Vepřová pečeně s dýňovým pyré - Recept

Ingredience (pro 4 osoby)
4 ks 150 g krkovice
2 celého česneku
Tymián
300 g dýně
100 g Med - máslo
sůl - pepř
mořská sůl
1 polévková lžíce čerstvá kávy
0,2 l Vepřové šťávy
5 badyánu
100 g listového špenátu
50 g rozinek - piniových oříšků
2 šarlotky

Příprava:

Připravené porce ze selečího hřbetu vložíme do sáčku společně s česnekem a tymiánem a zavakuujeme. Ve vodní lázni táhneme při 65 stupních 12 hodin. Při podávání, vyjmeme ze sáčku, prohřejeme a kůi dogrilujeme dokřupava, osolíme a opepříme.

Upečenou dýni s medem rozmixujeme s máslem a solí na pyré. Připravíme vepřovou šťávu z kostí, masa a zeleniny. Přidáme bílé víno, zázvor a cider.

Omyté špenátové listy orestujeme se šalotkou a oříšky, přidáme rozinky a máslo. Podáváme na hranatém talíři ozdobené kardamomem.

Tip:

Nejlepší kousky selečího hřbetu získátek z mladého selátka, jehož hmotnost nepřesáhne 15 kg.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Radomír Benetka
šéfkuchař restaurace La Cucina

Vepřová pečeně s dýňovým pyré

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -