Vepřová pečeně s dýňovým pyré - Recept Ingredience (pro 4 osoby) Příprava: Připravené porce ze selečího hřbetu vložíme do sáčku společně s česnekem a tymiánem a zavakuujeme. Ve vodní lázni táhneme při 65 stupních 12 hodin. Při podávání, vyjmeme ze sáčku, prohřejeme a kůi dogrilujeme dokřupava, osolíme a opepříme. Upečenou dýni s medem rozmixujeme s máslem a solí na pyré. Připravíme vepřovou šťávu z kostí, masa a zeleniny. Přidáme bílé víno, zázvor a cider. Omyté špenátové listy orestujeme se šalotkou a oříšky, přidáme rozinky a máslo. Podáváme na hranatém talíři ozdobené kardamomem. Tip: Nejlepší kousky selečího hřbetu získátek z mladého selátka, jehož hmotnost nepřesáhne 15 kg. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytl pan Radomír Benetka |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -