Francouzské palačinky Crepe Suzette

400ml mléko
250g hl.mouka
35g cukr
vanilkový cukr
40g máslo
3ks vejce
Špetka soli
50ml olej
200g cukr
200ml voda
Kůra z jednoho pomeranče

Do mléka vmícháme mouku, vejce, cukr, povolené máslo a sůl. Tenkou vrstvu nalijeme do rozpálené pánve a pečeme z obou stran do zlatova. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky a povaříme v cukrové vodě doměkka.

Karamel

150g cukr
Voda dle potřeby

Cukr necháme na pánvi zkaramelizovat, přidáme vodu a provaříme.

4kopečky vanilkové zmrzliny
20 měsíčků z pomeranče bez kůry
10ml pomerančový likér Cointreau nebo Grand Marnier

V pánvi s karamelem ohřejeme kůru s pomerančem, přidáme crepes a zalijeme likérem. Zapálíme a oflambujeme. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla
restaurace La Provence ze skupiny Kampagroup

Francouzské palačinky Crepe Suzette

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -