Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka na podzim 2022

Nove menu Terasa U Zlaté Studně

Restaurace Terasa U Zlaté Studně, ve které se můžete kochat jedinečným výhledem na Prahu, připravila nové menu plné lákavých specialit. Tataráček z tuňáka s kaviárem, taramou, salátem s lišek a křepelčím vejcem, salát s humrem a broskvovým gelem, svatojakubské mušle a zauzené kachní prso s vanilkovým risottem, kulajda s houbami, bramborem a smaženým vejcem, noky s čerstvými lanýži, kambala a kamčatský krab s omáčkou Beurre blanc a lanýžem, kachní prsa s pyré z červeného zelí, noky a Calvados omáčkou, daňčí hřbet s dýní a kaštanovým pyré a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nove menu Terasa U Zlaté Studně
Nové menu v restauraci La Gare

Francouzská restaurace La Gare připravila nové menu. Trhané kachní maso se sardelkami
a nakládanou cibulí, vejce mimóza s kaviárem a zeleninovou palačinkou, pošírované ústřice
s řeřichou a houbovým dashi, krevety na zeleném kari, jehněčí brzlík s topinamburem a uzenými mandlemi, kachní tataráček, slávky na grilu s limetkou a wakame řasou, pečený lilek a dýně s kozím jogurtem a javorovým sirupem, zadělávaná perlička se stročky a další speciality.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Nové menu v restauraci La Gare
Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine

Malostranská restaurace Augustine umožní svým hostům návrat do historie a ochutnávku pokrmů podle německých, rakouských a maďarských receptů z roku 1905. Každý čtvrtek od od 18:00 do 22:00 hodin budou v rámci neomezeného bufetu v nabídce různé pochoutky, na kterých si
v minulosti pochutnával například císař František Josef. Vše doplněné bezedným lokálním vínem
a pivem. Živá klavírní hudba celý večer. Cena za osobu 1.390 Kč, děti za polovinu.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine
Nové menu v restauraci Food Lab

Restaurace Food Lab připravila od listopadu nové menu plné lákavých specialit. Ochutnejte lososové rolky s kozím sýrem, parmezánem a oříšky, taštičky gyoza s hlívou královskou a červeným zelím, tortellini z červené řepy, ravioly s kalamáry a losose v krémové citronové omáčce, dýňové risotto, krevety s pečeným fenyklem a hráškovým pyré, vepřový bok s ústřicovou omáčkou, pak choi
a rýží a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.food-lab.cz

Nové menu v restauraci Food Lab
Beajolais Nouveau v restauraci Bílá Kráva, 17. listopadu

Francouzská restaurace Bílá Kráva připravila speciální menu na tradiční svátek Beaujolais, který obvykle připadá na třetí čtvrtek v listopadu. Šneci s estragonovým krémem, pečené holoubátko
s glazovanými kaštany, dýňovou kroketou, gratinovanými brambory a švestkovou omáčkou a sýr camembert s ořechy, medem a klobáskou z wagyu masa.

Více informací o restauraci na www.bilakrava.cz

Beajolais Nouveau v restauraci Bílá Kráva, 17. listopadu
Nové menu v restauraci Dejvická 34

Tomáš Černý, šéfkuchař restaurace Dejvická 34, připravil nové menu plné lákavých specialit. Ceviche z halibuta s koprovým velouté a nduja olejem, vitello tonnato s křupavou zeleninou, zauzený pečený lilek s shiitake houbami a wasabi dresinkem, čekankový krém se slaninovou pěnou, zauzené hovězí žebro s květákovým pyré, jelení karé s houbovým nákypem a Chianti omáčkou, "fish and chips" z mořských plodů s mučenkou, pečenými batáty a pivní majonézou, lanýžové risotto
s kešu oříšky a žloutkovou pěnou, filet z tresky s fenyklem a omáčkou Acqua pazza a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.dejvicka34.cz

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v restauraci PRU58

Stylová holešovická restaurace PRU58 připravila řadu nových specialit, které můžete vychutnat
i v rámci degustačního menu. Vyzkoušejte kari ze soft shell kraba, hovězí tataráček s kardamonem, žloutkem a spálenou bramborou, masové knedlíčky s pepřovníkem a citrónovou trávou, křepelku
s celerem, jelení maso na kešu, galangalu, zázvoru a kokosu, pekingskou s dýňovou lokší, pstruha s fermetntovanou okurkou a tom kha kaviárem a mnoho dalšího. Z nových koktejlů za zmínku stojí například Pink Guava s vodkou, jasmínem, guavou, yuzu a tonikem.

Více informací o restauraci na pru58.cz

Nové menu v restauraci PRU58
Lanýžové menu V Zátiší, 14. - 30. listopadu

Restaurace V Zátiší na druhou polovinu listopadu připravila speciální 6chodové menu s čerstvými lanýži z Piemonte. Můžete se těšit na Vichysoisse s bílým lanýžem v poobě espumy, hovězí tatarák
s lanýžem a topinamburem, svatojakubské mušle s květákem, žloutkem a lanýžem, těstoviny tarjarin s bílým lanýžem a Comte sýrem, foie gras a telecí steak s naloženými houbami, smaženým bramborovým salátem, bílým lanýžem a Périgourdine omáčkou a jako dezert créme brulée s bílým lanýžem, oříšky a mandarinkou.

Více informací o restauraci na www.vzatisi.cz

Lanýžové menu v Zátiší, 14. - 30. listopadu
Nové menu v restauraci The Spot

The Spot výrazně rozšířil snídaňovou nabídku o klasickou anglickou snídani, špenátové palačinky
s avokádem a sýrem feta nebo s mangem a krémem z mascarpone. Pochutnat si můžete také na dánském sendviči s lososovou pomazánkou. Ze stálého menu pak nově ochutnejte kuře Milanese
s opečenými brambory, kuřecí špíz na grilu a pro příznivce bezmasé stravy například opečený květák s restovanými liškami.

Více informací o restauraci na www.thespot.cz

Nové menu v restauraci The Spot

Nové menu v Chateau Trnová

Restaurace Chateau Trnová připravila nové podzimní menu. Ochutnejte hovězí carpaccio
s parmezánem a rukolou, krémovou houbovou polévku, burratu s lilkovým krémem a rajčatovou caponatou, zvěřinové ragú s pappardelle, hovězí steak Rossini s lanýžem, a foie grass, vepřová líčka na víně s bramborovou kaší, zeleninové risotto s lanýžem a parmezánem, pstruha lososového
s beurre blanc omáčkou, koprem a celerovým pyré, crostatu s ovocem a slaným karamelem, čokoládový fondán a fíkový cheesecake.

Více informací o restauraci na www.chateautrnova.cz

Nové menu v Chateau Trnová
Lanýžové speciality v restauraci Euphemia

Restaurace Euphemia nabízí ve svém podzimním menu několik lanýžových specialit. Ochutnejte vaječné soufflé se šalotkovou pěnou a čerstvým lanýžem, lanýžové risotto a hovězí steak Rossini
s foie gras, lanýžem, bramborovým fondantem a lanýžovou omáčkou.

Více informací o restauraci na www.vistaresort.cz/gastronomie/euphemia

Lanýžové speciality v restauraci Euphemia
Nové menu v Olivově pivovaru

Tým restaurace Olivova pivovaru, pod vedením šéfkuchaře Petra Richtra, připravil pro hosty nové menu. V nabídce terinka z uzeného jazyka s karamelovým sladem a křenem, křupavý bůček
s bramborovými lívanci a chilli omáčkou, pikantní utopence s chlebem, hříbková krémová polévka se slaninovými krutony, kuře na paprice s žemlovým knedlíkem, španělský ptáček v bránici s rýží, kachní prso sous vide s dýňovým pyré, jehněčí kolínko s bramborovými plackami a špenátem
a další speciailty.

Více informací o restauraci na www.olivuvpivovar.cz

Nové menu v Olivově pivovaru
Den díkůvzdání v Hard Rock Cafe, 24. listopadu

Kde jinde oslavit nejoblíbenější americký svátek Den díkůvzdání než v Hard Rock Cafe Praha. Čtvrtý čtvrtek v listopadu, který je v Americe tradiční oslavou první úrody, dnes připadá na 24. listopadu.
V Hard Rock Cafe Praha bude 24. 11. v nabídce limitované Thanksgiving menu zahrnující typické jídlo tohoto svátku – krocana s brusinkovou omáčkou se sladkými šťouchanými brambory a dýňový koláč.

Více informací o restauraci na www.hardrockcafe.com

Den díkůvzdání v Hard Rock Cafe
Speciální menu v restauraci RED Pif

Francouzská restaurace RED Pif na Andělu připravila od října speciální menu. Ochutnejte terinku
z kozího sýra s lilkem, cuketou a rajčatovou omáčkou, kuřecí Bouillabaisse, hřbet z daňka
s dýňovém pyré, houbami, perníkem a omáčkou Grand Veneur, výborné francouzské slané koláče Tarte flambée s cibulí, špekem a créme fraiche nebo sýrem Munster, s houbami, nebo
s karamelizovanou cibulkou, olivami a ančovičkami a jako dezert tvarohové knedlíčky s pečenými švestkami a pribináčkem.

Více informací o restauraci na www.redpif.cz

Speciální menu v restauraci RED Pif
Nové speciality v restauraci Ungelt

Petre John, šéfkuchař restaurace Ungelt, doplnil menu o několik nových specialit. Ochutnejte salát
z pečené dýně s uzeným kachním prsíčkem a ořechovým prachem, hovězí tataráček s konfitovaným žloutkem, lanýžem a nakládanými houbami, pečené foie gras s konfitovanou pomerančovou kůrou
a karamelizovaným jablkem, polévku sauvignon blanc s mrkvovou houbou, bažantí prsíčka a raviolu z bažantích stehen s lanýžem a černým kořenem a další speciality. Podnik také nabízí čerstvé čené
i bílé lanýže, kterými si můžete svoje pokrmy obohatit.

Více informací o restauraci na www.restaurant-ungelt.cz

Nové speciality v restauraci Ungelt
Nové menu v restauraci Triton

Šéfkuchař Tomáš Kohút připravil v restauraci Triton na Václavském náměstí nové menu plné lákavých specialit. Foie Gras s müsli, malinami, pistáciemi a granátovým jablkem, zavináče
z candáta se slaninou, okurkou, paprikou a pyré z kešu, spálený pórek s parmezánem, kokosem
a lanýžem, květákové velouté s kachním pršutem a vanilkou, ravioli s lesními houbami, ořechy
a parmezánem, vepřový bůček s lanýžovými knedlíčky, nakládaným zelím, červenou řepou
a šalotkovým kaviárem, daňčí hřbet s kaštanovým pyré kapustou a patizony, rozebraný štrůdl
s žitným crumble, vanilkou a vlašskými ořechy a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.tritonrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Triton
Nové podzimní menu na Salabce

Petr Kunc, šéfkuchař restaurace a vinařství Salabka, připravil nové degustační menu. Ochutnáte srnčí tataráček s černým lanýžem, dýňovou tartaletku, hříbky s pastinákem, květákové textury
s hrozinkami a Morney omáčkou, jesetera s bramborovým šnekem, celerem a jablkem, jablečnou zmrzlinu s citrónovým olejem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.salabka.cz

Nové podzimní menu na Salabce
Nové menu v restauraci Kamera od 18. října

Barrandovská restaurace Kamera připravila nové menu. Hovězí tataráček s topinkami, škvarková pomazánka s cornichon okurkami a chlebem, smažené jalapeňos plněné cheddarem, hovězí vývar s játrovými knedlíčky, dýňová polévka s pečenou paprikou, zvěřinová gulášová polévka, svíčková
s karlovarskými knedlíky, konfitovaný králík s odpalovaným knedlíkem, pečenou mrkví
a kapustičkami, pečený hřbet z divočáka a kroketa z divočáka s s bramborovým pyré a vinnou omáčkou, španělský ptáček s rýží a další speciality.

Více informací o restauraci na www.restauracekamera.cz

Nové menu v restauraci Kamera
Nové menu v restauraci Il Giardino Toscano

Italská restaurace Il Giardino Toscano v hotelu NH Prague City připravila nové podzimní menu. Salát s krevetami a chobotnicí a rajčaty, hovězí carpaccio s artyčokem, rukolou a parmezánem, tradiční toskánská polévka ribollita, králičí krém s ravioli, spagetti s mořskými plody, gnocchi s rajčaty, olivami a prosciuttem, flambované tagliatelle s lanýžem a parmezánem, kachní ravioli s pancettou
a bazalkou, srnčí hřbet s řepou, kedlubnou a petrželí, kachní prsa s kaštanovým pyré a kořenovou zeleninou, hovězí steak s kapustou, brambory a smrži a další speciality.

Více informací o restauraci na www.ristoranteilgiardino.cz

Nové menu v restauraci Il Giardino Toscano
Podzimní menu v restauraci Blue Wagon

V restauraci Blue Wagon připravili nové podzimní menu.

Kachní rillettes s nakládaným květákem, cibulkou a mrkví, consomé z hovězího žebra s houbami shimeji, chobotnice s risottem a hráškem, květák s lanýžem, vejcem a žloutkovou espumou, jelen
s polentou, perlička s růžičkovou kapustou a dýní, hovězí steak s pečenou zeleninou a brambory
v popelu a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bluewagon.cz

Podzimní menu v restauraci Blue Wagon
Listopadové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Ondřej Slanina, šéfkuchař Restaurace Chateau St. Havel, připravil na listopad nové degustační menu. Gratinovaná pěna z kozího sýra s griliášem z oříšků a hrušky, dýňová krémová polévka, terinka z husího masa a jater s dýňovým sufflé a konfitovanou šalotkou, pečené treska s rajčatovou polentou, fialovými brambory a citrusovou omáčkou, daňčí hřbet s krupicovými noky a kaštanovým pyré a jako dezert hablečný mousse s karamelem a perníkovým piškotem.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Únorové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V listopadu přímo od českých farmářů ještě nakoupíte zeleninu, podzimní ovoce, dýně, ořechy, čerstvé hovězí, jehněčí vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice
a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, květiny
a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

© 2008-2022 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz