Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v březnu 2023

Nové jarní menu v restauraci Euphemia

Tým restaurace Euphemia v Košířích (součást Vista Resort & Club) představuje nové jarní menu. Ochutnejte mj. smažené tygří krevety s mátou v tempuře, carpaccio s parmazánovými chipsy, sépiové tagliollini s pošírovaným humusem, hráškové risotto se sušenou svíčkovou, pošírovaného halibuta s jarní zeleninou, kachní prso s mrkvovým pyré a višňovou omáčkou, z dezertů např. kokosovou panna cottou s exotickým ovocem a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na: www.vistaresort.cz/gastronomie/euphemia

Nové jarní menu v Euphemia Restaurant
Volba sládků v Pivovarském klubu Benedict

Pivovarský klub Benedict Vás zve o Popeleční středě 30.3.2023 na vyladěné nové speciální pivo - Popeleční Benedikt. Od 19 hodin Vás čeká slavnostní narážení speciálu do programu Volba sládků, slepá poznávačka piva z Břevnova a Prazdroje a diskuse se zástupci obou pivovarů (Tomáš Drahoňovský – Prazdroj, Aleš Potěšil – Břevnov)

Více informací o podniku na pivo-klub.cz

Volba sládků v Pivovarském klubu Benedict
Speciální menu v restauraci RED Pif

Smíchovská restaurant RED Pif v březnu přichází se speciální nabídkou. Pochutnejte si na krému ze sladké kukuřice s cheddarovou kroketou, šunce v rosolu s petrželovou omáčkou, na pečeném králíkovi na čokoládě a černém pivu, smaženém brisketu s nakládanou cuketou a pyré z jeruzalémských artyčoků a lívancích s jablky se slaným karamelem a vanilkovou zmrzlinou na závěr.

Více informací o restauraci na www.redpif.cz/

Speciální menu v restauraci RED Pif
Nové menu v Café Savoy

V Café Savoy ze skupiny Ambiente připravili od začátku března v menu řadu nových specialit. Ochutnejte salát Niçoise s tuňákem a ančovičkami, hráškovou polévku, ve višních a jalovci marinovaného lososa, foie gras s pomerančovou omáčkou a mrkvovým pyré, jarní rolky s černým lanýžem a krémem ze smržů a omáčkou chimichurri, králičí roládu, těstoviny plněné kapustou tvarohem se šalvějovou omáčkou nebo buchtičky s vanilkovou omáčkou.

Více informací o restauraci na cafesavoy.ambi.cz

Nové menu v Café Savoy
Foie Gras v hotelu Hoffmeister, celý březen

Letošní březen je v restauraci hotelu Hoffmeister ve znamení Foie Gras. Vyzkoušejte menu šéfkuchaře Jakuba Svatoše o 4 chodech – terinka foie gras s perníkovým chlebem a meruňkovým chutney, brzlík a grilované foie gras s hráškovým pyré, telecí steak s bramborovým fondánem a černým lanýžem a sladkou tečku v podobě dezertu z filo těsta s pistáciemi, slaným karamelem, mascarpone a zlatem. Cena za osobu 1.200 Kč.

Více informací o akci na www.hoffmeister.cz

Foie Gras v hotelu Hoffmeister, celý březen
Nové menu v restauraci Mánes

Originální prostředí ve stylu funkcionalismu a teď navíc zcela nové menu, to je Art Restaurant Mánes. Z předkrmů si vychutnáte např. kachní terinu s foie gras, hovězí tatarák se sýrem Gran Moravia nebo kozí sýr s jeruzalémským artyčokem, z hlavních jídel grilovaný květák a romanesco, kuřecí supreme s pečenou zeleninou, filet z tresky s opečeným pórkem a kaviárem nebo US Prime striploin steak. Nechybí speciality šéfkuchaře – hovězí svíčková Wellington v listovém těstě s hřibovým ragú nebo stařený Tomahawk steak s bramborovým pyré, a samozřejmě i zbrusu nová nabídka dezertů.

Více informací o restauraci na manesrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Mánes
Jarní brunch v restauraci Obecní dům, 19. března

Vychutnejte si brunch v prostředí nejznámější secesní restaurace v ČR, v Obecním domě. 19. března od 11:00 do 15:00 hodin Vás čeká živá klavírní hudba a neomezená konzumace řady skvělých specialit. Ochutnáte hovězí pastrami, chobotnicový salátk, terinu z Foie Gras s černým lanýžem, variace salátů, jehněčí kolínka, hovězí žebra v pikantní marinádě, supreme z kukuřičných kuřat, siven s piennolskými rajčaty, výběr dezertů (smažené květinky, citronová Babeta, Eclairs s růží a malinami..) a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restauraceod.cz

Jarní brunch v restauraci Obecní dům, 19. března
Nové menu v Terase U Zlaté studně

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček a jeho tým restaurace Terasa U Zlaté studně přicházejí se zbrusu novým menu. Těšit se můžete na salát z artyčoků, carpaccio z mušlí Sv. Jakuba, kraba s quinoa, fjordského pstruha, dýňové velouté nebo bisque z korýšů, baby květák pečený v hnědém másle s bramborovým krémem s rozmarýnem a černými lanýži, mořského vlka se slávkami, perličku s lanýžovo-bramborovým krémem a hlívou královskou, daňčí hřbet a ragú z ramínka s uzeným morkem a mnoho dalšího.

Více informací: www.terasauzlatestudne.cz/menu/

Nové menu v Terase U Zlaté studně
Rybí hostina v Kuchyni, do 19. března

V Kuchyni ze skupiny Ambiente na Hradčanském náměstí na Vás čekají už tradiční rybí hostiny, a to každý čtvrtek až neděle 19. března od 17 do 20 hodin. V menu se letos objeví mj. uzený úhoř s pečenou řepou, kapří tatarák se šalotkou, smažené grundle, siven marinovaný v pomerančové šťávě, račí polévka, filet ze pstruha s pastinákovým pyré, pečený sumec s bílými fazolemi a chorizem a další speciality.

Více informací: kuchyn.ambi.cz/menu/hradni-hostina-ryby

Rybí hostina v Kuchyni, do 19. března
Porcování tuňáka v La Bodeguita Del Medio, 23. března

V La Bodeguita Del Medio se již po třinácté uskuteční akce s názvem Bourání tuňáka, a to již 23. března od 18 hodin. Můžete se těšit na tataráček z tuňáka s jarní cibulkou, sojovou a rybí omáčkou, steak s wasabi pyré a juliene zeleninou a v nabídce nechybí rovněž sladké v podobě panna cotty. V rámci akce se budou podávat také sashimi nebo sushi maki rolky, které pro Vás na místě připraví zkušený mistr sushi z čerstvě naporcované ryby.

Více informací o restauraci na www.labodeguitadelmedio.cz

Porcování tuňáka v La Bodeguita Del Medio
Nové menu v restauraci Dejvická 34

Tomáš Černý, šéfkuchař restaurace Dejvická 34, připravil nové menu plné lákavých specialit. Pochutnáte si např. na tataráku s harrisou, křupavé kremroli z mandlové mouky, plněné lososovým kaviárem, mučenkou a slaným dýňovým krémem, carpacciu z mořského vlka s grepovým gazpachem a sýrem burrata nebo smažených plněných papričkách s uzeným sýrem scamorza a jablečným pyré. Výběr z hlavních chodů představuje grilovaný mořský vlk s piennolskými rajčaty, olivami, kaparovými květy a šafránovou bramborovou kaší, špagety s pestem z polosušených cherry rajčat a chobotnicí, risotto s variací černého kořene a ořechovými sušenkami, grilovaná chobotnice s páleným květákovým pyré, salátem ze slávek a omáčkou z krevet nebo sous vide kuřecí supreme se smaženým lilkem.

Více informací o restauraci na www.dejvicka34.cz

Nové menu v restauraci Dejvická 34
Snídaně v Sokolovně Průhonice

Nové snídaně připravili v restauraci Sokolovna Průhonice. Míchaná vejce se šunkou a sýrem, lívance z kokosové mouky s ovocem, ořechy a jogurtem, omeleta s avokádem, ovesná kaše se skořicí, pekanovými ořechy, cottage a ovocem, vejce Benedikt se šunkou, zastřeným vejcem a holandskou omáčkou nebo s uzeným lososem a avokádem a nechybí ani klasická anglická snídaně.

Více informací o restauraci na www.sokolovnapruhonice.cz

Snídaně v Sokolovně Průhonice
Nové menu v Trezoru Červeného Jelena

Ochutnejte sezónní ingredience i klasiku v novém zimním menu Marka Fichtnera v Trezoru Špork: risotto s Perigordským černým lanýžem, šneci s omáčkou Bourguignon, jelení tatarák s ořechovou majonézou, telecí brzlík se stříbrnou cibulkou a nakládanými ořechy; z hlavních chodů křepelka s glazovaným fíkem, pstruh lososový s omáčkou z podmáslí a brambory Ratté, dýňové ravioli s mandarinkou a máslovou dýní, kachní prso stařené na seně s ricottovými noky a červeným zelím, filet Rossini s foie gras, topinambury, omáčkou Madeira a Perigordským lanýžem, čokoládový créme caramel s chilli pekany nebo laskonka s ostružinami a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na: www.trezorspork.cz

Nové zimní menu v Trezoru Červeného Jelena
Nové snídaně ve Spojce Karlín

Restaurace Spojka Karlín přípravila několik novinek ve svém snídaňovém menu. Ochutnejte míchané nebo pošírované vajíčka se šunkou od kosti nebo zauzeným lososovým pstruhem a bramborovými plackami, avokádový toast s pošírovaným vejcem, mascarpone, fenyklem a uzenou mrkví, šakšuku s lavaš chlebem, nakládanou zeleninou a cizrnou a avokádem nebo se sázeným vejcem, sezamem a sýrem labneh a další speciality.

Více informací o restauraci na www.spojka-karlin.cz

Nové snídaně ve Spojce Karlín
Speciální menu v restauraci La Casa Trattoria

Obě pobočky La Casa Trattoria (Nové Město, Žižkov) nabízejí do konce března speciální menu. Bruschetta s rajčaty, pestem a sardinkami, lososové carpaccio na citrusovém rizotu, grilovaná chobotice na sicilské caponatě v grilované dýni a horké maliny s vanilkovou zmrzlinou. Zimní menu můžete doplnit i speciálně k této příležitosti vybranými víny.

Další informace o akci na www.lacasatrattoria.com/akce

Speciální zimní menu v restauraci La Casa Trattoria

© 2008-2023 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz