jaro/léto 2025
Nové menu v restauraci Vinobona

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Vinobona v kouzelném prostředí Nového Světa zve na 6-chodové degustační menu. Ochutnejte krém z medvědího česneku s černým česnekem, lanýžem, hlívou ústřičnou a sýrem comte, lehce sladkou zmrzlinu ze sýra grana padano a olivového oleje s caviárem z jesetera a se sušenkou z vlašských ořechů a další dobroty. Menu je k dispozici i ve vegetariánské variantě.
14. a 15. června pak připravili speciální víkendový brunch.
Degustace ve Vinografu 12.6.2025

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Vinograf zve 12. června na mimořádné degustační menu o 5 chodech, které bude spojeno s ochutnávkou produkce z alsaského vinařství Vincent Stoeffler. Ochutnejte vynikající Crémanty a z kuchyně se můžete těšit na tarte flambée, chobotnici, candáta s bílým chřestem, vepřovou kotletku s alsaským choucroute a sýr Munster s hruškovým chutney.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zlatá Praha se nachází v nově zrekonstruovaném luxusním hotelu Fairmont Golden Prague a nabízí jedinečný výhled na Prahu. Ve stylovém interiéru s elegantními zlatými prvky a designovými lustry připravuje šéfkuchař Maroš Jambor se svým týmem moderní české menu. Ochutnejte candáta se zeleným chřestem a račí omáčkou nebo králičí roládu se smrži, ale nejlépe celé degustační menu, které vás nadchne.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Buddha Baru připravili nové letní menu a také několik nových koktejlů. Ochutnejte taštičky Gyoza s humřím masem a lanýžovou ponzu omáčkou, tataki z hovězího Wagyu, tataráček z tuňáka s melounem, smažené krevety v kari panko krustě, nový výběr nigiri sushi, například chobotnice s kimchi nebo s foie gras, jehněčí v kokosové krustě s lanýžovo-teriyaki omáčkou, máslová ryba s matcha kaviárem a pěnou z citrónové trávy a další speciality.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Seasons v hotelu Hilton Prague spojila od června síly s chorvatským Hidden Wine Bistro na půlročním pop-up projektu pod vedením michelinského šéfkuchaře Deniho Srdoče. Nabídka staví na sezónních surovinách a středomořských chutích, doplněných pečlivě vybranými víny. Z menu ochutnáte například tuňákový tatarák, noky s chřestem, filet z mořského vlka nebo grilovanou kambalu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Marina připravila v menu od června řadu novinek. Kuřecí Focaccia s pancettou, lososové Tortelloni se špenátem a mascarpone, halibut na grilu s hráškovým pyré, mušle v rajčatové omáčce nebo na víně s česnekem a řapíkatým celerem, linguine s mořskými plody, grilovaná chobotnice s rajčaty, chilli a lilkem, čokoládový dort s oříšky, čerstvé jahody s růžovým pepřem a mascarpone a další speciality.
Novinky v nabídce The Spot Malá Strana

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Inovovanou nabídku ochutnejte s restauraci The Spot Malá Strana. Lososový salát s miso dresinkem, těstoviny s krevetami, ančovičkami, sušenými rajčaty a baby špenátem, farmářský burger s hranolky a chipotle majonézou, šafránové risotto s pečenou pancettou nebo vegetariánská variace burgeru s hranolky.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Secesní restaurace v Obecním domě připravila od června nový jídelní lístek. Restované foie gras s brioškou a rebarborou, candát s chřestem, šunkou a bérnskou omáčkou, tvarohovo špenátové knedlíčky s lanýžovou omáčkou, jehněčí s mátovou omáčkou paloise, čočkou a vejcem, palačinky Crêpes Suzette a další speciality.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař Jakub Vyškovský zve do The Monkey Bar na originální tapas menu inspirované čtyřmi kontinenty. Afriku vám připomenou například marocké jarní závitky, Ameriku spálený květák s chimichurri a kokosem nebo krevetové tacos, do Asie se v duchu dostanete s melounovým tataki nebo nigiri s tuňákem a foie gras, Evropu pak ochutnáte v podobě langustové ravioly nebo zapečené fety.
Pivo na Náplavce, 20. – 21.6.2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Několik desítek malých a mini pivovarů z celé České republiky představí svoje nejlepší piva a pivní speciály přímo u vody na Náplavce u Palackého mostu. Čeká Vás živá hudba, občerstvení a propojení s farmářským trhem. Na zdraví!
Nové kulinářské zážitky U Sedlerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace U Sedlerů představuje novinky ze svého menu. Kotlíkový guláš z vepřové plece a hovězího krku, angliský roastbeef s hranolky, bramboráčky se zakysanou smetanou nebo lišky na smetaně s karlovarským knedlíkem skvěle doplní se zdejším tankovým plzeňským pivem.

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař Tomáš Horák připravil jarní menu, na které zve do nově otevřené restaurace Kafka v hotelu MGallery. Pomalu pečená perlička s bulgurem a omáčkou ze smržů, mořský vlk se srdcem palmy, šapmaňskou omáčkou a pórkovým pyré, hovězí steak ze svíčkové s omáčkou Béarnaise a chřestem nebo risotto s medvědím česnekem, následované sladkou tečkou v podobě pistáciového dezertu s černým rybízem, ostružinami a makadamovými ořechy či „Kafka dezertem“.
Restaurace Monarch zve na nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Přijďte do restaurace Monarch na nové menu. Foie gras s rebarborou a cibulový éclair, chřestové velouté, chřest s holandskou omáčkou a žloutkem, chřestové rizoto s citrónovým gelem nebo Porterhouse USDA steak s lanýžovými bramborami. Objednat si můžete také Tomahawk, 60 dní stařený v hovězím loji s bylinkami. K dispozici jsou jen tři kusy.
Nové menu v restauraci La Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace La Gare v srdci Prahy má zbrusu novou nabídku. Ochutnejte vepřovou kotletu z přeštíka, stařenou hovězí svíčkovou, grilované kalamáry s pufovanou pohankou, krevety s chilli a zázvorem, grilovanou chobotnici s teriyaki omáčkou, brambory v popelu s pečeným zelím a sýrem nebo řízek z králika s nakládaným vínem. Každou neděli od 13:00 hodin navíc nabízí restaurace výjimečnou specialitu – pečeného kačera z Dombes na ohni.
Nové menu v restauraci Kampa Park

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Marek Raditsch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, připravil od poloviny května nové jarní menu plné lákavých specialit, Ochutnejte carpaccio z langustýnek, chřest se smrži a bérnskou omáčkou, grilovanou kambalu s chřestem, smrži a máslovou omáčkou s medvědím česnekem, chřestové veluté, jahodové cappuccino se zmrzlinou a lesním ovocem a mnoho dalšího.
Nové menu Potrefené husy Platnéřská

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Potrefená husa Platnéřská obměnila své stálé menu a zve na uzeného lososa na variaci salátů, chicken wings s Tennessee omáčkou, Fish & Fries, konfitovaný hoi sin bůček v sádle, halloumi burger nebo pražskou šunku s restovanými bruselskými kapustičkami.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V karlínské restauraci Štangl ze skupiny Ambiente podávají nově každou sobotu snídaně. Půjde o tříchodové menu, které začíná sdílenými předkrmy, hlavní chod dle volby – kaše z ovesných vloček, variace vajec nebo grilovaného masa. Způsob přípravy a konkrétní kombinace pak do značné míry závisí na domluvě hosta a obsluhy. Posledním chodem je pak lívanec s jablky, grilovanými na ohni, nebo tradiční moučník.
Nové menu v restauraci Salabka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Petr Kunc, šéfkuchař restaurace Salabka, připravil na jaro nové degustační menu. Můžete se těšit na variaci chřestu s citrónovým gelem a kaviárem, tataráček z hovězího wagyu, candáta s mrkví, jablky a řapíkatým celerem, holuba s tartaletkou s foie gras a pistáciovou pralinkou, rebarboru s ovesným chipsem a kardamomem a další speciality.
Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Food Lab v srdci Prahy zve na zbrusu nové menu. Ochutnejte marinovaný steak z lososa s rýžovým měšcem, třešňové papričky plněné sýrem, grilované tygří krevety s čočkovým salátem, tatarák z čerstvého lososa s teriyaki omáčkou nebo marinovanou panenku z černého prasete s houbovým ragú a mnoho dalších novinek.
Speciality z restaurace Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V luxusní restauraci Augustine připravil šéfkuchař Jan Horák nové jarní menu. Mušle Sv. Jakuba s pečenou kedlubnou a hráškovou omáčkou, jehněčí brzlík s fenyklovým pyré, pošírovaná kambala s marinovanými kačenkami, plnění smrži s kopřivovou omáčkou, konfitovaný kotrč s bezovým pyré, pečené jehněčí s bramborovou pěnou s morkem, kokosový pudink s pošírovanou rebarborou a další speciality.