Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v říjnu 2020

Zvěřinová sezóna v Café Louvre, říjen

V Café Louvre zahájili zvěřinovou sezónu, díky které si budou hosté moci pochutnat na celé řadě specialit. Menu nabídne např. pečenou zaječí paštiku s mandlemi v listovém těstě se studenou vinnou omáčkou s lesním ovocem podávanou s bagetkou, smažené daňčí medailonky s česnekem a tymiánem a bramborovým salátem s houbami, srnčí guláš s bramborovým rösti s cibulkou, perličku na červeném víně, se šťouchaným bramborem se slaninou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.cafelouvre.cz

Zvěřinová sezóna v Café Louvre, říjen
Ústřicové víkendy v La Gare

Od půlky října každý druhý víkend až do konce roku bude v restauraci La Gare probíhat speciální víkendová akce 2+1 zaměřená na oblíbené ústřice. Ústřicové víkendy se vztahují na stálou nabídku ústřic, ale těšit se můžete i na speciální novinku Flambadou: Ústřice Fine de Claire s beurre monté a zauzeným jablkem. Pro hosty, kteří si chtějí užít trochu svěžího podzimního vzduchu je připravena vyhřívaná zahrádka.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Ústřicové víkendy v La Gare
Zvěřina v restauraci Columna

Šéfkuchař Miroslav Lojda se nechal inspirovat podzimními chutěmi a zahrnul od 6. října do nabídky restaurace Columna zvěřinové a dýňové speciality. Ve speciálním 4 chodovém menu najdete dýňový krém s praženými semínky, petrželovým olejem, raviolou se špenátem a ricottou, srnčí kýtu na červeném víně se zeleninou, dýňovými noky a smaženou cibulkou, italské dýňové risotto s hlívou královskou, dančí salsicciou, parmazánovým chipsem a rukolovým olejem a na závěr profiterolky
s čokoládovým moussem a kaštany. Pokrmy doplní vybraná vína.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Zvěřina v restauraci Columna
Mořské plody v Kampa Parku

Šéfkuchař Marek Raditsch z restaurace Kampa Park se v říjnu rozhodl připravit kolekci pokrmů
z krevet, ryb, mušlí a chobotnic. Na terase u Vltavy si hosté budou moci pochutnat na skvěle připravených mořských plodech. Z předkrmů jev nabídce např. lososové sashimi s omáčkou ponzu a lanýžovým olejem, grilovaná chobotnice s chorizem a pěnou z uzených paprik nebo tygří krevety netradičně doplněné křupavým těstíčkem kadaif s omáčkou z česneku a zázvoru. Mezi hlavní chody patří mořský vlk podávaný s máslovou omáčkou, mořský jazyk nebo humr se šafránovým risottem, liškami a humrovou pěnou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na kampapark.com

Mořské plody v Kampa Parku
Nové menu v Potrefené huse Na Verandách

V Potrefené huse Na Verandách připravili nové podzimní menu. Tradiční kulajda s hříbky, zastřeným vejcem, koprem a brambory, cibulové kroužky v bramborákovém těstě, uzený hovězí jazyk a salát z hovězích líček s okurkou, cibulkou a chilli, vlastní uzené klobásky s chlebem, kachní rilettes, s topinkami, zauzená makrela s jablečným octem v pivním rozvaru s pečeným česnekem a chlebem, do růžova pečený rostbíf s okurkovou remuládou a bramborovými lupínky, steak z hovězí veverky, povidlové palačinky se smaženou zmrzlinou a další.

Rodinné menu v Hard Rock Cafe, do 22. listopadu

Restaurace Hard Rock Café má v nabídce speciální menu pro celou rodinu s názvem Family Bundle. Menu je k dispozici v několika variantách a zahrnuje např. pět miniburgerů se sýrem, cibulovými kroužky a salátem coleslaw podávaných s hranolkami se sýrovou omáčkou a posypané slaninou, marinované kuřecí kousky v rajčatové omáčce s mozzarellou a těstovinami cavatappi, kuřecí Fajitas, steak burgers s americkým sýrem, salátem, rajčaty a cibulovými kroužky nebo padesát pomalu pečených křidel Jumbo s Buffalo nebo BBQ omáčkou.

Více informací o restauraci na www.hardrockcafe.com

Rodinné menu v Hard Rock Cafe, do 22. listopadu
Zvěřinová degustace v restauraci Augustine

Každý čtvrtek v 18 hodin čeká hosty ve Svatomášské pivnici zvěřinová degustace šéfkuchaře Martina Boháčka. Speciální menu zahrnuje např. srnčí tatarák s borůvkami a jalovcem, jazyk z divočáka
s ústřicemi, laskavcem, kombu a křenem, fermentovanou divokou kachnu s kadeřávkem, svatojánskými ořechy a lanýžem, bůček z divočáka s rakytníkem, špičatým zelím a brusinkami nebo dančí hřbet s červenou řepou, foie gras, kávou a bezinkami. Zvěřinové speciality podtrhne klášterní Svatomášské pivo. Bezedný pivní pohár či sklenka vína k dispozici za příplatek.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Zvěřinová degustace v restauraci Augustine

Podzimní speciality v restauraci Mlýnec

Láďa Vaníček, šéfkuchař restaurace Mlýnec, která se nachází přímo u Vltavy s jedinečným výhledem na Prahu, připravil na říjen nové 4 chodové degustační menu

Drůbeží paštika s fenyklem, rybízem a chlebem, krevety s fregolou, artičokem, lilkem a paprikou, daňčí steak s s rösti, ostružinami a řepou a jako dezert kremrole s výbornou náplní ze švestek, máku, tvarohu a perníku.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Podzimní speciality v restauraci Mlýnec

Nové podzimní menu v restauraci Blue Wagon od 8. října

Restaurace Blue Wagon připravila nové podzimní menu plné lákavých specialit. Ochutnejte dýni
s tvarohem a dýňovým olejem, zauzený jelení gravlax s cibulkou a nakládanými houbami, kulajdu, consommé z hovězího žebra s černým kořenem, jehněčí kotletky s růžičkovou kapustou, jelení hřbet s dýní a nakládanými vlašskými ořechy, candáta s čočkou, zauzený cibulový koláč s cibulovou marmeládou, čokoládový fondant s kakaovými boby a ostružinami a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Nové podzimní menu v restauraci Blue Wagon, od 8, října
Zvěřinové speciality v Potrefené huse Bohnice

V Potrefené huse Bohnice na začátek října připravili zvěřinové hody. Ochutnáte paštiku z divokého králíka s marinovanými houbami a houskou, daňčí consommé se zeleninou, masem a sýrovou tyčinou, daňčí sekaná s lepenicí, daňčí steak na grilu s vinnou omáčkou, nudlemi a petrželí, daňčí hřbet formou sous vide s pečenými houbami, bramborovou kroketou a brusinkovou omáčkou
a daňčí roláda na zelenině a žampionech s bramborovými špalíčky.

Více informací o restauraci na www.phbohnice.cz

Zvěřinové speciality v Potrefené huse Bohnice
Nove menu ve Spojce Karlín

Nové podzimní menu restaurace Spojka Karlín nabízí z předkrmů kaštanové velouté s jablky, portským vínem a kardamomem, uzené kachní prso s bramborovou pěnou, máslovou dýní, lanýžovým olejem, slaninou a cibulí, mezi hlavními pokrmy najdete např. květákové gnocchi
s králíkem a špenátem sypané parmazánem, srílanské jehněčí curry s brokolicí, mrkví, granátovým jablkem a zázvorem podávané s Lavaš chlebem, sirloin steak z bio hovězího stařeného vysokého roštěnce podávaný s hranolkami, zeleninou a pepřovou omáčkou a mnoho dalšího. Sladkou tečkou na závěr perníkové buchtičky s omáčkou z amaretta a pošírovanými hruškami.

Více informací o restauraci na www.spojka-karlin.cz

Nove menu ve Spojce Karlín

Kurzy vaření v Chefparade v říjnu

Škola vaření Chefparade připravila na říjen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na speciality italské kuchyně, kde se naučíte připravovat hovězí tataráček se šalotkou a kapary, tradiční bazalkové pesto, bramborove gnocchi, boloňské ragú, vyrobíte si vlastní tagliatelle a na závěr upečete čokoládový fondán s borůvkami.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade
Mořské plody v Café Buddha Norská

V říjnu je pro hosty restaurace Café Buddha Norská připraveno speciální 4 chodové seafood menu pro dvě osoby. Z mořských plodů ochutnáte polévku Tom Yum Nam Khon s krevetami, kapkou kokosového mléka a bylinkami, jako hlavní chod pražma Nam Tok Pla, měkkoschránkový krab Black Crab Bao a na závěr kreveta na lžičce neboli Pra Koong Spoons. Cena: 999 Kč na osobu.

Více informací o restauraci na cafebuddha.cz

Mořské plody v Café Buddha Norská
Steaky v restauraci Monarch

Na pravé americké steaky ze stařeného hovězího masa láká své hosty restaurace Monarch. Z předkrmů doporučujeme především pečené morkové kosti s cibulovým džemem, US Prime hovězí tatarák s konfitovaným česnekem, ze samotných steaků Black Angus můžete ochutnat nízký roštěnec s kostí, vysoký roštěnec, hovězí svíčkovou Prime a T-bone, v nabídce rovněž steaky
z českého chovu, např. 1000g Tomahawk. Pro páry či skupinu můžete zvolit degustační menu a na své si přijdou i milovníci burgerů.

Více informací o restauraci na www.monarch.cz

Steaky v restauraci Monarch
Sobotní "Blönš" v Hergetově Cihelně

Restaurace Hergetova Cihelna přišla s novým konceptem kombinace oběda a brunche s názvem „Blönš“. Každou sobotu do konce září od 12:30 do 16:00 hodin si můžete na objednávku předem
s přáteli vychutnat speciální gastronomický zážitek. K pokrmům, které jsou servírované sdílenou formou, je připraven výběr vín prémiových značek včetně těch perlivých, dále piva a nealkoholické nápoje. Z aktuálního menu ochutnejte například ceviche z lososa, hovězí tataráček, pečené krevety
s rajčatovo máslovou omáčkou, kachnu po kantonsku, pečeného candáta s beluga čočkou, pečený ananas se zmrzlinou, cheesecake s malinovým sorbetem a další.

Více informací o restauraci na cihelna.com

Sobotní "Blönš" v Hergetově Cihelně
Škola čepování U Pinkasů

Do konce listopadu každé úterý od 16:00 do 17:30 U Pinkasů pořádají školu čepování piva. Mistr výčepní vás provede restaurací, přiblíží historii této nejstarší plzeňské pivnice v Praze a proškolí v čepování a péči o pivo. V ceně je zahrnuta konzumace plzeňského piva z tanku, občerstvení z udírmy a jako suvenýr pivní půllitr U Pinkasů. Cena 390 Kč za osobu.

Více informací o restauraci na www.upinkasu.cz

Škola čepování U Pinkasů

Degustační menu v říjnu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu. Kachní pršut a foie gras pěna s jablečným gelem, pikantní dýňový krém s koriandrovým prachem, konfitované hovězí maso z žebra v těstě s bramborovým suflé
a křenovou espumou, hranolky z candáta s brokolicí a pastinákovým pyré, daňčí hřbet s kapustou, kaštanovým krémem a švestkovou omáčkou a na závěr ořechový dort s kaštanovou pěnou, mascarpone, koňakovým želé a kandovanými višněmi.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V říjnu přímo od českých farmářů ještě nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

© 2008-2020 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz