Restaurant-guide.cz

Svatomartinské hody a Beaujolais Nouveau v doporučených restauracích v Praze

Svatomartinské hody se pořádají u příležitosti svátku svatého Martina 11. listopadu, který tradičně symbolizuje ukončení podzimních měsíců a doby zrání vína a oznamuje příchod zimy.

Uzavírá se tak současný rok a pomalu se připravujeme na blížící se Vánoce.
Nedílnou součástí svatomartinských hodů je pečená svatomartinská husa, koláče a svatomartinské víno, které hraje velmi důležitou roli. Svatý Martin je také svátkem vinařů, neboť končí vinobraní a dokončuje se proces zrání prvního letošního vína. Podle tradice je tak možné 11. 11. v 11 hodin otevřít první letošní mladé víno, které zrálo pouze několik týdnů. Svatomartinské víno může být bílé, růžové nebo červené.

Ve Francii svátek nového vína reprezentuje červené víno odrůdy Gamay Beaujolais Nouveau, které se stalo populárním v celém světě a které se poprvé otevírá každoročně třetí čtvrtek v listopadu.

Doporučené restaurace v Praze:

Potrefená Husa Albertov, 6. 11. - 20. 11. 2015
Praha 2, Na Slupi 2102/2b, Tel: 236 071 028

Potrefená Husa Albertov bude nabízet svatomartinské speciality. Husí kaldoun, paštika z husích jater s hruškovou marmeládou, pečené husí stehno se zelím
a knedlíkem, husí prsa na zázvoru s restovanou kapustou a šťouchaným bramborem a švestkové knedlíky s mákem a tvarohem. Na objednávku též celá husa.

Restaurace Lavande, 11. 11. - 15. 11. 2015
Praha 5, Lidická 2, Tel: 734 322 351

Rodinná restaurace Lavande na Smíchově připravila svatomartinské hody. Husí paštika s chutney a chlebem, pečená husí játra s žampiony a petrželkou, husí kaldoun, husí roláda se zelím a bramborovými šiškami, husí prsa s gratinovaným bramborem s kaštany a pomerančovou omáčkou a tvarohové noky se slivovicovou omáčkou, strouhaným perníkem a povidly.

Restaurace Kalina cuisine & vins, 11. 11. 2015
Praha 1, Dlouhá 12, Tel: 222 317 715

Šéfkuchař Miroslav Kalina připravil svatomartinské menu. Husí kaldoun, pečená foie gras s pěnou z uzené cibule, pečené husí stehno se zelím a knedlíkem a švestkový sorbet se slivovicí.

Restaurace Magická zahrada Nouveau, 1. 11. - 14. 11. 2015
Praha 4, Nuselská 159/114, Tel: 261 214 252

V Magické zahradě připravili speciální menu u příležitosti svatomartinského svátku. Husí játra v sádle s okurkami, tradiční kaldoun s majoránkou a knedlíčky, konfitované husí stehno s ořechovou nádivkou, červeným a bílým zelím a variací knedlíků a jablko v županu s čokoládovou omáčkou.

Restaurace Hergetova Cihelna, 11. 11. - 15. 11. 2015 // 19. 11. - 22. 11. 2015
Praha 1, Cihelná 2b, Malá Strana, Tel: 296 826 103

Restaurace Hergetova Cihelna připravila svatomartinské menu. Uzená husí prsa
s červenou řepou a malinovým dresinkem, husí kaldoun s drůbky, konfitované husí stehno se zelím a knedlíkem a jablečný koláč se zmrzlinou. Na objednávku předem celá pečená husa.

Pro vítání letošního Beaujolais restaurace dále připravila 3 chodové menu od 19 do 22 listopadu. Terinka z králíka s foie gras a fíkovým chutney, hovězí pupek Café de Paris s hranolky a výběr francouzských sýrů s dýňovým chlebem.

Pivnice U Pinkasů, 11. 11. 2015
Praha 1, Jungmannovo nám. 15/16, Tel: 221 111 150

V pivnici U Pinkasů připravili na svátek Sv. Martina pečenou husičku s červeným zelím a lokšemi. Kromě svatomartinského vína lze husu zapít skvělou tankovou plzní.

Potrefená Husa Na Verandách, 6. 11. - 20. 11. 2015
Praha 5, Nádražní 84/43, Tel: 257 191 200

Pivovarská restaurace Potrefená Husa Na Verandách bude nabízet svatomartinské speciality. Husí kaldoun, paštika z husích jater s hruškovou marmeládou, pečené husí stehno se zelím a knedlíkem, husí prsa na zázvoru s restovanou kapustou
a šťouchaným bramborem a švestkové knedlíky s mákem a tvarohem. Na objednávku též celá husa.

Restaurace Délice, 11. 11. - 15. 11. 2015
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Restaurace Délice na Jánském vršku nabízí 4 chodové svatomartinské menu. Paštika s brusinkami, tradiční husí kaldoun, pečená svatomartinská husa s variací zelí a knedlíků a dýňový koláč.

Restaurace La Bodeguita del Medio, 9. 11. - 13. 11. 2015
Praha 1, Kaprova 5, Tel: 224 813 922

Kubánská restaurace La Bodeguita del Medio připravila na Svatého Martina několik specialit. Husí kaldoun, pečená husa s variací zelí a knedlíků a ovocný koláč
s vanilkovým krémem.

Restaurace Dutch Pub, 11. 11. 2015
Praha 1, Vladislavova 17, Tel: 727 969 818

Restaurace Dutch Pub připravila tři svatomartinské speciality. Husí kaldoun
s knedlíčky, svatomartinská husa s variací knedlíků a zelí a jablečný koláč.

Restaurace Altány Kampa, 9. 11. - 15. 11. 2015
Praha 1, Nosticova 2a, Tel: 257 007 681

Altány Kampa nabídne na Svatého Martina několik specialit. Husí paštika
s marinovanou hruškou a toastem, husí kaldoun, konfitované husí stehno se zelím
a knedlíkem, a jablečný koláč.

Restaurace La Republica, 11. 11. - 15. 11. 2015
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Restaurace La Republica připravila dvě svatomartinské speciality. Husí stehno se zelím a špekovým knedlíkem a bramborové lokše s ořechy a povidly.

Restaurace Triton, 11. 11. - 16. 11. 2015
Praha 1, Václavské nám. 26, Tel: 221 081 218

Restaurace Triton připravila 3 chodové svatomartinské menu. Tradiční drůbeží kaldoun s knedlíčky, pečená svatomartinská husa s jablky, brusinkovým zelím
a bramborovými šiškami a pečené jablko s vanilkovým krémem a skořicí.

Restaurace Mlýnec, celý listopad 2015
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec, která se nachází v samotném srdci Starého města, s překrásnou vyhlídkou na Vltavu a především Karlův most, nabízí celý listopad svatomartinskou specialitu: Husí prso a stehno s kaštanovým pyré, pečeným jablkem a zelím.

Terasa U Prince, 6. 11. - 15. 11. 2015
Praha 1, Staroměstské náměstí 29, Tel: 737 261 842

Terasa U Prince na Staroměstském připravila na Svatého Martina speciální menu. Tradiční husí kaldoun, konfitované husí stehno s červeným zelím a bramborovou rolkou a jablko v županu se zmrzlinou.

Restaurace Koliba, 11. 11. 2015
Praha 4, Gregorova 8, Horní Roztyly, Tel: 272 941 340

Restaurace Koliba v Horních Roztylech připravila speciální menu. Zauzená kachní prsa s marinovanou hruškou, kachní kaldoun s knedlíčky, husí škvarky s chlebem, pečená husa se zelím a lokšemi a jablko v županu.

Farmářské trhy Praha, 14. 11. 2015
Náplavka u Rašínova nábřeží

Na farmářských trzích Náplavka bude probíhat pátý ročník svatomartinských slavností. Řada vinařů zde představí letošní víno, budou se péct husy a doprovázet nejen cimbálová kapela.

La Boucherie & Bistrot M, 10 . 11. - 14. 11. 2015
Praha 5, Zubatého 5, Tel: 702 033 020

Francouzské bistro La Boucherie & Bistrot M na Smíchově připravilo bohaté Svatomartinské menu. Sušená husí prsa s kaštanovou omáčkou a toastem, profiterolka s husí játrovou pěnou, drůbeží paštika, husí prsa s topinaburovou omáčkou, konfitované husí stehno s bramborovými šiškami, špekovým knedlíkem, kaštany a zelím a povidlové taštičky se zmrzlinou a strouhaným perníkem.

Speciální menu připravili také na vítání letošního Beaujolais Nouveau. Taštičky s fíky a kozím sýrem, lyonské klobásky se smržovou omáčkou, pošírované vejce s foie gras, hovězí steak s vínovou omáčkou, foie gras, špenátem a bramborem, candát na grilu s kapustovým ragú, dušený králík na růžovém Beaujolais s bramborovou kaší, jehněčí kotletky na grilu se zeleninou a Beaujolais omáčkou, hruškové sufflé
s čokoládovou omáčkou a kaštanový cheesecake.

Restaurace Malostranská beseda, 11. 11. 2015
Praha 1, Malostranské náměstí 21, Tel: 257 409 104

V Malostranské besedě připravili na Svatého Martina husí kaldoun a pečenou husu
s červeným zelím, nádivkou a bramborovými noky.

Ada restaurant, hotel Hoffmeister, 11. 11. - 18. 11. 2015
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Restaurace Ada připravila na svatého Martina speciální menu. Husí parfait
s avokádovým tataráčkem, husí kaldoun s husími škvarky, husí ragú v bramborových taštičkách s kaštany a červeným zelím, husí stehno s omáčkou z lišek a šouletem
a restovaná jablka se zmrzlinou.

Restaurace Chateau St. Havel, 11. 11. - 15. 11. + 19. 11. 2015
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

V zámecké restauraci Chateau St. Havel v pražské Krči připravil šéfkuchař Ondřej Slanina svatomartinské menu od 11. do 15. listopadu. Husí prsa s jablečným pyré, čerstvým sýrem a skořicovým želé, tradiční husí kaldoun s drůbky, husí stehno s pyré z červeného zelí a bramborovými lokši a lívance s borůvkami.
A 19. listipadu zde můžete ochutnat speciální menu k příležitosti oslav Beaujolais Nouveau. Terinka z foie gras s lanýžem, hořčičnou omáčkou a toastem, kohout na víně a nugátová terina se skořicí a jablečnou pěnou.

Restaurace Amade, 9. 11. - 15. 11. 2015
Praha 1, Karolíny Světlé 34, Tel: 230 234 316

Radek Šubrt, šéfkuchař restaurace Amade připravil speciální svatomartinské menu. Husí rillettes, husí kaldoun s játrovými knedlíčky, husí stehno se zelím a knedlíkem
a švestkový dezert.

Restaurace Žofín Garden, 11. 11. 2015
Praha 1, Slovanský ostrov, Tel: 774 774 774

Restaurace Žofín Garden ze skupiny Zátiší Group připravila na svatomartinský svátek 3 chodové menu. Husí parfait s rybízovou omáčkou, konfitované husí stehno se škubánky a houbovým ragú a jablečný koláč.

Restaurace U Malířů, 11. 11. - 14. 11. 2015
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 530 318

Restaurace U Malířů připravila speciální svatomartinské menu. Husí kaldoun, konfitované husí stehno s bílým zelím a variací knedlíků a hruškový tarte tatin
s omáčkou ze slivovice a zmrzlinou.

Restaurace Továrna na iluze, 9. 11. - 13. 11. 2015
Praha 1, Břehová 5, Tel: 727 977 730

Restaurace Továrna na iluze připravila na celý týden svatomartinskou husu se zelí
a knedlíkem.

Restaurace Vozovna Stromovka, 11. 11. - 15. 11. 2015
Praha 7, Královská obora 2, Tel: 725 123 705

Vozovna Stromovka připravila na Svatého Martina pečenou husu, svatomartinské koláče a svatomartinské víno.

Restaurace Kouzelná Zahrada - Zámek Berchtold, 7. 11. - 16. 11. 2015
Kunice - Vidovice, Hlavní 6, Zámek Berchtold, Tel: 313 039 747

Restaurace na zámku Berchtold v Kunicích u Prahy připravila svatomartinské hody. Nebude chybět tradiční pečená husa se zelím a knedlíkem a od 11. listopadu ani svatomartinské víno.

Restaurace Chapadlo - Nusle, 11. 11. 2015
Praha 4, Nuselská 242/44, Tel: 241 404 337

Nuselská restaurace Chapadlo připravila na svatého Martina husu se zelím
a knedlíkem. Podnik čepuje plzeňské pivo z tanku.

Restaurace Kulaťák, 11. 11. - 13. 11. 2015
Praha 6, Vítězné náměstí 820/12, Tel: 773 973 037

Dejvická restaurace Kulaťák připravila na svatého Martina tradiční pečenou husu se zelím a knedlíkem. Kromě svatomartinského vína ji můžete zapít plzeňským pivem
z tanku.

Restaurace Budapešť, 11. 11. - 14. 11. 2015
Praha 3, Slezská 86, Tel: 602 221 323

Maďarská restaurace Budapešť připravila svatomartinské hody na objednávku předem. Husí paštika, nadívané husí krky, husí vývar, husí kaldoun, pomalu pečená husa v mléce se zelím a lokšemi a pečená husa na červeném víně se šťouchaným bramborem zelím a špekovým knedlíkem. Na objednávku též celá pečená husa
v celku s variací knedlíků a zelí.

Restaurace Chapadlo, 8. 11. - 11. 11. 2015
Praha 6, Bělohorská 203, Tel: 235 302 350

Břevnovská restaurace Chapadlo nabídne pečenou husu s červeným zelím
a karlovarským a houskovým knedlíkem.

Restaurace Café Restaurant Esprit, celý listopad 2015
Praha 4, Na Pankráci 15, Hotel Holiday Inn, Tel: 296 895 030

Radek Benetka, šéfkuchař restaurace hotelu Holiday Inn připravil na celý listopad husí hody. Husí vývar s husími prsíčky, krém z husích jater, uzená husí prsa
s kdoulovou marmeládou, husí roláda s kaštanovou nádivkou, bramborovými šiškami a zelím, husí prsíčka Rossini, bramborové taštičky s hruškovou zavařeninou a další speciality.

Restaurace Atelier Red@Wine, 12. 11. - 14. 11. 2015
Praha 5, Rošických 4, Tel: 257 218 277

Restaurace Atelier připravila svatomartinské husy pečené na šampaňském
s lokšemi a zelím.

Restaurace Pivovarský dvůr Chýně, 11. 11. - 15. 11. 2015
Chýně, Hlavní 525, Tel: 724 878 700

Pivovar Chýně připravil ve svojí restauraci svatomartinské hody. Husí paštika
s višňovou omáčkou, tradiční husí kaldoun, husí játra na grilu, husí stehno
s bramborovými plackami a kaštany nebo se zelím a knedlíkem a bramborové
placky s vanilkovou omáčkou a jablky.

Restaurace Villa St. Tropez, 9. 11. - 15. 11. 2015
Praha 6, Ruzyňská 197/14, Tel: 235 300 521

Francouzská restaurace Villa St. Tropez v klidné vilové části Prahy 6 nedaleko letiště, připravila na svatého Martina speciální menu. Drůbeží parfait, kaštanová polévka, svatomartinská husa s bílým zelím a chlupatým knedlíkem a hruškový koláč.

Restaurace Rest, 9. 11. - 15. 11. 2015
Praha 4, Podolské nábřeží 34/6, Tel: 273 130 230

Podolská restaurace Rest u Vltavy připravila bohaté svatomartinské menu. Husí pomazánka s uzenou okurkou a chlebem, tradiční husí consommé s drůbky, restovaná husí játra, husí stehno s variací zelí a knedlíků, husí prsa s pomerančovou omáčkou a bramborovými plackami, pečená pikantní husí křídla s hranolky, salát
s husími prsíčky, jablečný tarte tatin, a čokoládový mousse. Na objednávku celá pečená husa.

Pivovar U Tří růží, 11. 11. 2015
Praha 1, Husova 10, Tel: 225 226 650

Pivovar U Tří růží připravil na svatomartinský svátek husí stehno s čerstvým zelím, lokšemi a bramborovým knedlíkem. Ochutnat můžete až 6 druhů skvělých piv z vlastní produkce.

Restaurace Gastronom, 11. 11. - 14. 11. 2015
Praha 5, Nové Butovice, Petržílkova 15, Tel: 251 550 534

Restaurace Gastronom připravila na sv. Martina 4chodové menu. Husí kaldoun, kachní játra na grilu, husí stehno se zelím a knedlíkem a jablečný závin.

Svatomartinská husa

Martinská husa

Svatomartinská husa s jablky

Svatomartinská Husa v Lokálech Ambiente

Celá svatomartinská husa v Potrefené huse Albertov

Svatomartinské hody v Praze

Pečené husí stehno

Svatomartinská husa v restauraci Triton

Svatomartinské nové víno

Svatomartinská husa v Magické zahradě

Husa v restauraci La Republica

Svatomartinská husa v restauraci Triton

© 2008-2016 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz