Restaurant-guide.cz

Novinky a akce v restauracích v Praze, sezonní nabídka v květnu 2018

Nové menu v Pohostinci Karlín

Restaurace Pohostinec Karlín připravil nové jarní menu.

Trhaný salát s chřestem a vejcem 63 °C, telecí tatarák, pečený candát s brambory grenaille s chřestem a pěnou z medvědího česneku, vepřová žebra s omáčkou z Barona Hildprandta ze zralých švestek, konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými lokši, kuřecí supreme s grilovanou zeleninou, telecí řízek s bramborovým salátem a čokoládový dortík s jahodovým tartarem a mátovým mascarpone.

Více informací na karlin.pohostinec.cz

Nové menu v Pohostinci Karlín

Pravidelné degustace vín v Deli Shop

Karlínská lahůdkárna a bistro Deli Shop pravidelně pořádá řízené degustace vín.

Ve středu 30. května ochutnáte řadu vzorků z odrůd Cabernet Franc a Chenin Blanc z vinařství Domaine des Roches Neuves.

K vínům nebudou chybět kvalitní sýry a další delikatesy z nabídky Deli shopu a bude se grilovat. Například tolouské klobásky nebo kalamáry. Cena ochutnávky za osobu: 1290 Kč

Saumur Schampigny "Franc de Pied"

Více o podniku na www.deli-shop.cz

Pravidelné degustace vín v Deli Shop
Nové menu v CzecHouse Grill & Rotisserie

CzecHouse Grill & Rotisserie, luxusní restaurace hotelu Hilton, přichystala nové menu. Lehce zauzený pstruh duhový se zelným salátem s jablky, trhaný jarní salát s krevetami a bílým chřestem, US hovězí svíčková a humr z Atlantiku s kuskusem fregola, tradiční hovězí guláš na černém pivu s karlovarským knedlíkem, grilovaný filet ze sumce s langustovým bisque, glazované selečí koleno s bramborovou kaší s křenem a s vinnou redukcí a brownie bonanza s čokoládou a citrónem.

Více informací o restauraci na www.hiltonprague.com

Nové menu v CzecHouse Grill & Rotisserie
Nové menu v restauraci Lavande

Rodinná restaurace Lavande na Smíchově připravila nové jarní menu.

Grilovaná chobotnice s pečeními paprikami, grilovaný kozí sýr s chřestem a hráškovým salátem, čočkový a cizrnový tataráček, terinka s vepřovou šunkou a petrželí, hráškový krém s ředkvičkami, Caesar salát s ančovičkovým dresinkem, vepřová panenka s hráškovým pyré a restovanou karotkou, filet z tresky s bramborem a citrónovou omáčkou, kachní prso s čočkou a restovanou salsicciou
a smržovou omáčkou, králičí stehno s bramborovo petrželovým pyré, risotto s medvědím česnekem a chřestem, čokoládové sufflé s levandulovou zmrzlinou a další speciality.

Více informací na restaurantlavande.cz

Nové menu v restauraci Lavande

Nové menu v restauraci Paloma

Luxusní restaurace Paloma v Průhonicích připravila nové menu.

Langustýnky s mandarinkou, kachní foie gras, tart se žabími stehýnky, lanýže se sýrem Comté, rolka z mořského jazyka a la carbonara, variace smržů, humří medailonky konfitované na másle, pečené prsíčko z holoubátka s pastillou z konfitovaných holubích stehen, galantina z králíka plněná smrži, foie gras, lanýži a telecím brzlíkem a palačinka a la Piňa Colada.

Více informací o restauraci www.palomapruhonice.cz

Nové menu v restauraci Paloma
Nové menu v restauraci Les Moules

Radek Vlasák, šéfkuchař belgické restaurace Les Moules, připravil nové menu.

Grilované langustinky v omáčce z korýšů a sépiových špagetách, carpacio z tuňáka s wasabi majonézou a dýňovým dresingem, belgický telecí tataráček s koňakem a kaparovou omáčkou, grilovaná kotleta z francouzského vepře, pečený bok z divočáka s houbovou nádivkou a bruselskou kapustou na slanince, smažené kalamáry v pivním těstíčku s hranolky, grilovaná chobotnice na bylinkovém másle s cuketou a sušenými rajčaty a vanilkový creme brulée.

Více informací o restauraci www.lesmoules.cz

Nové menu v restauraci Les Moules
Nové menu v restaurci Buddha Bar

Tataráček z kranase s rajčatovým dresinkem, thajský salát ze zelené papáji, grilovaný chřest, knedlíčky gyoza s královským krabem, tuňákové a lososové tataki sashimi s limetkovou omáčkou, pikantní hamachi s avokádem a mušlemi Sv. Jakuba, mořský ďas s malajskou omáčkou, kachní prso s hoisin omáčkou, hovězí svíčková s lanýžovou tepanyaki omáčkou, jehněčí kotletky s koriandrovou krustou a další speciality.

Více informací o restauraci www.buddha-bar.cz

Nové menu v restaurci Buddha Bar
Nové menu v restauraci Gastronom

Restaurace Gastronom, specializující se na českou kuchyni a jídla na grilu, připravila nové menu.

Hovězí carpaccio s parmezánem a rukolou, hovězí chilli gulášek s cibulkou a houskovými knedlíky, pečené vepřové koleno na černém pivě, vepřová panenka v parmské šunce s bramborovou kaší a omáčkou z lišek, krůtí steak s grilovanou zeleninou, estragonovou omáčkou a jasmínovou rýží, blue cheese burger s hovězím masem, nivou, slaninou a bbq omáčkou, lívance s borůvkami, javorovým sirupem a skořicovou šlehačkou a další.

Více informací o restauraci www.gastronomrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Gastronom
Nové menu v restauraci Elements

Italská restaurace Elements hotelu President připravila nové menu.

Hovězí tatarák se žloutkovým pyré a lanýžovým kaviárem, fritovaná treska s baby mangoldem a emulzí z korýšů, linguine carbonara s černými lanýži a temperovanými žloutky, houbové risotto s fondue ze sýru taleggio, hovězí žebra se zauzenou bramborovou kaší a grappa omáčkou, chobotnice s pyré ze zauzených paprik, chorizem a omáčkou z červeného vína, jehněčí hřebínky s máslovými brambory, kozím sýrem a ančovičkovou majonézou a tabáková panna cotta s kávovou drobenkou, bílou čokoládou a lískovými ořechy.

Více informací o restauraci www.elementsrestaurant.cz

Nové menu v restauraci Elements
Nové menu v restauraci Santini Garden

Krásná restaurace na Malé Straně, Santini Garden, podává nové menu.

Prosciutto di Parma s medovým melounem, marinované hovězí carpaccio v bazalkovém pestu, filírovaná kachní prsíčka s omáčkou z červeného rybízu a Grenaille bramborami, pečené selečí kolínko na černém pivu a rozmarýnu s karlovarským knedlíkem a bílým zelím, hovězí steak z pravé svíčkové s rozmarýnovými brambory a tymiánovým Demi glace, tagliatelle s krevetami, cuketou a cherry rajčátky, tuňákový salát s cizrnou, pošírovaným vejcem a opečeným toastem a čokoládový fondán s hruškovým sorbetem.

Více informací o restauraci www.santinigarden.cz

Nové menu v restauraci Fabiano

Italská restaurace Fabiano připravila nové jarní menu.

Ravioli z červené řepy s krémovým kozím sýrem, marinované plátky lososa s bazalkovým pestem, risotto s vepřovou panenkou, hříbky, pancettou a parmezánem, tagliatelle s tygřími krevetami, chilli a cherry rajčaty, spaghetti se stařeným hovězím masem, sušenými rajčaty a parmezánem, hovězí burger po italsku s focaccia, pancettou a bůvolí mozzarellou, pečený norský losos s grilovanou zeleninou a panna cotta s horkými malinami.

Více informací o restauraci ristorantefabiano.cz

Nové menu v restauraci Fabiano
Nové menu v restauraci Bresto

Andrea Bernardini, šéfkuchař italské restaurace Bresto, připravil nové menu.

Smažená chobotnice s olivami a kapary, telecí tatarák s artyčoky a křepelčím vajíčkem, bazalkové risotto s tataráčkem z mušlí sv. Jakuba, šafránové bramborové gnocchi s chřestem, smažené kalamáry se zeleninovými chipsy, hovězí steak s celerovým pyré, plněný králičí hřbet v pancettě
s chřestem a bramborovým fondantem, kachní prso s balsamicem, medem a chřestem a další speciality.

Více informací o restauraci na www.bresto.cz

Nové menu v restauraci Bresto

Nové menu v restauraci Villa St. Tropez

Ruzyňská restaurace St. Tropez, která se zaměřuje na francouzskou kuchyni, připravila nové jarní menu.

Šafránové risotto s krevetami, lososové carpaccio se sezamovým olejem, smuha královská
s vichyssoise pyré, vepřová panenka s bramborami grenaille a rozmarýnovou omáčkou, jehněčí hřebínek s hráškovým pyré a omáčkou demi glace, telecí steak s krémovou polentou
a lanýžovou omáčkou a tvarohový dortík s jahodovým coulis.

Více informací o restauraci na www.s-tropez.cz

Nové menu v restauraci Villa St. Tropez
Nové menu v Sokolovně Průhonice

V restauraci Sokolovna Průhonice připravili nové menu.

Losos tataki v sezamu, hovězí carpaccio ze svíčkové, hovězí burger & chips, papperdelle s trhaným krůtím masem a zastřeným vejcem, thajské kari s plněnými krůtími knedlíčky s jasmínovou rýží, tygří krevety s asijským salátem, telecí řízek s vídeňským salátem, hovězí beef steak Wellington
s omáčkou Madeira a bramborovým pyré a vepřová panenka sous vide v pancettě s fava fazolemi.

Více informací o restauraci www.sokolovnapruhonice.cz

Nové menu v Sokolovně Průhonice

Speciality ze Sicílie v restauraci Tetu Brissy

V restauraci Tetu Brissy v pražských Benicích připravili na květen speciální nabídku specialit zaměřených na sicilskou kuchyni.

Salát z mořských plodů, spaghetti s mušlemi vongole na bílém víně, filet z pražmy se sicilskou caponatou a focacciou, dušený králík s paprikou, rajčaty, olivami, kapary a bramborem
a jako dezert sicilská cassata s kandovaným ovocem a ricottou.

Více informací o restauraci na www.tetubrissy.cz

Restaurace Tetu Brissy
Nové menu v restauraci COMO

V restauraci COMO na Václavského náměstí připravili nové jarní menu.

Ceviche z mořských plodů s avokádem, jarní zeleninové závitky, hovězí burger s grilovaným kyperskými halloumi sýrem, lasagne bolognese, hovězí guláš v chlebu, jehněčí hřebínek s cuketou, grilovaná chobotnice s olivovou tapenádou, marinovaná lososová rolka s pak choi, sashimi rolky nebo nigiri z lososa, tuňáka, mořského vlka, modrohlava a makrely a ledová čokoláda s marakujou, ananasem, mangovým pyré a kokosovým krémem a další speciality.

Více informací o restauraci www.comorestaurant.cz

Nové menu v restauraci COMO
Nové menu v restauraci Midtown Grill

Restaurace hotelu Marriott, Midtown Grill, podává nové menu.

Hovězí carpaccio, pečené papriky burrata, tuňákový tatarák, opečené mušle sv. Jakuba s risottem
z červené řepy, kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, vepřová žebírka glazovaná
s medem, s restovanými bramborami, hovězí rib eye steak, lanýžové noky se šalotkovou omáčkou
s bílým vínem, mořský vlk s krevetami a zeleninou, lososový filet s bramborovou kaší a créme brulée a další speciality.

Více informací o restauraci na www.midtowngrill.cz

opečené mušle Svatého Jakuba s risottem z červené řepy

Nové menu v restauraci Zlatá Praha

Tým šéfkuchaře Romana Dolejše v restauraci Zlatá Praha na střeše hotelu InterContinental připravil nové menu plné lákavých specialit.

Lososovitý pstruh s koprovým coulis, hovězí tataráček, restovaná telecí játra, farmářské kuře
s polentou a špenátem, pečené kachní prso s krupicovými noky, jehněčí hřbet v mátové krustě
s brambory, králičí hřbet se zauzeným bramborovým pyré, pečený sumeček v bylinkové krustě
s restovanou zeleninou, hovězí steak se zeleninovým pyré s lanýžem a dezert Pavlova.

Více informací o restauraci na www.zlatapraharestaurant.cz

Nové menu v restauraci Zlatá Praha

Nové menu v restauraci La Loca

Radim Gerlich, šéfkuchař Restaurantu La Loca, připravil nové jarní menu kombinující kuchyni středomořskou se středovýchodní.

Rigatoni s pancettou, kozím sýrem a hráškovým pyré, chřest s treskou, bramborem a hráškem, jehnečí kotletky, s červenou čočkou, jogurtem, tahini omáčkou a salátem ze špenátu, jehněčí maso s hummusem a pitou chlebem a kuřecí prsíčka s tortillou, špenátem, granátovým jablkem, rozinkami a jogurtem.

Více informací o restauraci na www.laloca.cz

Nové menu v restauraci Bistrot 104

Ve Vinohradském podniku Bistrot 104 připravili nové jarní menu

Chřest s pošírovaným vejcem, račí polévka s koprem, mušle sv. Jakuba s vepřovým bůčkem, telecí líčka se smržem a bramborem, jehněčí svíčková s mrkvovým pyré, kachní prsa s podmáslím, králičí hřbet s petrželí a slaninou, topinambur s cizrnou a čokoláda s lískovými oříšky.

Více informací o restauraci www.bistrot.cz

Nové menu v restauraci Bistrot 104
Restaurace Le Grill připravila nové jarní menu.

Ondřej Koráb, šéfkuchař restaurace Le Grill hotelu The Grand Mark, připravil nové menu.

Terina z lososového pstruha s rebarborovým pyré, hovězí tatarák s pestem z medvědího česneku, polníčkový salát s pampeliškou, vepřová panenka s celerovým pyré, hovězí svíčková s restovaným mangoldem, jehněčí hřbet s hráškovým pyré a sorbet z růžového vína s kokosovou espumou.

Více informací o restauraci na grandmark.cz/restaurant-le-grill

Nové menu v restauraci CODA

David Šašek, šéfkuchař restaurace Coda v srdci Malé Strany, přichystal nové menu.

Grilovaná chobotnice se zeleným chřestem, mušle sv. Jakuba s chřestem, pečená kachní Foie Gras s pohankou, bramborové noky s restovanými lesními houbami, kuřecí supreme s foie gras a pyré
z černého kořene, pomalu pečená kachní prsa s čočkou beluga, grilované jehněčí kotletky
se špaldovým kernottem.

Více informací o restauraci na www.codarestaurant.cz

Výhled z restaurace Coda
Nové menu v restauraci U Malířů

Malostranská restaurace U Malířů, připravila nové menu.

Humří bisque s raviolou, zelený chřest se smaženým konfitovaným vejcem, kaviár beluga s créme fraîche, bramborové gnocchi s černým lanýžem, filet z candáta s pažitkovým rizotem, grilovaný telecí hřbet s brzlíkem, chřestem a koňakovou omáčkou, mléčné sele s "sous-vide" s pyré ze zeleného hrášku, flambovaný Chateaubriand s hlívou královskou a pepřovou omáčkou a čokoládový mousse s brownie a meruňkami.

Více informací o restauraci www.umaliru1543.com

Nové menu v restauraci U Malířů

Květnové degustační menu v restauraci Chateau St. Havel

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina, známý
z pořadu Kluci v akci, nové 5 chodové degustační menu.

Tofu rolka s lipovým květem a ředkvičkovým bulgurem, chřestový krém se strouhaným vejcem
a parmezánem, stehno z perličky s ragú z kuřecích srdíček a kedlubnovými chipsy, filet z platýze
s mušlemi a špenátovým quiche, hovězí steak s žampiony, zeleninovou kroketou a libečkovým
pyré a jahodový cheesecake s mučenkovou omáčkou.

Více informací o restaurací na www.chateauhotel.cz

Chateau St. Havel

Kurzy vaření v Chefparade v květnu

Škola vaření Chefparade připravila na květen řadu zajímavých kurzů.

Například kurz tradiční indonéské kuchyně, kde se naučíte připravovat indonéský salát Gado gado, smaženou rýži Nasi Goreng, kuřecí špízy Satai s arašídovým v arašídové sambal omáčce, hovězí maso s chilli, třtinovým cukrem a koriandrem a křupavé kuře s jasmínovou rýží a sladkokyselou omáčkou.

Více o aktuálních kurzech na www.chefparade.cz

Nové kurzy vaření v Chefparade

© 2008-2018 Restaurant-Guide

Facebook Instagram Google+ Pinterest Restaurant-guide.cz LinkedIn

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz