léto 2025
Dýňové menu v restauraci Anděl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Podzim se blíží a Plzeňský restaurant Anděl zve na dýňové menu. Čeká vás dýňový krém se zázvorem, jako hlavní chod dýňové krémové rizoto, kuřecí supreme sous-vide s krémovým dýňovým rizotem nebo hovězí líčka sous-vide s dýňovým pyré. Sladkou tečkou na závěr menu je pak vanilkový mouse s višňovým vkladem a čokoládou.
Nedělní brunch ve Špejli Jungmannova

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Zpestřete si neděli celodenním brunchem v restauraci Špejle Jungmannova. V nabídce je neomezené množství teplých, studených i sladkých pokrmů na špejli a bohatý výběr nealkoholických i alkoholických nápojů. Cena činí 890 Kč pro dospělé a 445 Kč pro děti od 7 do 15 let.
Nový podnik Tretter’s Brasserie

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na Jungmannově náměstí v centru Prahy nově otevřela Tretter’s Brasserie, podnik laděný designem do stylu pařížské brasserie s prvky francouzského koloniálního designu. Nabízí lehčí jídla i delikatesy, mezi specialitami vyniká patrový étagère, ve kterém servírují skvělé briošky s foie gras s hruškou, uzeným lososem s křenovým dipem a kaviárem a ančovičkami s kapary a lanýžovým chutney. Bohatá nabídka prémiových vín, Champagne nebo klasických koktejlů potěší každého.
Nové menu v restauraci Obecní dům

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Letošní září přináší do restaurace Obecní dům svěží vítr v podobě nových chutí a lákavých kombinací na jídelním lístku. Ochutnejte roastbeef s lilkem a kapary, foie gras mousse s malinami a levandulovým dipem či tatarák z lososa s podmáslím a koprem, z hlavních chodů pak flambovaný steak Chateaubriand, jehněčí kotletka a plec s ratatouille, kandovanými ořechy a čekankovým salátem, candáta s liškovými ravioly či tvarohovo-špenátové knedlíčky se sýrem Comté.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace a pivovar FUZE má nové podzimní menu. Ochutnáte sekané olomoucké tvarůžky s kváskovým chlebem, pečené vepřové koleno, tažené hovězí s koprovou omáčkou, brambory a vejcem, hovězí koleno tažené v hliněné peci, nebo štrasburskou kachní sekanou v briošce. K místním specialitám se skvěle hodí i novinka na čepu, pivo DisFUZE.
Degustace vín Schönleber ve Vinografu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Degustační menu o 5 chodech spolu s vinným párováním jednoho z nejlepších německých vinařství Schönleber připravila restaurace Vinograf na 11.9.2025 od 19 hodin. Kromě prvotřídních vín vás čekají ceviche z mušlí sv. Jakuba a tygřích krevet, cuketa plněná sýrem, telecí hřbet s houbovou raviolou, uzený úhoř s dýňovým rizotem nebo karamelizovaný jablečný tartar jako dezert.
Sezónní liškové menu v Dark Kitchen

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na menu z lišek zve bistro Dark Kitchen. Ke snídani vás čeká vejce Benedikt s liškami, cherry rajčaty a espumou, během dne pak tatarák ze srnčího hřbetu s nakládanými liškami, pita chléb se stracciatellou a liškami jako předkrmy a jako hlavní chod pak plněné kuřecí prso s kapustou, piniovýmim ořechy, parmskou šunkou a liškovým duxelles nebo raviolly s liškami a ricottou.
Sezónní nabídka v Malostranské besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Do restaurace Malostranská beseda si v září přijďte pochutnat na speciálním menu. Ochutnáte pravé krkonošské kyselo, uzené kachní prsíčko s ostružinovou redukcí, grilovaný králičí hřbet ve slanině, grilované medailonky z hovězí svíčkové nebo kukuřičný supreme na grilu s dýňovým pyré a šípkovou omáčkou.
Nedělní grilovačky v restauraci Farina

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Farina připravila pro své hosty každou neděli až do konce září nedělní grilovačky na příjemné letní terase. Na grilu budou čerstvé ryby, marinované kuřecí či kvalitní steaky.
Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace Dejvická 34 a jeho tým si připravili zbrusu nové menu. Ochutnejte tortellini plněné hříbky se sýrovým fondue, králičí ballotinu se sušenou šunkou a vínovou omáčkou, houbovou polévku se smrži, hovězí tatarák se svatojánskými ořechy, risotto s divokou brokolicí, spaghetti s humrem či mořský jazyk s krémem z pečených žlutých rajčat a yuzu, malinový mousse plněného pekanovou pralinkou a další speciality.
Nově otevřený japonský podnik KATCHI

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Originální interiér, moderní gastronomie a chutě inspirované pěti elementy, to je nově otevřená restaurace Katchi Štěpána Návrata. Za šéfkuchařku si Štěpán vybral vítězku české řady soutěže Hell’s Kitchen, Sierru Holanovou a spolu připravili menu plné lákavých specialit. Knedlíčky Gyoza, chobotnice s papájou a mrkvovým pyré, Arancini s kimchi omáčkou, pekingská kachna v tartaletce s celerem, Wagyu steak a mnoho dalších specialit.
Tradiční čaj o páté v restauraci Zinc

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town nově zve každou sobotu na tradiční britský „čaj o páté„. Od 15 do 18 hodin vás čekají vybrané sypané čaje, sklenka Prosecca či nealkoholické varianty a slané i sladké pochutiny. Noblesní atmosféru bude dotvářet živá hudba.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace Salabka Petr Kunc zve na letní degustační menu o 3 až 6 chodech dle vlastní volby. Letní degustační menu přináší svěží kombinace chutí a vůní – od variace melounů se sýrovou espumou, přes candáta s angreštem a kaviárem, až po telecí svíčkovou s ostružinami a šalvějí. Každý chod je doplněn vybraným vínem z Francie nebo Itálie, které podtrhuje jeho charakter. Na závěr vás čeká jemné pistáciové bavarois s malinami a cheesecake.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace U Matěje Kotrby, Marek Šáda, a jeho tým zvou na zbrusu nové á la carte menu. Ochutnejte vepřový guláš na černém pivě, smažený karbanátek s goudou, grilované špičaté zelí se škvarky a lískovými oříšky, opečené kachní prso se škubánky a čeveným zelím nebo třeba hovězí Wagyu burger v bulce s čedarem, slaninou a bramborovými chipsy. Nechybí ani bohatá nabídka předkrmů a z dezertů například pečené švestky se zakysanou smetanou či jablečný závin s vanilkovým tvarohem.

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Z nového menu a la carte vaše chuťové buňky v restauraci PRU 58 jistě naladí jelen Sika & Miso, BBQ chobotnice s krevetou či BBQ kachní prso se spáleným lilkem, filátko pstruha s mangem, koriandrem či rýžovým pudrem, pálivé sekané hovězí soté s chilli nebo třeba červené krevety s citronovou trávou, yuzu a koriandrem. Každý chod je v souladu s filozofií podniku a reflektuje 5 elementů – sůl, kyselost, koření, texturu – a vášeň.