Restaurant-guide.cz

Restaurace se zvěřinou v Praze

V gastronomickém kalendáři má snad každý milovník jídla poznamenáno, že podzim se nese ve znamení zvěřiny.

Zvěřinu lze dostat v omezené míře po celý rok, ale je to především sezónní záležitost, která příjemně obohatí jídelníček.

Mezi zvěřinu řadíme pernaté (bažanty, koroptve, křepelky, divoké kachny, divoké husy, sluky), srstnaté (divoké králíky a zajíce), vysokou (srnce, jeleny) a černou (divočáky). Nyní nově také exotičtější maso pštrosí nebo klokaní, které není úplně klasickou sezónní záležitostí.

Maso zvěřiny, které má specifickou chuť a vůni, bývá kvalitnější a zdravější než maso chovné zvěře, obsahuje vysoké množství bílkovin a naopak nízké množství tuků. Chuť bývá rozdílná i u stejného druhu, záleží na stáří a zdraví jednotlivých ulovených kusů. Po ulovení je zvěřinu nutné nechat nějakou dobu odležet, než ji začnete upravovat
a konzumovat.

Zvěřina se dá připravit na mnoho způsobů, oblíbené jsou nejrůznější guláše
z daňčího masa, pečené kýty a hřbety z vysoké, pernatá zvěřina se s oblibou dusí ve víně a v neposlední řadě jsou v oblibě i různé paštiky, například ze zajíce nebo srnce. Nezapomeňme, že u divočáka stále není vyřešen spor, zda je chutnější se šípkovou omáčkou nebo se zelím a knedlíkem.

V Praze je mnoho restaurací, které vám nabídnou zvěřinové hody s širokou nabídkou pokrmů. Většina restaurací ale nabízí zvěřinu v měsících říjen - prosinec. Celoročně je jen několik restaurací v Praze, kde si zvěřinu můžete dopřát.

Doporučené restaurace v Praze:

Restaurace Zvonice, celoročně
Praha 1, Jindřišská, Jindřišská věž, Tel: 224 220 009

Přímo v horních dvou patrech věže Jindřišské zvonice je umístěna luxusní restaurace, která se specializuje především na zvěřinu. Původní trámoví, zdivo i samotný zvon tvoří jedinečný interiér. Ze zvěřiny zde nabízejí například panenskou svíčkovou z divočáka na koriandru s hříbky, srnčí hřbet v portském víně, jelení steak ve vinné omáčce
s tymiánem, kančí kýtu na šípkové omáčce, srnčí kýtu ve svíčkové omáčce nebo srnčí panenku s liškami.

Restaurace Na Farkáně
Praha 5, Na Farkáně III/32, Tel: 257 220 253

Restaurace Na Farkáně nabízí zvěřinové speciality. Ochutnat můžete ragú na červeném víně s domácími bramboráčky, bažantí prsa s hříbovou omáčkou, jelení steak s demi glace z portského vína a s kroketami, kančí řízek s bramborovou kaší
a pikantní jelení nudličky se slaninou a opečenými brambory.

Restaurace Deer
Praha 1, Michalská 19, Tel: 225 777 330

Podnik v historickém centru Prahy se zaměřuje zvěřinové speciality. Z aktuálního menu: jelení paštika, jelení hřbet s bramborovými noky, daňčí hřbet v palačince
a kančí hřbet s batátovým pyré.

Restaurace Home by Unic
Praha 1, Soukenická 25, Tel: 222 318 961

Restaurace Home by Unic nabízí ve svém menu několik zvěřinových specialit. Zvěřinová polévka, kančí ragú na šípkách a jelení hřbet s houbami a kaštany.

Restaurace U Mecenáše, celý listopad 2018
Praha 1, Malostranské nám. 10, Tel: 220 515 790

Malostranská restaurace U Mecenáše připravila ve svém podzimním menu jelení osso bucco na kořenové zelenině a liškách s bramborovým pyré.

Restaurace Balu Kitchen, celý listopad 2018
Praha 3, Pod Krejcárkem 975/2, Tel: 725 755 677

Restaurace Balu Kitchen nabízí v podzimním menu zvěřinovou paštiku s ostružinovou redukcí a nadívanou křepelku s kaštanovou nádivkou a hříbkovou omáčkou.

Restaurace Art & Food, celoročně
Praha 5, Plaská 617/4, Tel: 605 555 050

Vinárna a restaurace Art & Food na Malé Straně nabízí celoročně speciality ze zvěřiny. Ochutnáte například kančí svíčkovou, pečený kančí hřbet, srnčí se švestkovou omáčkou a nepravidelně další zvěřinové speciality, včetně zajíce, daňka a dalších.

Restaurace Zlatá Praha, listopad 2018
Praha 1, Pařížská 30, Telefon: 296 630 522

Restaurace Zlatá Praha v hotelu InterContinental v rámci svého podzimního menu nabízí několik zvěřinových pokrmů. Carpaccio z jelena sika doplněné kaštany a pyré z šípků, jelení steak s dýňovým pyré, králičí hřbet v kombinaci s kapustou a zauzeným bramborovým pyré.

Restaurace Terasa U Zlaté studně, listopad 2018
Praha 1, U Zlaté studně 166/4, Tel: 257 533 322

Restaurace Terasa U Zlaté studně nabízí pečený dančí hřbet podávaný s kaštanovým pyré. Dochuceno pečenou dýní, jeřabinami a vinnou omáčkou.

Restaurace Blue Wagon, listopad 2018
Praha 2, Uruguayská 19, Tel: 222 561 378

Restaurace Blue Wagon v podzimním menu nabízí dvě zvěřinové speciality. Bažantí vývar s lanýžem a jelení hřbet s mrkvovým pyré, černým kořenem a růžičkovou kapustou.

Restaurace Pagana, celý listopad 2018
Praha 1, Vladislavova 17, (atrium ČP), tel: 224 056 300

Nové sezónní menu italské restaurace Pagana nabídne zvěřinu v podobě bažantího vývaru s hráškovou raviolou plněnou masem či hřbetu z jelena (sous-vide) s Foie gras pěnou, květákovým pyré a glazírovanými kaštany, které dodají pokrmu podzimní nádech.

Pivovar U Tří růží, listopad 2018
Praha 1, Husova 10, Tel: 225 226 650

Pivovar U Tří růží nabízí ve svém podzimním menu pečeni z divočáka se šípkovou omáčkou a knedlíkem.

Křepelky na rožni

Zvěřinový guláš

Srnčí s brusinkami

Pečená kančí kýta

Srnčí kotletky

Rolovaná prsa z bažanta z hotelu Hoffmeister

© 2008-2018 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz