léto 2025
Chobotnice v restauraci Ginger & Fred

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na neobvyklou letní nabídku. Zaujme vás spíše salát z chobotnice, chobotnice v libečkovém oleji s pohankovým rizotem a chřestem anebo bramborový krém s chobotnicí a zeleninou? Úžasné výhledy na Prahu už jen podtrhnou váš kulinářský zážitek.
Letní nabídka v Altánech Kampa

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Altány Kampa, restaurace v nádherném prostředí uprostřed stejnojmenného parku, přichystala pro své návštěvníky nové letní menu. Pražma královská s grilovanou zeleninou, hovězí Rib Eye steak, pečený vepřový bok s hoisin omáčkou a melounem, kuřecí prso s fáší z medvědího česneku s kukuřicí a bramborovou kaší – to je jen malý průřez novinkami sezóny.
Letní novinky v Terase U Zlaté studně

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Melounový salát s uzenými kachními prsíčky, krab s uzeným úhořem, bisque z korýšů se sépiovými ravioly, to je jen malý průřez předkrmy z nového letního menu restaurace Terasa U Zlaté studně. Z hlavních chodů pak humr s fíky, halibut s liškami, baby květák pečený v hnědém másle, perlička s kukuřicí a korálovcem nebo třeba jehněčí hřbet a koleno s cuketovým květem.
Krevetový speciál v restauraci Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Tematické menu o 4 chodech nabízí restaurace Hoffmeister ve stejnojmenném hotelu. Tygří krevety s yuzu jako předkrm následovaný polévkou v podobě kokosového krému s grilovanými krevetami, tapiokou a kari, jako hlavní chod pak 1 kg tygřích krevet s chilli, česnekem a grilovanou bagetou a sladká tečka v podobě pečeného ananasu v javorovým sirupem a vanilkovým krémem.
Nové menu v restauraci BO District

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
BO District, asijské bistro v centru Prahy, zve na novinky ve své nabídce. Ochutnejte udon nudle s hovězím a sójovo-pomerančovou omáčkou nebo s kuřetem a arašídovo-rajčatovou, krevety se zázvorem, chilli a česnekem nebo s kokosovým mlékem, banánové chipsy s chilli prachem nebo třeba kuřecí tempuru.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Chateau Trnová v kouzelném prostředí zámku z 18. století zve na letní nabídku. Carpaccio ze svíčkové s lanýžem, tygří krevety, kozí žervé, z hlavních chodů špikované králičí stehno na smetaně, tagliatelle s restovanými liškami, grilovaný filet mořského vlka nebo supreme z kuřecího prsa na omáčce ze žlutého kari, to je jen malý průřez novou nabídkou, která stojí za návštěvu.
Dinner in the Sky, aneb večeře v oblacích

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Celosvětově oblíbená a unikátní Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4. do 14. září v parku Mrázovka s jedinečným výhledem na Prahu. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami.
Letní menu v restauraci Paloma

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nové menu průhonické restaurace Paloma nabízí to nejlepší z letní sezóny – flank steak s wafflovými bramborami, perličku s meruňkami nebo krevety po provensálsku. Z cukrárny pak cheesecake s bezovým květem a borůvkami, Raffaello s Malibu a bílou čokoládou nebo Paris-Brest s lískooříškovým praliné. Nechybí ani specialita v podobě čokoládového medvídka Valrhona s překvapením uvnitř.
Letní menu a drinky v Café Revoluční

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Café Revoluční nezůstává v odlehčené letní nabídce vůbec pozadu. Ochutnejte salát Nicoise, kuřecí prso sous-vide, dýňové kimchi nebo piri-piri demiglace doplňuje speciální nabídka nápojů jako je Orange espresso, Ice Raspberry Coco Matcha nebo Matcha Fizz.
Letní nabídka v Malostranské Besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Letní menu v Malostranské Besedě přináší osvěžující okurkovou polévku se zakysanou smetanou i pestrý výběr z grilu – od hovězího flank steaku s ricottou a hlívou po kuřecí špíz s čedarovou omáčkou a kukuřicí. Nechybí ani grilovaný candát s bylinkovou omáčkou nebo vepřový řízek v panko strouhance s Caesar salátem.
Letní nabídka v restauracích Tiskárna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Tiskárna na Jindřišské a Národní zvou po celé léto na speciální menu. Terina z Pražské šunky s omáčkou ravigote podle receptu z roku 1933, pečené zelí s restovanými žampiony a s omáčkou z uzených paprik se špeclemi, filet pstruha lososovitého s mladým špenátem, kapary a bramborovým fondánem a dezert v podobě Banana split.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Lehké letní menu nabízí Spojka Karlín. Ochutnejte řecký salát se smaženým halloumi sýrem a focacciou, filet z lososa s holandskou omáčkou, hráškem, brokolicí, fenyklem a mátou nebo Bao Bun se smaženým lilkem, arašídy a nakládanou cibulí. Nechybí ani limitovaná nabídka koktejů, Limoncello Spritz, Passion fruit Caipirinha nebo Apricot Bellini.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace V Zátiší připravila „Letní festival“, speciální 3-chodové menu, které nabízí od 1. do 27. července během obědů a brzkých večeří. Pochutnejte si na chlazené polévce z melounu s kozím sýrem nebo ceviche z mořského vlka, na hlavním chodu v podobě řízku z vepřové plumy nebo celerových těstovinách s piniovými oříšky a liškami. Jako dezert se podává profiterolka.
Letní menu v restauraci Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Po celý červenec servíruje restaurace Mlýnec 3-chodové letní menu. Jakoi předkrm gazpacho nebo zauzený telecí tatarák, hlavní chod v podobě telecího filetu mignon v trojobalu či kuřete v japonské fermentované pastě Shijo Koji a jako dezert pak pistáciový krém v odpalovaném těstě.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci Tony’s Café & bar v překrásném secesním hotelu Paříž připravili nové menu. Terinka z pražské šunky, carpaccio z tuňáka s marinovanými rajčaty, Bagel s uzeným lososem, koprem a krémovým sýrem, grilovaná chobotnice s ratatouille a brambory, risotto s červenou řepou a artyčoky a další speciality.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Léto je pomalu tady a restaurace 1890 v hotelu Carlo IV zve na speciální letní nabídku. Ochutnejte ceviche z candáta s limetkou, avokádem a hrozny, jehněčí kotleta s chimichurri, cibulovými čipsy, purée z grilovaných paprik a bramborovým fondánem nebo dezert z bílé čokolády s lískovým oříškem a banánem. Nebude chybět ani oblíbený koncept mix & match grilu – vyberte si sami rybu nebo maso a dolaďte si je podle vlastní chuti omáčkami a přílohami.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace BRICKS připravila nový jídelní lístek. Burrata s krevetami a melounem, humr s maracujovo mangovou omáčkou, čerstvé ústřice, račí krémová polévka, houbové risotto, mořský vlk s bramborem a zeleným chřestem, mušle na víně, jehněčí kotletky a batátovým pyré a artyčoky, hovězí steak s Foie Gras a bramborovým pyré s lanýžem, povidlové taštičky s ořechy a další speciality. Podnik nabízí jedinečný výhled na Vltavu a Karlův most z prostorné letní terasy.
Letní hostina v restauraci Kuchyň

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Kuchyň ze skupiny Ambiente připravila „Hostinu na hradě“ o třech chodech dle vlastního výběru ze speciálního letního menu. Čeká vás pečený pórek se zakysanou smetanou a brioškou, marinovaný losos s bylinkovým pestem, salát s horským sýrem, hovězí steak z květové špičky s pečenými cuketami a ředkvičkami nebo filet ze pstruha lososovitého s chřestem. Díky skvěle ošetřeném plzeňském pivu z tanku a výhledu na Prahu si letní menu skutečně užijete.

VÍCE INFORMACÍ O AMBIENTE
Síť restaurací Ambiente nabízí po celý červenec ve svých restauracích hlavní jídlo, polévka nebo dezert zdarma pro všechny děti ze základních škol. Nezapomeňte mít s sebou vysvědčení.
Nová nabídka koktejlů v Monkey Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Koktejlové menu postavené na ingrediencích z oblastí, kde žijí opice, to už v případě Monkey Baru novinka není. Od základu inovovaná je však letošní letní nabídka koktejů, co drink, to dvě hlavní ingredience – Guava & Palo Santo, Mango & Pandan a mnoho dalších kombinací. Nechybí ani bohatá nabídka nealkoholických koktejlů. Svůj drink si vychutnejte na letní zahrádce třeba se skvělým tapas menu, inspirovaném kuchyní od Afriky po Ameriku.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Každou sobotu a neděli můžete nově začít chutnou snídaní v pražské pobočce Hard Rock Café. Lívance z podmáslí, sázená vejce s avokádovým toastem, francouzský toast s vanilkou a skořicí, kompletní snídaně v klasické či vegetariánské variantě nebo granolu s lesními plody a jogurtem můžete doplnit koktejlem či nealkoholickým koktejlem dle vlastní chuti.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zlatá Praha se nachází v nově zrekonstruovaném luxusním hotelu Fairmont Golden Prague a nabízí jedinečný výhled na Prahu. Ve stylovém interiéru s elegantními zlatými prvky a designovými lustry připravuje šéfkuchař Maroš Jambor se svým týmem moderní české menu. Ochutnejte candáta se zeleným chřestem a račí omáčkou nebo králičí roládu se smrži, ale nejlépe celé degustační menu, které vás nadchne.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Buddha Baru připravili nové letní menu a také několik nových koktejlů. Ochutnejte taštičky Gyoza s humřím masem a lanýžovou ponzu omáčkou, tataki z hovězího Wagyu, tataráček z tuňáka s melounem, smažené krevety v kari panko krustě, nový výběr nigiri sushi, například chobotnice s kimchi nebo s foie gras, jehněčí v kokosové krustě s lanýžovo-teriyaki omáčkou, máslová ryba s matcha kaviárem a pěnou z citrónové trávy a další speciality.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Seasons v hotelu Hilton Prague spojila od června síly s chorvatským Hidden Wine Bistro na půlročním pop-up projektu pod vedením michelinského šéfkuchaře Deniho Srdoče. Nabídka staví na sezónních surovinách a středomořských chutích, doplněných pečlivě vybranými víny. Z menu ochutnáte například tuňákový tatarák, noky s chřestem, filet z mořského vlka nebo grilovanou kambalu.

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Marina připravila v menu od června řadu novinek. Kuřecí Focaccia s pancettou, lososové Tortelloni se špenátem a mascarpone, halibut na grilu s hráškovým pyré, mušle v rajčatové omáčce nebo na víně s česnekem a řapíkatým celerem, linguine s mořskými plody, grilovaná chobotnice s rajčaty, chilli a lilkem, čokoládový dort s oříšky, čerstvé jahody s růžovým pepřem a mascarpone a další speciality.