Nové podniky v Praze

V Praze se stále něco děje na gastronomické scéně. Nechte se inspirovat a buďte mezi prvními, kdo navštíví nové restaurace a vyzkouší nové chutě města.

KVĚTEN 2025
Nová restaurace Zlatá Praha

Restaurace Zlatá Praha

Restaurace Zlatá Praha se nachází na střeše nově zrekonstruovaného luxusního hotelu Fairmont Golden Prague a nabízí jedinečný výhled na Prahu. Ve stylovém interiéru s elegantními zlatými prvky a designovými lustry připravuje šéfkuchař Maroš Jambor se svým týmem moderní české menu. Ochutnejte candáta se zeleným chřestem a račí omáčkou nebo králičí roládu se smrži, ale nejlépe celé degustační menu, které vás nadchne.

DUBEN 2025
Nové bistro FOC.U

Bistro FOC.U

Na Náměstí Míru právě otevřelo nové bistro FOC.U. Podnik otevírá denně již na snídaně a jejich specialitou jsou zapečené focaccie, které můžete ochutnat například s tuňákem a vejcem, uzeným lososem a grilovanou cuketou, krutí focacciu s parmezánem nebo s hovězím pastrami. Z další nabídky můžete vyzkoušet hovězí tataráček s lanýžovým olejem, rybí ceviche, pomalu pečená hovězí žebra a řadu dalších specialit. Bistro disponuje příjemnou zahrádkou ve dvoře.

ÚNOR 2025
Eska Letná

Eska Letná

Na Letné v Praze se otevřela nová pekárna s obchodem Eska ze skupiny Ambiente, která přináší jedinečný koncept propojující poctivé řemeslo a moderní gastronomii. Stejně jako v Karlíně, i zde se můžete těšit na oblíbený Eska chléb, výborné snídaně, dobrou kávu a pečivo z vlastní pekárny. Podnik se zaměřuje především na prodej s sebou a v obchodě nakoupíte řadu lahůdek a nezapomeňte ochutnat zmrzlinu s chutí tvarohových buchet.

PROSINEC 2024
Nová italská restaurace hOST

Italská restaurace hOST

Nově otevřená italská restaurace hOST se nachází na Malé straně se vchodem v malé pitoreskní uličce mezi Úvozem a Loretánskou ulicí. Podnik nabízí speciality tradiční italské kuchyně ve stylovém interiéru s jedinečným výhledem na Petřín a Strahovský klášter. Z kuchyně ochutnejte aktuálně například pappardelle s kachním ragú, grilovanou chobotnici s fregolou, fritto misto z mořských plodů s petrželovou majonézou nebo některý ze steaků ze stařených mas. Solidní výběr italských vín s důrazem na piemontský region.

PROSINEC 2024
Pivovar Římská

Pivovar Římská

Vinohradský pivovar Římská vaří vlastní pivo a na čepu zde ochutnáte výborné ležáky, piva svrchně kvašená, vlastní nealko pivo a každý měsíc sezonní speciál. K pivu kuchyně nabídne české i hospodské klasiky, žebra, kolena, křidýlka, speciality z grilu nebo udírny. Každý měsíc zde hraje živá muzika a máte možnost posezení na letní předzahrádce.

PROSINEC 2024
Cafe Revoluční

Kavárna Cafe Revoluční

Kavárna a bistro v jednom, Café Revoluční, je nový podnik otevřený v centru Prahy, zaměřený na kvalitní kávu, dobré snídaně a speciality z denní nabídky. Interiér příjemně kombinuje elegantní minimalismus s útulnou atmosférou. K snídani ochutnejte například Croque Monsieur, vejce Benedikt, francouzký bagel s jahodami, pohankové lívance s kokosem a borůvkovou omáčkou nebo Acai Bowl. Z nápojů si kromě kávy vyberete z nabídky koktejlů, detox drinků nebo vína.

PROSINEC 2024
Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.

PROSINEC 2024
Lví dvůr opět otevřen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například tatarák z jelena sika, kuřecí supreme s bramborovým pyré, bryndzové halušky se slaninou nebo valašské koláčky s tvarohem a povidly. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.

LISTOPAD 2024
Restaurace Pasta bar Sugo

Pasta Bar Sugo

V srdci Karlína otevřel italský šéfkuchař Andrea Sirtori Pasta bar SUGO. Podnik spojuje tradici italské domácí kuchyně s moderními prvky, a hosté si zde mohou pochutnat na klasikách, jako je pasta carbonara, amatriciana či tiramisu, vitello tonnato, italskou sušenou šunku a dobré víno nebo objevovat novinky, které šéfkuchař pravidelně v menu doplňuje.

LÉTO 2024
Nově otevřená italská restaurace Farina

Italská restaurace Farina

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.

LÉTO 2024
Nové bistro Station Anděl

Bistro Station Anděl, nově otevřený podnik na Smíchově

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.

Přejít nahoru