Křupavé bramborové noky, smržová omáčka, chřest, jarní cibulka - Recept4 porce brambory 600g Postup: Noky: Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nameleme, pokud nemáte k dispozici mlýnek, můžete použít lis na brambory. V obou případech je dobré brambory namlít nebo propasírovat minimálně dvakrát za sebou. Do připravených brambor přidáme vejce, sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto.část těsta rozválíme na placku, nakrájíme na čtverce, doprostřed každého čtverce dáme trochu lanýžové pasty a vytvarujeme noky. Noky uvaříme v osolené vodě. Vařené noky poznáme tak, že nám vyplavou na hladinu, uvařené noky zchladíme ve vodě s ledem a osušíme na utěrce. Smržová omáčka: Smrže si namočíme do studené vody. Šalotku nakrájíme na jemno a orestujeme ji na másle do zlatova, přidáme zcezené namočené smrže a chvíli restujeme. Orestované smrže zalijeme bílým vínem a odpaříme alkohol, přidáme vodu ze smržů, vývar a necháme redukovat. Do zredukované omáčky přidáme smetanu a opět svaříme. Svařenou omáčku dochutíme solí a pepřem, přidáme cremefraiche a rozmixujeme ponorným mixérem, v případě potřeby přecedíme přes jemný cedník Zelenina: chřest spaříme v osolené vodě, jarní cibulku očistíme, odkrojíme část zelených stonků a opečeme na mírném ohni. Servis: Noky osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Na dno talíře nalijeme smržovou omáčku, vyskládáme noky, ozdobíme připravenou zeleninou, lístky salátu red chart, parmazánovými hoblinami a zakápneme extra panenským olivovým olejem. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace AvantGarde |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -