Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v říjnu 2023

Nové menu v restauraci Euphemia

Nové podzimní menu nabízí restaurace Euphemia. Ochutnejte zvěřinový vývar s játrovými knedlíčky, šafránové risotto s hovězími žebry, ravioli plněné račím masem, kotletu z přeštického prasátka s nakládaným zelím, stařený US prime rib-eye steak s uzenou bramborovou kaší nebo třeba pošírovaný filet z kambaly s máslovou omáčkou s houbami a bramborami grenaille.

Více informací o restauraci na www.vistaresort.cz/gastronomie/euphemia

Nové menu v restauraci Euphemia
Degustace vín v hotelu Hoffmeister: 11. října

Nechte se pozvat 11. října od 18:30 hodin do hotelu Hoffmeister na řízenou degustaci vín z Itálie, Austrálie, JAR a Argentiny. Ochutnávku doprovází 3chodové menu, připravené šéfkuchařem restaurace. Rezervace míst je doporučena.

Více informací o restauraci na: www.hoffmeister.cz/restaurace

Degustace vín v hotelu Hoffmeister: 11. října
Dýňové menu v restauraci Tony’s Café & Bar

K podzimním specialitám neodmyslitelně patří dýně a právě z nich si v Tony’s Café a Bar, který se nachází v překrásných secesních prostorách hotelu Paříž, připravili rovnou celé menu. Čeká na Vás dýňovo-zázvorový krém a šalvějové krutony, hovězí ragú s dýní a fazolemi, krémové celozrnné penne s dýňovým pestem a kandovanými kešu a jako sladká tečka dýňová pie s tofu a oříšky.

Více informací o restauraci na www.tonyscafeandbar.cz

Dýňové menu v TONY’s Café & Bar
Novinky v restauraci Soul Love

Restaurace Soul Love připravil nové fusion menu. Ochutnejte variace tapas nebo japonské sushi, z hlavních chodů pak grilované jehněčí kotletky z Nového Zélandu, tomahawk steak z vysokého roštěnce, svíčkovou s bulgogi omáčkou, sea bass dušený se zeleninou, tygří krevety na másle, chilli a česneku, Wagyu rybeye, salát Shiitake Ninjin a mnoho dalších pochoutek.

Více informací o restauraci na soul-love.cz

Novinky v restauraci Soul Love
Podzimní menu v restauraci Červený jelen

S nadcházejícím podzimem zve restaurace Červený jelen na mnoho novinek v jídelním lístku. Ochutnejte dančí hřbet se šípkovou omáčkou a grilovanou dýní, dýňový krém s trhaným bažantím stehnem, houbové suflé a restovaný kotrč nebo trhanec se švestkami. Aktualizace doznalo i stálé menu, ochutnejte rib eye steak z buvola, sušené wagyu nebo makový dortík.

Více informací o restauraci na www.cervenyjelen.cz

Podzimní menu v restauraci Červený jelen
Podzimní menu v restauraci Kandelábr

Vyšehradská restaurace Kandelábr nabízí speciální podzimní menu. Ochutnejte carpaccio z červené řepy s kozím sýrem, noky s vepřovou panenkou, lesními houbami a smetanovou omáčkou, smažený řízek z telecího ořechu s bramborovým salátem nebo kančí kýtu špikovanou slaninou se šípkovou omáčkou a knedlíky. Sladký závěr menu pak představuje čokoládový řez s omáčkou z lesních plodů a pařížskou šlehačkou.

Více informací o restauraci na www.restaurantkandelabr.cz

Podzimní menu v restauraci Kandelábr
Michelinský kuchař Sebastian Frank v Trezoru Červeného jelena, 4.října

V Trezoru Špork (součást restaurace Červený jelen) se 4. října večer představí držitel 2 michelinských hvězd, berlínský šéfkuchař Sebastian Frank. Čeká Vás menu o 5 chodech, slaný celer s vyzrálým kuřecím tukem, falešný játrový krém s olejem z meruňkových pecek, telecí Tafelspitz s pečeným droždím a cibulí, pstruh lososovitý s chutí červené papriky, mražená zakysaná smetena a karamel z raka nebo karamel z vepřové krve.

Více informací o restauraci na www.trezorspork.cz

Michelinský kuchař Sebastian Frank v Trezoru Červeného jelena, 4.října
Speciální menu restaurace Tiskárna

Pochutnejte si na speciální nabídce restaurací Tiskárna, které připravil šéfkuchař David Kalina na září. na kachních kroketách s nakládaným rybízem dle kuchařky z roku 1906, na zelňačce s pikantní klobásou, liškách a hlívě na paprice s bramborovými šiškami, dančím hřbetu s brusinkovou omáčkou a dýňovým pyré, sladký záběr pak představují šišky s mákem nebo švestkový koláč.

Více informací o restauraci na www.restauracetiskarna.cz

Speciality v restauraci Tiskárna

Nové menu v restauraci Dejvická 34

S podzimem přichází nové menu i do restaurace Dejvická 34. Zkuste pomalu vařený telecí jazyk s aroma z octa Barolo se škvarky a jablečným pyré, dušeného lososa v šafránové omáčce se srdcovkami a topinambury, grilovanou chobotnici s lilkovou Parmiggianou, risotto s pestem z máslové dýně s kešu ořechy, ravioly plněné kaštanovým krémem, hovězí tatarák s kaviárem, krémovou polévku z pečeného zelí s uzeným jogurtem a mnoho dalších novinek.

Více informací o restauraci na www.dejvicka34.cz

Nové menu v restauraci Dejvická 34
Nové menu v restauraci hotelu Hoffmeister

Širokou nabídku nového sezónního menu si vychutnáte v romantickém prostředí hotelu Hoffmeister. Telecí tatarák s křepelčím vajíčkem, šneci s lanýžovou omáčkou, supreme z kukuřičného kuřete, tagliatelle a pesto ze sušených rajčat s mascarpone, hovězí či vegan burger, selečí roláda s guanciale nebo éclair s nugátovým krémem, grilášem a malinami či créme brulée jako závěrečná sladká tečka.

Více informací: www.hoffmeister.cz/restaurace

Nové menu v restauraci hotelu Hoffmeister

Podzimní menu v restauraci U Malířů

Nové menu si můžete užít v restauraci U Malířů na Malé Straně. Těšte se na humrový koktejl, krabí tataráček, houbové rillettes, foie gras, kachní prso na grilu s kachní kroketou, pečenou křepelku s lanýžovým rizotem, steak Chateaubriand s dýňovým pyré, bramborový gratin s parmazánem, špenátem a holandskou omáčkou, steak z jelení svíčkové s jeřabinami a škubánky, tvarohové taštičky s povidly, mangový krém a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na umaliru1543.com

Podzimní menu v restauraci U Malířů
Nove menu v Monkey baru

Přijďte ochutnat nové menu šéfkuchaře v Monkey Baru.Z předkrmů ochutnejte Edamame a sladké miso s arašídovou drobenkou, treskové kuličky s citronem nebo empanadas z hovězích líček, z hlavních chodů grilovanou chobotnici s topinamburem, domácí pappardelle s krevetami, kokosem a sójou nebo argentinský rib eye steak s papričkami padrón. Sladkou tečku na závěr pak představuje kaštan s madagaskarskou vanilkou anebo hořká čokoláda se slaným karamelem.

Více informací o restauraci na monkeybarprague.com

Nove menu v Monkey baru

Mušle v restauraci Liandra

Na konci září na Vás čeká v restauraci Liandra speciální mušlové menu. Ochutnejte plněnou raviolu s mušlemi a ricottovou omáčkou s krevetami, plněnou těstovinu s mušlemi a tomatovou omáčkou, nebo tři variace mušlí vařených na víně: s restovanou zeleninou a smetanovou omáčkou nebo s tomatovou omáčkou a chilli papričkou na opečené focaccie anebo s těstovinou Liandra ve tvaru hvězdy a ricottovou omáčkou.

Více informací o restauraci na liandrapastaristorante.cz

Nové menu v restauraci Paloma Průhonice

Bohaté podzimní menu nabízí restaurace Paloma v Průhonicích. Vyzkoušejte mousse z kachních jater s fenyklem, duet foie gras, hovězí tartar s morkem jako předkrm nebo tygří krevety po provensálsku, brasírované jehněčí s risottem z krup a červené řepy, pošírovaného lososa s bílou omáčkou velouté a kaviárem a mnoho dalšího. Nabídku lze kombinovat i do 2- či 3chodového menu za zvýhodněnou cenu.

Více informací o restauraci na www.palomapruhonice.cz

Nové menu v restauraci Paloma Průhonice
Podzimní speciailty v restauraci Food Lab

Restaurace Food Lab na Starém Městě zve na zbrusu nové podzimní menu. Ochutnáte krém s pomerančem, gyoza taštičky s tuňákem, chilli papričkami a kedlubnou, thajský salát s kokosovými chipsy, risotto z červené řepy s lesními houbami, grilovanou chobotnici s hráškovým pyré, pomerančovo-bazalkové risotto se sušeným tuňákem, pečenou jehněčí kýtu s fenyklem, křupavé smažené kuře s majonézou z medvědího česneku, nechybí ani domácí těstoviny a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci na www.food-lab.cz

Podzimní speciailty v restauraci Food Lab
Kurz vietnamské kuchyně v PRU 58 by Café Buddha

Naučte se připravovat pravou vietnamskou kuchyni plnou chutí a vůní a zdravých ingrediencí, a to přímo pod vedením majitele Café Buddha, Štěpána Návrata. Během kurzu pro 8-16 osob se naučíte uvařit 4 chody: Prawn summer rolls, klasiku v podobě Bun Bo Nam Bo a Pho Bo, Nuoc cham sauce (populární vietnamská omáčka) a také vietnamskou kávu Trung, praženou na másle.

Více informací na cafebuddha.cz/kurz-vietnamske-kuchyne

Kurz vietnamské kuchyně v PRU 58 by Café Buddha
Restaurace Esprit v novém designu a s novým menu

Čerstvě zrekonstruovaná restaurace Esprit v hotelu Holiday Inn láká na nové menu, založené na lokálních dodavatelích a surovinách, vypěstovaných s respektem k životnímu prostředí. Vyzkoušejte křupavou pizzu, čerstvé těstoviny – např. s liškami a špenátem, hovězí svíčkovou s karlovarským knedlíkem, kroupové risotto s hříbky, nadídaný kuřecí supreme s hráškovými škubánky, farmářský či veganský burger a nechybí ani výběr sendvičů, salátů a dezertů, mj. tvarohové knedlíčky s mákem, perníkem a švestkami nebo třeba hruška v červeném víně s tvarohem.

Více informací o restauraci na www.holidayinn.cz/restaurace

Restaurace Esprit v novém designu a s novým menu

Farmářské trhy v Praze na Náplavce. Kubáni a Heřmaňáku

V říjnu přímo od českých farmářů nakoupíte zeleninu, ovoce, bylinky, čerstvé hovězí, jehněčí nebo vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

© 2008-2023 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz