Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v říjnu 2019

Nové menu v restauraci AvantGarde

Podzimní menu je v restauraci AvantGarde již v nabídce a můžete se proto těšit na nové sezónní pokrmy. Menu zahrnuje mušle svatého Jakuba s dýňovým pyré, karotkový krém s kokosovým mlékem, curry a zázvorem podávaný s krevetou, tuňáka s wasabi pyré, pak choi, žlutou ředkví, jelení maso s gratinovaným celerem, květákem, černým kořenem a rakytníkem servírované s šípkovou omáčkou a jako dezert můžete vyzkoušet dýňovou panna cottu s limetkovou espumou a ostružinami zdobenou ořechovou oplatkou.

Více informací o restauraci na www.avantgarderestaurant.cz

Nové menu v restauraci AvantGarde
Podzimní menu v restauraci Balu Kitchen

Chuť podzimu přichází i do kuchyně restaurace Balu Kitchen. Sezónní nabídka zde zahrnuje dýňovou polévku s chilli a pečenými kaštany, salát z bulguru, cizrny, špenátu a granátového jablka s trhaným kachním masem, dále filírovaný jelení hřbet podávaný s omáčkou z lišek a žemlovým knedlíkem, hříbkové rissotto sypané parmezánem a mrkvový dort s omáčkou z kaštanů jako sladký dezert. Kromě podzimního menu restaurace rozšířila nabídku snídaní o celé snídaňové sety.

Více informací o restauraci www.baluproject.cz/balu-kitchen

Podzimní menu v restauraci Balu Kitchen
Nové menu v restauraci Benjamin 14

Degustační restaurace Benjamin na říjen nabízí ve svém degustačním menu jako obvykle řadu zajímavých a sezonních specialit. Ochutnáte cibulový koláč s šalotkou a griliášem, pstruha s kedlubnou a lichořeřišnicí, hovězí jazyk s křenem, okurkou a hořčicí, daňka s houbami, mrkví a bramborou, dýně na smetaně s tymiánem, jesetera na víně s řepou a máslem a další speciality.

Více informací o restauraci www.benjamin14.cz

Nové menu v restauraci Benjamin 14
Nové koktejly v Bugsys Baru

Bugsys Bar od října obměnil svoje koktejlové menu. Můžete se těšit na 16 nových a jako obvykle skvělých koktejlů, na jejichž tvorbě s podílel celý tým baru. Ochutnejte například Bugsys Tiky Head, postavený na rumu, s mandlemi, skořicí, limetkou, ananasem a koření, koktejl DNA Lavander Sour, připravený z Bugsys DNA ginu s levandulí, citrónem grapefruitem a bílkem, nebo z whisky míchaný koktejl New Port Sour s citrónem, cukrem, bílkem a portským vínem. Na zdraví!

Více informací o baru na www.bugsysbar.cz

Bugsy´s bar
Nové menu v restauraci Speciál

Petr Líska, šéfkuchař restaurace Speciál připravil nový podzimní jídelní lístek.

Kulajda s hříbky, vejcem a koprem, hovězí tataráček s topinkami, marinovaná kachní prsa se švestkovým dresinkem, rybí pepřenky se zeleninou a pikantním olejem, vepřové žebra BBQ
s hranolky a zelnám salátem s křenem, vepřový řízek s bramborovým salátem a růžičkovou kapustou, hříbkové ragú s tyrolským knedlíkem, hovězí flank steak s pepřovou omáčkou
a pečenými brambory, buchty se švestkovými povidly a další speciality.

Více informací o restauraci na www.restauracespecial.cz

Nové menu v restauraci Speciál
Nové podzimní menu v Bistru Kaprova

Bistro Kaprova připravilo nové podzimní menu plné lákavých specialit.

Hovězí tataráček s lanýžem, chobotnice s batátovým pyré, pečená řepa s kozím sýrem, hovězí vývar
s masem a zeleninou, grilovaný losos s batátovým pyré, kuřecí prsa s dýňovými noky a kaštanem, vepřový bůček s restovanou zeleninou a jablečným pyré, konfitované hovězí s polentou, houbové risotto, tvaroh s povidly a rumem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bistrokaprova.cz

Nové podzimní menu v Bistru Kaprova
Speciální halloweenské menu v restauraci Home, 31. 10. - 7. 11.

V restauraci Home připravili několik specialit s tématikou Halloweenu. Dýňový krém s praženými dýňovými semínky a créme fraiche, dýňové risotto s liškami a parmezánem a dýňové créme brulée s karamelem a skořicí. V nabídce také speciální halloweenské koktejly.

Více informací o restauraci na www.home-restaurant.cz

Speciální halloweenské menu v restauraci Home, 31. 10. - 7. 11.

Lanýže v restauraci Grand Cru, 12. - 16. října

Restaurace Grand Cru nabízí v polovině října speciální menu zaměřené na bílé lanýže, párované
s vybranými italskými víny z Piemonte. Ochutnáte mušle Svatého Jakuba se škvarky, černým kořenem a pestem z bílého lanýže, ravioli se žloutkem a bílým lanýžem, telecí brzlík s dýňovým risottem a bílým lanýžem, hovězý steak ze stařeného masa s pórkem, artyčokem, bramborovým souflé a Perigord omáčkou a jako dezert čokoládový mousse s mandarinkou, pepřem a lanýžem.

Více informací o restauraci na www.grand-cru.cz

Bílé lanýže
Pinktober: Divokej Bill pro Mamma HELP v Hard Rock Cafe

Po celý říjen se v Hardrock Cafe koná akce s názvem Pinktober, jejímž cílem je poukázat na problém rakoviny prsu u žen, podpořit pacientky s tímto onemocněním a posílit prevenci u zdravých žen. 23. října v Hard Rock Cafe vystoupí Divokej Bill. Výtěžek z akce bude věnován organizaci Mamma HELP, která se této problematice dlouhodobě věnuje. Celý měsíc bude ku příležitosti akce v nabídce koktejl z Beefeater Pink Gin s tropickou chutí guavy, banánu, ananasu a jahod ozdobený guavovou pěnou a duhovými bonbóny. Cena za osobu: 450 Kč

Více informací o restauraci na www.hardrockcafe.com

Pinktober: Divokej Bill pro Mamma HELP v Hard Rock Café
Podzimní menu v restauraci Vojanův Dvůr

Malostranská restaurace Vojanův dvůr připravila nové menu. Ochutnáte selečí sulc se strouhaným octem a smetanovým křenem podávaný s kmínovými chipsy, plněné kuřecí prso na grilu balené ve vyzrálé šunce s listovým špenátem a grilovanou zeleninou, konfitovaná vepřová líčka v černém pivu
a majoránce v kombinaci s karamelizovanou kořenovou zeleninou a jemnou bramborovou kaší, liškové risotto s parmazánem, grilovaný sýr Halloumi s pečenou zeleninou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.vojanuvdvur.cz

Podzimní menu v restauraci Vojanův Dvůr
Podzimní menu restaurace Mlýnec

V restauraci Mlýnec si nyní budete moci pochutnat na svěžím podzimním menu, které bude v nabídce po celé září. Čtyřchodové menu zahrnuje králičí paštika s makadamovými ořechy, kapustou, ostružinou a máslovým chlebem, zelnou polévku se zakysanou smetanou a špekem, daňčí hřbet s dýní, zázvorem, švestkami, chilli a koriandrem a čokoládovou pěnu s perníkem, sečuánskou hruškou a sorbetem.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Podzimní menu restaurace Mlýnec
Dýňové menu ve Villa Richter

Villa Richter připravila na říjen několik specialit převážně z dýně.

Salát z pečené dýně s parmskou šunkou, dýňový krém s pomerančem a zázvorem, dýňové ravioli
s gorgonzolovou omáčkou, mořský vlk s s houbovými tagliatelle, hovězí líčka s dýňovým pyré
a dýňové cappuccino.

Více informací o restauraci na www.villarichter.cz

Dýňové menu ve Villa Richter
Nové menu v restauraci Grand Cru

Restaurace Grand Cru obměnila své menu, ve kterém nyní najdete např. dýňový salát s makovcem, želé a brusinkami, sušený srnčí hřbet s nakládanými houbami, vlašskými ořechy, křížalami
a černým lanýžem, jako hlavní chod v nabídce např. candát s bramborem, květákem, vinným kaviárem a cibulovým velouté, jehněčí ramínko s brzlíkem v kombinaci s lilkem a rajčatovým kompotem nebo zaječí hřbet s bramborovými noky, houbami, šípkem a mléčnou omáčkou.
Z dezertů např. Valrhona čokoládu s mučenkou, pomerančovým květem a banánem.

Více informací o restauraci na www.grand-cru.cz

Nové menu v restauraci Grand Cru
Vídeňské speciality v Café Louvre

V Café Louvre na Národní můžete v první polovině října ochutnat několik specialit vídeňských kaváren.

Telecí sulc s cibulkou a chlebem, hovězí Tafelspitz s křenovo jablečnou omáčkou a bramborovými rösti, telecí řízek na másle s vídeňským bramborovým salátem, jelení guláš s knedlíkem
a meruňkovou marmeládou a originální Sachr
ův dort. Ochutnáte také vídeňské kávy se šlehačkou například espresso Maria Theresia s pomerančovým likérem

Více informací o restauraci na www.cafelouvre.cz

Vídeňské speciality v Café Louvre
Nové menu v restauraci U Malířů 1543

Restaurace U Malířů 1543 připravila nové podzimní menu. Brambory v popelu s houbovou espumou, lososový pstruh s kedlubnou, čočkou a jablkem, jelení rillettes s rakytníkem, humří koktejl s papájou, humří bisque s krevetami, pečené foie gras se švetskami mléčnou rýží, šneci po burgundsku, křepelčí supreme s brzlíkem a kedlubnovým zelím, pečení srnčí hřbet se šípkovou omáčkou a celerem, palačinky crepes suzette s liískovými ořechy a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.umaliru1543.com

Nové menu v restauraci U Malířů 1543
Steakové menu v Pivovarském dvoru Chýně, 12-13. října

Restaurace Pivovarský dvůr Chýně přichystala na víkend od 12. do 13. října akci s názvem Steakový víkend. V nabídce budou steaky a další masové pokrmy, a to například anglický roastbeef s polníčkem a česnekovým dipem, grilovaná kachní játra s karamelizovanými jablky, Tri Tip steak
s omáčkou chimichurri, rukolou, bazalkou, rajčaty, citronem a olivovým olejem, telecí steak s grilovanými žampiony a omáčkou z dijonské hořčice, jelení steak na zelených fazolkách s kaštany
s pomerančovým likérem a omáčkou Demi glace a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.pivovarskydvur.cz

Steakové menu v Pivovarském dvoru Chýně, 12-13. října
Nové menu v restauraci Home

V restauraci Home připravili nové podzimní menu. V novém menu najdete například kaviár z lososa s lososovým tatarákem, květákem a okurkou, vege burger s pečenými paprikami, halloumi sýrem
a cizrnou, lilkový řízek s bramborovým salátem, hovězí guláš z líček se špekovým knedlíkem, pomalu pečená bbq žebra se zelenými fazolkami, kapustou a slaninou a mnoho dalšího. Ze sladkých dezertů si pochutnáte na meringue se soleným karamelovým krémem, ořechy a jablkem.

Více informací o restauraci na www.home-restaurant.cz

Podzimní speciality v restauraci V Zátiší

V Zátiší zařadili do své nabídky 4 podzimní novinky. Jedná se o tatarák z vyzrálého hovězího se zauzenou majonézou a nakládanou zeleninou, dále ochutnáte houbové Arborio risotto s lanýžovým olejem, libečkovou pěnou a lískovými oříšky, dančí filet podávaný s dýní, kapustou a sušeným špekem a na závěr teplý čokoládový fondant s miso karamelovou omáčkou v kombinaci
s banánovo-jogurtovou zmrzlinou.

Více informacích o restauraci na www.vzatisi.cz

Podzimní speciality v restauraci V Zátiší
Nové menu ve Vinografu

Vinograf na Senovážném náměstí v souvislosti s blížícím se podzimem pozměnil svou stálou nabídku pokrmů. Z obědového menu můžete zvolit např. fettuccine s kachním masem, kořenovou zeleninou a parmigiano reggiano nebo špikovaná krůtí prsa se zeleninovým kuskusem, zakysanou smetanou a bazalkovým pestem. Večer k vínu v nabídce degustační talíř s krevetami v tempuře, kozím sýrem, marinovanou řepou či restovanými liškami. Z malých barových jídel jsou zde husí rillettes, dýňová polévka s tygří krevetou, šneci na červeném víně, Carnaroli risotto s jelením ragú
a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na vinograf.cz

Novinky v restauraci Avenue

V novém menu restaurace Avenue si od nynějška můžete pochutnat na následujících pokrmech – chobotnice na červeném víně s topinamburovým pyré, Grenaillemi a avokádem, houbový krém, gratinovaný kozí sýr s pečenou dýní a hořčicovým dresinkem, supreme z kukuřičného kuřátka
v kombinaci s tymiánovým demi-glace a zahradní zeleninou, risotto s kalamáry a krevetami, pošírovaná treska s hráškovým pyré a tomatovou espumou, slávky na víně s opečenou focacciou
a další speciality. Z dezertů zde např. meringue roláda s malinami a pistáciemi.

Více informací o restauraci na avenuerestaurant.cz

Novinky v restauraci Avenue

Kurzy vaření v Chefparade v říjnu

Škola vaření Chefparade připravila na říjen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na speciality kuchyně z První republiky, kde se s Kristinou Šemberovou naučíte připravovat správně sýrový koláč, polévku z červeného zelí s brusinkami, původní španělské ptáčky a citrónový dort.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V říjnu přímo od českých farmářů ještě houby, zeleninu, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze
Podzimní sezónní menu v restauraci Le Grill

Restaurace Le Grill připravila na podzim nové sezónní menu.

Hovězí tataráček s marinovanými hříbky, zvěřinové consommé, uzený lososový pstruh s křenovým tvarohem, pečená dýně s konfitovanou čekankou, dýňové risotto s modrým sýrem, ořechy a šalvějí, hřbet s přeštíka s konfitovanou šalotkou a špekovým muffinem, kachní prso s dýňovým pyré , hříbky a noky, hovězí pupek s uzeným hovězím jazykem bramborovou kaší, kremrole se skořicovým krémem a další speciality.

Více informací o restauraci na cz.grandmark.cz/restaurant-le-grill

Letní sezónní menu v restauraci Le Grill

Říjnové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu.

Zaječí terinka s brusinkovým gelem, kaldoun z divoké kachny s masovými knedlíčky, smažený candát s dýňovým kompotem, vepřový satay se zelňáky a hříbkovou omáčkou, daňčí hřbet
s konfitovanou jelení kýtou, kaštany a dýňovým koláčkem a jako dezert jablečný koláč se skořicovým mascarpone.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

© 2008-2019 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz