Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v únoru 2023

Nové zimní menu v Trezoru Červeného Jelena

Ochutnejte sezónní ingredience i klasiku v novém zimním menu Marka Fichtnera v Trezoru Špork: risotto s Perigordským černým lanýžem, šneci s omáčkou Bourguignon, jelení tatarák s ořechovou majonézou, telecí brzlík se stříbrnou cibulkou a nakládanými ořechy; z hlavních chodů křepelka s glazovaným fíkem, pstruh lososový s omáčkou z podmáslí a brambory Ratté, dýňové ravioli s mandarinkou a máslovou dýní, kachní prso stařené na seně s ricottovými noky a červeným zelím, filet Rossini s foie gras, topinambury, omáčkou Madeira a Perigordským lanýžem, čokoládový créme caramel s chilli pekany nebo laskonka s ostružinami a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na: www.trezorspork.cz

Nové zimní menu v Trezoru Červeného Jelena
Nové degustační menu v restauraci Ginger & Fred

Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě Vás v únoru zve na zbrusu nové degustační menu o 6 chodech. Po welcome drinku následuje předkrm ve formě kostiček marinovaného lososa s kaviárem z yuzu, perliččí velouté s nokem z perliččích stehen a se zeleninovou terinou, raviola s humřím ragú, s kapustou a espumou z červené řepy. Hlavním chodem budou jehněčí kotletky s bryndzovou polentou a jako dezert pak oříšková oplatka s čokoládovou trubičkou, ovocným gelem a malinovou pěnou.

Více informací o restauraci na: www.gfrest.cz

Speciality měsíce v restauraci Tiskárna Národní a Jindřišská

Šéfkuchař David Kalina připravil v obou Tiskárnách na leden několik specialit. Krémová česneková polévka se sýrovým langošem, zauzená jitrnice s kapustou, kachní prso s portskou omáčkou a zeleninou plněnou palačinkou, hovězí karabáček na pomerančích s hranolky a pečenou karotkou a švestkový crumble s makovou zmrzlinou.

Více informací o restauracích na: www.restauracetiskarna.cz

Speciality měsíce v restauraci Tiskárna Národní a Jindřišská
Nové snídaně ve Spojce Karlín

Restaurace Spojka Karlín přípravila několik novinek ve svém snídaňovém menu. Ochutnejte míchané nebo pošírované vajíčka se šunkou od kosti nebo zauzeným lososovým pstruhem a bramborovými plackami, avokádový toast s pošírovaným vejcem, mascarpone, fenyklem a uzenou mrkví, šakšuku s lavaš chlebem, nakládanou zeleninou a cizrnou a avokádem nebo se sázeným vejcem, sezamem a sýrem labneh a další speciality.

Více informací o restauraci na www.spojka-karlin.cz

Nové snídaně ve Spojce Karlín
Zabíjačka v Pivnici Obecní dům, 4. února 2023

Atmosféru pravé zabíjačky i s tombolou a harmonikářem zažijete v Pivnici (Obecní dům): pochutnáte si mj. na světlé i tmavé tlačence, selské terince, křupavých škvarcích, nakládaných sýrech, prdelačce, vývaru s játrovými knedlíčky, zabíjačkovém guláši, vepřovém kolínku s vejmrdou, kuřecích i vepřových řízečcích, pečených jaternicích, vepřových výpečcích se špekovými knedlíky, bramborovými nočky nebo šťouchanými bramborami. Chybět nebudou ani tradiční dezerty – jidáše, boží milosti, laskonky nebo bavorské vdolečky. Cena za neomezenou konzumaci: 690 Kč

Více informací o restauraci na: pivniceod.cz/cz/uvod

Zabíjačka v Pivnici Obecní dům, 4. února 2023
Speciální zimní menu v restauraci La Casa Trattoria

Obě pobočky La Casa Trattoria (Nové Město, Žižkov) nabízejí od 16.1. do 28.2. speciální zimní menu: bruschetta s rajčaty, pestem a sardinkami, lososové carpaccio na citrusovém rizotu, grilovaná chobotice na sicilské caponatě v grilované dýni a horké maliny s vanilkovou zmrzlinou. Zimní menu můžete doplnit i speciálně k této příležitosti vybranými víny.

Další informace o akci na www.lacasatrattoria.com/akce

Speciální zimní menu v restauraci La Casa Trattoria
Zimní akce v restauraci Sanduga

V restaurace Sanduga pro své hosty připravili speciální tematické týdny:

7.2.-12.2. čtyři druhy nejoblíbenějších ústřic;
21.2.-26.2. Fusion Sushi Week: pokud se řadíte mezi milovníky sushi, tuto akci si nesmíte nechat ujít.

Více informací: sanduga.cz/eventy/

Zimní akce v restauraci Sanduga
Zabijačky v Lokále únor

Zima je u nás nepopíratelně spojená s tradicí zabijaček. Je proto nejvyšší čas vyrazit na zabijačkové hody, například do oblíbených pražských Lokálů ze skupiny Ambiente. U Jiráta (4.2.), Dlouhá (11.2.), U Zavadilů (11.2.) a Nad Stromovkou (18. 2.). Můžete se těšit na tradiční zabíjačkové speciality, jelítka, jitrnice, tlačenku a mnoho dalšího, na dobrou muziku a to vše zapíjet výborným plzeňským pivem z tanku.

Více o restauracích na https://lokal.ambi.cz/cz/rozcestnik/

Zabijačky v Lokále
Nové menu v restauraci Balu Kitchen

Zbrusu nové snídaňové i standardní menu si připravila restaurace Balu Kitchen na Krejcárku. Uzený norský losos, čerstvé avokádo s celozrnými toasty, syrníky se smetanou a fíkovým džemem
k snídani nebo hovězí steak ze svíčkové, filet z mořského vlka na tymiánu, vepřová panenka sous vide, houbové risotto s tymiánem a parmazánem nebo grilovaný losos s bylinkovým máslem
a mnoho dalšího. Podnik disponuje unikátním výhledem na Prahu.

Více informací o restauraci na www.baluproject.cz

Nové menu v restauraci Balu Kitchen
Nove menu Terasa U Zlaté studně

Restaurace Terasa U Zlaté studně, ve které se můžete kochat jedinečným výhledem na Prahu, připravila nové menu plné lákavých specialit. Tataráček z tuňáka s kaviárem, taramou, salátem
z lišek a křepelčím vejcem, salát s humrem a broskvovým gelem, svatojakubské mušle a zauzené kachní prso s vanilkovým risottem, kulajda s houbami, bramborem a smaženým vejcem, noky
s čerstvými lanýži, kambala a kamčatský krab s omáčkou Beurre blanc a lanýžem, kachní prsa
s pyré z červeného zelí, noky a Calvados omáčkou, daňčí hřbet s dýní a kaštanovým pyré a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.terasauzlatestudne.cz

Nove menu Terasa U Zlaté Studně
Nové menu v restauraci La Gare

Francouzská restaurace La Gare připravila nové menu. Trhané kachní maso se sardelkami
a nakládanou cibulí, vejce mimóza s kaviárem a zeleninovou palačinkou, pošírované ústřice
s řeřichou a houbovým dashi, krevety na zeleném kari, jehněčí brzlík s topinamburem a uzenými mandlemi, kachní tataráček, slávky na grilu s limetkou a wakame řasou, pečený lilek a dýně s kozím jogurtem a javorovým sirupem, zadělávaná perlička se stročky a další speciality.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Nové menu v restauraci La Gare
Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine

Malostranská restaurace Augustine umožní svým hostům návrat do historie a ochutnávku pokrmů podle německých, rakouských a maďarských receptů z roku 1905. Každý čtvrtek od od 18:00 do 22:00 hodin budou v rámci neomezeného bufetu v nabídce různé pochoutky, na kterých si
v minulosti pochutnával například císař František Josef. Vše doplněné bezedným lokálním vínem
a pivem. Živá klavírní hudba celý večer. Cena za osobu 1.390 Kč, děti za polovinu.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine
Nové menu v restauraci The Spot

The Spot výrazně rozšířil snídaňovou nabídku o klasickou anglickou snídani, špenátové palačinky
s avokádem a sýrem feta nebo s mangem a krémem z mascarpone. Pochutnat si můžete také na dánském sendviči s lososovou pomazánkou. Ze stálého menu pak nově ochutnejte kuře Milanese
s opečenými brambory, kuřecí špíz na grilu a pro příznivce bezmasé stravy například opečený květák s restovanými liškami.

Více informací o restauraci na www.thespot.cz

Nové menu v restauraci The Spot
Únorové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

Ondřej Slanina, šéfkuchař restaurace Chateau St. Havel, si na únor připravil zbrusu nové degustační menu. Po aperitivu a Amouse Bouche Vás čekají plátky marinovaného telecího hřbetu s bramborovou brioškou a gelem z artyčoku, humří bisque s kroketou z humra, pošírovaný nok z mušlí svatého Jakuba s lososovým krémem a pečenými topinambury, jako hlavní chody pečený tuňák v sezamu, palmová srdíčka s humřím ragú, humří omáčkou a karotkovým nokem a presovaná telecí líčka, gorgonzolová polenta, baby žampiony a zeleninové pyré a mousse z guave s borůvkovou makronku, limetkovým coulis, pistáciovým prachem a máslovou oplatkou jako dezert.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Únorové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

© 2008-2023 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz