BACALÁ (TRESKA) MANTECATO - Benátská specialita

Suroviny polenta:
Mléko, Polenta bianca, Máslo, Parmesan
Sůl, Pepř

Mléko přivést k varu, přidat polentu. Vařit cca 45 min. Osolit a opepřit.
Na konci varu přidat máslo a parmesan.

Suroviny (treska):
treska, mléko, vařený brambor celý
sůl , pepř, petržel, olivový olej
máslo, parmesan

Tresku pomalu vařit v mléce s bramborami. Mléko musí mít výraznou chuť tresky. Po uvaření mléko scedit, tresku s bramborami nechat vychladnout, brambory nechat zvlášť a tresku rozebrat tak aby v ní nezůstali kosti. Do tresky pak vymačkat brambory vyšlehat metlou, zahřát a vmíchat máslo a parmesan. Případně dochutit solí a pepřem.

Prezentace:
Na mělký klubový talíř vložit horkou polenovou kaši.

Tresku ohřát na oliv. oleji a přidat trochu sekané petržele.

Případně zředit mlékem použitém při vaření.

Směs položit na kaši.

Vyšlehat mléko použité přivaření do kvalitní pěny.

Pěnu aranžujeme přes tresku a kolem kaše.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Radek Hasman,
šéfkuchar restaurace Aromi

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -