Novinky a akce v restauracích v Praze

jaro 2025

Piemontský večer v restauraci Dejvická 34

Restaurace Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Dejvická 34 zve 29. května od 19 hodin na speciální degustační večer. Hosté se mohou těšit na vína z jednoho z nejvýznamnějších vinařských regionů Itálie, Piemontu, za doprovodu typických pokrmů. Ochutnejte smažený cuketový květ s ančovičkovým krémem, risotto s lanýžem a piemontskými lískovými ořechy, dušené telecí lýtko s pyré z černého kořene a liškami nebo čokoládovou ganache s 22karátovým zlatem.

Růžový máj na Náplavce 17.5.2025

Růžový máj na Náplavce

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Desítky českých a moravských vinařů představí 17. května svá růžová vína na Náplavce Rašínova nábřeží.
Na letošním již 14. ročníku oblíbeného festivalu vás čeká ochutnávka skvělých vín a street food v jedinečné atmosféře pražské náplavky. Doprovodný program v podobě živé muziky.

Speciality z restaurace Augustine

Restaurace Augustine, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zbrusu nový jídelní lístek představují v restauraci Augustine ve stejnojmenném hotelu. Pochutnejte si na pošírované kambale, grilovaném jehněčím brzlíku s páleným fenyklovým pyré, plněném smrži s tvarohem a hovězím špekem, na filetu z ryby sv. Petra s brokolicovým pyré a omáčkou z kaviáru, konfitovaném kotrči s karamelem z pražské šunky a pyré z černého bezu nebo třeba red velvet netradičně z červené řepy s tvarohovo-vanilkovým krémem.

Nová (nejen) snídaňová nabídka Café Savoy

Restaurace Savoy

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Savoy na Malé Straně zve na obměněnou nabídku snídaní. Mezi speciality patří croissant s míchanými vejci a černým lanýžem, tradiční vejce do skla se sýrem či omeleta Savoy. Pro milovníky sladkého nabízí palačinku s nugátem či ovesnou kaši s rebarborou. V novém kavárenském menu najdete vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle, kachní prso s marigoldem, vídeňskou hovězí roštěnou nebo ovocné knedlíky. Ochutnejte i některý z tradičních českých zákusků z vlastní pekárny.dejvicka

Restaurace Kuchyň zve na jarní hostinu

Restaurace Kuchyň

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Kuchyň na Pražském hradě vás zve na kulinářský zážitek inspirovaný českou šlechtickou kuchyní. Ochutnejte konfitovaný žloutek, králičí ledvinky na majoránce, jehněčí plec s bylinkami, filet ze pstruha s hráškem nebo telecí tatarák s citronovou majonézou. Přijďte si vychutnat atmosféru historického prostředí s výhledem na Prahu.

Nové menu v restauraci FUZE

Restaurace Fuze

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace a pivovar FUZE má nové menu plné lákavých specialit. Ochutnejte krájený hovězí tatarák, telecí klobásky se smrži, smažené kuřecí krokety, svíčkovou Wellington, krémovou humří polévku, sýrové špecle s grilovanou hlívou, humří ragú nebo speciality připravované v hliněné peci, například pastrami z hovězího žebra nebo pečené hovězí koleno s omáčkou z Kasteel Rouge piva. Z dezertů si nenechte ujít originální pivní zmrzlinu.

Jarní speciality restaurace Hoffmeister

Zahrádka restaurace Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Symfonii jarních chutí chystá restaurace Hoffmeister ve stejnojmenném hotelu. Pochutnejte si na nakládaném chřestu s holandskou espumou, karotkovém krému se zázvorem a malinovým prachem, hlavní chod je v podobě krůtí rolády s goudou, hráškem a pancettou a jako dezert pak nugátová pěna s pomerančovým želé.

Nové bistro FOC.U

Bistro FOC.U

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na Náměstí Míru právě otevřelo nové bistro FOC.U. Podnik otevírá denně již od 9:00 na snídaně a jejich specialitou jsou zapečené focaccie, které můžete ochutnat například s tuňákem a vejcem, uzeným lososem a grilovanou cuketou, krutí focacciu s parmezánem nebo s hovězím pastrami. Z další nabídky můžete vyzkoušet hovězí tataráček s lanýžovým olejem, rybí ceviche, pomalu pečené hovězí žebra a řadu dalších specialit. Bistro disponuje příjemnou zahrádkou ve dvoře.


Jarní menu v Hard Rock Café

Hard Rock Café

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na zbrusu novou jarní nabídku zve pražská pobočka Hard Rock Café. Ochutnejte Patty Melt, dva plátky hovězího v úpravě medium-well se sýrem, omáčkou, karamelizovanou cibulkou a hranolky, středomořskou kuřecí pitu se zeleninou, naanem a kořeněnými hranolky nebo „Stardust WIngs“, kuřecí křidýlka s Ranch dresinkem a modrým sýrem. Nechybí ani speciální výběr nápojů.

Jarní menu Chateau Trnová

Restaurace Chateau Trnová

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Vychutnejte si jarní nabídku v Chateau Trnová ve třech variacích. Degustační menu obsahuje polévku z mladého hrášku, chřestový salát s kachním prsem a jahodami, steak z telecí svíčkové se smržovou omáčkou, výběr sýrů a palačinky Suzette. 3-chodové menu pak tataráček s bramborovou pusinkou, špikované králičí stehno s knedlíkem a brusinkami a dortík z bílé čokolády. Z novinek z jídelního lístku lze zmínit kuřátko plněné nádivkou z medvědího česneku, filet z candáta s omáčkou moutarde violette či šafránové risotto se srdíčky artyčoku.

Jarní speciality restaurace Mincovna

Restaurace Mincovna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí láká na jarní speciality. Ochutnat můžete krém z medvědího česneku s kroketou a pancettou, telecí tatarák s ‚Nduja majonézou nebo grilovaného králíka a kuře s nudlemi s medvědím česnekem. Nechybí jehněčí plec po vídeňsku s holandskou omáčkou a bramborovým pyré. Na závěr si dopřejte velikonoční vejce s meruňkovou omáčkou a kešu krémem. Lze doplnit vinným párováním.

Novinky v restauraci Mlýnec

Restaurace Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ochutnejte smažené vejce s hráškem, černým česnekem a koprem, lanýžové risotto s nakládanými houbami, mušle sv. Jakuba s krevetami, konfit z kachního stehna nebo výběr steaků. Nechybí dezerty v podobě uzeného slaného karamelu, zmrzliny z hnědého másla a banánu nebo tonka créme brulée. Elegantní kombinace chutí a dokonalá prezentace nového sezónního menu zaručují výjimečný večer v srdci Prahy.


Jarní grilování 25.4.2025 v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná bašta v Průhonicích zve 25.4. od 17 hodin na vítání jara. Užijte si grilované speciality – masové špízy, steaky na dřevěném uhlí, argentinskou roštěnou nebo klobásy, které můžete zapíjet plzeňským Prazdrojem nebo pivem Gwern v té pravé jarní zelené barvě. Nebude chybět ani ohniště na opékání špekáčků.

Nové menu v restauraci CODA

Výhled z terasy restaurace Coda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Coda Restaurant představuje nové à la carte menu. Mezi předkrmy naleznete černý kaviár Ossetra, kulajdu s lesními houbami či telecí tartar s vaflí s estragonem. Z hlavních chodů jehněčí hřbet s dýňovou omáčkou, steak z hovězí svíčkové se zeleným chřestem nebo libečkové gnocchi. Dezerty jako makovo-povidlové taštičky nebo čokoládový baskický cheesecake završují kulinářský zážitek. Lze doplnit vinným párováním.

Gastro performance BEEF

Beef Performance

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

​​V rámci oslav 130. výročí Holešovické tržnice se koná v dubnu a květnu unikátní gastro performance BEEF, která spojuje divadlo a gastronomii v prostorách bývalých jatek. Šéfkuchař restaurace Mlýnec, Láďa Vaníček, vytvořil skvělé 11chodové menu, prezentované v duchu mše s názvy jako zvěstování či requiem. Tato jedinečná večeře nabízí hostům možnost prožít jídlo jako součást uměleckého díla.


Jarní nabídka v restauraci Spojka Karlín

Jarní menu ve Spojce Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jaro je konečně tady a s ním přichází i nové sezónní menu ve Spojce Karlín, kde připravili pestrou nabídku inspirovanou jarními chutěmi, svěží sezónní zeleninou a lehkostí. Těšit se můžete na ravioli s ricottou a lanýžovým sýrem, flatbread s hlívou ústřičnou, svíčkovou z bílé tresky, grilované kuřecí stehno a mnoho dalšího. Nové menu ocení jak milovníci masa, tak vegetariáni. A protože dobrý den začíná už ráno, změny se dotkly i snídaňové nabídky – ochutnejte vejce Benedikt s lososem nebo Croque Madam

Novinky v Malostranské Besedě

Novinky v Malostranské Besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská Beseda připravila na duben nové speciality. Drůbeží vývar s játrovými knedlíčky, pečené jarní kuřátko s bramborem a kopřivovou nádivkou, špikované pečené králičí stehno se špenátem a bramborovými noky, steak z lososa na grilu s pošírovaným chřestem a holandskou omáčkou, salát s kozím sýrem, fíky a medvědím česnekem.

Farmářské trhy v Praze

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na jaře přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.


Vinobona Chef’s Table restaurant & Wine

Znovuotevření restaurace Vinobona

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Dveře nejmenší restaurace v Praze s číslem 11 jsou otevřeny. U čtyř samostatných stolů se usadí jen čtyři páry nebo si podnik můžete rezervovat pro firemní večeři s 10 místy k sezení. Čeká na vás nové degustační menu a kuchařský tým vedený Ondřejem Slaninou. Restaurace se nachází v jedinečné a romantické lokalitě Nového Světa v Praze. Objevte kouzlo malebné části Prahy, kde čas plyne pomaleji a každý sousto je zážitkem.

Eska Letná

Eska Letná

VÍCE INFORMACÍ O PEKÁRNĚ

Na Letné v Praze se otevřela nová pekárna s obchodem Eska ze skupiny Ambiente, která přináší jedinečný koncept propojující poctivé řemeslo a moderní gastronomii. Stejně jako v Karlíně, i zde se můžete těšit na oblíbený Eska chléb, výborné snídaně, dobrou kávu a pečivo z vlastní pekárny. Podnik se zaměřuje především na prodej s sebou a v obchodě nakoupíte řadu lahůdek.


Nová italská restaurace hOST

Italská restaurace hOST

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nově otevřená italská restaurace hOST se nachází na Malé straně se vchodem v malé pitoreskní uličce mezi Úvozem a Loretánskou ulicí. Podnik nabízí speciality tradiční italské kuchyně ve stylovém interiéru s jedinečným výhledem na Petřín a Strahovský klášter. Z kuchyně ochutnejte aktuálně například pappardelle s kachním ragú, grilovanou chobotnici s fregolou, fritto misto z mořských plodů s petrželovou majonézou nebo některý ze steaků ze stařených mas. Solidní výběr italských vín s důrazem na piemontský region.

Nové menu v Healthy Longevity Café

Cafe Longevity, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Healthy Longevity zve na vyladěnou novou nabídku. Den můžete začít farmářskou snídaní se sázeným vejcem, matcha s proteinem a jogurtem, k obědu pak buddha bowl s kuřetem nebo uzeným lososem, carpaccio se sušenými rajčaty, mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré nebo salát z pečené zeleniny. Nenechte si ujít ani širokou nabídku wellness čajů a kávy a další nápoje se superfood ingrediencemi.

Španělský vermut ze Sabores

VÍCE INFORMACÍ O OBCHODU

Španělský vermut je skrytý klenot pro milovníky aperitivů. Nejen Itálie, ale i Španělsko nabízí výjimečné vermuty, které stojí za ochutnání. Z nabídky prodejce španělských lahůdek Sabores doporučujeme například prémiový Yzaguirre Rojo Reserva, který zraje celý rok v dubových sudech, což mu dodává bohatou a jemně kořeněnou chuť a je perfektní jako aperitiv i do koktejlů.

Cafe Revoluční, nové bistro v centru Prahy

Kavárna Cafe Revoluční

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Kavárna a bistro v jednom, Café Revoluční, je nový podnik otevřený v centru Prahy, zaměřený na kvalitní kávu, dobré snídaně a speciality z denní nabídky. Interiér příjemně kombinuje elegantní minimalismus s útulnou atmosférou. K snídani ochutnejte například Croque Monsieur, vejce Benedikt, francouzký bagel s jahodami, pohankové lívance s kokosem a borůvkovou omáčkou nebo Acai Bowl. Z nápojů si kromě kávy vyberete z nabídky koktejlů, detox drinků nebo vína.


Přejít nahoru