Jan Matějka, šéfkuchař restaurace Divine

Jan Matějka, šéfkuchař
restaurace Divine

Zdravím všechny čtenáře Restaurant Guidu!

Jmenuji se Honza Matějka a jsem šéfkuchařem v bistro restaurantu Divine na pražských Vinohradech. Své profesi se věnuji už přes deset let. Prošel jsem si kvalitními restauracemi v Praze a měl jsem možnost vařit po boku pár šéfkuchařů uznávaných na naší gastroscéně. Jedna z cest mě zavedla i do Spojených států, kde jsem v Miami působil jako zástupce šéfkuchaře.


Mé myšlení ohledně vaření je jednoduché. Základem mé kuchyně jsou kvalitní suroviny, které si pečlivě vybírám a snažím se tak využívat suroviny z lokálních zdrojů. Příkladem jsou například králíci z farmy Kristiánek z Turska a nebo sýry z farmy Krasolesí.

Velmi rád bych Vás pozval do našeho bistro restaurantu Divine, kde najdete jídelní lístek z čerstvých surovin, pečlivě vybraná vína z různých zemí a domácí dorty a zákusky od naší cukrářky.

Přijďte nás navštívit a my se o Vás postaráme, abyste se cítili maximálně pohodlně.

Budeme se na Vás těšit,

Honza Matějka, šéfkuchař

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


RECEPT ŠÉFKUCHAŘE:

Hovězí tataráček s chimichurri dresinkem, crostini, ředkvičky a jablko grannysmith

4 porce

4x80g flap steaku z české stračeny
5ks ředkviček
0,5 červené cibule
0,5 jablka grannysmith

Flap steak pořádně nasekáme na co nejmenší kousky. Ředkvičky nakrájíme na slabé plátky, červenou cibuli nadrobno jablko na malé kostičky.

Dresink:

1 větší hrst koriandru
1 větší hrst bazalky
1 větší hrst listové petržele
3 lžíce extra panenského oleje
šťáva z půlky limetky
0,5 ks chilli papričky rawitt
sůl, pepř

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka a dochutíme solí a pepřem.

Crostini:

8 plátků ciabatty nebo francouzské bagety
olivový extra panenský olej

Rozhřejeme troubu na 200°C, pečivo potřeme olejem a dáme péci dozlatova.

Servírování:

Maso smícháme s dresinkem, červenou cibulkou a necháme 3-4 minutky odstát. Podle chuti osolíme a opepříme.

Na talíři dáme tataráček do tvořítka, nahoru posypeme kostičkami jablek a plátky ředkviček. Vedle dáme dva plátky crostini a podáváme.

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -