Restaurant-guide.cz

Velikonoce v doporučených restauracích v Praze

Velikonoční svátky jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem oslavujícím znovuzrození Krista a také symbolizují konec zimy a nástup jara. Využijte této příležitosti a užijte si Velikonoční hody ve společnosti rodiny nebo přátel ve vybraných restauracích v Praze, které pro Vás na Velikonoce připravily speciální menu.

Na Velikonoční hody se tradičně peče jehněčí a kůzlečí maso, králík, holoubátka, kuře, ale i jiná masa. Další důležitou součástí velikonočních hodů jsou velikonoční nádivky, buchty, koláče, mazance, známý velikonoční beránek ze sladkého těsta a samozřejmě vajíčka, která jsou hlavním celosvětově rozšířeným velikonočním symbolem. Zařadit sem můžeme i postní jídla jako ryby nebo šneky. Restaurace obvykle v této době přichází s novým menu, obsahující navíc i vetší množství jarní zeleniny a lehčích a svěžích pokrmů.

Doporučené restaurace na Velikonoce v Praze

Lokály a další provozy od Ambiente, 29. 3. - 1. 4. 2024

Lokálech ze skupiny Ambiente se přes velikonoce můžete těšit na velikonoční jehněčí s medvědím česnekem, polévku s medvědím česnekem, velikonoční nádivku, nebo vajíčkovou pomazánku. Každý podnik má lehce rozdílné menu, ale základ zůstává stejný.

Eska v Karlíně pro vás na velikonoce peče velikonoční mazance, v Myšákovi si koupíte skvělé velikonoční věnečky s čokoládou a pistáciemi, v Naše Maso zakoupíte jehněčí, kůzlečí nebo velikonoční nádivku.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Les Moules, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Pařížská 19/203, Tel: 222 315 022

uzený losos s kopřivovým créme fraiche, avokádem a wakame řasou, krevety s omáčkou Cafe de Paris a aioli z medvědího česneku, slávky s medvědím česnekem a jehněčí Ossobuco s velikonoční nádivkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Obecní dům, 31. 3. 2024
Praha 1, nám. Republiky 1090/5, Tel: 222 002 770

Od 11:30 do 15:00 hodin si můžete vychutnat velikonoční brunch v secesním prostředí restaurace Obecní dům. Čeká na Vás bohatá nabídka předkrmů (mj. vajíčka s kaviárem, tlačenka, velikonoční pomazánky), saláty, široký výběr hlavních chodů (kůzlečí či jehněčí maso, králičí stehna, sekaná s vejci, kuřecí roláda, velikonoční nádivka aj.) a dezertů. Nechybí ani live cooking: vejce Benedikt. Cena zahrnuje i nealkoholické nápoje, víno, pivo.

Cena za osobu: od 1.490 Kč

Restaurace Mlýnec, 30. 3. - 31. 3. 2024
Praha 1, Novotného lávka 5, Tel: 277 000 777

Sváteční velikonoční brunch Vás čeká během posledního březnového víkendu v restauraci Mlýnec. Pochutnáte si mj. na krutí galantině, uzeném lososovi, hráškovém krému s vaječným svitkem, velikonoční nádivce s kopřivami a uzenou krkovicí, sivenu s tarhoňou, jehněčím konfitu s kukuřičným kuřetem, z dezertů pak máslový mazanec a mrkvový dort s kandovanými citrusy. Součástí brunche jsou i vybraná vína a nealkoholické nápoje.

Cena za osobu: 1.395 Kč

Pastacaffé Vězeňská, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Vězeňská 1, Tel: 603 529 965

Kavárna Pastacaffé z řetězce Ambiente na velikonoční svátky připravuje velikonoční nádivku z uzeného hovězího žebra a mladých kopřiv, kuře s nádivkou a mazanec s pribiňáčkem, crumble a meruňkami.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Altány Kampa, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Nosticova 2a, Tel: 257 007 681

Restaurace Altány Kampa připravila velikonoční menu. Chřest s pošírovaným vejcem, parmezánem a ančovičkami, chřestový krém s pošírovaným vejcem, pečená jehněčí kýta s gratinovaným bramborem a špenátem a rebarborovo jahodové tiramisu.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Červený Jelen, 28. 3. - 3. 4. 2024
Praha 1, Hybernská 1034/5, Tel: 735 123 647

Originální barevné velikonoční menu připraví letos restaurace Červený Jelen a šéfkuchař Marek Fichtner: čeká Vás telecí svíčková v bylinkové krustě s omáčkou Madeira a bramborovým pyré, jehněčí kolínko s omáčkou z červeného vína a kopřivovou nádivkou, králičí hřbet v iberijském špeku s hráškovým suflé a omáčkou z Perigordského lanýže a také jablečný dortík. Nechybí máslový mazanec a velikonoční beránek v hořké čokoládě.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Sou100, 29. 3. - 5. 4. 2024
Praha 3, Štítného 625/11, Tel: 723 105 660

Žižkovská restaurace Sou100 připravila na Velikonoce několik specialit. Drůbeží paštika s cibulovou marmeládou a toastem, kuřecí vývar se zeleninou, pohankou a drůbky, pečené kuře s nádivkou s kopřivami a šťouchaným bramborem a jehněčí výpečky s bramborovými špalíčky a špenátem. Jako dezert mrkvový koláč s ořechy a tvahorem s mátou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Republica, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Tříchodové sváteční menu o letošních Velikonocích připravuje restaurace La Republica. Králičí terina se sušenými švestkami, jako hlavní chod pak nadívané kuřecí prso supreme s nádivkou z medvědího česneku a sladká tečka na závěr v podobě rebarborového koláče s drobenkou.

Cena za osobu: 499 Kč

Spojka Karlín, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 8, Pernerova 35, Tel: 226 203 888

Sváteční velikonoční menu nabízí restaurace Spojka Karlín. Pochutnejte si na vajíčkové pomazánce s černým česnekem na kváskovém chlebu a poté i na hlavním chodu v podobě králičího hřbetu s kopřivovou nádivkou, slaninou a hořčičnou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Malostranská beseda, celý duben 2024
Praha 1, Malostranské nám. 35, Tel: 257 409 112

Jarní menu s velikonoční tématikou si můžete dopřát celý duben v Malostranské Besedě. Grilované králičí jatýrka s pečeným česnekem a bagetou, pečené jarní kuřátko s mandlovo kopřivovou nádivkou a bramborem, jehněčí hřebínek na grilu s česnekovou omáčkou a špenátem nebo salát s kozím sýrem, mangem a malinovou redukcí.

Cena za osobu: A la carte

Pivovar U tří růží, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Husova 10, Tel: 601 588 281

Pivovar U tří růží Vás zve na 3-chodové velikonoční menu. Krém z medvědího česneku, polovina kuřátka plněná velikonoční kopřivovo-mandlovou nádivkou se šťouchaným bramborem a na závěr pak zemlbába z velikonočního mazance, tvarohu a jablek s vanilkovým krémem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Esprit, 25. 3. - 1. 4. 2024
Praha 4, Na Pankráci 15, Tel: 296 895 030

Velikonoční 3-chodové menu nabízí restaurace Esprit v hotelu Holiday Inn. Kuřecí terina nebo telecí carpaccio se smetanovým sýrem a hroznovým vínem jako předkrm, po kterém následuje hlavní chod v podobě pečené jehněčí kýty s medvědím česnekem a hráškovými lívanci anebo nadívané králičí stehno s omáčkou z lanýžového oleje a bramborovou kaší. Jako dezert pak jarní mechový dort.

31.3. pak nabízí Esprit i velikonoční brunch: bohatý bufet včetně masa, ryb a sushi, neomezenou konzumaci nápojů a speciálního hosta Davida Berana s ukázkou fruit carvingu.

Cena za osobu: 390 Kč, brunch: 1.390 Kč

Restaurace Žebeerková Kozlovna, 28. 3. - 1. 4. 2024
Praha 5, Lidická 20, Tel: 775 154 198

Smíchovská restaurace Žebeerková Kozlovna připravila velikonoční speciality Gratinovaný kozí sýr s fíky, kuřecí roláda s jarní nádivkou a hráškovým pyré a velikonoční mazanec s vanilkovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurant Tony's Café & Bar, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, U Obecního domu 1, Hotel Paříž, Tel: 222 195 195

Velikonoční nabídku o 4 chodech připravuje Tony’s Cafe & Bar v secesním interiéru hotelu Paříž. Špenátová terina s marinovaným lososem a hráškem, potage z bílého a zeleného chřestu s pošírovaným vejcem, jako hlavní chod potom jehněčí hřbet se špenátem a nádivkou s pražskou šunkou a jako dezert tunel z hořké čokolády s Baileys a kokosovou zmrzlinou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace U Malířů 1543, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Maltézské nám. 291, Tel: 257 211 014

4-chodové velikonoční menu si vychutnáte v restauraci U Malířů. Po uzeném pstruhovi následuje polévka z medvědího česneku s králičími rillettes, jako hlavní chod pomalu pečené jehněčí ramínko s bramborovým pyré nebo kuřecí supréme s bylinkovou nádivkou a hráškovým pyré. Nechybí dezert v podobě mazance s rozinkami s vanilkovou omáčkou a zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.490 Kč

Restaurace U Tellerů, 25. 3. - 30.4. 2024
Praha 2, Vinohradská 78, Tel: 601 343 242

Restaurace U Tellerů na Vinohradech nabízí několik jarních specialit s velikonoční tématikou. Můžete ochutnat krém z medvědího česneku se sýrovo bylinkovou omeletou, zelený chřest se šunkovou omáčkou, lískovými ořechy a krokety s medvědím česnekem, stehno z králíka s nádivkou a pečenou mrkví a pečené jehněčí se smrži a nudlemi s lanýžovým olejem.

Cena za osobu: A la carte

Pivovar Vojanův dvůr, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, U Lužického semináře 21, Tel: 601 233 233

Malostranský pivovar Vojanův Dvůr nabízí na Velikonoce několik specialit. Terinka z králíka balená v bránici se sýrovými kroketami a kopřivovým pestem, polévka z medvědího česneku se smaženým hráškem a vejcem na 63°, pečená jehněčí kýta s velikonoční nádivkou a jako dezert sněhové hnízdo s jahodovou omáčkou a šlehaným tvarohem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Bricks, 14. 2. 2024
Praha 1, Cihelná 2b, Tel: 732 950 960

Italská restaurace Bricks u Karlova mostu s jedinečným výhledem na Vltavu připravila na velikonoční svátky několik specialit. Burratu s rajčatovou passatou, hovězí Bresaola s fíky a emulzí z kozího sýra, hovězí tataráček s morkovou kostí a kaviárem, hráškový krém se smrži, jehněčí kolínko s bramborovým pyré a filet z mořského vlka s pórkovým beurre blanc a špenátovým pyré.

Cena za osobu: A la carte

Boccaccio hall, Grand Hotel Bohemia, 1.4.2024
Praha 1, Královodvorská 4, Grand Hotel Bohemia, Tel: 234 608 156

Velikonoční brunch se připravuje v sále Boccacio v Grand Hotelu Bohemia. Čeká vás široká nabídka předkrmů (křepelčí vajíčka v aspiku, vepřové škvarky s chipsem, vaječná tlačenka ad.), hlavních chodů (mj. velikonoční nádivka, jehněčí kýta pečená na bylinkách, králičí stehna pečená na rozmarýnu, velikonoční sekaná plněná vejce) i polévek či dezertů.

Cena za osobu: 1.299 Kč

Restaurace Zinc, 31. 3. 2024
Praha 1, V Celnici 7, Hotel Hilton Old Town, Tel: 221 822 300

Přijďte si užít velikonoční brunch do restaurace Zinc v hotelu Hilton Old Town. Čeká na Vás bohatý bufet s mořskými plody, živá hudba a pro děti hlídaný dětský koutek s mnoha aktivitami. V ceně je neomezená konzumace nealkoholických nápojů, vína a piv.

Cena za osobu: 2.050 Kč, děti 7-12 let 800 Kč

Restaurace 1890, 29. 3. - 7. 4. 2024
Praha 1, Senovážné nám. 13, Hotel Carlo IV, Tel: 778 449 055

V restauraci 1890 v hotelu Carlo IV si můžete pochutnat na velikonočním svátečním menu o 4 chodech: terinka ze selečího kolínka, krém z řeřichy s temperovaným vejcem, výběr z hlavních chodů – králičí balotina se špenátovými listy a pyré z karotky nebo jehněčí hřbet s kroketou a fava fazolí, jako dezert potom vanilkový cheesecake se zmrzlinou z pampeliškového medu.

Cena za osobu: A la carte

Pivovar U Supa, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Celetná 22, Tel: 733 534 383

Pivovar U Supa nabízí na velikonoční svátky řadu specialit. Vaječnou huspeninu s jarní zeleninou, konfitované stehno z králíka se špekovou nádivkou a salátem s kopřivami, jehněčí kýta s krémovým špenátem a uzenou kaší a jako dezert biskupský chlebíček s citronovým créme fraiche.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Dejvická 34, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 6, Dejvická 34, Tel: 607 277 123

Italská restaurace Dejvická 34 připravila speciální velikonoční 3 chodové menu.Tataráček z pražmy s červeným grepem, ředkvičkami a gazpachem ze šťovíku, Ravioly s burratou, chřestovým ragú a uzenými sardinkami a telecí kotleta s jarní zeleninou a pyré z černého kořene a pestem z medvědího česneku.

Cena za osobu: 1.499 Kč

Restaurace Tiskárna Jindřišská, 28. 3. - 30. 4. 2024
Praha 1, Jindřišská 22, Tel: 602 448 854

Restaurace Tiskárna nabízí několik jarních specialit s velikonoční tématikou. Můžete ochutnat krém z medvědího česneku se sýrovo bylinkovou omeletou, zelený chřest se šunkovou omáčkou, lískovými ořechy a krokety s medvědím česnekem, pečené kuře s rýží s medvědím česnekem a pečené jehněčí se smrži a nudlemi s lanýžovým olejem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Tančící dům Ginger & Fred, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 2, Jiráskovo náměstí 6, Tel: 601 158 828

Velikonoční menu o 4 chodech si můžete vychutnat v restauraci Ginger&Fred v originálním prostředí Tančícího domu. Uzená vepřová kýta s křepelčím vajíčkem, králičí vývar se zeleninou, jako hlavní chod grilované jehněčí kotletky s bryndzovo-špenátovým pyré a bramborovým nákypem. Sladkou tečkou na závěr menu je pak terina z rebarbory s čokoládovým krémem.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Plzeňská restaurace Anděl, 28. 3. - 1. 4. 2024
Praha 5, Nádražní 114, Tel: 608 181 852

Smíchovská Plzeňská restaurace Anděl připravila několik velikonočních specialit. Vaječná tlačenka s medvědím česnekem, krém z medvědího česneku s krutony, kuřecí supreme s hráškový risottem a mrkví a jehněčí na česneku s bramborovými šiškami a špenátem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Caff & Bistro, Hotel Hilton Prague, 31. 3. 2024
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

31. března od 12:30 na Vás čeká v bistru hotelu Hilton Prague speciální velikonoční brunch. Vynikající tematický bufet, živá hudba a nechybí ani hlídaný dětský koutek, kde si vaši nejmenší mohou užít zábavný lov velikonočních vajíček.

Cena za osobu: od 1.990 Kč, děti 3-12 let za 50%

Restaurace Mincovna, 28. 3. - 30. 4. 2024
Praha 1, Staroměstské náměstí 930/7, Tel: 727 955 669

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí nabízí několik jarních specialit s velikonoční tématikou. Můžete ochutnat krém z medvědího česneku se sýrovo bylinkovou omeletou, zelený chřest se šunkovou omáčkou, lískovými ořechy a krokety s medvědím česnekem, stehno z králíka s nádivkou a pečenou mrkví a pečené kuře s rýží s medvědím česnekem.

Cena za osobu: A la carte

The Monkey Bar, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Opletalova 21, Tel: 226 216 599

Mimořádný velikonoční brunch si můžete užít v Monkey Baru za doprovodu živé hudby. Pochutnáte si na vejcích Benedikt podávaných na velikonoční nádivce, francouzské toasty z mazance nebo velikonoční vajíčka s mascarpone.

Cena za osobu: 750 Kč

Restaurace Paloma Průhonice, 29. 3. - 1. 4. 2024
Průhonice , Květnové nám. 53, Tel: 220 188 621

Luxusní restaurace Paloma Průhonice připravila na velikonoční svátky 3 chodové menu. Zelený chřest konfitovaný v másle s Choron omáčkou, grilovaný jehněčí hřbet s Boudin noir, brioškovým crumble a lilkovým pyré nebo jehněčí ramínko s fazolovým ragú a jako dezert velikonoční vejce a banánovo limetkovým konfitem. banánovou zmrzlinou a čokoládovým mousse.

Cena za osobu: 990 Kč

Restaurace Monarch, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Na Perštýně 15, Tel: 703 182 801

Restaurace Monarch připravila na velikonoční svátky několik specialit. Polévka z medvědího česneku s křepelčím vejcem, jehněčí kolínko s bramborovým pyré a jako dezert mechový dort.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Gare, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, V Celnici 3, Tel: 222 313 712

Francouzská restaurace La Gare připravila na velikonoční svátky uzeného lososa skopřivou a vaječným salátem, jehněčí consommé se zeleninou a lanýžovými noky, jehněčí ossobuco s fazolovým ragú a nádivkou z medvědího česneku a jako dezert mazanec s karamelovou ganache a miso.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Talíř, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 1, Václavské nám. 16, Tel: 608 022 661

Restaurace Talíř v hotelu Pytloun v centru Prahy zve na velikonoční menu o 3 chodech: po králičí terince si můžete zvolit hlavní chod – bramborové gnocchi s králičím hřbetem, supréme z perličky se šťouchanými bramborami a hráškovým pyré nebo jehněčí roládu na rozmarýnu s velikonoční nádivkou a bramborovou kaší. Klasickou sladkou tečkou pak je velikonoční mazanec s mandlemi s omáčkou z bílé čokolády.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Bílá Kráva, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 2, Rubešova 10, Tel: 603 397 367

Francouzská restaurace Bílá Kráva připravuje na Velikonoce jehněčí maso z vlastní farmy, pečené na víně, podávané s bramborovým pyré, špenátovými kroketami a pestem z medvědího česneku.

Cena za osobu: A la carte

Pivovar Bašta, 29. 3. - 1. 4. 2024
Praha 4, Táborská 49, Tel: 602 295 403

V nuselském pivovaru Bašta si o velikonočních svátcích připravili pečené jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou, jehněčí kýtu se špenátem a telecí roládu s medvědím česnekem.

Cena za osobu: A la carte

Potrefenn husa Platnéřská, 28. 3. - 7. 4. 2024
Praha 1, Platnéřská 88/9, Tel: 266 311 497

V Potrefené huse Platnéřská připravili na Velikonoce několik specialit. Jarní kuřátko s nádivkou z medvědího česneku s květákovo bramborovým pyré, pečené jehněčí kolínko se špenátem a pečeným bramborem a velikonoční koláč s lesním ovocem a tvarohem.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Kamera, 28. 3. - 1. 4. 2024
Praha 5, Tilleho náměstí 792, Tel: 251 815 911

Barrandovská restaurace Kamera připravila na Velikonoce několik specialit. Mix salátů s telecím roastbífem, pikantní majonézou a toastem, jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou a bramborovo batátové pyré a mazanec s vanilkovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Doporučené restaurace na Velikonoce v Praze

Velikonoční jehněčí

Velikonoční beránek

Velikonoční bábovka

Velikonoční vajíčka


Restaurace Praha 1 | Restaurace Praha 2 | Restaurace Praha 3 | Restaurace Praha 4 | Restaurace Praha 5 | Restaurace Praha 6
Restaurace Praha 7 | Restaurace Praha 8 | Restaurace Praha 9 | Restaurace Praha 10 | Restaurace Praha okolí

© 2008-2024 Restaurant-Guide, email: info@restaurant-guide.cz
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autorů a vlastníka stránek
Pro majitele restaurací - chcete-li přidat svůj podnik nebo aktualizovat údaje, pošlete nám email


english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz