Pečené krevety na česneku s černým kořenem - Recept Suroviny pro 4 osoby: 12ks krevet 400g černého kořene Frissé salát na ozdobení Postup: 1. Krevety vyloupeme, na hřbetní části nařízneme nožem a odstraníme střívko. Chilli papričku podélně přepůlíme a nožem odstraníme semínka. Papričky nakrájíme na slabé proužky a česnek na tenké plátky. 2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme krevety, pinie, chilli papričky a česnek. Krevety pečeme z obou stran 1 a půl minuty a na závěr přidáme máslo. 3. Brambory překrájíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu. Černý kořen oloupeme a ihned přidáme k bramborám. Uvaříme do měkka, vodu slijeme a přidáme horkou smetanu a rozpuštěné máslo. Pomocí metly vyšleháme do hladkého pyré a dochutíme solí a bílým pepřem. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla School restaurant & lounge |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -