jaro 2025
Nové degustační menu v Chateau St. Havel

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Šéfkuchař Ondřej Slanina a jeho tým připravili nové degustační menu o 5 chodech v klasické nebo vegetariánské verzi, které si můžete vychutnat v průběhu května. Chřestový krém s pečenou kedlubnou, pošírované vejce nebo pošírovaný losos v pampeliškovém oleji s ragú z fava fazolí, pečený květák nebo telecí svíčková s rolkou z gorgonzoly a hrušek a jako dezert pistáciový mousse s čokoládovým korpusem.
Tradiční porcování Tuňáka v restauraci PRU58

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V restauraci PRU58 se 20.5. od 17:30 koná již popáté oblíbená událost Porcování tuňáka, během níž se čerstvý tuňák o váze přes 40 kg porcuje před zraky hostů. Nebude chybět sashimi, tataki, tatarák, steak, závitky, bazalková zmrzlina či mučenkové pralinky. Počet míst je omezen.
Restaurace Benjamin 14 zve na jarní menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Benjamin 14 představuje novou posilu svého týmu. Quinn Odin Eliassen Pierson zve na 8-chodové jarní degustační menu, které se obměňuje každý týden podle právě dostupných lokálních surovin. Můžete ochutnat kachnu s mědvědím česnekem, jesetera s kopřivami a šťovíkem a mnoho dalších specialit fine diningu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V karlínské restauraci Štangl ze skupiny Ambiente podávají nově každou sobotu snídaně. Půjde o tříchodové menu, které začíná sdílenými předkrmy, hlavní chod dle volby – kaše z ovesných vloček, variace vajec nebo grilovaného masa. Způsob přípravy a konkrétní kombinace pak do značné míry závisí na domluvě hosta a obsluhy. Posledním chodem je pak lívanec s jablky, grilovanými na ohni, nebo tradiční moučník.
Nové menu v restauraci Salabka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Petr Kunc, šéfkuchař restaurace Salabka, připravil na jaro nové degustační menu. Můžete se těšit na variaci chřestu s citrónovým gelem a kaviárem, tataráček z hovězího wagyu, candáta s mrkví, jablky a řapíkatým celerem, holuba s tartaletkou s foie gras a pistáciovou pralinkou, rebarboru s ovesným chipsem a kardamomem a další speciality.
Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Food Lab v srdci Prahy zve na zbrusu nové menu. Ochutnejte marinovaný steak z lososa s rýžovým měšcem, třešňové papričky plněné sýrem, grilované tygří krevety s čočkovým salátem, tatarák z čerstvého lososa s teriyaki omáčkou nebo marinovanou panenku z černého prasete s houbovým ragú a mnoho dalších novinek.
Speciality z restaurace Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V luxusní restauraci Augustine připravil šéfkuchař Jan Horák nové jarní menu. Mušle Sv. Jakuba s pečenou kedlubnou a hráškovou omáčkou, jehněčí brzlík s fenyklovým pyré, pošírovaná kambala s marinovanými kačenkami, plnění smrži s kopřivovou omáčkou, konfitovaný kotrč s bezovým pyré, pečené jehněčí s bramborovou pěnou s morkem, kokosový pudink s pošírovanou rebarborou a další speciality.
Piemontský večer v Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Dejvická 34 zve 29. května od 19 hodin na speciální degustační večer. Hosté se mohou těšit na vína z jednoho z nejvýznamnějších vinařských regionů Itálie, Piemontu, za doprovodu typických pokrmů. Ochutnejte smažený cuketový květ s ančovičkovým krémem, risotto s lanýžem a piemontskými lískovými ořechy, dušené telecí lýtko s pyré z černého kořene a liškami nebo čokoládovou ganache s 22karátovým zlatem.
Růžový máj na Náplavce 17.5.2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Desítky českých a moravských vinařů představí 17. května svá růžová vína na Náplavce Rašínova nábřeží.
Na letošním již 14. ročníku oblíbeného festivalu vás čeká ochutnávka skvělých vín a street food v jedinečné atmosféře pražské náplavky. Doprovodný program v podobě živé muziky.
Nové menu v restauraci Kampa Park

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Marek Raditsch, šéfkuchař restaurace Kampa Park, připravil od poloviny května nové jarní menu plné lákavých specialit, Ochutnejte carpaccio z langustýnek, chřest se smrži a bérnskou omáčkou, grilovanou kambalu s chřestem, smrži a máslovou omáčkou s medvědím česnekem, chřestové veluté, jahodové cappuccino se zmrzlinou a lesním ovocem a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Café Savoy na Malé Straně zve na obměněnou nabídku snídaní. Mezi speciality patří croissant s míchanými vejci a černým lanýžem, tradiční vejce do skla se sýrem či omeleta Savoy. Pro milovníky sladkého nabízí palačinku s nugátem či ovesnou kaši s rebarborou. V novém kavárenském menu najdete vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle, kachní prso s marigoldem, vídeňskou hovězí roštěnou nebo ovocné knedlíky. Ochutnejte i některý z tradičních českých zákusků z vlastní pekárny.dejvicka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace a pivovar FUZE má nové menu plné lákavých specialit. Ochutnejte krájený hovězí tatarák, telecí klobásky se smrži, smažené kuřecí krokety, svíčkovou Wellington, krémovou humří polévku, sýrové špecle s grilovanou hlívou, humří ragú nebo speciality připravované v hliněné peci, například pastrami z hovězího žebra nebo pečené hovězí koleno s omáčkou z Kasteel Rouge piva. Z dezertů si nenechte ujít originální pivní zmrzlinu.
Jarní speciality restaurace Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Symfonii jarních chutí chystá restaurace Hoffmeister ve stejnojmenném hotelu. Pochutnejte si na nakládaném chřestu s holandskou espumou, karotkovém krému se zázvorem a malinovým prachem, hlavní chod je v podobě krůtí rolády s goudou, hráškem a pancettou a jako dezert pak nugátová pěna s pomerančovým želé.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na Náměstí Míru právě otevřelo nové bistro FOC.U. Podnik otevírá denně již od 9:00 na snídaně a jejich specialitou jsou zapečené focaccie, které můžete ochutnat například s tuňákem a vejcem, uzeným lososem a grilovanou cuketou, krutí focacciu s parmezánem nebo s hovězím pastrami. Z další nabídky můžete vyzkoušet hovězí tataráček s lanýžovým olejem, rybí ceviche, pomalu pečené hovězí žebra a řadu dalších specialit. Bistro disponuje příjemnou zahrádkou ve dvoře.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Na zbrusu novou jarní nabídku zve pražská pobočka Hard Rock Café. Ochutnejte Patty Melt, dva plátky hovězího v úpravě medium-well se sýrem, omáčkou, karamelizovanou cibulkou a hranolky, středomořskou kuřecí pitu se zeleninou, naanem a kořeněnými hranolky nebo „Stardust WIngs“, kuřecí křidýlka s Ranch dresinkem a modrým sýrem. Nechybí ani speciální výběr nápojů.
Restaurace Kuchyň zve na jarní hostinu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Kuchyň na Pražském hradě vás zve na kulinářský zážitek inspirovaný českou šlechtickou kuchyní. Ochutnejte konfitovaný žloutek, králičí ledvinky na majoránce, jehněčí plec s bylinkami, filet ze pstruha s hráškem nebo telecí tatarák s citronovou majonézou. Přijďte si vychutnat atmosféru historického prostředí s výhledem na Prahu.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Vychutnejte si jarní nabídku v Chateau Trnová ve třech variacích. Degustační menu obsahuje polévku z mladého hrášku, chřestový salát s kachním prsem a jahodami, steak z telecí svíčkové se smržovou omáčkou, výběr sýrů a palačinky Suzette. 3-chodové menu pak tataráček s bramborovou pusinkou, špikované králičí stehno s knedlíkem a brusinkami a dortík z bílé čokolády. Z novinek z jídelního lístku lze zmínit kuřátko plněné nádivkou z medvědího česneku, filet z candáta s omáčkou moutarde violette či šafránové risotto se srdíčky artyčoku.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Coda Restaurant představuje nové à la carte menu. Mezi předkrmy naleznete černý kaviár Ossetra, kulajdu s lesními houbami či telecí tartar s vaflí s estragonem. Z hlavních chodů jehněčí hřbet s dýňovou omáčkou, steak z hovězí svíčkové se zeleným chřestem nebo libečkové gnocchi. Dezerty jako makovo-povidlové taštičky nebo čokoládový baskický cheesecake završují kulinářský zážitek. Lze doplnit vinným párováním.

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na jaře přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

VÍCE INFORMACÍ O AKCI
V rámci oslav 130. výročí Holešovické tržnice se koná v dubnu a květnu unikátní gastro performance BEEF, která spojuje divadlo a gastronomii v prostorách bývalých jatek. Šéfkuchař restaurace Mlýnec, Láďa Vaníček, vytvořil skvělé 11chodové menu, prezentované v duchu mše s názvy jako zvěstování či requiem. Tato jedinečná večeře nabízí hostům možnost prožít jídlo jako součást uměleckého díla.
Vinobona Chef’s Table restaurant & Wine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Dveře nejmenší restaurace v Praze s číslem 11 jsou otevřeny. U čtyř samostatných stolů se usadí jen čtyři páry nebo si podnik můžete rezervovat pro firemní večeři s 10 místy k sezení. Čeká na vás nové degustační menu a kuchařský tým vedený Ondřejem Slaninou. Restaurace se nachází v jedinečné a romantické lokalitě Nového Světa v Praze. Objevte kouzlo malebné části Prahy, kde čas plyne pomaleji a každý sousto je zážitkem.
Jarní nabídka v restauraci Spojka Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Jaro je konečně tady a s ním přichází i nové sezónní menu ve Spojce Karlín, kde připravili pestrou nabídku inspirovanou jarními chutěmi, svěží sezónní zeleninou a lehkostí. Těšit se můžete na ravioli s ricottou a lanýžovým sýrem, flatbread s hlívou ústřičnou, svíčkovou z bílé tresky, grilované kuřecí stehno a mnoho dalšího. Nové menu ocení jak milovníci masa, tak vegetariáni. A protože dobrý den začíná už ráno, změny se dotkly i snídaňové nabídky – ochutnejte vejce Benedikt s lososem nebo Croque Madam

VÍCE INFORMACÍ O PEKÁRNĚ
Na Letné v Praze se otevřela nová pekárna s obchodem Eska ze skupiny Ambiente, která přináší jedinečný koncept propojující poctivé řemeslo a moderní gastronomii. Stejně jako v Karlíně, i zde se můžete těšit na oblíbený Eska chléb, výborné snídaně, dobrou kávu a pečivo z vlastní pekárny. Podnik se zaměřuje především na prodej s sebou a v obchodě nakoupíte řadu lahůdek.