Jelení steaky na omáčce z čerstvých malin s gratinovanými bramborami Pro 4 osoby: Ingredience: Jelení svíčkovou očistíme, každou porci masa rozdělíme na 3 ks (steaky), omyjeme studenou vodou a osušíme. Bylinky nasekáme na jemno, obalíme v nich maso, osolíme a zakápneme olejem. Necháme odležet do druhého dne. Takto naloženou jelení svíčkovou opečeme na pánvi nebo grilu z obou stran a dopečeme při 180°C cca 6 minut. Na drobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do zlatova, přidáme cukr, zkaramelizujeme a přidáme maliny. Zakápneme vývarem a červeným vínem, povaříme, propasírujeme sítkem a zredukujeme. Očištěné a oloupané brambory nakrájíme na slabé plátky, které vyskládáme do pekáče. Vytvoříme postupně několik vrstev, které proléváme smetanou ochucenou solí a česnekem. Brambory pečeme cca 1,5 hodiny při 180°C. Poté zasypeme strouhaným parmazánem a zapečeme do zlatova. Při podávání zdobíme čerstvými malinami a čerstvou bylinkou. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Zvonice |