Restaurace se zvěřinou v Praze

V gastronomickém kalendáři má snad každý milovník jídla poznamenáno, že podzim se nese ve znamení zvěřiny.

Zvěřinu lze dostat v omezené míře po celý rok, ale je to především sezónní záležitost, která příjemně obohatí jídelníček.

Zvěřina se dá připravit na mnoho způsobů, oblíbené jsou nejrůznější guláše z daňčího masa, pečené kýty a hřbety z vysoké, pernatá zvěřina se s oblibou dusí ve víně a v neposlední řadě jsou v oblibě i různé paštiky, například ze zajíce nebo srnce. Nezapomeňme, že u divočáka stále není vyřešen spor, zda je chutnější se šípkovou omáčkou nebo se zelím a knedlíkem.

V Praze je mnoho restaurací, které vám nabídnou zvěřinové hody s širokou nabídkou pokrmů. Většina restaurací ale nabízí zvěřinu v měsících říjen – prosinec. Celoročně je jen několik restaurací v Praze, kde si zvěřinu můžete dopřát.

Restaurace Deer

Zvěřinové speciality v restauraci Deer
Praha 1, Michalská 19
Tel: 737 344 197

Restaurace Deer, která je součástí luxusního hotelu Iron Gate se nachází v historickém centru Prahy a zaměřuje se na zvěřinové speciality. Z aktuálního menu ochutnáte zvěřinové consommé, daňčí hřbet s celerovým pyré nebo skvělé kančí na víně.

Restaurace Zvonice

Zvěřina v restauraci Zvonice
Praha 1, Jindřišská, Jindřišská věž
Tel: 224 220 009

Přímo v horních dvou patrech věže Jindřišské zvonice je umístěna luxusní restaurace, která se specializuje především na zvěřinu. Původní trámoví, zdivo i samotný zvon tvoří jedinečný interiér. Ze zvěřiny zde nabízejí například panenskou svíčkovou z divočáka na tymiánu s hříbky, srnčí hřbet v pistáciové krustě, zvěřinové ragú na červeném víně nebo srnčí kýtu na svíčkové omáčce.
Plzeňská restaurace U Sedlerů
Praha 2, Karlovo náměstí 17
Tel: 221 986 345

V restauraci U Sedlerů jsou specialitou guláše, například jelení guláš dušený na jalovci a červeném víně s brusinkami, podávaný s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
Restaurace Malostranská Beseda, říjen 2024
Praha 1, Malostranské náměstí 21
Tel: 257 409 112

Malostranská Beseda na říjen připravila několik zvěřinových specialit. Hřbet z divočáka na grilu s kaštanovým pyré a šípkovou redukcí, zvěřinový guláš s bramboráčky a konfitované bažantí prsa na víně s bramborovým pyré.
Restaurace Sou100, 10. 10. – 20. 10. 2024
Praha 3, Štítného 625/11
Tel: 723 105 660

Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí kýtu na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Potrefená husa Platnéřská, 17. 10. – 31. 10. 2024
Praha 1, Platnéřská 88/6
Tel: 266 311 497

Restaurace Potrefená husa Platnéřská připravila v říjnu několik zvěřinových specialit. Řízky z divočáka s bramborem a jelení guláš se špekovým knedlíkem a restovanými liškami.
Pivovarský klub Benedict, 9. 10. – 7. 11. 2024
Praha 8, Křižíkova 17
Tel: 222 315 777

Pivovarský club Benedict pro vás připravil zvěřinovou paštiku s mandlemi, ostružinovou omáčkou a toustem a daňčí kýtu se špekovým knedlíkem a šípkovou omáčkou.
Pivovarský dům Benedikt 9. 10. – 7, 11. 2024
Praha 2, Ječná 15
Tel: 296 216 666

Pivovarský dům v Ječné ulici připravil zvěřinové hody. Uzený daňčí hřbet s kedlubnovým carpacciem, jelení tatarák s topinkami, zvěřinová paštika, výpečky z divočáka s variací knedlíků a bílým zelím, daňčí kýta se špekovým knedlíkem a šípkovou omáčkou a jelení řízky s bramborovým salátem.

Další restaurace na zimní zvěřinovou sezónu připravujeme.

Přejít nahoru