablky, ořechy a černým kaviárem.

Cena za osobu: 1.245 Kč

Restaurace Kalina Anežka, 24. 12. 2018
Praha 1, Anežská 12, Tel: 222 317 715

Vánoční menu v restauraci Kalina Anežka zahrnuje mimo jiné i vánoční šneky. Šneci po pražsku, tradiční šneci po burgundsku a šneci s omáčkou Bérnaise a listovým těstem. Dále se můžete těšit na houbového kubu, vánoční rybí polévku, čerstvé ústřice, kávu a cukroví. To vše 24.12. od 11:00 do 15:30 hod.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Malostranská beseda, 24. 12. 2018
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 112

Malostranská beseda připravila připravila na Štědrý den polední nabídku šneků
a tradiční štědrovečerní večeři zahrnující rybí polévku z mlíčí a jiker, kapří filet grilovaný s česnekem s mačkanými brambory, smaženého kapra s bramborovým salátem nebo telecí řízek s bramborovým salátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace CzecHouse Grill & Rotisserie, 24. 12. - 25. 12. 2018
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

Pražský hotel Hilton připravil na Štědrý večer tradiční českou 5 chodovou vánoční večeři a na Boží hod slavnostní oběd formou bohatého rautu. Nealkoholické nápoje, vybraná prémiová vína, pivo a živá hudba.

Cena za osobu: 1.690 Kč, brunch 1.290 Kč

Restaurace Zinc, 24. 12. - 26. 12. 2018
Praha 1, V Celnici 7, Hotel Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

Hotel Hilton Prague Old Town ve své restauraci Zinc bude pořádat sváteční oslavy po celé vánoční období - štědrovečerní večeři formou bohatého rautu, slavnostní brunch na Boží hod vánoční a Štěpánský brunch formou rautových stolů. Welcome drink a neomezená konzumace nealkoholických nápojů, vybraných vín, piva, kávy a čaje v ceně.

Cena za osobu: 1.800 Kč, brunch 1.500 Kč 25.12., brunch 1.400 Kč 26.12.

Restaurace V Zátiší, celý prosinec 2018
Praha 1, Betlémské nám. / Liliová 1, Tel: 222 221 155

Šéfkuchař restaurace V Zátiší připravil na prosinec dvě vánoční menu. Z českého ochutnáte kulajdu s hříbky, zvěřinovou paštiku nebo husu s vánočním kubou. Mezinárodní kuchyně nabídne dýňovou polévku s koriandrovým olejem, foie gras s perníkem a ovocným kompotem, srnčí filet s celerovými pyré a mnoho dalšího.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Bodeguita del Medio, 24. 12. 2018
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita Del Medio připravila na Štědrý den několik specialit. Čerstvé ústřice šalotkovým vinegrettem, gratinovaní šneci v česnekovém másle, smažený kapr s bramborovým salátem, či smažený telecí řízek. Dezertem závin s lesními plody, oříšky, ricottou a vanilkovým mascarpone.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Chateau St. Havel, 24. 12. 2018
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

V zámecké restauraci hotelu Chateau St. Havel si vychutnáte pravou vánoční atmosféru se speciálním svátečním menu, které zahrnuje hovězí roastbeef, kapří hranolky s čočkovým salátem, vánoční šneky v tomatové omáčce, rybí polévku s kroketou z jiker a mlíčí, panenku z divočáka na celerové placce s omáčkou ze smržů, pečeného candáta s kostkou lososa, houbovým kubou a koprovou omáčkou a mnoho dalších pokrmů.

Cena za osobu: A la carte

Archiv 2017

Francouzská restaurace Art Nouveau, 24. 12. 2017
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

V noblesní Francouzské restauraci Art Nouveau v Obecním domě připravili na Štědrý den tradiční české menu. Houbový kuba, krémová rybí polévka, smažený třeboňský kapr s bramborovým salátem a domácí švestkové tvarohové knedlíky.

Alternativou je menu gurmánské. Tempurovaná ústřice s ananasovým ragú, velouté
z hříbků, daňčí hřbet s kaštanovou nádivkou a nugátovo-vanilková pěna s lesním ovocem. Welcome drink a živá klavírní hudba.

Cena za osobu: 2.250 Kč / 2.690 Kč

Restaurace Relief, 23. 12. - 26. 12. 2017
Praha 1, Křižovnická 1, Tel: 601 168 693

Restaurace Relief připravila vánoční 5 chodové menu. Drůbeží paštika se švetkami
a kaštany, hovězí vývar se zeleninou a masovými taštičkami, panenka z divočáka
s dijonským pyré a omáčkou z lesních plodů, grilovaná treska s hráškem, karotkou
a šafránovou omáčkou a tvarohové noky s povidlovou omáčkou a perníkovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 985 Kč

Restaurace Piknik Park, 24. 12. 2017
Praha 1, Nosticova 8, Tel: 601 164 711

Restaurace Piknik Park přímo na břehu Čertovky připravila na Vánoce bohaté
4 chodové menu. Filet z uzeného pstruha, vánoční nádivka, bramboračka, telecí vývar, pečená krůta nebo pečené telecí s bramborovou kaší, hovězí na víně, filet z pražmy královské a domácí koláč, vánočka nebo panna cotta s horkým lesním ovocem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Loca, 24. 12. 2017
Praha 2, Odborů 4, Tel: 221 595 364

Restaurace La Loca připravila slavnostní vánoční raut. Vybírat můžete buvolí mozzarellu s pečenými rajčaty, roastbeef s dolce amaro ořechy a gorgonzolou, marinovaného lososa, rybí polévku se slávkami, pečenou krůtu s kaštanovou nádivkou, smaženého kapra, pečenou šunku, vánoční puding a dýňový koláč.

Cena za osobu: 798 Kč

Restaurace New York Café, 24. 12. 2017
Praha 1, Senovážné nám. 13, Hotel Boscolo, Tel: 224 593 886

Luxusní restaurace hotelu Boscolo připravila na Štědrý večer speciální menu. Ochutnáte kaštanový krém s kachními prsy, pečený ořech s omáčkou Beurre Blanc, daňka s artyčokovým pyré a kávový dort. Živý hudební doprovod po celý večer, voda, káva nebo čaj v ceně.

Cena za osobu: 2.700 Kč

Restaurace La Bodeguita del Medio, 24. 12. 2017
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita Del Medio připravila na Štědrý den několik specialit. Ústřice s šalotkovým vinegrettem, gratinovaní šneci, kapr nebo telecí řízek
s bramborovým salátem a závin s lesními plody, ricottou a ořechy.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Santini Garden, 23. 12. - 25, 12. 2017
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Santini Garden, restaurace pod Pražským hradem, připravila netradiční vánoční menu zahrnující kachní terinku Foie Gras, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, smaženého amura v těstíčku s vídeňským bramborovým salátem, jelení svíčkovou
s omáčkou z portského vína a perník s mascarpone a malinami. Kir Royal jako welcome drink.

Cena za osobu: 1.450 Kč

Restaurace Villa St. Tropez
Praha 6, Ruzyňská 197/14, Tel: 235 300 521

Ruzyňská restaurace Villa St. Tropéz připravila na Vánoce speciální menu - rybí consommé, houbový kuba, gratinovaní šneci s bylinkovým máslem a smažené kapří prsty s francouzským bramborovým salátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Oblaca, 24. 12. - 30. 12. 2017
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

Restaurace Oblaca v Žižkovské věži připravila netradiční štědrovečerní 4 chodové menu. Ochutnáte kachní zauzené prso s perníkovým pyré, krémovou rybí polévku
s kroketou z třeboňského kapra, pečeného candáta s vanilkovým pyré a ananasové ravioli s mascarpone s medovým mousse.

Cena za osobu: 1.090 Kč

Vánoce v Praze

Vánoční svařák

Vánoční kapr

Vánoční večeře

© 2008-2018 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz