Vážení čtenáři Restaurant-Guidu, Již nějaký čas působím jako šéfkuchař v restauraci SCHOOL restaurant & lounge, kde se snažíme bourat předsudky o české kuchyni a o tom, že česká kuchyně musí být těžká a nezdravá. Nejraději vařím z čerstvých a kvalitních ingrediencí, je-li to možno tak v bio kvalitě. Zastávám názor, že pokud je jídlo z dobrých surovin, je to rozhodně poznat na finálním výsledku. Proto máme v restauraci jídla, která jsou poměrně jednoduchá, aby host mohl jasně rozpoznat všechny chutě. Používám hodně bylinky a zásadně se vyhýbám všem polotovarům a dochucovadlům. Vyrábíme si vše od základu, žádné náhražky a glutamáty. Dobrý základ na omáčky se prostě vaří dva dny a to nás na tom všechny baví. Dobré věci se prostě nedají uspěchat. Rád vařím z masa a snažím se dbát na to, aby všechna jídla byla energeticky vyvážená. Téměř u všech jídel u nás v restauraci najdete zeleninu. Snažím se respektovat roční období a to se promítá do sezónní nabídky, která v podstatě kopíruje kalendář. Všechny suroviny jsou v tu chvíli nejčerstvější a mají nejintenzivnější chuť. V dohledné době máme v plánu začít s kurzy vaření přímo ve School, kde jsme na kurzy připravili speciální místnost, která ačkoliv se zde zatím žádný kurz ještě neodehrál, se stala nejoblíbenější v celé restauraci, pro svou domácí atmosféru. Zde budu já učit nejčastěji jídla právě ze sezónních nabídek. To se samozřejmě může změnit, dle požadavků klientů;) Prostor se chystáme nabídnout i dalším kuchařům, protože člověk se učí celý život a rád se přiučím od svých kolegů. Budu rád, pokud přijdete ochutnat nejen naše speciality, ale i jídla z našeho stálého menu, které se snažíme neustále vylepšovat, dle přání hostů. Jan Charouz Šéfkuchař Můj tip: Vepřová panenka s omáčkou z sherry Pedro Ximenez a povidel s gratinovanými bramborami a estragonem. |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -