Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v září 2020

Mořské plody v Café Buddha Norská

Po celé září a říjen je pro hosty restaurace Café Buddha Norská připraveno speciální 4-chodové seafood menu pro dvě osoby. Z mořských plodů ochutnáte polévku Tom Yum Nam Khon s krevetami, kapkou kokosového mléka a bylinkami, jako hlavní chod pražma Nam Tok Pla, měkkoschránkový krab Black Crab Bao a na závěr kreveta na lžičce neboli Pra Koong Spoons. Cena: 999 Kč na osobu.

Více informací o restauraci na cafebuddha.cz

Mořské plody v Café Buddha Norská
Party stůl v Kozlovně Lidická

Kozlovna Lidická je ideálním místem pro společenské setkání u stolu plného dobrého jídla. Svůj party stůl si můžete zarezervovat pro skupinu 4 až 6 lidí a doslova hodovat po celé 2,5 hodiny. Vybírat můžete ze dvou menu – „Předkrmy: Best of“ (1.390,-Kč) nebo „Jídlo do pranice“ (1.590,- Kč). Těšit se můžete např. na nakládaný pikantní hermelín, hovězí tatarák z býka se smaženými topinkami a grilovaným česnekem, pečené vepřové šunkové kolínko s beraními rohy, grilovaná vepřová žebra v pivní marinádě s bramboráky, smažený řízek z krkovičky na sádle s vařeným bramborem a další pochoutky.

Více informací o restauraci na www.kozlovna.eu

Party stůl v Kozlovně Lidická
Snídaně u fontány na Andělu

Začněte den společnou snídaní u fontány s vašimi přáteli, kolegy nebo rodinou. Ve snídaňové nabídce Plzeňské restaurace Anděl např. čerstvě pečený croissant s máslem a džemem, ovocný salát s jahodovou omáčkou, míchaná vajíčka, sázená vejce se šunkou či slaninou, uzený losos s pažitkovým créme fraîche, domácí chia puding s marakujovou omáčkou a lesním ovocem, louhovaný rohlík s žervé a avokádem a mnoho dalšího. Snídaňové menu vyjde na 1.777,- Kč, tj. 222,- Kč pro jednoho. Tedy ideálně jako vydatná snídaně pro 8 lidí. Akce probíhá od pondělí do pátku od 7:00 do 10:30 a o víkendu od 8:00 do 10:30 hodin.

Více informací o restauraci na www.restauraceandel.cz

Snídaně u fontány na Andělu
Steaky v restauraci Monarch

Na pravé americké steaky ze stařeného hovězího masa láká své hosty restaurace Monarch. Z předkrmů doporučujeme především pečené morkové kosti s cibulovým džemem, US Prime hovězí tatarák s konfitovaným česnekem, ze samotných steaků Black Angus můžete ochutnat nízký roštěnec s kostí, vysoký roštěnec, hovězí svíčkovou Prime a T-bone, v nabídce rovněž steaky z českého chovu, např. 1000g Tomahawk. Pro páry či skupinu můžete zvolit degustační menu a na své si přijdou i milovníci burgerů.

Více informací o restauraci na www.monarch.cz

Steaky v restauraci Monarch
Sobotní "Blönš" v Hergetově Cihelně

Restaurace Hergetova Cihelna přišla s novým konceptem kombinace oběda a brunche s názvem „Blönš“. Každou sobotu do konce září od 12:30 do 16:00 hodin si můžete na objednávku předem
s přáteli vychutnat speciální gastronomický zážitek. K pokrmům, které jsou servírované sdílenou formou, je připraven výběr vín prémiových značek včetně těch perlivých, dále piva a nealkoholické nápoje. Z aktuálního menu ochutnejte například ceviche z lososa, hovezí tataráček, pečené krevety
s rajčatovo máslovou omáčkou, kachnu po kantonsku, pečeného candáta s beluga čočkou, pečený ananas se zmrzlinou, cheesecake s malinovým sorbetem a další.

Více informací o restauraci na cihelna.com

Sobotní "Blönš" v Hergetově Cihelně
Podzimní speciality v restauraci Mlýnec

Restaurace Mlýnec připravila na září několik novýcgh specialit. Marinovaný lososovitý pstruh
v zázvoru a sójové omáčce s okurkou a křenem, krém z pečeného květáku s gorgonzolou, datlemi
a řepou, candáta s polentou, koprem a hořčičným semínkem a jako dezert makronka s nutelou, lilkem, fíky a bazalkou.

Více informacích o restauraci na www.mlynec.cz

Podzimní speciality v restauraci Mlýnec
Nedělní brunch Bubble & Chill v Augustine restauraci

Nový nedělní koncept brunche s názvem Bubble & Chill si pro své hosty připravila restaurace Augustine. Každou neděli od 11:30 do 15:00 si budete moci v oáze hotelové klášterní zahrady vychutnat speciality šéfkuchaře Martina Boháčka v kombinaci s neomezenou skleničkou šampaňského Perrier-Jouët Grand Brut nebo Prosecca Superiore. Nabídka zahrnuje např. ústřice Fine De Claire, paellu s krevetami a slávkami, žebra z divočáka se šípkem a morkem, jako dezert vafle s lesními plody a mascarpone a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Nedělní brunch Bubble & Chill v Augustine restauraci
Škola čepování U Pinkasů

Od září do konce listopadu každé úterý od 16:00 do 17:30 U Pinkasů pořádají školu čepování piva. Mistr výčepní vás provede restaurací, přiblíží historii této nejstarší plzeňské pivnice v Praze a proškolí v čepování a péči o pivo. V ceně je zahrnuta konzumace plzeňského piva z tanku, občerstvení z udírmy a jako suvenýr pivní půllitr U Pinkasů. Cena 390 Kč za osobu.

Více informací o restauraci na www.upinkasu.cz

Škola čepování U Pinkasů
Houby v restauraci Columna

V září ochutnáte v restauraci Columna několik houbových specialit. Houbová smaženice z lišek
a hříbků s kmínovým chlebem, krém z hříbků s petrželí, slaninovým prachem houbovým chipsem, zadělávané bedly s majoránkou, bílým vínem a žemlovým knedlíkem, vepřová panenka s hříbky, liškovou omáčkou, grilovanou hlívou a bramborovým pyré.

Více informací o restauraci na www.restauracecolumna.cz

Houby v restauraci Columna
Hříbky v Sokolovně Průhonice, 7. - 20. září

Restaurac Sokolovna Průhonice v září nabízí několik specialit s lesními hříbky. Ochutnejte smaženici z hříbků s kachními játry, pečeným vejcem, petrželkou, šalotkou a chlebem, hříbkové risotto
s pecorinem nebo vepřovou panenku s hříbky a bramborovo celerovým pyré. Dezert měsíce je makový parfait s pečenými švestkami.

Více informací o restauraci na www.sokolovnapruhonice.cz

Hříbky v Sokolovně Průhonice, 7. - 20. září
All Inclusive menu v Zátiší

Restaurace Zátiší nabízí speciální All Inclusive menu s neomezenou konzumací prosecca, piva, vína a nealko nápojů. Speciality jsou servírované doprostřed stolu, ochutnáte tak to nejlepší z menu restaurace. Z aktualní nabídky můžete ochutnat indické chleby z tandoor pece, hříbkovou kulajdu, chlazenou tomatovou polévku, ceviche z pražmy, taštičky plněné hovězím masem s libečkovou majonézou, tandoori krevety, lilkovou masalu, créme brulée a další speciality.

Více informací o akci na www.vzatisi.cz/cz/menu/all-inclusive-menu

All Inclusive menu v Zátiší
Hard Rock Cafe Festival 2020

Hard Rock Cafe Praha připravila od 29. srpna do 25. září festival se speciálním menu, živou hudbou, foto koutkem a dalšími atraktivitami. V nabídce speciální festivalové menu, které bude servírováno sharovací formou. Ochutnáte např. křupavé letní závitky, grilovaná křidýlka, miniburgery, hot dogy, tacos a další speciality. Na své si přijdou také milovníci letních osvěžujících koktejlů. Barman umíchá např. drink z tequily Fresh Agave Margarita, Blueberry Cosmo Cocktail z vodky, Aperol Spritz nebo Cookies & Cream Shake Shots s Absolut Vanilla vodkou, šlehačkou a čokoládovým posypem. Značkový festivalový náramek v limitované edici jako dárek.

Více informací o akci na www.hardrockcafe.com

Hard Rock Cafe Festival 2020
Privátní romantická večeře v Augustine Restaurant

Romantická atmosféra, speciální degustační menu, živé hudební představení a exkluzivní šampaňské – to vše Vás a Vaši polovičku čeká v restauraci Augustine. V rámci privátní večeře na zahradě s růžemi si pochutnáte na 6 chodovém degustační menu pro dvě osoby. Růžové menu zahrnuje např. tatarák z hovězího Wagyu s kaviárem, pažitkovou majonézou a zauzeným žloutkem, tuňáka s bramborem kaviárem Bottarga a ředkvičkami, jehněčí hřbet s hráškem, artyčoky, šafránem a pohankou, sladký dezert ve formě malin s podmáslím, rozmarýnem a růží a mnoho dalšího. Pro dámu přichystaná kytice růží.

Více informací o restauraci na www.augustine-restaurant.cz

Privátní romantická večeře v Augustine Restaurant
Nové menu v restauraci Ginger & Fred

Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě připravila nové letní menu. Nabídka zahrnuje např. paštiku z husích jater s lesním ovocem marinovaným v medu, zelenými listy a toastem, salát z presovaného melounu, okurek, prosciutta a ricotty s mátovým dresinkem, papardelle s čerstvými liškami a hráškem sypané parmezánem, smažený presovaný vepřový bůček s karotkovým pyré
s uzenou paprikou, mangoldem a masovým jus s octem a malinami, tuňák s pečenými krevetami, zeleninovou ratatouille, pečenými bramborami a rybí omáčkou s chilli a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na www.gfrest.cz

Nové menu v restauraci Ginger & Fred
Bourání lososů ve Vozovně Stromovka, 19. září

Již 19. září od 11 hodin se uskuteční tradiční bourání lososů ve Vozovně Stromovka. Zkušený řezník hostům předvede, jak se profesionální bourají lososi a připraví čerstvé pokrmy přímo na místě. Ochutnáte např. uzeného lososa z vlastní udírny, lososový burger, bagety s lososem, lososový gravlax nebo grilovaný lososový steak.

Více informací o restauraci na www.vozovna-stromovka.cz

Bourání lososů ve Vozovně Stromovka, 19. září
Nové menu v restauraci Altány Kampa

Restaurace Altány Kampa obměnila svou stálou nabídku, do které přibyly nové pokrmy, např. uzený pstruh s avokádem, nakládanou šalotkou, ředkvičkami a koprový olejem podávaný s bramborovým chipsem, dýňový hummus s olivovým olejem, černým a bílým sezamem, červeným pepřem
a koriandrem servírovaný s čerstvou ciabattou, z hlavních jídel batátové noky se špenátem, parmazánem houbami, pekanovými ořechy a máslem, vepřová panenka se slaninou, růžičkovou kapustou a špenátovo-ricottovými noky, hovězí rib eye steak s bramborovým fondánem a omáčkou
z portského vína a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na altanykampa.cz

Nové menu v restauraci Altány Kampa
Festival vín v hotelu Hoffmeister, 9. - 10. září

Opět po roce opakuje hotel Hoffmeister v prostorách restaurace a na letní terase akci pro milovníky vín. Ve spolupráci s dodovatelem vín OpenWine budete mít možnost ochutnat až z 80 vín ze sedmi zemí. Občerstvení formou bohatého bufetu celý večer. Doprovodný program, živá hudba a ukázka sabrage. Cena za osobu 890 Kč.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz/restaurace

Festival vín v hotelu Hoffmeister, 9. - 10. září
Karlínské Pivobraní před v Pivo Karlín, 19. září

Pivovar a restaurace Pivo Karlín chystá na 19. září první Karlínské Pivobraní s názvem Babí Léto 2020. Od 12 do 22 hodin na hosty čeká bohatá ochutnávka piva a jídla z přistaveného Foodtrucku, ale také bohatý doprovodný program. Na hudebním podiu se představí zajímavé hudební kapely, pro nejmenší návštěvníky bude připravena dětská zóna s divadelními představeními, soutěžemi
i lezeckou stěnou. Vstupné dobrovolné.

Více informací o restauraci na www.pivokarlin.cz

Karlínské Pivobraní před v Pivo Karlín
Snídaně v restauraci Nostress

Příjemnou snídani si můžete vychutnat v Nostress café restaurant, a to i na jejich letní zahrádce.
V nabídce např. míchaná a sázená vejce, jogurt s granolou a ovocem, ovocný salát, domácí croissant s marmeládou, medem nebo máslem, chléb Caprese s rajčaty, mozzarellou, parmskou šunkou a pestem, pečivo s čerstvým sýrem, avokádem a granátovým jablkem, Vitello Tonnato aneb plátky telecího masa, tuňáková pomazánka, kapary a mnoho dalšího. Káva, čaj a jiné nápoje samozřejmostí.

Více informací o restauraci na nostress.cz

Snídaně v restauraci Nostress
Poke Bowl v Made in Japan

Restaurace Made in Japan má ve své nabídce kromě čerstvého sushi také oblíbené POKE Bowls
z kvalitních čerstvých surovin. Na výběr je zde např. lososový - čerstvý losos, rýže, avokádo, jarní cibulka, sójové boby, nakládaná ředkev, nori řasa, mrkev a krevetový čips a nebo tuňákový - čerstvý tuňák, rýže, avokádo, červená cibule, ředkvička, nakládaná ředkev, mrkev, chucka řasa, opečená šalotka a krevetový chips. Poke Bowl lze dochutit omáčkami, a to sezamovou s trochou čili, teriyaki nebo česnekovou majonézou.

Více informací o restauraci na madeinjapan.cz

Poke Bowl v Made in Japan

Degustační menu v září v restauraci Chateau St. Havel

Šéfkuchař pro Vás v zámecké restauraci Chateau St. Havel přichystal nové 6 chodové degustační menu. Krevetový koktejl s avokádovou omeletou a rýžovými chipsy, cuketový krém, marinovaný tuňák s pyré z uzeného lososa, krutí rolka s celerovým krémem, konfitovaná hovězí květová špička s gratinovaným bramborem, zelňákem a sušenou cibulkou a jako dezert mandový dort s krémem ze slaného karamelu.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Farmářské trhy v Praze na Náplavce a Heřmaňáku

V září přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé bylinky, zeleninu, ovoce, čerstvé hovězí, jehněčí
i vepřové maso, krůty, kachny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko
a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, řezané květiny a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze

Kurzy vaření v Chefparade v září

Škola vaření Chefparade připravila na září řadu zajímavých kurzů.

Například kurz zaměřený na thajskou kuchyni, kde se naučíte připravovat thajskou polévku tom kha kung s krevetami, pikantní nudlový salát Yum wun sen, massaman kari s kuřecím masem, restovaná rýže khao pad s krevetami a kuřetem a jako dezert banán v kokosovém mléce.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2020 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz