Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v lednu 2020

Nové menu v restauraci Sarah Bernhardt

Secesní restaurace Sarah Bernhardt aktualizovala svou stálou nabídku. Nové menu zahrnuje například kachní speciality – kachní prsa á la Rossini s karamelizovanou čekankou s kaštany a Champagne omáčkou, kachní krokety chřestovém salátu se smrži a lanýžem, pošírovanou hrušku ve víně, gratinovanou sýrem Saint Agur, krevety flambované likérem Cointreau na středozemním salátu, z vegetariánské nabídky jsou zde ratatouille s artyčokem, taglioliny, bylinkami a Vichy karotkou, těšit se můžete rovněž na kaviárové menu a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.hotel-paris.cz

Nové menu v restauraci Sarah Bernhardt
Měsíc krevet a korýšů v Hergetově cihelně

V Hergetově cihelně je v lednu 2020 v nabídce speciální menu na téma „dary moře“. Menu zahrnuje nejrůznější pokrmy, např. koktejl z Grónských krevet se zeleným jablkem a wasabi majonézou, tygří krevety s mango-chili aioli, kešu ořechy, sójovým dresinkem, křupavou tempurou a mátou, dále křupavý sendvič s krabem, estragonovým aioli, čedarem a chili omáčkou, risotto z červeného kari s tygřími krevetami, shiitake houbami a koriandrem a mnoho dalšího. Kanadský humr zapečený s bylinkovo-česnekovým máslem je hlavní specialitou.

Více informací o restauraci na na cihelna.com

Měsíc krevet a korýšů v Hergetově cihelně
Prvorepublikové menu v Café Louvre

V Café Louvre budete moci po celý leden okusit pokrmy z jídelníčku z první republiky. V nabídce pražské vejce s bramborovým salátem a jablkem, křepelčím vajíčkem a tyčinkami z listového těsta, bramborová polévka s kroupami, kančí krkovička se šípkovou omáčkou podávaná s žemlovým knedlíkem, dále kuřecí prsíčko na vaječných nudlích s jablky a smetanou, pstruh na mandlích s růžičkovou kapustou a vařeným bramborem s kerblíkovým máslem a konečně sladká tečka ve formě jablečných lívanečků se skořicí, kokosem a citrónovou zakysanou smetanou.

Více informací o restauraci na www.cafelouvre.cz

Prvorepublikové menu v Café Louvre
The Big Game v Hard Rock Café, 2. února

Restaurace Hard Rock Café si pro své zákazníky připravila speciální akci s názvem The Big Game, která se uskuteční 2. února. V den akce budou v nabídce 2 speciální menu, z nichž první po celý den a druhé, VIP Menu, od 21 hod. večer až do ranních 4:30 hod. Těšit se můžete mexické nachos, kuřecí křidýlka, Buffalo-style, Whiskey Bacon Jam a All-American mini burgery, Tupelo Chicken Tenders nebo sýrové hranolky. V rámci VIP Menu dále v nabídce Chilli Dogs a hranolky, Legendary burgery a mnoho dalšího. Neomezená konzumace piva Staropramen, soft drinks, voda a káva nebo čaj v ceně. K dispozici pouze limitovaný počet vstupenek. Cena za osobu: 1.700 Kč

Více informací o akci na www.hardrockcafe.com

The Big Game v Hard Rock Café, 2. února
Lednové menu v restauraci Altány Kampa

V restauraci Altány Kampa se rozhodli začátkem roku pozměnit svou stálou nabídku. Menu nyní nabízí grilovaný kozí sýr s čerstvým špenátem, vepřovou panenku na grilu s karamelizovanými šalotkami na portském víně a rozmarýnovými brambory, salát s grilovaným lososem, jablky, brusinkami a hroznovým vínem přelitý limetkovo-medovou zálivkou a mnoho dalšího. V rámci speciálního menu dále v nabídce např. grilované bavorské klobásky podávané s kysaným zelím
a bramborem vařeným ve slupce, alpský kynutý knedlík, plněný povidly, sypaný mákem a cukrem
s vanilkovou omáčkou a další speciality.

Více informací o restauraci na altanykampa.cz

Lednové menu v restauraci Altány Kampa
Nové menu v Sokolovně Průhonice

Restaurace Sokolovna Průhonice aktualizovala své a la carte menu, které nyní nabízí řadu nových pokrmů. Z nabídky např. hovězí carpaccio ze svíčkové s lanýžovou majonézou, parmezánem, rukolou, citrónem a kapary, roláda z kachního stehýnka na pomerančích s kachní kroketou, pečenou zeleninou, krupicovými noky a dýňovým pyré, dále lanýžové ravioly se zastřeným vejcem a hříbky posypané sýrem pecorino, z asijských jídel zde např. jehněčí na citrónu a kokosovém mléce podávané s jasmínovou rýží, klíčky a zeleninou dochucené koriandrem a chilli papričkami a mnoho dalšího. V druhé polovině ledna se navíc můžete těšit na speciální sushi menu.

Více informací o restauraci na www.sokolovnapruhonice.cz

Nové menu v Sokolovně Průhonice
Nové menu v restauraci Columna

Restaurace Columna od nového roku změnila svou stálou nabídku a obohatila ji o nové pokrmy.
V menu najdete např. grilované krevety na červeném kari s rýžovými nudlemi, zeleninou, limetovými listy a koriandrem, tagliatelle s liškami a hlívou ústřičnou, baby špenátem, šalotkou, smetanou, pecorinem a zastřeným vejcem, pečený hovězí steak v bylinkách podávaný s petrželkovým pyré, foie gras kroketami, baby karotkou a omáčkou Madeira a mnoho dalšího. Od 14. ledna nově také mořské ryby, například filet tresky v másle s bylinkovou strouhankou, grenaillemi a holandskou omáčkou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Nové menu v restauraci Columna
Nové menu ve Villa Richter

Restaurace Villa Richter připravila nové zimní menu.

Hovězí tataráček s lanýžovou majonézou a smaženým žloutkem, foie gras parfait s brioškou a hruškou, gravlax z lososa s avokádem, fenyklem, okurkou a wasabi, šneci v bylinkovém másle, foie gras s kachními škvarky, salát ze zelené papáji, manga a mrkve, perlička s paprikovou omáčkou
a krupicovými knedlíčky, kachní prso s batáty a ostružinovou omáčkou, jelení hřbet s špenátovou palačinkou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.villarichter.cz

Nové menu ve Villa Richter
Nové menu v restauraci MAMA Prague

Na začátku roku přišla restaurace MAMA s novinkami ve své nabídce. Ve stálém menu se mísí vybrané pokrmy z Francie, Ameriky, Itálie, Číny, Vietnamu, Japonska, ale také lokální speciality. Ochutnáte např. hovězí tatarák se smaženými kapari a topinkou, gua bao s vepřovým bokem, zeleninou a hoi sin omáčkou, tuna tataki se sezamem a omáčkou ponzu, jarní závitky s červeným zelím a sladkokyselou omáčkou nebo krémovou italskou burratu. Z oblíbených pokrmů bychom vypíchli čevabčiči v domácím pita chlebu, karamelizované kuře s hráškem a pak choi nebo grilovanou dorádu se sečuánskou pikantní omáčkou. Z dezertů zde např. čokoládový créme brulée.

Více informací o restauraci na www.mamashelter.com

Nové menu v restauraci MAMA Prague
Nové menu v restauraci COMO

Restaurace COMO na Václavském náměstí připravila nové zimní menu.

Jarní závitky s krevetami a mangem, cizrnový falafel se salátem, lososová balotina s okurkovým želé a carpacciem z červené řepy, hovězí tataráček, vitello tonnato, kulajda s houbami a pošírovaným vejcem, pečená půlka kuřete s olivami a bramborem, hovězí guláš podávaný v chlebu, telecí hřbet
s restovaným špenátem, zkaramelizovaným květákem a polentou, risotto s bylinkami, krevetami, rajčaty, paprikou a červeným kari, tvarohové knedlíčky s perníkem, švestkovou omáčkou a makovou zmrzlinou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.comorestaurant.cz

Nové menu v restauraci COMO

Kurzy vaření v Chefparade v lednu

Škola vaření Chefparade připravila na leden řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na arabské recepty ze severní Afriky, kde se naučíte připravovat pikantní polévku čorbu, salát z pečených paprik, kuskus s kuřecím masem a kořeněnou omáčkou, taštičky plněné tuňákovo bramborovou směsí, arabské cukroví s růžovou vodou a mandlemi nebo silný severoafrický čaj s mátou a piniovými oříšky.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Prosincové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu.

Menu nabízí např. maki rolku s wasabi moussem, kaviárem s kikkomana, wakame salátkem a zázvorovými chipsy, dále kaštanový krém se strouhaným vejcem a lanýžovým olejem, jako hlavní chod se podává pošírovaný halibut s ragú z krevet, palmovými srdíčky a brokolicovým krémem nebo pomalu pečená telecí svíčková se suflé z brambor a gorgonzoly, plackou z cous cousu a cukety s telecím glazé a mnoho dalšího.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

© 2008-2019 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz