podzim 2025

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na degustační lanýžové menu o 3 chodech zve od 17.11. do 30.11. restaurace V Zátiší. Za předkrm vybírejte mezi špeclemi s lanýžovým velouté a bílým lanýžem nebo hovězím tatarákem s černým lanýžem, hlavním chodem bude telecí Rossini s topinamburem, bílým lanýžem a lanýžovou omáčkou nebo candát s bílým lanýžem a květákem. Dezert pak představuje lískový ořech s černým lanýžem a mandarinkou.
Piemontská večeře v restauraci Di Nuovo

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Di Nuovo připravila na 25. listopadu speciální 5 chodové menu párované s piemontskými víny.
Ochutnáte tataráček z mořského vlka s fenyklovým salátem, cappelletti s kachním ragú a šalvějovým máslem, risotto s čerstvým lanýžem a parmezánem, dančí svíčkovou na grilu s omáčkou z Barola, polentou a restovanými hříbky a jako dezert čokoládovou pěnu s višněmi a lanýžovým medem.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Bratři Khanh Ta a Giang Ta, provozovatelé známých restaurací Taro nebo Gao Den otevřeli na Národní 10 pekárnu Patê. Nabízejí zde pečivo inspirované Asií – od japonského chleba přes vietnamské banh mi až po croissanty, briošky a sezónní danishe – doplněné o výběrovou kávu, matchu a kombuchu. Patê sází na čerstvost, kvalitu a propojení francouzské tradice s asijskými chutěmi.
Sněz, co můžeš v restauraci Miyabi

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V úterý 18. listopadu od 19:00 proběhne v restauraci Miyabi další ročník Tabehoudai – „sněz, kolik můžeš“, věnovaný sushi a rybám. Připravena je výjimečná nabídka včetně tuňáka, lososa, mořského vlka, hamachi, krevet, a navíc i unikáty jako uni (ježovka) a vybrané japonské wagyu. Akci povede sushi mistr Noritada Saito a hosty přivítá Darja Kawasumi – ideální večer plný pohody a skvělých chutí s přáteli či rodinou. Cena Tabehoudai je 2 450 Kč za osobu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Od 17. do 30. listopadu zve restaurace V Zátiší na degustační lanýžové menu o 3 chodech. Jako předkrm špecle s lanýžovým velouté a bílým lanýžem nebo lučina, celer s mandlemi a černým lanýžem, hlavní chod pak představuje candát s květákem a bílým lanýžem nebo telecí Rossini s lanýžovou omáčkou, bílým lanýžem a topinamburem. Jako dezert se podává černý lanýž s mandarinkou a lískovým ořechem.
Degustační večeře v restauraci Wood & Steak

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Wood & Steak připravila na 12. listopadu 3 chodovou večeři s vinným párováním. Jako předkrm ochutnáte telecí carpaccio s lanýžovým olejem, kapary a parmezánem, hlavn í chod v podobě steaku filet mignon s grilovanou zeleninou a grenaile brambory a jako dezert pistáciové crème brûlée se zmrzlinou.
Kaviár a Champagne v Dejvická 32

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Přijďte si v pátek 14. listopadu vychutnat do wine baru Dejvická 32 večer ve znamení francouzského šarmu a elegance. Pod vedením someliéra vás čeká exkluzivní degustace šesti šampaňských Taittinger včetně mimořádných ročníků, doplněná o kaviár či výběr sýrů a uzenin. Cena za osobu činí 3 490 Kč a kapacita je omezená.
Nové menu v restauraci Spojka Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Spojka Karlín zve na mnoho novinek. Ze snídaňových specialit je to avokádový toast se stracciatellou nebo karamelizovaný francouzský toast s lískooříškovým praline, z večerní nabídky pak grilovaný lilek na dřevěném uhlí s baba ganoush, pasta s houbami, pecorinem a lanýžovým olejem, pečené dýně s fíky, stracciatellou a fregolou nebo růžičková kapusta s jehněčími klobáskami.
Nové degustační menu ve Vinoboně

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nové degustační menu nabízí Vinobona Chef’s Table, nejmenší restaurace v Praze, kterou najdete v kouzelném prostředí pražského Nového Světa. 6-chodová večeře obsahuje úhoře s řepou, créme fraiche a lanýžem, dančí maso s kaštany, polentou a šípky, crémant s mandarinkou a kaviárem či ořechovou trubičku s foie gras, hříbky a angreštem. Lze si objednat i vegetariánskou variantu.
Nové menu v restauraci La Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Francouzská restaurace La Gare připravila ve svém menu několik novinek. Přijďte ochutnat kachní Wellington a foie gras, marinované hříbky s hlívou královskou, grilovaného jesetera s pažitkovým velouté, quinoou a kaviárem, bramborové krokety se sýrem Munster, grilovanou chobotnici s batátovým pyré a citronovými grenailemi a mnoho dalších specialit.
Nové menu v restauraci Vinograf

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nejen na široký výběr vín z celého světa, ale také na zbrusu nové večerní menu zve restaurace Vinograf. Losos Ikejime s bramborovou kroketou a ragú z choriza, krkovice z divočáka s opečenými bramborovými šiškami, supreme z perličky s raviolou plněnou kaštany a houbami nebo dýňová fregola, to je jen malý průřez novinkami z Vinografu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace hOST na Malé Straně připravila nové menu. Ochutnejte telecí líčka na červeném víně, hovězí rossini s brambory, konfitovanými v olivovém oleji, grilovanou chobotnici s divokou brokolicí a omáčkou Romesco, ravioli Cacio e pepe s krevetovým tataráčkem, výběr čerstvých ryb a stařených steaků. Restaurace nově nabízí bohatý výběr piemontských vín po skleničce a také speciální podzimní lanýžové menu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Degustační menu ze sezónních lokálních surovin na vás čeká v karlínské restauraci Štangl ze skupiny Ambiente. Mrkev grilovaná na ohni s pěnou ze slunečnicových semínek, vepřová kotleta z Přeštíka s lokšemi s pečenou paprikou, candát pečený na másle s květákovým pyré, české Wagyu s ponzu želé a lilkovou koblihou, jako dezert pak švestky v kouři se zmrzlinou z fíkového listí a čokoládovým mousse.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace George Prime Steak představuje nové podzimní menu. Ochutnáte například tortellini plněné USDA Prime svíčkovou a foie gras s máslovou omáčkou a černým lanýžem, ceviche z mušlí sv. Jakuba s avokádem, šalotkou, okurkou, koriandrem a limetkou či kanadského humra pošírovaného v másle se špenátem s piniovými oříšky. A jako příloha chybět hranolky s černým lanýžem a majonézou.
Nový koncept restaurace V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V novém designovém interiéru pro vás šéfkuchař Daniel Bureš a jeho tým bude připravovat speciality moderní slovanské kuchyně, která klade důraz na lokální suroviny a sezonní nabídku. Ochutnejte krémovou cibulovou polévku, pečené brambory s tvarohem a koprem, pudink z uzeného kapra, pohankové risotto s dýní, sivena s houbami a rakytníkovou omáčkou, srnčí hřbet s pirohy a křenem, švestkové knedlíky s kaštany a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O ESHOPU
Pokud hledáte vína, která perfektně ladí s podzimem, vína výraznější a komplexnější, ideálem je španělské Tempranillo, víno s tóny tmavého ovoce, koření a vanilky, Garnacha s bohatou ovocnou chutí nebo Monastrell, intenzivní a robustní víno, perfektní k těžším a pikantnějším podzimním jídlům. Vyberte si to pravé víno na eDelikatesy.cz a vychutnejte si doušek španělského slunce a pohody v každé sklence.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
„Kaiseki“, vrchol japonské kulinární kultury, je jídlo, odrážející aktuální roční období, v tomto případě tedy japonský podzim. Čeká vás 9 chodů – grilovaný lilek s miso, karamelizované vlašské ořechy se sójovou omáčkou, salát z kaki a hub shimeji v tofu dresinku, grilovaný losos marinovaný v miso nebo pečená japonská dýně.
Nealko ovocné nápoje Van Nahmen

VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH
Společnost DER WEINSCHMECKER se stala exkluzivním dovozcem nealkoholických aperitivů a ovocných džusů německé značky Van Nahmen. Tyto prémiové produkty jsou zastoupeny v mnoha podnicích po celém světě, včetně michelinských restaurací a nyní přicházejí i na český trh. Van Nahmen nabízí jedinečnou chuťovou paletu, která osloví milovníky kvalitních nealko nápojů. DER WEINSCHMECKER tak rozšiřuje svou nabídku o prvotřídní nealkoholické alternativy.
Řízkové víkendy v Pivovaru Římská

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Zpestřit si každý víkend speciálním řízkovým menu můžete v Pivovaru Římská. V nabídce najdete téměř půlkilový řízek přec celý talíř, sekaný řízek s goudou, telecí v panko strouhance či kuřecí v corn flakes nebo vepřový řízek v pikantní kukuřičné strouhance.
Podzimní večerní menu v Dark Kitchen

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Sezónní večerní menu si můžete vychutnat v restauraci Dark Kitchen. Ručně vyráběné ravioly, ať už s lanýžem, s králičím ragú, s krevetami, hřiby či s kančím ragú na červeném víně, tatarák ze srnčího hřbetu, dýně naložená v rakytníku, striploin steak USDA Prime se zapečeným bramborovým pyré s lanýžem nebo s parmezánem či halibut s dýňovými gnocchi, to vše vás čeká každý večer v Dark Kitchen.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Kafka, součást MGallery Hotel Prague, připravila pro své hosty novou sezónní nabídku. Králičí hřbet ve slanině, jelení hřbet ve vinné omáčce, dýňové rizoto s restovanou dýní či losos s rizotem z čočky beluga doplňují dezerty jako je kaštanový mousse či fíkový cheesecake.
Nová nabídka restaurace Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Zastavte se v restauraci Mlýnec ochutnat speciality z nového říjnového menu. Mušle sv. Jakuba a krevety s polentou, hříbkové risotto s lanýžem, telecí filet mignon v trojobalu s fermentovanou zeleninou, daňčí hřbet s kaštany, jalovcem a svíčkovou omáčkou, steak s papričkami padrone, mascarpone a bramborovým pyré nebo konfitované kachní stehno se zelím a makovým knedlíkem, z dezertů kokosové crème brûlée nebo krupicová kaše s brusinkami a griliášem.
Speciální menu v restauraci Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Čtyřchodové sezónní menu nabízí restaurace v hotelu Hoffmeister. Po bažantí terince s konfitovanou šalotkou vás čeká telecí pečeně s křepelčím vajíčkem, petrželovou kroketou a křenovou omáčkou, jako hlavní chod pak vepřové koleno s batátovým pyré a růžičkovou kapustou. Menu zakončí dezert v podobě čokoládového pavé s karamelovým crumblem a vanilkovou pěnou.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Brasserie Kafka, součást hotelu Fairmont Golden Prague, pořádá jednou měsíčně brunch. Bohatý bufet nabídne mezinárodní i místní speciality, sushi a mořské plody, šťavnaté maso z Josper grilu i rotisserie a také sladkou tečku v podobě dortů, čerstvého ovoce, čokoládové fontány a originálního zmrzlinového bicyklu. Můžete si namíchat i vlastní Bloody Mary. Nechybí živá hudba a pro děti je připraven hlídaný koutek s hrami a malováním na obličej.
Novinky v restauraci Bílá Kráva

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci Bílá Kráva na pražských Vinohradech zvou na chutné novinky – zdejší francouzský kohout na bílém víně ve smetanové omáčce, carpaccio z jelena s marinovanými hříbky nebo jehněčí roláda na tymiánovém másle rozhodně stojí za návštěvu. Podnik nabízí také řadu skvělých hovězích steaků „s rodným listem“.
Nově otevřený japonský podnik Katchi

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Originální interiér, moderní gastronomie a chutě inspirované pěti elementy, to je nově otevřená restaurace Katchi Štěpána Návrata. Za šéfkuchařku si Štěpán vybral vítězku české řady soutěže Hell’s Kitchen, Sierru Holanovou a spolu připravili menu plné lákavých specialit. Knedlíčky Gyoza, chobotnice s papájou a mrkvovým pyré, Arancini s kimchi omáčkou, pekingská kachna v tartaletce s celerem, Wagyu steak a mnoho dalších specialit.
Tradiční čaj o páté v restauraci Zinc

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town nově zve každou sobotu na tradiční britský „čaj o páté„. Od 15 do 18 hodin vás čekají vybrané sypané čaje, sklenka Prosecca či nealkoholické varianty a slané i sladké pochutiny. Noblesní atmosféru bude dotvářet živá hudba.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Belgická restaurace Les Moules pod vedením nového šéfkuchaře Lukáše Jeszika zve na nové menu. Čeká vás rybí polévka s mořskými plody, salát s pečenou dýní a šlehaným kozím sýrem, tatarák s lanýžovou majonézou a sušeným žloutkem či rolované kuře s estragonovou omáčkou. V nabídce nesmí chybět ani mušle či ústřice, jejichž sezóna právě začíná.

Také na podzim na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.
Nový podnik Tretter’s Brasserie

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na Jungmannově náměstí v centru Prahy nově otevřela Tretter’s Brasserie, podnik laděný designem do stylu pařížské brasserie s prvky francouzského koloniálního designu. Nabízí lehčí jídla i delikatesy, mezi specialitami vyniká patrový étagère, ve kterém servírují skvělé briošky s foie gras s hruškou, uzeným lososem s křenovým dipem a kaviárem a ančovičkami s kapary a lanýžovým chutney. Bohatá nabídka prémiových vín, Champagne nebo klasických koktejlů potěší každého.
Nedělní brunch ve Špejli Jungmannova

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Zpestřete si neděli celodenním brunchem v restauraci Špejle Jungmannova. V nabídce je neomezené množství teplých, studených i sladkých pokrmů na špejli a bohatý výběr nealkoholických i alkoholických nápojů. Cena činí 890 Kč pro dospělé a 445 Kč pro děti od 7 do 15 let.

