Novinky a akce v restauracích v Praze

podzim 2025

Lanýže v restauraci V Zátiší

Lanýžové menu v restauraci V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na degustační lanýžové menu o 3 chodech zve od 17.11. do 30.11. restaurace V Zátiší. Za předkrm vybírejte mezi špeclemi s lanýžovým velouté a bílým lanýžem nebo hovězím tatarákem s černým lanýžem, hlavním chodem bude telecí Rossini s topinamburem, bílým lanýžem a lanýžovou omáčkou nebo candát s bílým lanýžem a květákem. Dezert pak představuje lískový ořech s černým lanýžem a mandarinkou.

Piemontská večeře v restauraci Di Nuovo

Piemontská večeře s lanýži v restauraci Di Nuovo

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Italská restaurace Di Nuovo připravila na 25. listopadu speciální 5 chodové menu párované s piemontskými víny.
Ochutnáte tataráček z mořského vlka s fenyklovým salátem, cappelletti s kachním ragú a šalvějovým máslem, risotto s čerstvým lanýžem a parmezánem, dančí svíčkovou na grilu s omáčkou z Barola, polentou a restovanými hříbky a jako dezert čokoládovou pěnu s višněmi a lanýžovým medem.


Nová pekárna Patê

Nová pekárna Patê

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Bratři Khanh Ta a Giang Ta, provozovatelé známých restaurací Taro nebo Gao Den otevřeli na Národní 10 pekárnu Patê. Nabízejí zde pečivo inspirované Asií – od japonského chleba přes vietnamské banh mi až po croissanty, briošky a sezónní danishe – doplněné o výběrovou kávu, matchu a kombuchu. Patê sází na čerstvost, kvalitu a propojení francouzské tradice s asijskými chutěmi.

Sněz, co můžeš v restauraci Miyabi

Sněz kolik můžeš v restauraci Miyabi

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V úterý 18. listopadu od 19:00 proběhne v restauraci Miyabi další ročník Tabehoudai – „sněz, kolik můžeš“, věnovaný sushi a rybám. Připravena je výjimečná nabídka včetně tuňáka, lososa, mořského vlka, hamachi, krevet, a navíc i unikáty jako uni (ježovka) a vybrané japonské wagyu. Akci povede sushi mistr Noritada Saito a hosty přivítá Darja Kawasumi – ideální večer plný pohody a skvělých chutí s přáteli či rodinou. Cena Tabehoudai je 2 450 Kč za osobu.


Lanýžové menu V Zátiší

Lanýžové menu v restauraci V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Od 17. do 30. listopadu zve restaurace V Zátiší na degustační lanýžové menu o 3 chodech. Jako předkrm špecle s lanýžovým velouté a bílým lanýžem nebo lučina, celer s mandlemi a černým lanýžem, hlavní chod pak představuje candát s květákem a bílým lanýžem nebo telecí Rossini s lanýžovou omáčkou, bílým lanýžem a topinamburem. Jako dezert se podává černý lanýž s mandarinkou a lískovým ořechem.

Degustační večeře v restauraci Wood & Steak

Degustační večeře v restauraci Wood & Steak

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Wood & Steak připravila na 12. listopadu 3 chodovou večeři s vinným párováním. Jako předkrm ochutnáte telecí carpaccio s lanýžovým olejem, kapary a parmezánem, hlavn í chod v podobě steaku filet mignon s grilovanou zeleninou a grenaile brambory a jako dezert pistáciové crème brûlée se zmrzlinou.


Kaviár a Champagne v Dejvická 32

Akce v restauraci Dejvická 32

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Přijďte si v pátek 14. listopadu vychutnat do wine baru Dejvická 32 večer ve znamení francouzského šarmu a elegance. Pod vedením someliéra vás čeká exkluzivní degustace šesti šampaňských Taittinger včetně mimořádných ročníků, doplněná o kaviár či výběr sýrů a uzenin. Cena za osobu činí 3 490 Kč a kapacita je omezená.


Nové menu v restauraci Spojka Karlín

Nové menu ve Spojce Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Spojka Karlín zve na mnoho novinek. Ze snídaňových specialit je to avokádový toast se stracciatellou nebo karamelizovaný francouzský toast s lískooříškovým praline, z večerní nabídky pak grilovaný lilek na dřevěném uhlí s baba ganoush, pasta s houbami, pecorinem a lanýžovým olejem, pečené dýně s fíky, stracciatellou a fregolou nebo růžičková kapusta s jehněčími klobáskami.

Nové degustační menu ve Vinoboně

Nové degustační v restauraci Vinobona

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nové degustační menu nabízí Vinobona Chef’s Table, nejmenší restaurace v Praze, kterou najdete v kouzelném prostředí pražského Nového Světa. 6-chodová večeře obsahuje úhoře s řepou, créme fraiche a lanýžem, dančí maso s kaštany, polentou a šípky, crémant s mandarinkou a kaviárem či ořechovou trubičku s foie gras, hříbky a angreštem. Lze si objednat i vegetariánskou variantu.

Nové menu v restauraci La Gare

Nové menu v restauraci La Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Francouzská restaurace La Gare připravila ve svém menu několik novinek. Přijďte ochutnat kachní Wellington a foie gras, marinované hříbky s hlívou královskou, grilovaného jesetera s pažitkovým velouté, quinoou a kaviárem, bramborové krokety se sýrem Munster, grilovanou chobotnici s batátovým pyré a citronovými grenailemi a mnoho dalších specialit.

Nové menu v restauraci Vinograf

Nové menu v restauraci Vinograf

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nejen na široký výběr vín z celého světa, ale také na zbrusu nové večerní menu zve restaurace Vinograf. Losos Ikejime s bramborovou kroketou a ragú z choriza, krkovice z divočáka s opečenými bramborovými šiškami, supreme z perličky s raviolou plněnou kaštany a houbami nebo dýňová fregola, to je jen malý průřez novinkami z Vinografu.

Novinky z restaurace hOST

Nové menu v restauraci Host

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Italská restaurace hOST na Malé Straně připravila nové menu. Ochutnejte telecí líčka na červeném víně, hovězí rossini s brambory, konfitovanými v olivovém oleji, grilovanou chobotnici s divokou brokolicí a omáčkou Romesco, ravioli Cacio e pepe s krevetovým tataráčkem, výběr čerstvých ryb a stařených steaků. Restaurace nově nabízí bohatý výběr piemontských vín po skleničce a také speciální podzimní lanýžové menu.

Nové menu v restauraci Štangl

Restaurace Štangl představuje nové podzimní menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Degustační menu ze sezónních lokálních surovin na vás čeká v karlínské restauraci Štangl ze skupiny Ambiente. Mrkev grilovaná na ohni s pěnou ze slunečnicových semínek, vepřová kotleta z Přeštíka s lokšemi s pečenou paprikou, candát pečený na másle s květákovým pyré, české Wagyu s ponzu želé a lilkovou koblihou, jako dezert pak švestky v kouři se zmrzlinou z fíkového listí a čokoládovým mousse.


Novinky z George Prime Steak

Restaurace George Prime Steak

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace George Prime Steak představuje nové podzimní menu. Ochutnáte například tortellini plněné USDA Prime svíčkovou a foie gras s máslovou omáčkou a černým lanýžem, ceviche z mušlí sv. Jakuba s avokádem, šalotkou, okurkou, koriandrem a limetkou či kanadského humra pošírovaného v másle se špenátem s piniovými oříšky. A jako příloha chybět hranolky s černým lanýžem a majonézou.

Nový koncept restaurace V Zátiší

Restaurace V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

novém designovém interiéru pro vás šéfkuchař Daniel Bureš a jeho tým bude připravovat speciality moderní slovanské kuchyně, která klade důraz na lokální suroviny a sezonní nabídku. Ochutnejte krémovou cibulovou polévku, pečené brambory s tvarohem a koprem, pudink z uzeného kapra, pohankové risotto s dýní, sivena s houbami a rakytníkovou omáčkou, srnčí hřbet s pirohy a křenem, švestkové knedlíky s kaštany a mnoho dalšího.

Podzim se španělskými víny

Vína Sabores

VÍCE INFORMACÍ O ESHOPU

Pokud hledáte vína, která perfektně ladí s podzimem, vína výraznější a komplexnější, ideálem je španělské Tempranillo, víno s tóny tmavého ovoce, koření a vanilky, Garnacha s bohatou ovocnou chutí nebo Monastrell, intenzivní a robustní víno, perfektní k těžším a pikantnějším podzimním jídlům. Vyberte si to pravé víno na eDelikatesy.cz a vychutnejte si doušek španělského slunce a pohody v každé sklence.


Nové menu v restauraci Miyabi

Podzimní Kaiseki menu v restauraci Miyabi

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

„Kaiseki“, vrchol japonské kulinární kultury, je jídlo, odrážející aktuální roční období, v tomto případě tedy japonský podzim. Čeká vás 9 chodů – grilovaný lilek s miso, karamelizované vlašské ořechy se sójovou omáčkou, salát z kaki a hub shimeji v tofu dresinku, grilovaný losos marinovaný v miso nebo pečená japonská dýně.

Nealko ovocné nápoje Van Nahmen

VÍCE INFORMACÍ O PRODUKTECH

Společnost DER WEINSCHMECKER se stala exkluzivním dovozcem nealkoholických aperitivů a ovocných džusů německé značky Van Nahmen. Tyto prémiové produkty jsou zastoupeny v mnoha podnicích po celém světě, včetně michelinských restaurací a nyní přicházejí i na český trh. Van Nahmen nabízí jedinečnou chuťovou paletu, která osloví milovníky kvalitních nealko nápojů. DER WEINSCHMECKER tak rozšiřuje svou nabídku o prvotřídní nealkoholické alternativy.


Řízkové víkendy v Pivovaru Římská

Řízkové víkendy v Pivovaru Římská

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zpestřit si každý víkend speciálním řízkovým menu můžete v Pivovaru Římská. V nabídce najdete téměř půlkilový řízek přec celý talíř, sekaný řízek s goudou, telecí v panko strouhance či kuřecí v corn flakes nebo vepřový řízek v pikantní kukuřičné strouhance.

Podzimní večerní menu v Dark Kitchen

Nové menu v Dark Kitchen

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Sezónní večerní menu si můžete vychutnat v restauraci Dark Kitchen. Ručně vyráběné ravioly, ať už s lanýžem, s králičím ragú, s krevetami, hřiby či s kančím ragú na červeném víně, tatarák ze srnčího hřbetu, dýně naložená v rakytníku, striploin steak USDA Prime se zapečeným bramborovým pyré s lanýžem nebo s parmezánem či halibut s dýňovými gnocchi, to vše vás čeká každý večer v Dark Kitchen.

Nové menu v restauraci Kafka

Restaurace Kafka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Kafka, součást MGallery Hotel Prague, připravila pro své hosty novou sezónní nabídku. Králičí hřbet ve slanině, jelení hřbet ve vinné omáčce, dýňové rizoto s restovanou dýní či losos s rizotem z čočky beluga doplňují dezerty jako je kaštanový mousse či fíkový cheesecake.


Nová nabídka restaurace Mlýnec

Novinky z restaurace Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zastavte se v restauraci Mlýnec ochutnat speciality z nového říjnového menu. Mušle sv. Jakuba a krevety s polentou, hříbkové risotto s lanýžem, telecí filet mignon v trojobalu s fermentovanou zeleninou, daňčí hřbet s kaštany, jalovcem a svíčkovou omáčkou, steak s papričkami padrone, mascarpone a bramborovým pyré nebo konfitované kachní stehno se zelím a makovým knedlíkem, z dezertů kokosové crème brûlée nebo krupicová kaše s brusinkami a griliášem.

Speciální menu v restauraci Hoffmeister

Nové menu v restauraci Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Čtyřchodové sezónní menu nabízí restaurace v hotelu Hoffmeister. Po bažantí terince s konfitovanou šalotkou vás čeká telecí pečeně s křepelčím vajíčkem, petrželovou kroketou a křenovou omáčkou, jako hlavní chod pak vepřové koleno s batátovým pyré a růžičkovou kapustou. Menu zakončí dezert v podobě čokoládového pavé s karamelovým crumblem a vanilkovou pěnou.

Víkendový brunch ve Fairmontu

Brunch v brasserii Kafka v hotelu Fairmont

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Brasserie Kafka, součást hotelu Fairmont Golden Prague, pořádá jednou měsíčně brunch. Bohatý bufet nabídne mezinárodní i místní speciality, sushi a mořské plody, šťavnaté maso z Josper grilu i rotisserie a také sladkou tečku v podobě dortů, čerstvého ovoce, čokoládové fontány a originálního zmrzlinového bicyklu. Můžete si namíchat i vlastní Bloody Mary. Nechybí živá hudba a pro děti je připraven hlídaný koutek s hrami a malováním na obličej.


Novinky v restauraci Bílá Kráva

Restaurace Bílá kráva

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V restauraci Bílá Kráva na pražských Vinohradech zvou na chutné novinky – zdejší francouzský kohout na bílém víně ve smetanové omáčce, carpaccio z jelena s marinovanými hříbky nebo jehněčí roláda na tymiánovém másle rozhodně stojí za návštěvu. Podnik nabízí také řadu skvělých hovězích steaků „s rodným listem“.

Nově otevřený japonský podnik Katchi

Nově otevřená restaurace Katchi

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Originální interiér, moderní gastronomie a chutě inspirované pěti elementy, to je nově otevřená restaurace Katchi Štěpána Návrata. Za šéfkuchařku si Štěpán vybral vítězku české řady soutěže Hell’s Kitchen, Sierru Holanovou a spolu připravili menu plné lákavých specialit. Knedlíčky Gyoza, chobotnice s papájou a mrkvovým pyré, Arancini s kimchi omáčkou, pekingská kachna v tartaletce s celerem, Wagyu steak a mnoho dalších specialit.

Tradiční čaj o páté v restauraci Zinc

Čaj o páté v restauraci Zinc

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town nově zve každou sobotu na tradiční britský „čaj o páté„. Od 15 do 18 hodin vás čekají vybrané sypané čaje, sklenka Prosecca či nealkoholické varianty a slané i sladké pochutiny. Noblesní atmosféru bude dotvářet živá hudba.

Podzimní novinky v Les Moules

Novinky z menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Belgická restaurace Les Moules pod vedením nového šéfkuchaře Lukáše Jeszika zve na nové menu. Čeká vás rybí polévka s mořskými plody, salát s pečenou dýní a šlehaným kozím sýrem, tatarák s lanýžovou majonézou a sušeným žloutkem či rolované kuře s estragonovou omáčkou. V nabídce nesmí chybět ani mušle či ústřice, jejichž sezóna právě začíná.


Farmářské trhy v Praze

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Také na podzim na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Nový podnik Tretter’s Brasserie

Tretter's Brasserie

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na Jungmannově náměstí v centru Prahy nově otevřela Tretter’s Brasserie, podnik laděný designem do stylu pařížské brasserie s prvky francouzského koloniálního designu. Nabízí lehčí jídla i delikatesy, mezi specialitami vyniká patrový étagère, ve kterém servírují skvělé briošky s foie gras s hruškou, uzeným lososem s křenovým dipem a kaviárem a ančovičkami s kapary a lanýžovým chutney. Bohatá nabídka prémiových vín, Champagne nebo klasických koktejlů potěší každého.

Nedělní brunch ve Špejli Jungmannova

Restaurace Špejle Jungmannova

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zpestřete si neděli celodenním brunchem v restauraci Špejle Jungmannova. V nabídce je neomezené množství teplých, studených i sladkých pokrmů na špejli a bohatý výběr nealkoholických i alkoholických nápojů. Cena činí 890 Kč pro dospělé a 445 Kč pro děti od 7 do 15 let.


Přejít nahoru