HOVĚZÍ LÍČKA S BRAMBOROVOU KAŠÍ

Suroviny:
2kg hovězích líček, 1gk celeru, 50g másla, 750ml červeného vína,
250ml hovězího vývaru, 125ml rostlinného oleje, 20 ks žampionů,
4ks mrkve, 3ks cibule, 5 lžic rajčatového protlaku, sůl, černý pepř,
1 lžíce sekané ploché petržele

V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolená a opepřená líčka. Zprudka opečeme ze všech stran do hněda a vyjmeme.

Přidáme trochu oleje a vložíme zeleninu. Vše orestujeme dotmava a polovinu schováme na ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme líčka, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Omáčku přecedíme. Svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, nakrájeným na malé kostičky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Podáváme s řídkou bramborovou kaší a ozdobíme zeleninou a na osminky pokrájenými, orestovanými žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla restaurace Café Imperial

Hovězí líčka s bramborovou kaší

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -