Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v létě 2019

Prázdninové menu restaurace V Zátiší

Po celé letní prázdniny bude v restauraci V Zátiší v nabídce sezónní menu s pokrmy z lokální čerstvé zeleniny, bylinek a exotických surovin. 4-chodové menu Igora Chramce se skládá z foie gras
s marinovanými meruňkami a rozmarýnem, jako hlavní chod je zde candát na grilu v kombinaci
s květákem, pórkem a citrónovým gelem nebo kachní prsa s pohankou, kedlubnou a levandulí. Sladký dezert pavlova s mangem menu uzavírá.

Více informacích o restauraci na www.vzatisi.cz

Prázdninové menu restaurace V Zátiší
Léto v restauraci Žofín Garden

Venkovní prostory restaurace Žofín Garden jsou ideální volbou pro letní oběd či večerní zábavu. Zákazníci si zde pochutnají na nejrůznějších salátech, v nabídce nechybí oblíbený club sendvič, speciality z grilu jako hovězí burger, siven se zeleninou nebo flank steak. Z dezertů se můžete těšit např. na domácí koláče nebo zmrzliny. Místní hřiště v blízkosti restaurace potěší rodiny s dětmi, pro které je v Žofín Garden připraveno speciální dětské menu. Během prázdnin se v restauraci konají tradiční akce jako tuňákobraní, grilovací party a burgerové nebo zabíjačkové týdny.

Více informací o restauraci na www.zofingarden.cz

Léto v restauraci Žofín Garden
Bezinkové menu v Café Louvre

Chuť bezinky nově osvěží nabídku restaurace Café Louvre. Můžete se těšit na bezinkové menu, které zahrnuje následující pokrmy. Studená banánová polévka s bezinkovým sirupem a šafránovým olejíčkem, trhaný salát s mangem a lososem zalitý bezinkovým vinaigrette, míchaný salát
s melounem a červeným rybízem s jogurtovým dresinkem s bezinkou posypaný krutóny
z ořechového chlebíčku a jako dezert bezinková panna cotta přelitá rybízovou omáčkou a zdobená mandlovou oplatkou.

Více informací o restauraci na www.cafelouvre.cz

Bezinkové menu v Café Louvre
Nové menu v restauraci Sarah Bernhardt

Luxusní restaurace Sarah Bernhardt v hotelu Paříž představila novou stálou nabídku. V rámci několika degustačních menu si budete moci v restauraci pochutnat na následujících pokrmech. Telecí consommé se sýrovými noky a perličkovou zeleninou, kachní prsa á la Rossini v kombinaci
s karamelizovanou čekankou s kaštany a Champagne omáčkou, krevety „Black Tiger“ flambované likérem Cointreau podávané na středozemním salátu s yuzu dresinkem, ratatouille s artyčokem, taglioliny s bylinkami a Vichy karotkou nebo guláš na plzeňském pivě s pórkovo-škvarkovými plackami.

Více informací o restauraci na www.hotel-paris.cz

Nové menu v restauraci Sarah Bernhardt
Nové menu v Kozlovně Lidická

Kozlovna Lidická s příchodem léta také obměnila svou stálou nabídku. Těšit se můžete na pečené buřty na černém pivě s kmínovým chlebem, česnečku s bílým vínem a opečené sýrové toasty, „Ptáčka“ plněného špekem s dušenou rýží, z mezinárodní kuchyně je zde pečené mini kuřátko na rozmarýnu se smaženými bramborovými chipsy, hovězí rib eye steak s omáčkou ze zeleného pepře a hranolkami nebo grilovaný losos v teriyaki omáčce s pyré se zázvorem a wasabi
a grilovanými hráškovými lusky a mnoho dalších specialit. Jako sladkou tečku můžete zvolit fondant z hořké čokolády.

Více informací o restauraci na www.kozlovna.eu

Nové menu v Kozlovně Lidická
Nové menu restaurace Columna

Nová stálá nabídka restaurace Columna zahrnuje řadu pokrmů, z nichž na úvod můžete vyzkoušet hráškový krém se žemlovým knedlíčkem, mátou a mléčnou pěnou, dále se můžete těšit na zeleninové kari s cizrnovými knedlíčky, jasmínovou rýží, pak-choi a sezamem, pečený kuřecí kukuřičný supreme s romanescem, hráškem, mrkví, topinamburem a máslovou omáčkou nebo pečený hovězí steak v bylinkách podávaný s petrželkovým pyré, foie gras kroketami a baby karotkou. Z dezertů např. povidlové taštičky s višněmi a mákem přelité vanilkovým krémem a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Nové menu restaurace Columna
Letní menu restaurace Mlýnec

Prázdninové menu restaurace Mlýnec v sobě ukrývá chuť ovoce, zeleniny i masa. Čtyřchodové menu začíná předkrmem v podobě marinovaného sledě v kombinaci s vodním melounem, paprikovým gazpachem, okurkou a bazalkou, dále je zde lososový pstruh s lilkem a rajčatovou omáčkou okořeněný a dochucený dobromyslem, druhým hlavním chodem je grilované kuřecí prso z české drůbeží farmy Štěpánovsko podávané s fazolkami, řepou a omáčkou albufera. Na závěr si pochutnáte na mascarpone s jahodami.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Letní menu restaurace Mlýnec
Nové menu v restauraci Bresto

V restauraci Bresto připravil šéfkuchař na léto nové menu plné lákavých specialit.

Ochutnejte studenou rajčatovou polévku s grilovanými krevetami a pikantním celerem, supreme
z perličky s kaštany, máslovým mangoldem a foie grass omáčkou, grilovaný jelení hřbet v kombinaci s mrkvovo-pomerančovým pyré, špenátem a sezónními houbami, z těstovin jsou zde orecchiette
s čerstvým kozím sýrem, brokolicí, lískovými oříšky a peperoncinem a v menu najdete také risotto nero s grilovanými kalamáry. Jako dezert vanilková panna cotta s ananasem
a pekanovými oříšky a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto
Nové letní menu v restauraci Lavande

Nové menu v restauraci Lavande Vás potěší kombinací sezónních pokrmů. V menu najdete paštiku z drůbežích jater s černým lanýžem, hráškový krém s dýňovým olejem dochucený praženými semínky a marinovanými ředkvičkami, do růžova pečenou vepřovou panenku s tymiánovou omáčkou
s chorizem podávanou s hráškovým pyré a pečenou karotkou, lososa v krustě z medvědího česneku a parmazánu s listovým špenátem, cherry rajčaty a citrónovou omáčkou, mezzaluni plněné pečeným lilkem a kozím sýrem s rajčatovou omáčkou s bazalkou a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na restaurantlavande.cz

Nové letní menu v restauraci Lavande
Nové menu v Paloma Průhonice

Luxusní restaurace Paloma Průhonice představila své nové menu s mnoha sezónními pokrmy. Ochutnejte carpaccio z langusty se sezónní zeleninou a čerstvým mangem, kokosovým a mangovým gelem, medailonky z humra konfitované na másle, podávané s linguine v krémové humrové omáčce s pomerančem a bazalkou pod pěnou s příchutí korýšů nebo kachní prso pečené na zeleném pepři, doprovázené konfitovanými a čerstvými broskvemi, přelité kachním jus se zeleným pepřem. Sladkostí na závěr je třeba pavlova s levandulovým medem plněná marmeládou z jahod
a levandule.

Více informací o restauraci na www.palomapruhonice.cz

Nové menu v Paloma Průhonice
Nové Signatures koktejly v Be Bob Baru

Be Bob Bar v hotelu Alcron představil nové Signatures koktejly. Zpříjemněte si večer s Be Riddled amaretto, karamelový likér, kokos, hořká čokoláda, Be Fragnance – gin, ostružiny, brusinky, med, estragon, malinové balsamico, pro dobrodruhy je ideální Be an Adventurer – tequila, mezcal, kiwi, agáve, limetka, vaječný bílek, nebo se staňte rockovou hvězdou s Be a Rockstar – bourbon, jablko, skořice, třešňový džem, javorový sirup.

Více informací o restauraci na www.bebopbar.cz

Nové Signatures koktejly v Be Bob Baru
Letní novinky v restauraci Alcron

Šéfkuchař Jakub Černý nově zařadil několik letních specialit do degustačního menu restaurace Alcron. Ochutnejte např. divokého lososa s okurkou, aloe vera a podmáslím, lilek s feta sýrem, bramborovým flanem a bazalkou, melounové gazpacho s cherry rajčaty, liči a meduňkou, z teplých pokrmů candáta s pohankou a vodním špenátem, slávky se šneky a tasmánským pepřem, kukuřičné kuře se zeleným chřestem, ústřicemi a koriandrem a jako dezert například banán
s karamelovou čokoládou, cukrovou vatou a čokoládovou ganáží.

Více informací o restauraci na www.alcron.cz

Nové menu v Bistro Kaprova

Bistro Kaprova se na léto rozhodlo pro nové menu, ve kterém si budete moci vybrat například
z následujících pokrmů. Najdete zde asijský salát s uzeným kachním prsem, koriandrem, smaženou cibulkou a kešu ořechy, vepřový bůček s jablečným pyré, pak choi sauté, oříškovým crumble
a sladko-kyselou omáčkou, dále linguine nero s mořskými plody a fava fazolkami s bazalkovým pestem nebo pošírovaného lososa s hráškovým pyré, slávkami a rybí omáčkou.

Více informací o restauraci na www.bistrokaprova.cz

Nové menu v Bistro Kaprova
Nové menu v Olivově pivovaru

Nové letní menu připravil také Olivův pivovar. Bramboráky s kozím sýrem a marinovanou červenou řepou, chřest s hořčičným semínkem, jalapeňos, strouhankou a vejcem, hráškový krém s lososem, koprem a zakysanou smetanou, králíka se špenátem, pancettou, česnekem, kmínem a nudlemi, vepřový řízek z karé podávaný s bramborami, cibulí, majoránkou, brusinkami a pažitkovou majonézou nebo vepřová žebírka na pivě s medem, nakládanými cibulkami a čerstvým křenem.
Ze zákusků Vás potěší čokoládová pěna s třešněmi a perníkem zdobená lískovými oříšky.

Více informací o restauraci na www.olivuvpivovar.cz

Nové menu v Olivově pivovaru
Nové menu v restauraci Miminoo

Restaurace Miminoo pod Žižkovskou věží pozměnila vzhledem k probíhající sezóně své menu, ve kterém nyní najdete například špagety Mafiosi s kousky hovězí svíčkové s rajčatovou omáčkou, chilli, rozmarýnem a rukolou sypané sýrem Grana Trentino, gnocchi s kuřecím masem, sušenými rajčaty, bazalkovým pestem, mascarpone a rukolou, grilované kalamáry s česnekem a špenátem podávané s bylinkovou focacciou, z masových pokrmů je zde steak z hovězí svíčkové s grenaille, špenátem
a pepřovou omáčkou. Každý týden je navíc v provozu grill, kde si můžete pochutnat na grilovaném masu, rybě nebo burgeru.

Více informací o restauraci na https://www.towerpark.cz/miminoo-restaurant/

Nové menu v restauraci Miminoo
Letní nabídka salátů v Columně

Lehké saláty jsou v létě ideální volbou. V restauraci Columna pro Vás připravili např. římský salát
s marinovanými kalamáry, pikantními paprikami, polosušenými tomaty, pečeným citrónem
a dresinkem z chilli a červeného pomeranče, salát „tabouleh“ s čerstvou zeleninou a plátky flank steaku doplněný červenou cibulkou a koriandrem zalitý limetovou šťávou a česnekovým dipem ze zakysané smetany nebo uzené tofu pečené v sezamu na trhaném salátu s okurkou, bílou ředkví, mrkví, rýžovými nudlemi a sójovo-medovým dresinkem.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Letní nabídka salátů v Columně
Nové menu U Černého orla

V restauraci U Černého orla si pro své hosty připravili novou nabídku. Tatarák ze skotského lososa se sojovou omáčkou, hráškové risotto s parmezánovým krémem a tempurovanou tygří krevetou, pečeni z jelení kýty se šípkovou omáčkou a karlovarským knedlíkem, čerstvé tagliatelle s krémem
z burraty s černými lanýži, hovězí líčka dušená v portském víně podávaná s opečenými šalotkami se slaninou a pyré z pečeného celeru, pečeného candáta s koprovou omáčkou s mini tomaty na grilu
a bramborovým pyré a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.residenceprague.cz/restaurant

Nové menu U Černého orla

Speciality z Portugalska v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na celé léto speciální nabídku specialit zaměřených na kuchyni Portugalska.

Variace tapasů, salát de Polvo s pošírovanou chobotnicí, filet z tresky na grilu se zeleninovým ragú
a chlebovými krutony, pečené vepřové ramínko se salsou z uzené papriky a hranolky a jako dezert košíček se žloutkovým krémem a skořicovou zmrzlinou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy

Červencové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař Ondřej Slanina pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové
6 chodové degustační menu.

Tataráček z tuňáka se salátem z mořských řas, bramborový krém s majoránkovou espumou, telecí ragú, mořský ďas s chřestem a rybí rybí kroketou, vepřová panenka s houbovou smaženicí, cuketovým krémem a konfitovaným celerem a jako dezert mangový parfait s jahodovou omáčkou
a mátovým želé.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V létě přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí
i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko
a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Kurzy vaření v Chefparade v červenci

Škola vaření Chefparade připravila na červenec řadu zajímavých kurzů.

Například kurzy z cyklu Weber Grill Academy, zaměřené na speciality vhodné pro zahradní párty, kde se naučíte připravovat správně avokádo na grilu s ančovičkovou tapenádou, grilovanou pražmu, filety z pstruha v teriyaki marinádě, lososa s karamelizovaným citrónem, kuře na pivu, brambory v solné krustě, vepřové kotletky, jehněčí kýtu, bramborové tortilly, steak ve whiskey marinádě a další speciality.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2019 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz