Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní letní nabídka 2024

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Tomáš Černý, šéfkuchař italské restaurace Dejvická 34, připravil nové letní menu plné lákavých specialit. Tataráček z tuňáka avokádovým krémem a mučenkou, mozaika z tresky s pomerančovým gazpachem a kaviárem ze pstruha, houbový krém s makadamovými ořechy, rybízovým gelem a gorgonzolou, krevetové tortellini s paprikovým krémem, liškami, piniemi a grilovanými broskvemi, risotto s liškami, grilovaným kozím sýrem a slanorožcem, kuřecí balotina s lanýžovou fáší a rakvičkou s celerovým pyré a svatojánskými ořechy, telecí steak s pyré z artyčoků, miso a sušených rajčat s ostružinovo vínovou omáčkou a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci na www.dejvicka34.cz

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v Terase U Zlaté studně

Šéfkuchař Lukáš Hlaváček a jeho tým restaurace Terasa U Zlaté studně přicházejí se zbrusu novým letním menu. Uzené kachní prso s chřestem, čekankou, nashi a ořechy, tuňák s kaviárem, okurkou a uzeným créme fraiche, carpaccio z humra s krevetovým tataráčkem, rajčaty a jablkem, hovězí tatarák s křenovou mátovým pestem, parmezánem a artyčokem, perlička se smrži, kukuřicí a pak choi, jehnščí s hráškem a cuketou, hovězí steak s lanýžem a foie gras a mnoho dalších specialit.

Více informací: www.terasauzlatestudne.cz

Nové menu v Terase U Zlaté studně

Letní novinky v restauraci Spojka Karlín

Nový japonský gril hibachi a s ním i nové letní menu najdete v karlínské restauraci Spojka. Ochutnejte Scamorza Arancini, grilované krevety nebo kaviár ze pstruha, asijské knedlíčky plněné krevetami a masem, steak z nízké roštěné s chimichurri nebo grilovanou jehněčí kotletu s humusem a grilovanou zeleninou. Menu doplňuje nabídka letních koktejlů a nechybí ani pop-up stánek s pizzou na zahrádce restaurace.

Více informací o restauraci na www.spojka-karlin.cz

Letní novinky v restauraci Spojka Karlín
World Burger Tour v pražském Hard Rock Café

Pražská restaurace Hard Rock Café zve na ochutnávku posledních pěti finalistů mezi burgery, jen jeden z nich získá trvalé místo v menu. Každý je zcela jiný a přitom všechny skvělé - přijďte od 14.6. do 2.9. a sami rozhodněte, který bude tejn nejlepší: Bucharest, Pittsburgh, Bengaluru, Gramado anebo Kathmandu?

Více informací o restauraci na cafe.hardrock.com/prague

World Burger Tour v pražském Hard Rock Café
Letní novinky v restauraci George Prime Steak

Restaurace George Prime Steak připravila na léto několik specialit s liškami. Pastrami z hovězí svíčkové s nakládanými liškami a šalotkou, tortellini plněné liškami a sýrem pecorino s šalvějovým olejem, špekem a v omáčce s sherry nebo lišky připravované v krémové emulzi s estragonem. Další letní novinkou je několik osvěžujících koktejlů v podobě Tequila Passion, Strawberry Sky a Maple Monkey.

Více informací o restauraci na monkeybarprague.com

Letní novinky v restauraci George Prime Steak

Restaurace a pivovar Fuze v Masaryčce

Stylová restaurace s vlastním pivovarem otevřela v jedinečných prostorách nové moderní budovy Masaryčka. Kuchyně skvěle kombinuje českou kuchyni s asijskými prvky, ochutnejte Gyoza taštičky s uzenou makrelou nebo kachní rillettes s kimchi. Dále z nabídky doporučujeme mušle a specialitou podniku jsou pečená masa z hliněné pece. Podnik se rozkládá ve dvou patrech, disponuje prostornou letní terasou a na čepu má piva z vlastní produkce, které zde vaří v unikátní skleněné varně.

Restaurace a pivovar Fúze v Masaryčce
Nové koktejlové menu v The Monkey Bar Prague

Po roce se rozhodl The Monkey Bar zopakovat speciální „opičí“ menu, skládající se z ingrediencí světadílů, na kterých žijí opice. Zastavte se na koktejl Mango, Galangal, Sakura, Coffee nebo Elderflower nebo některý ze skvělých nealko koktejlů a vychutnejte si je třeba na příjemné letní zahrádce ve vnitrobloku.

Více informací o restauraci na monkeybarprague.com

Nové koktejlové menu v The Monkey Bar Prague
Letní krevetové menu v restauraci Hoffmeister

Osvěžující letní nabídku připravila restaurace hotelu Hoffmeister: krevetové menu o 4 chodech. Přijďte ochutnat krevetové ceviche s česnekovou espumou, krém z pečených krevet s červeným kari, jako hlavní chod pak celé kilo krevet s koriandrem a chilli a jako dezert levandulová panna cotta s pečenými mandlemi a jahodami.

Více informací o restauraci na www.hoffmeister.cz/restaurace

Letní krevetové menu v restauraci Hoffmeister
Nové degustační menu v Chateau St. Havel

Restaurace hotelu Chateau St. Havel zve na červnové degustační menu o 5 chodech: pochutnejte si na salátu z uzeného hovězího jazyka s hráškovou panna cottou, polévce z rajčat s bazalkovou espumou nebo pečených tygřích krevetách. Jako hlavní chod následuje vepřová panenka v krustě z panchety s pečenými topinambury, terinou a jablečným pyré a nechybí dezert v podobě marakujového cremeux s liči gelem a limetkou.

Více informací o restauraci na chateauhotel.cz

Degustační menu v restauraci Chateau St. Havel
Speciality na grilu v Terase u Prince

Dokonalý výhled na Staroměstské náměstí, příjemnou letní zahrádku a nově také bezkonkurenční Josper gril nabízí restaurace Terasa u Prince. Vyberte si sami, který kousek masa se vám líbí a nechte si ho připravit podle přání – máte chuť na Rib eye steak nebo T-Bone steak? Anebo třeba Surf’n’Turf – humr a hovězí biftek na jednom talíři, spolu s omáčkami a přílohou.

Více informací o restauraci na www.terasauprince.com

Speciality na grilu v Terase u Prince
Letní grilování v restauraci a sky baru Pytloun

Šéfkuchař sky baru a restaurantu Pytloun zve na letní speciality na grilu na letní střešní terase s výhledem na Václavské náměstí a celou Prahu. Nechybí vepřová panenka, kuřecí steaky, hovězí rib eye, striploin, T-bone a další steaky nebo hovězí burger.

Více informací o restauraci na www.pytlounskybarrestaurant.cz

Letní grilování v restauraci a sky baru Pytloun
Červnové speciality restaurace Mincovna

Restaurace Mincovna v srdci Prahy připravila na červen nové speciality: zastavte se na polévku z pečených paprik a rajčat, telecí tatarák s bramborovou slámou, filet pstruha lososovitého se sušenými rajčaty a mladým špenátem či hovězí loupanou plec na víně. Nechybí pravý letní dezert v podobě čerstvých jahod s pribináčkem a jahodovým sorbetem.

Více informací o restauraci na www.restauracemincovna.cz

Červnové speciality restaurace Mincovna
Nové menu v restauraci Spojka Karlín

Spojka Karlín zve na nový jídelní lístek. Většina pokrmů je připravována na japonském grilu na speciálním tropickém dřevu. Vychutnejte si brokolici na ohni s chilli crunch, grilovanou chobotnici s tarhoňou a omáčkou romesco, grilované kuřecí stehno nebo vepřovou krkovici z přeštíka s grilovanou zeleninou a plackou na ohni. Nechybí ani originální přílohy v podobě papriček padron nebo zeleného chřestu s grana padano.

Více informací o restauraci na www.spojka-karlin.cz

Nové menu v restauraci Spojka Karlín
Nové zvěřinové menu v restauraci Deer

Vychutnejte si nové 4-chodové degustační zvěřinové menu v restauraci Deer v centru Prahy. Čeká vás dančí carpaccio s nakládanými liškami, ostružinovým gelem a kaštanovým krémem, ravioly s jelením masem a dýňovým pyré, jelení hřbet a dušená jelení plec s bramborovými noky a zeleninovým pyré s jalovcem. Nechybí ani dezert s příznačným názvem „Les“ – mousse s lesním ovocem, rakytníkem a čokoládovými lístky.

Více informací o restauraci na deerprague.com

Nové zvěřinové menu v restauraci Deer
Jarní nabídka v Trezoru Špork

Trezor Špork, fine dining kocept v Červeném Jelenovi, zve na novou nabídku specialit, kterou pro vás připravil šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým. Čeká vás korálovec ježatý a Shitake pyré nebo cibulová tartaletka se sýrem Comté jako předkrmy, z hlavních chodů dančí hřbet, slaný koláč Pithivier s ragú a čekanka s brusinkami, kachna stařená na seně s ricottovými noky a červeným zelím nebo celer v popelu s tymiánovou pěnou a červeným hroznem.

Více informací o restauraci na www.trezorspork.cz

Jarní nabídka v Trezoru Špork
Nové speciality v restauraci RED Pif

Smíchovská restaurace RED Pif zve na novinky v menu: holandský řízek plněný goudou, grilovaný sýr Halloumi s grilovanou provensálskou zeleninou a pečenou polentou, zauzená vepřová žebra v BBQ omáčce a redslaw, rib eye steak na rozmarýnovém másle, koprová omáčka s trhaným hovězím, zastřeným vejcem a kynutým knedlíkem, z dezertů pak koláček Savarin s pomerančovým sirupem nebo „plovoucí ostrov“, vyšlehaný bílek s vanilkovou omáčkou a mandlovou sušenkou a další speciality.

Více informací o restauraci na www.redpif.cz

Nové speciality v restauraci RED Pif
Nové menu v restauraci Food Lab

Inovovaný jídelní lístek připravil šéfkuchař v restauraci Food Lab. Krevety s hráškovým pyré a brusinkovou omáčkou, grilovaná chobotnice s batáty, křupavé smažené kuře s majonézou z medvědího česneku, vepřový bok v ústřicové omáčce, burger s trhaným telecím, kachní filet s pastinákovým pyré a lesními houbami a mnoho dalších specialit.

Více informací o restauraci na https://www.food-lab.cz

Nové menu v restauraci Food Lab
Novinky v menu restaurace La Gare

Francouzská restaurace La Gare přidala do svého menu několik lákavých specialit. Ochutnejte na ohni grilované mušle s citrónovou emulzí, gratinované šneky v houbovém másle, jehněčí kotletky s bylinkovým crumble, kambala na másle s kapary a lískovými oříšky nebo uzeného lososa s marinovaným vejcem a estragonem.

Více informací o restauraci na www.lagare.cz

Novinky v menu restaurace La Gare
Nové menu v restauraci Pastař

Na novinky v menu zve italská restaurace Pastař. Pochutnejte si na rigatoni s kalamáry, fava fazolemi a černým česnekem, risottu s hráškem a hovězími žebry, na farmářském kuřeti s hlívou královskou a pastinákem, tuňákovi s foie gras, s batáty, mučenkou a wakame nebo na chobotnici s ventricinou, variacemi fazolí a kukuřicí.

Více informací o restauraci na www.pastar.cz

Nové menu v restauraci Pastař
Nové degustační menu v restauraci Salabka

Petr Kunc, šéfkuchař trojské restaurace Salabka vás zve na nové degustační menu. Čekají vás chřestové variace a skotské vejce, úhoř s libečkovou majonézou jako předkrm, z hlavních chodů jeseter s rozinkami, kaviárem a celerovým pyré nebo jehněčí hřbet s cuketovým pyré a jehněčí omáčkou, výběr farmářských sýrů, z dezertů např. krém z bílé čokolády a mandlí s rebarborou a vanilkou.

Více informací o restauraci na www.salabka.cz

Nové degustační menu v restauraci Salabka
Nové menu v restauraci U Tellerů

Vinohradská restaurace U Tellerů připravila připravila několik novinek ve stálem jídelním lístku. Buchta s pastrami, kimchi, naloženou cibulkou, okurkou a zauzenou kari majonézou, naložené matjesy ze pstruha se zeleninou a špenátem, smažené kuře v panko struhance s parmezánovou omáčkou, zeleným hráškem a šťouchanými brambory a salát s grilovaným kuřetem nebo salát s pastrami.

Více informací o restauraci na www.utelleru.cz

Nové menu v restauraci U Tellerů
Nové degustační menu v restauraci Vinobona

Restaurace Vinobona v kouzelném prostředí pražského Nového Světa zve na 9-chodové degustační menu. Pstruh s rajčetem, křenem, špenátem a syrovátkou, mrkev s kmínem a droždím, brambor s morkem, petrželí a česnekem, kuře s polentou, smetanou, medvědím česnekem a kukuřicí anebo jogurt s borůvkami, meringue a citronovým olejem. Menu se podává i ve vegetariánské variantě.

Více informací o restauraci na vinobona.cz

Nové degustační menu v restauraci Vinobona
Nové menu v restauraci U Malířů

Stylová restaurace U Malířů na Maltézském náměstí přichází se zbrusu novou nabídkou: ochutnejte tartar z modrého kraba s kaviárem a růžovým pepřem, humří bisque s restovaným mangoldem a mušlemi sv. Jakuba, supreme z perličky s nádivkou se smrži, konfitované kachní stehno a grilované prso s dýní a červeným zelím, rizoto se smrkovými hřiby se strouhaným lanýžem a mnoho dalšího.

Více informací o restauraci na umaliru1543.com

Nové menu v restauraci U Malířů
Nové menu v restauraci La Republica

Restaurace La Republica v centru Prahy zve na novinky ze svého jídelního lístku. Ochutnejte svíčkovou z kančí kýty s knedlíkem, dančí hřbet s bramborovým pyré s opečenou růžičkovou kapustou a demi-glace, grilovaný kozí sýr s toustem a červenou řepou nebo filet z mořského vlka s hráškovým pyré a jako dezert pak bramborové šišky s makovou zmrzlinou a švestkami.

Více informací o restauraci na www.larepublica.cz

Nové menu v restauraci La Republica
Nové menu v restauraci Altány Kampa

Altány Kampa, restaurace v originálním prostředí uprostřed Prahy a přesto daleko od ruchu města, zve na nové jarní menu. Ochutnejte například grilované krevety s arašídy, baba ganoush, losos gravlax a avokádem, z hlavních chodů kukuřičné kuřecí prso s mangoldem a bramborovou kaší, staropolský bigos s kysaným zelím nebo dušenou jehněčí na bílém víně s bryndzovými halušky. Kokosový cheesecake nebo čokoládovo-mátový krém s citronovým gelem. Podnik disponuje příjemnou letní zahrádkou u Čertovky.

Více informací o restauraci na www.altanykampa.cz

Nové menu v restauraci Altány Kampa
Nové menu v restauraci Potrefená husa Platnéřská

Potrefená husa Platnéřská zve na novinky ze svého menu. Můžete se těšit na paštiku z kachních jater, žebírka v asijské hoi sin curry marinádě, restované krevety na olivovém oleji, rizoto s šafránem a restovanými krevetami, spaghetti s hruškou a gorgonzolou nebo lososa na grilu, který je podáván se zeleninou restovanou na másle.

Více informací o restauraci na www.husaplatnerska.cz

Nové menu v restauraci Potrefená husa Platnéřská
Sezónní menu v restauracích La Casa Trattoria

V obou pobočkách La Casa Trattoria V Jámě a na Žižkově Vás čeká nové jarní menu. Variace předkrmů (mj. grilované kalamáry, krevety, mušle sv. Jakuba), gnocchi s mušlemi Sv. Jakuba a mořským chřestem, plátky z telecí kýty se šalvějí a šafránovým risottem nebo filet mořského okouníka s restovanou zeleninou a grenaille.

Více informací o restauraci na www.lacasatrattoria.com

Sezónní menu v restauracích La Casa Trattoria

Farmářské trhy v Praze na Náplavce. Kubáni a Heřmaňáku

V létě přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé hovězí, jehněčí nebo vepřové maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Více informací na www.farmarsketrziste.cz

Farmářské trhy v Praze na Náplavce. Kubáni a Heřmaňáku


Restaurace Praha 1 | Restaurace Praha 2 | Restaurace Praha 3 | Restaurace Praha 4 | Restaurace Praha 5 | Restaurace Praha 6
Restaurace Praha 7 | Restaurace Praha 8 | Restaurace Praha 9 | Restaurace Praha 10 | Restaurace Praha okolí

© 2008-2024 Restaurant-Guide, email: info@restaurant-guide.cz
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autorů a vlastníka stránek
Pro majitele restaurací - chcete-li přidat svůj podnik nebo aktualizovat údaje, pošlete nám email

Facebook Instagram Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz