léto 2025
Degustace vín Schönleber ve Vinografu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Degustační menu o 5 chodech spolu s vinným párováním jednoho z nejlepších německých vinařství Schönleber připravila restaurace Vinograf na 11.9.2025 od 19 hodin. Kromě prvotřídních vín vás čekají ceviche z mušlí sv. Jakuba a tygřích krevet, cuketa plněná sýrem, telecí hřbet s houbovou raviolou, uzený úhoř s dýňovým rizotem nebo karamelizovaný jablečný tartar jako dezert.
Sezónní nabídka v Malostranské besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Do restaurace Malostranská beseda si v září přijďte pochutnat na speciálním menu. Ochutnáte pravé krkonošské kyselo, uzené kachní prsíčko s ostružinovou redukcí, grilovaný králičí hřbet ve slanině, grilované medailonky z hovězí svíčkové nebo kukuřičný supreme na grilu s dýňovým pyré a šípkovou omáčkou.
Nedělní grilovačky v restauraci Farina

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Italská restaurace Farina připravila pro své hosty každou neděli až do konce září nedělní grilovačky na příjemné letní terase. Na grilu budou čerstvé ryby, marinované kuřecí či kvalitní steaky.
Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace Dejvická 34 a jeho tým si připravili zbrusu nové menu. Ochutnejte tortellini plněné hříbky se sýrovým fondue, králičí ballotinu se sušenou šunkou a vínovou omáčkou, houbovou polévku se smrži, hovězí tatarák se svatojánskými ořechy, risotto s divokou brokolicí, spaghetti s humrem či mořský jazyk s krémem z pečených žlutých rajčat a yuzu, malinový mousse plněného pekanovou pralinkou a další speciality.
Nově otevřený japonský podnik KATCHI

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Originální interiér, moderní gastronomie a chutě inspirované pěti elementy, to je nově otevřená restaurace Katchi Štěpána Návrata. Za šéfkuchařku si Štěpán vybral vítězku české řady soutěže Hell’s Kitchen, Sierru Holanovou a spolu připravili menu plné lákavých specialit. Knedlíčky Gyoza, chobotnice s papájou a mrkvovým pyré, Arancini s kimchi omáčkou, pekingská kachna v tartaletce s celerem, Wagyu steak a mnoho dalších specialit.
Tradiční čaj o páté v restauraci Zinc

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zinc v hotelu Hilton Prague Old Town nově zve každou sobotu na tradiční britský „čaj o páté“. Od 15 do 18 hodin vás čekají vybrané sypané čaje, sklenka Prosecca či nealkoholické varianty a slané i sladké pochutiny. Noblesní atmosféru bude dotvářet živá hudba.
Chuť Alsaska v restauraci La Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Znáte alsaskou pizzu neboli tarte flambée? Po celý srpen ji můžete ochutnat ve francouzské restauraci La Gare, a to ve variantě s mořskými plody, se sýrem Munster, s marinovanými liškami a rukolou, s kozím sýrem a mladým špenátem, s kachním prsem a lanýžovou emulzí nebo s marinovaným lososem a koprovou omáčkou. Tarte flambée si můžete vychutnat i na příjemné letní zahrádce.
Letní degustační menu v Salabce

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace Salabka Petr Kunc zve na letní degustační menu o 3 až 6 chodech dle vlastní volby. Letní degustační menu přináší svěží kombinace chutí a vůní – od variace melounů se sýrovou espumou, přes candáta s angreštem a kaviárem, až po telecí svíčkovou s ostružinami a šalvějí. Každý chod je doplněn vybraným vínem z Francie nebo Itálie, které podtrhuje jeho charakter. Na závěr vás čeká jemné pistáciové bavarois s malinami a cheesecake.
Sezónní menu v Kafka Restaurant

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Ochutnejte nové letní menu v Kafka Restaurant v hotelu MGallery Collection. Čeká vás tatarák s makadamovou majonézou, Foie gras s makronkou plněnou úhořem, mořský vlk s šampaňskou omáčkou a kaviárem, perlička s bulgurem a omáčkou ze smržů nebo risotto s medvědím česnekem. Nechybí ani sladká tečka v podobě pistáciového dezertu s makadamovými ořechy a ovocem nebo malina-yuzu dezert.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař restaurace U Matěje Kotrby, Marek Šáda, a jeho tým zvou na zbrusu nové á la carte menu. Ochutnejte vepřový guláš na černém pivě, smažený karbanátek s goudou, grilované špičaté zelí se škvarky a lískovými oříšky, opečené kachní prso se škubánky a čeveným zelím nebo třeba hovězí Wagyu burger v bulce s čedarem, slaninou a bramborovými chipsy. Nechybí ani bohatá nabídka předkrmů a z dezertů například pečené švestky se zakysanou smetanou či jablečný závin s vanilkovým tvarohem.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Z nového menu a la carte vaše chuťové buňky v restauraci PRU 58 jistě naladí jelen Sika & Miso, BBQ chobotnice s krevetou či BBQ kachní prso se spáleným lilkem, filátko pstruha s mangem, koriandrem či rýžovým pudrem, pálivé sekané hovězí soté s chilli nebo třeba červené krevety s citronovou trávou, yuzu a koriandrem. Každý chod je v souladu s filozofií podniku a reflektuje 5 elementů – sůl, kyselost, koření, texturu – a vášeň.
Chobotnice v restauraci Ginger & Fred

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na neobvyklou letní nabídku. Zaujme vás spíše salát z chobotnice, chobotnice v libečkovém oleji s pohankovým rizotem a chřestem anebo bramborový krém s chobotnicí a zeleninou? Úžasné výhledy na Prahu už jen podtrhnou váš kulinářský zážitek.
Nové speciality v restauraci Coda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nové letní menu restaurace Coda v hotelu Aria potěší originálními kombinacemi chutí i precizní prezentací. Ochutnáte ceviche z mušlí svatého Jakuba s malinami, tartar ze stařeného hovězího roštěnce, grilované foie gras s rebarborou a bílou čokoládou, z hlavních chodů kachní prso v koji marinádě s lokší plněnou foie gras, steak ze svíčkové s květákem a morkem nebo mořský vlk s velouté s créme fraîche. Sladkou tečku bude medovník s citronovým krémem a verbena sorbetem či plněný tvarohový knedlík s krémem z hnědého másla a jahodami. To vše si navíc užijete s nádherným výhledem na Malou Stranu ze střešní terasy.

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Miyabi si nově můžete dopřát letní kaiseki menu – slow food a gastronomický zážitek inspirovaný tisíciletou japonskou tradicí císařského dvora, klášterů i čajového obřadu. Těšit se můžete na vychlazený lilek v dashi se zázvorem, jemné tofu hiyayakko, sashimi z chobotnice nebo lehce grilovaného kranase japonského. Nechybí ani letní misoshiru s tmavým miso a sladkokyselý yuzu sorbet jako svěží tečka.
Letní novinky v Terase U Zlaté studně

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Melounový salát s uzenými kachními prsíčky, krab s uzeným úhořem, bisque z korýšů se sépiovými ravioly, to je jen malý průřez předkrmy z nového letního menu restaurace Terasa U Zlaté studně. Z hlavních chodů pak humr s fíky, halibut s liškami, baby květák pečený v hnědém másle, perlička s kukuřicí a korálovcem nebo třeba jehněčí hřbet a koleno s cuketovým květem.
Krevetový speciál v restauraci Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Tematické menu o 4 chodech nabízí restaurace Hoffmeister ve stejnojmenném hotelu. Tygří krevety s yuzu jako předkrm následovaný polévkou v podobě kokosového krému s grilovanými krevetami, tapiokou a kari, jako hlavní chod pak 1 kg tygřích krevet s chilli, česnekem a grilovanou bagetou a sladká tečka v podobě pečeného ananasu v javorovým sirupem a vanilkovým krémem.
Nové menu v restauraci BO District

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
BO District, asijské bistro v centru Prahy, zve na novinky ve své nabídce. Ochutnejte udon nudle s hovězím a sójovo-pomerančovou omáčkou nebo s kuřetem a arašídovo-rajčatovou, krevety se zázvorem, chilli a česnekem nebo s kokosovým mlékem, banánové chipsy s chilli prachem nebo třeba kuřecí tempuru.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Chateau Trnová v kouzelném prostředí zámku z 18. století zve na letní nabídku. Carpaccio ze svíčkové s lanýžem, tygří krevety, kozí žervé, z hlavních chodů špikované králičí stehno na smetaně, tagliatelle s restovanými liškami, grilovaný filet mořského vlka nebo supreme z kuřecího prsa na omáčce ze žlutého kari, to je jen malý průřez novou nabídkou, která stojí za návštěvu.
Dinner in the Sky, aneb večeře v oblacích

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Celosvětově oblíbená a unikátní Večeře v oblacích zakotví v Praze od 4. do 14. září v parku Mrázovka s jedinečným výhledem na Prahu. Kreativní menu inspirované babím létem připraví slovenský šéfkuchař Peter Slačka. Užít si můžete tříchodový oběd, čtyřchodovou večeři při západu slunce či pozdní večeři pod hvězdami.
Letní menu v restauraci Paloma

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Nové menu průhonické restaurace Paloma nabízí to nejlepší z letní sezóny – flank steak s wafflovými bramborami, perličku s meruňkami nebo krevety po provensálsku. Z cukrárny pak cheesecake s bezovým květem a borůvkami, Raffaello s Malibu a bílou čokoládou nebo Paris-Brest s lískooříškovým praliné. Nechybí ani specialita v podobě čokoládového medvídka Valrhona s překvapením uvnitř.
Letní menu a drinky v Café Revoluční

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Café Revoluční nezůstává v odlehčené letní nabídce vůbec pozadu. Ochutnejte salát Nicoise, kuřecí prso sous-vide, dýňové kimchi nebo piri-piri demiglace doplňuje speciální nabídka nápojů jako je Orange espresso, Ice Raspberry Coco Matcha nebo Matcha Fizz.
Letní nabídka v restauracích Tiskárna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Tiskárna na Jindřišské a Národní zvou po celé léto na speciální menu. Terina z Pražské šunky s omáčkou ravigote podle receptu z roku 1933, pečené zelí s restovanými žampiony a s omáčkou z uzených paprik se špeclemi, filet pstruha lososovitého s mladým špenátem, kapary a bramborovým fondánem a dezert v podobě Banana split.
Letní nabídka v Altánech Kampa

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Altány Kampa, restaurace v nádherném prostředí uprostřed stejnojmenného parku, přichystala pro své návštěvníky nové letní menu. Pražma královská s grilovanou zeleninou, hovězí Rib Eye steak, pečený vepřový bok s hoisin omáčkou a melounem, kuřecí prso s fáší z medvědího česneku s kukuřicí a bramborovou kaší – to je jen malý průřez novinkami sezóny.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Lehké letní menu nabízí Spojka Karlín. Ochutnejte řecký salát se smaženým halloumi sýrem a focacciou, filet z lososa s holandskou omáčkou, hráškem, brokolicí, fenyklem a mátou nebo Bao Bun se smaženým lilkem, arašídy a nakládanou cibulí. Nechybí ani limitovaná nabídka koktejů, Limoncello Spritz, Passion fruit Caipirinha nebo Apricot Bellini.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace V Zátiší připravila „Letní festival“, speciální 3-chodové menu, které nabízí od 1. do 27. července během obědů a brzkých večeří. Pochutnejte si na chlazené polévce z melounu s kozím sýrem nebo ceviche z mořského vlka, na hlavním chodu v podobě řízku z vepřové plumy nebo celerových těstovinách s piniovými oříšky a liškami. Jako dezert se podává profiterolka.
Letní menu v restauraci Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Po celý červenec servíruje restaurace Mlýnec 3-chodové letní menu. Jakoi předkrm gazpacho nebo zauzený telecí tatarák, hlavní chod v podobě telecího filetu mignon v trojobalu či kuřete v japonské fermentované pastě Shijo Koji a jako dezert pak pistáciový krém v odpalovaném těstě.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci Tony’s Café & bar v překrásném secesním hotelu Paříž připravili nové menu. Terinka z pražské šunky, carpaccio z tuňáka s marinovanými rajčaty, Bagel s uzeným lososem, koprem a krémovým sýrem, grilovaná chobotnice s ratatouille a brambory, risotto s červenou řepou a artyčoky a další speciality.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Léto je pomalu tady a restaurace 1890 v hotelu Carlo IV zve na speciální letní nabídku. Ochutnejte ceviche z candáta s limetkou, avokádem a hrozny, jehněčí kotleta s chimichurri, cibulovými čipsy, purée z grilovaných paprik a bramborovým fondánem nebo dezert z bílé čokolády s lískovým oříškem a banánem. Nebude chybět ani oblíbený koncept mix & match grilu – vyberte si sami rybu nebo maso a dolaďte si je podle vlastní chuti omáčkami a přílohami.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace BRICKS připravila nový jídelní lístek. Burrata s krevetami a melounem, humr s maracujovo mangovou omáčkou, čerstvé ústřice, račí krémová polévka, houbové risotto, mořský vlk s bramborem a zeleným chřestem, mušle na víně, jehněčí kotletky a batátovým pyré a artyčoky, hovězí steak s Foie Gras a bramborovým pyré s lanýžem, povidlové taštičky s ořechy a další speciality. Podnik nabízí jedinečný výhled na Vltavu a Karlův most z prostorné letní terasy.
Letní hostina v restauraci Kuchyň

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Kuchyň ze skupiny Ambiente připravila „Hostinu na hradě“ o třech chodech dle vlastního výběru ze speciálního letního menu. Čeká vás pečený pórek se zakysanou smetanou a brioškou, marinovaný losos s bylinkovým pestem, salát s horským sýrem, hovězí steak z květové špičky s pečenými cuketami a ředkvičkami nebo filet ze pstruha lososovitého s chřestem. Díky skvěle ošetřeném plzeňském pivu z tanku a výhledu na Prahu si letní menu skutečně užijete.
Nová nabídka koktejlů v Monkey Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Koktejlové menu postavené na ingrediencích z oblastí, kde žijí opice, to už v případě Monkey Baru novinka není. Od základu inovovaná je však letošní letní nabídka koktejů, co drink, to dvě hlavní ingredience – Guava & Palo Santo, Mango & Pandan a mnoho dalších kombinací. Nechybí ani bohatá nabídka nealkoholických koktejlů. Svůj drink si vychutnejte na letní zahrádce třeba se skvělým tapas menu, inspirovaném kuchyní od Afriky po Ameriku.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Každou sobotu a neděli můžete nově začít chutnou snídaní v pražské pobočce Hard Rock Café. Lívance z podmáslí, sázená vejce s avokádovým toastem, francouzský toast s vanilkou a skořicí, kompletní snídaně v klasické či vegetariánské variantě nebo granolu s lesními plody a jogurtem můžete doplnit koktejlem či nealkoholickým koktejlem dle vlastní chuti.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Zlatá Praha se nachází v nově zrekonstruovaném luxusním hotelu Fairmont Golden Prague a nabízí jedinečný výhled na Prahu. Ve stylovém interiéru s elegantními zlatými prvky a designovými lustry připravuje šéfkuchař Maroš Jambor se svým týmem moderní české menu. Ochutnejte candáta se zeleným chřestem a račí omáčkou nebo králičí roládu se smrži, ale nejlépe celé degustační menu, které vás nadchne.