podzim 2024
VÍCE INFORMACÍ O PIVNICI
Pivní výčep Pult ze skupiny Ambiente slaví 3 roky provozu a při té příležitosti obměnil portfolio nabízených ležáků na čepu. Kromě zavedeného plzeňského a budějovického piva se nově můžete těšit na Únětickou 12°, ležák 12°zpivovaru Permon, ležák z klášterního pivovaru Porta Coeli a ležák Jura 12°z pivovaru Chroust. Na zdraví!
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nově otevřenou restauraci Semmering najdete v romantické a klidné lokalitě uprostřed Hlubočep na kraji Prokopského údolí s jedinečným výhledem na okolní skály a s úžasnou venkovskou atsmoférou. Z menu ochutnejte skvělé lososvé ceviche, steak z květáku, hovězí tataráček s parmezánovým krémem nebo krevetové kari. Solidní výběr vín a na čepu například pivo z lokálního pivovaru Prokopák.
Akce 1+1 ústřice zdarma v restauraci La Gare
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ve francouzské restauraci La Gare opět spustili oblíbenou víkendovou akci 1+1 ústřice zdarma. Platí vždy jen do vyprodání zásob daného víkendu.
Aktuální nabídka ústřic: Gillardeau n°3, Fine de claire n°2 nebo Oysri special n°2.
Nové podzimní menu v restauraci Spojka Karlín
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
S podzimem nabízí restaurace Spojka Karlín nové sezónní speciality. Pochutnejte si na grilované dýni v neobvyklé kombinaci se stracciatellou a guanciale, paštiku z kachních jater, kachní prsa s červenou řepou a švestkami, bao bun se smaženým kuřetem, filet z pražmy nebo těstoviny s fondue z gorgonzoly a karamelizovanou cibulí.
Zvěřinové speciality v restauraci Sou100
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Nové dezerty v restauraci Paloma Průhonice
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová glasage nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.
Nově otevřená italská restaurace Farina
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.
Nové menu v restauraci Dejvická 34
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Dejvická 34 slaví 5 let provozu a šéfkuchař Tomáš Černý připravil nové menu plné specialit. Hovězí tataráček s lanýžovou pralinkou, dýňová polévka s kokosovým mlékem a krevetami, telecí jazyk s jablečným pyré, škvarky a grilovaným římským salátem, filet z ropušnice s nakládanými houbami, lanýžem a černým kořenem, grilovaná chobotnice s paprikovou omáčkou a šafránovými arancini a mnoho dalšího.
Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.
Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na podzim přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.
Speciality v restauraci La Casa Trattoria
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V italské restauraci La Casa Trattoria se můžete těšit na nové podzimní speciality v menu. Noky s liškami, gorgonzolou a salsicciou, grilovaná chobotnice s dýňovým pyré, filet z platýze s kus-kusovým salátem a variace mořských plodů.
Páteční večery se šampaňským v Augustine
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Jak lépe zakončit pracovní týden než večerem v restauraci Augustine s neomezenou konzumací šampaňského? Každý pátek od 18:00 hodin Vás čeká bezedná sklenka šampaňského JACQUART MOSAIQUE BRUT za příjemných 799 Kč na osobu.
Navíc každý první pátek v měsíci za stejnou cenu i G.H. Mumm Champagne RSRV Rosé Foujita. Připraveno je i párování šampaňského s talířem chuťovek za příplatek 450 Kč
Vína z Baleárských ostrovů v Sabores
Znáte vinné odrůdy Callet, Prensal Blanc nebo Manto Negro? Patří mezi unikátní vína z Mallorcy a dalších Baleárských ostrovů, mnohé zdejší odrůdy jinde na světě nenajdete. Nejen tato vína, ale i tapas, olivy, dary moře a mnohé další speciality pak najdete v obchodě se španělskými delikatesami Sabores.
Sezonní menu v restauraci Mlýnec
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Mlýnec zve na unikátní výhledy na Vltavu a Karlův most – ale také na zářijové novinky ve svém menu: čeká Vás pošírovaná treska, risotto a sezónní houby, listový salát s burattou, broskví a pekanovým ořechem a jako dezert kokosové crème brulée s meruňkami nebo borůvkový větrník s borůvkovým coulis.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Malostranská restaurace Bricks zve na nové menu, které si nejlépe vychutnáte na terase s výhledem na Vltavu. Ochutnejte tataráček z tuňáka, hráškový krém s restovanými smrži, terinu z Foie Gras s brioškou a pomerančovým gelem, linguine s hříbky, humra s pečenou dýní a humřím bisque a espumou ze sladké kukuřice, jehněčí kotletky s artyčoky a jako dezert pistáciový dort s čokoládovou zmrzlinou a malinovým krémem a mnoho dalšího.
Nové menu v restauraci Ginger & Fred
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na zbrusu novou nabídku: přijďte si pochutnat na grilovaném telecím hřbetu, pečeném hřbetu z muflona se smaženou raviolou z květáku a foie gras nebo grilovaných mušlích sv. Jakuba s lososem marinovaným v řepě. Nechybí ani specialita – Ginger & Fred Dinner Dancing Burger – jemné krůtí prso pečené v lanýžovém másle a 60 dní vyzrálé hovězí Black Angus.
Nové menu v Terase U Zlaté studně
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař Lukáš Hlaváček a jeho tým restaurace Terasa U Zlaté studně přicházejí se zbrusu novým letním menu. Uzené kachní prso s chřestem, čekankou, nashi a ořechy, tuňák s kaviárem, okurkou a uzeným créme fraiche, carpaccio z humra s krevetovým tataráčkem, rajčaty a jablkem, hovězí tatarák s křenovou mátovým pestem, parmezánem a artyčokem, perlička se smrži, kukuřicí a pak choi, jehnščí s hráškem a cuketou, hovězí steak s lanýžem a foie gras a mnoho dalších specialit.