Archiv novinek 2024-2025

Symposium Culinary Prague 2024

Symposium Culinary Prague 2024

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Zveme vás na již desátý ročník úspěšného kulinářského Symposia nejen pro profesionály Culinary Prague, který se koná v divadle Hybernia 14. října. Přijede opět celá řada slavných michelinských šéfkuchařů, kteří zde předvedou svoje dovednosti.

Speciality v restauraci U Tellerů

Sezónní speciality v restauraci U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Přijměte pozvání na zářijové speciality do restaurace U Tellerů a ochutnejte lososový tataráček s kaviárem, polévku z pečených rajčat, holandský řízek se sýrem gouda nebo ragú z kukuřičného kuřete. Nechybí ani dezert v podobě dortíku z malinové pěny s čokoládou. Na čepu dobré plzeňské pivo z tanku a možnost posezení na venkovní zahrádce.

Nová restaurace Semmering

Nová restaurace Semmering

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nově otevřenou restauraci Semmering najdete v romantické a klidné lokalitě uprostřed Hlubočep na kraji Prokopského údolí s jedinečným výhledem na okolní skály a s úžasnou venkovskou atsmoférou. Z menu ochutnejte skvělé lososvé ceviche, steak z květáku, hovězí tataráček s parmezánovým krémem nebo krevetové kari. Solidní výběr vín a na čepu například pivo z lokálního pivovaru Prokopák.

Degustace vín v restauraci Hoffmeister

Restaurant Guide: festival vín Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace hotelu Hoffmeister pořádá v sobotu 25.9.2024 od 18:00 do 22:00 hodin prezentaci více než stovky zajímavých vín z desítky zemí oblasti Středomoří. Chybět nebude ani živá hudba, středomořské speciality formou bufetu a tombola. Pro mimopražské hosty je možné ubytování přímo v hotelu Hofmeister za zvýhodněnou cenu.

Páteční večery se šampaňským v Augustine

Páteční večery se šampaňským v Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jak lépe zakončit pracovní týden než večerem v restauraci Augustine s neomezenou konzumací šampaňského? Každý pátek od 18:00 hodin Vás čeká bezedná sklenka šampaňského JACQUART MOSAIQUE BRUT za příjemných 799 Kč na osobu.
Navíc každý první pátek v měsíci za stejnou cenu i G.H. Mumm Champagne RSRV Rosé Foujita. Připraveno je i párování šampaňského s talířem chuťovek za příplatek 450 Kč

Vína z Baleárských ostrovů v Sabores

Vína z Baleárských ostrovů v Sabores

VÍCE INFORMACÍ O PRODEJNĚ

Znáte vinné odrůdy Callet, Prensal Blanc nebo Manto Negro? Patří mezi unikátní vína z Mallorcy a dalších Baleárských ostrovů, mnohé zdejší odrůdy jinde na světě nenajdete. Nejen tato vína, ale i tapas, olivy, dary moře a mnohé další speciality pak najdete v obchodě se španělskými delikatesami Sabores.

Sezonní menu v restauraci Mlýnec

Sezonní menu v restauraci Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mlýnec zve na unikátní výhledy na Vltavu a Karlův most – ale také na zářijové novinky ve svém menu: čeká Vás pošírovaná treska, risotto a sezónní houby, listový salát s burattou, broskví a pekanovým ořechem a jako dezert kokosové crème brulée s meruňkami nebo borůvkový větrník s borůvkovým coulis.

Nové menu v restauraci Ginger & Fred

Nové menu v restauraci Ginger & Fred

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na zbrusu novou nabídku: přijďte si pochutnat na grilovaném telecím hřbetu, pečeném hřbetu z muflona se smaženou raviolou z květáku a foie gras nebo grilovaných mušlích sv. Jakuba s lososem marinovaným v řepě. Nechybí ani specialita – Ginger & Fred Dinner Dancing Burger – jemné krůtí prso pečené v lanýžovém másle a 60 dní vyzrálé hovězí Black Angus.

Nové speciality v Malostranské Besedě

Restaurace Malostranská beseda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská Beseda připravila na září nové speciality pro Vaše chuťové pohárky. Tradiční kulajda se zastřeným vejcem, špíz z tuňáka s restovanou zeleninou, hlívou a cherry rajčaty, kuřecí supreme steak na grilu s pyré z červené řepy, krůtí výpečky s variací knedlíků a červeným zelím, dušené červené zelí, variace knedlíků a salát s uzeným lososem a medvědím česnekem.

Specialita v restauraci Bílá Kráva

Specialita v restauraci Bílá Kráva

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Francouzská restaurace Bílá Kráva na Vinohradech přidala na září do svého menu jednu lákavou specialitu. Pečené kůzlečí maso na tymiánu s dýňovým pyré a gratinovanými brambory. Podnik se specializuje převážně na steaky a speciality francouzské kuchyně a další oblíbenou lahůdkou kterou zde můžete ochutnat jsou žabí stehýnka.

Nově otevřená italská restaurace Farina

Italská restaurace Farina

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.

Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl

Bistro Station Anděl, nově otevřený podnik na Smíchově

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.

Mušle v La Casa Trattoria

Prague Mussel Week v La Casa Trattoria

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace La Casa Trattoria V Jámě a na Žižkově zvou v rámci akce Prague Mussel Week na speciality z mušlí. Ochutnejte paellu s mušlemi a šafránem, mušle po námořnicku na bílém víně nebo mušle all’Amatriciana s pančetou, česnekem, rajčaty a peperoncino.

Nové podzimní menu v restauraci Spojka Karlín

Restaurant Guide: podzim ve Spojce Karlín

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

S podzimem nabízí restaurace Spojka Karlín nové sezónní speciality. Pochutnejte si na grilované dýni v neobvyklé kombinaci se stracciatellou a guanciale, paštiku z kachních jater, kachní prsa s červenou řepou a švestkami, bao bun se smaženým kuřetem, filet z pražmy nebo těstoviny s fondue z gorgonzoly a karamelizovanou cibulí.

Zvěřinové speciality v restauraci Sou100

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.

Nové dezerty v restauraci Paloma Průhonice

Restaurant Guide: nové zákusky v Paloma Průhonice

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová glasage nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.

Farmářské trhy v Praze

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na podzim přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Speciality v restauraci Mincovna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V restauraci Mincovna připravil šéfkuchař David Kalina na říjen speciální menu. Ochutnáte dýňovou polévku s chilli a dýňovým olejem, houby na másle se smaženým vejcem, segedín z vepřového žebra sous vide s omáčkou z kysaného zelí s uzenou paprikou a pečeným bramborem, kančí hřbet s dýňovými krokety a brusinkovou omáčkou a borůvky s vanilkovým krémem.

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v italské restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Italská restaurace Dejvická 34 slaví 5 let provozu a šéfkuchař Tomáš Černý připravil nové menu plné specialit. Hovězí tataráček s lanýžovou pralinkou, dýňová polévka s kokosovým mlékem a krevetami, telecí jazyk s jablečným pyré, škvarky a grilovaným římským salátem, filet z ropušnice s nakládanými houbami, lanýžem a černým kořenem, grilovaná chobotnice s paprikovou omáčkou a šafránovými arancini a mnoho dalšího.

Speciality v restauraci La Casa Trattoria

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V italské restauraci La Casa Trattoria se můžete těšit na nové podzimní speciality v menu. Noky s liškami, gorgonzolou a salsicciou, grilovaná chobotnice s dýňovým pyré, filet z platýze s kus-kusovým salátem a variace mořských plodů.

Nové menu U Tří růží

Pivovar a restaurace U Tří růží

VÍCE INFORMACÍ O PIVOVARU A RESTAURACI

Pivovar a restaurace U Tří růží připravil novou podzimní nabídku. Z hlavních chodů nechybí kynutá slaná buchta plněná trhaným vepřovým s liškovou omáčkou, vepřová žebra v mangovo-zázvorové marinádě nebo kuřecí supreme na grilu s ratatouille. Pro menší hlad pak smažená gouda zapečená čedarem se salátem a hranolkami nebo výběr nakládaných sýrů v bylinkách.

Nové menu ve Vinografu

Nové menu ve Vinografu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Kreativní šéfkuchař Radek David a šéfkuchař Andrej Mišutka nově vládnou kuchyni ve Vinografu na Senovážném náměstí a připravili rovnou podzimní menu plné lákavých specialit. Ochutnejte například ceviche z pražmy, perličku s restovanými houbami, daňčí hřbet s pastinákovým pyré nebo z dezertů výborné maracujové tiramisu.

Nejen zvěřina v Chateau Trnová

Restaurant Guide: podzimní menu Chateau Trnová

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Chateu Trnová zve kromě originálního prostředí také na podzimní degustační menu o 6 chodech. Čeká Vás carpaccio z lososa a halibuta s mořskými plody, krémová polévka z pečených kaštanů, jako hlavní chod filet ze srnčího hřbetu s ořechovou krustou a petrželovými špeclemi. Následuje výběr sýrů a dezert v podobě fondantu z hořké čokolády. Menu lze doplnit vinným párováním.
V nabídce je i 3-chodové menu – sýr saint maure pečený v pistáciové krustě, supréme na marinovaných hříbkách a švestkový Gȃteau s mandlovým krémem. V podzimní nabídce a la carte pak nechybí zauzený pršut z hřbetu divočáka, treska sous-vide v Bouillabaisse omáčce nebo tagliatelle s lanýžovým krémem.

Podzimní nabídka restaurace Altány Kampa

Restaurant Guide: nové menu Altány Kampa

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Altány Kampa uprostřed stejnojmenného pražského parku zve na nové podzimní menu. Ochutnáte carpaccio z chobotnice, paštiku z kachních Foie Gras, hovězí tatarák s tatary, grilované krevety s arašídy a koriandrem, jehněčí brzlík, batátové gnocchi s gorgonzolou, ořechy a guanciale, pečený vepřový bok se salátem z červeného zelí, konfitované kachní stehno s bramborovým knedlíkem a červeným zelím a mnoho dalších specialit.

Podzimní menu v restauraci Červený jelen

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Od 10. října nabízí šéfkuchař Marek Fichtner a jeho tým v restauraci Červený jelen zbrusu nové podzimní menu. Ochutnejte srnčí ragú se švestkovou omáčkou, jelení kýtu se svíčkovou omáčkou, bramborovou rösti s modrým sýrem a čekankou, salát „Gočár“ s čerstvým sýrem a čekankovými puky nebo „Bon Repos“ s grilovanou dýní a pivním dresinkem nebo speciality i grilu – sirloin steak, Rib Eye nebo Tenderloin se zlatou medailí z World Steak Challenge 2023.

Novinky na čepu v Pultu

Nové piva na čepu v Pultu

VÍCE INFORMACÍ O PIVNICI

Pivní výčep Pult ze skupiny Ambiente slaví 3 roky provozu a při té příležitosti obměnil portfolio nabízených ležáků na čepu. Kromě zavedeného plzeňského a budějovického piva se nově můžete těšit na Únětickou 12°, ležák 12°zpivovaru Permon, ležák z klášterního pivovaru Porta Coeli a ležák Jura 12°z pivovaru Chroust. Na zdraví!

Akce 1+1 ústřice zdarma v restauraci La Gare

ústřice v la Gare

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve  francouzské restauraci La Gare opět spustili oblíbenou víkendovou akci 1+1 ústřice zdarma. Platí vždy jen do vyprodání zásob daného víkendu.
Aktuální nabídka ústřic: Gillardeau n°3, Fine de claire n°2 nebo Oysri special n°2.

Hudební degustační večer v restauraci Coda

Hudební degustační menu v restauraci Coda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Originální kombinaci 7-chodového degustačního menu „Ennio Morricone“ s vinným párováním a živou hudbou v podobě Bohemia Quartetu nabízí 9.11.2024 od 19 hodin restaurace Coda. Kromě hudebního zážitku si vychutnáte i carpaccio z chobotnice, marinované artyčoky, filet z kambaly se slávkami a olivami Kalamata nebo jelení hřbet s jalovcem a houbami.

Nové menu v restauraci Buddha Bar

Nové menu v restauraci Buddha Bar

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ve stylové asijské restauraci Buddha Bar připravili nové menu. Maki sushi s nashi hruškou a foie gras, gyoza knedlíčky s kachními foie gras, sashimi ze svatojakubských mušlí, krevety v panko strouhance s yuzu majonézou, kuřecí supreme se seznamovým dresinkem, wagyu rib eye steak s yuzu a teriaki omáčkou a další speciality. Nechybí aní nové signature koktejly.

Lanýžové menu V Zátiší

Lanýžové menu V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Daniel Bureš, nový šéfkuchař V Zátiší připravil na listopad lanýžové 5 chodové degustační menu. Hovězí tataráček ze stařeného masa s černým lanýžem, topinamburem a černým česnekem, Hamachi tuňák s bílým lanýžem, těstoviny tajarin s bílým lanýžem a parmezánem, telecí steak Rossini s bílým lanýžem,špenátem a périgordskou omáčkou a jako dezert vanilkové Semifredo s černým lanýžem, čokoládou a ořechy.

Svatomartinské slavnosti na Náplavce, 9. 11.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Farmářské trhy Na Náplavce pořádají v sobotu svatomartinské husí slavnosti. Ochutnáte pečenou husičku se zelím a knedlíkem a degustovat budete z bohaté nabídky svatomartinských vín českých a moravských vinařů. Doprovodný hudební program celý den.

Nové menu v restauraci Augustine

Nové menu v restauraci Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Luxusní restaurace Augustine na Malé Straně připravila nové podzimní menu. Ochutnejte jelení tatarák s lanýžovým krémem, foie gras torchon, salát z kapusty se smaženým reblochonem a nakládanými morušemi, francouzskou cibulačku, telecí játra se šalotkovým koláčem a třešňovou omáčkou, jelení hřbet s restovaným mangoldem a konfitovanou červenou řepou, dýňové noky s pecorinem a topinamburovou espumou a další speciality.

Lanýžové menu v restauraci BRICK’S

Kam na lanýže do restaurace v Praze

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Pavel Sapík, šéfkuchař restaurace BRICK’S připravil na 20. listopad 4 chodové lanýžové menu. Čeká Vás telecí tataráček s lanýžovými perličkami, pošírované vejce 63°C s bílým lanýžem a holandskou omáčkou, halibut na fenyklovém salátu s bílým lanýžem a šťouchanými Grenaille a jako dezert čokoládová tartaletka s lanýžovou zmrzlinou.

Nové koktejly v Tretter’s baru v Obecním domě

VÍCE INFORMACÍ O BARU

Tretter’s Americký bar v Obecním domě má nové koktejlové menu. Kromě řady nových zajímavých drinků samosebou ochutnáte také vyladěné klasické koktejly. Podnik se nachází v nádherném a jedinečném secesním interiéru s atmosférou amerického baru na přelomu 19. a 20. století.

Bourání tuňáka v PRU58, 4. 12.

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Holešovická restaurace PRU58 připravila výjimečný zážitek v podobě specialit z tuňáka. Můžete se těšit na sashimi z tuňáka, tuňákové tataku, tataráček, závitk z tuňáka, steak na grilu a na závěr bazalková zmrzlina a maracujové pralinky. Večeře bude párována s vybranými německými ryzlinky.

Adventní jarmark v hotelu Hoffmeister

Adventní jarmark v hotelu Hoffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Hotel Hoffmeister pořádá předvánoční adventní jarmark o víkendu 30. listopadu a 1. prosince. Budou pro vás připravené stánky s vánočními dárky a lahůdkami, horkým svařákem, pečenými kaštany, haluškami se zelím, šneky po burgundsku nebo adventními koláči.

Nové menu v restauraci Food Lab

Nové menu v restauraci Food Lab

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Food Lab připravila nové zimní menu plné lákavých specialit. Celer sous vide s grilovanými artyčoky a kurkumovou omáčkou, chobotnice s marinovaným daikonem, pak choi a omáčkou z červené řepy a nezapomeňte také ochutnat dvě speciality z řeckého černého vepře krmeného olivami, kotlet nebo krkovičku s omáčkou demi glace a steakovými hranolky.

Dárkové balíčky ze Sabores

Dárkové balíčky ze Sabores

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Darujte výběr španělské gastronomie ve vánočních balíčcích ze Sabores. Jsou plné výjimečných chutí, které oslavují tradice, řemeslo a kvalitu. Potěší každého, kdo ocení originální delikatesy, a promění sváteční chvíle ve výjimečný gurmánský zážitek ať už se jedná o španělská vína, Cavu, sýry nebo skvělé sušené šunky a salámy.

Souboj Kuchařů


VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Šefkuchaři Lukáš Hlaváček z Terasy U Zlaté studně a Igor Chramec z restaurace CODA vás opět po roce zvou na svoje menu, tentokrát na téma latinsko-americké speciality. Dopřejte si jedinečný gastronomický zážitek v exkuzivních podnicích, ochutnejte skvělé menu a vyberte svého „vítěze“! Dárkové poukázky na tuto akci jsou hezkým vánočním dárkem.

Farmářské trhy v Praze

Farmářské tržiště na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku také v prosinci přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Nová Whisky z Palírny Radlík

Nová Whisky z Palírny Radlík

VÍCE INFORMACÍ O PALÍRNĚ

Palírna Radlík, která je známá svými skvělými ovocnými destiláty přišla na trh s novinkou, trojici zajímavých whisky, z nichž poslední, aktuálně uvedená do prodeje, je z čokoládového sladu a o které palírna sama říká, že je to kofila v tekuté formě. Jedná se o limitovanou edici jen několik set lahví, single cask a zcela jistě zajímavý vánoční dárek.

Zvěřinové speciality v Plzeňské restauraci Anděl

Zvěřinové speciality v Plzeňské restauraci Anděl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Plzeňská restaurace Anděl nabízí několik zvěřinových specialit. Ochutnáte například zvěřinovou paštiku s chlebem, černý zvěřinový burger s šípkovou majonézou a uzeným sýrem, kančí výpečky a bramborovými šiškami a červeným zelím. Zvěřinu zapijete nejlépe místním plzeňským pivem z tanku.

Vánoční hot dogy v restauraci Station Anděl

Nové Vánoční hot dogy ve Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Vánoční nabídku hot dogů, inspirovanou ale českými chutěmi, nabízí od 6.12. restaurace Station Anděl. První menu zahrnuje kuřecí řízek v měkké briošce spolu s bramborovým salátem, vajíčkem, majonézou, kyselou okurkou a rajčetem a alternativně si můžete pochutnat i na hot dogové variaci na tradiční český chlebíček.

Nové degustační menu v Salabce

Nové degustační menu v Salabce

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Petr Kunc na Salabce připravil nové degustační menu lákavých specialit. Celer s černým lanýžem a rozmarýnovým olejem, kachní créme brulée v kaldounu s nakládanými houbami, višněmi a pistáciemi, candát s houbovým duxxelles, černým kořenem, kapustičkami, černým česnekem a omáčkou ze smržů, perlička s ostružinovým gelem a texturou z červené řepy a další dobroty.

Nové menu v restauraci Les Moules

Nové menu v restauraci Les Moules

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Les Moules připravila nové menu. Ochutnejte carpaccio z chobotnice s mangem a omáčkou z mořských ježků, sashimi ze svatojakubských mušlí s kapari a tuňákovou omáčkou, foie gras s kumquaty a pomerančovým gelem, wakame salát s marinovaným lososem, mořskou řasou a maracujou, hřbet z divočáka s kaštanovou omáčkou a rakytníkem, kuřecí supreme s hlívou ústřičnou a perigord omáčkou a další speciality.

Nové menu v restauraci Obecní dům

Restaurace Obecní dům, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Obecní dům v srdci Prahy zve na zbrusu novou nabídku. Pochutnejte si na dančím hřbetu s bylinkovým knedlíkem, na variacích z cukety s croissantem, lilkem a patizonem, čeká vás ryba red snapper s kaparovou omáčkou, vepřová pluma s rigatoni a hříbkovou omáčkou nebo chobotnice s bramborami, šafránem a chorizem.

Nové menu v Pivovarském domě Benedict

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Pivovarský dům Benedict připravil na prosinec několik vánočně laděných specialit. Uzený daňčí hřbet s pohankovo houbovým kubou, nadívaná kuřecí roláda s karamelizovanými kaštany a perníkový cheesecake s vaječňákem a šlehačkou. Při milovníky piva šéfkuchař připravil také degustační prkénko, ve kterém ochutnáte 4 piva z vlastní produkce, nakládaný hermelín, utopenec, sýrem a játrovou paštikou.

Nová Špejle v Jungmannově ulici

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Špejle otevřela svojí sesterskou provozovnu v Jungmannově ulici v centru Prahy. I zde se můžete těšit na oblíbené speciality na špejli, které již znáte z Jindřišské, tak i řadu novinek. Ochutnejte tapas ze studené nebo teplé kuchyně, špejle vegetariánské a výborné dezerty. Bohatý výběr vín, koktejlů a pivo z pivovaru Kamenice nad Lipou.

Nové speciality v Hliněné Baště

Nové speciality v Hliněné Baště

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná Bašta v Průhonicích připravila v novém menu řadu specialit. Například svatojakubské mušle s koriandrovou majonézou a hráškovým pyré, krevety na zázvoru v kokosovém mléce s mangem, wagyu steak s omáčkou chimichurri, mořský ďas na grilu s pyré z batátů a řepy, vepřovou panenku s hříbkovou omáčkou, grilovanou chobotnici se zeleninou, tuňáka s květákem, wasabi a mangovým pyré a mnoho dalšího.

Lví dvůr opět otevřen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Známá restaurace Lví dvůr, která se nachází přímo u Pražského hradu je opět otevřena. Nově pod vedením šéfkuchaře Pavla Sapíka zde připravují speciality tradiční české kuchyně. Kochejte se výhledem na Hrad a hradní zahrady a ochutnejte například lokše s trhaným vepřovým masem, kulajdu s hříbky, svíčkovou na smetaně nebo konfitovanou kachničku s červeným zelím a karlovarským knedlíkem. Podnik plánuje vrátit do menu i selátko, kterým se Lví dvůr proslavil v minulých letech.

Nový podnik Pasta bar Sugo

Pasta Bar Sugo

V srdci Karlína otevřel italský šéfkuchař Andrea Sirtori Pasta bar SUGO. Podnik spojuje tradici italské domácí kuchyně s moderními prvky, a hosté si zde mohou pochutnat na klasikách, jako je pasta carbonara, amatriciana či tiramisu, vitello tonnato, italskou sušenou šunku a dobré víno nebo objevovat novinky, které šéfkuchař pravidelně v menu doplňuje.

Lednové speciality v Marina Ristorante

Lednové speciality v Marina Ristorante

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Marina Ristorante, italská restaurace přímo na Vltavě s výhledem na Pražský hrad, připravila na leden několik specialit. Ochutnejte hovězí tataráček se zauzenou aioli, hovězí steak s lanýžem, foie gras a gratinovaným bramborem, pizzu s uzeným sýrem scamorza a lilkem a na závěr ricottový dezert s pekanovými ořechy a medem.

Bistro Dark Kitchen

Bistro Dark Kitchen

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Malé a útulné vinohradské bistro Dark Kitchen nabízí každý všední den snídaně, víkendový brunch, k obědům a večeři speciality mezinárodní kuchyně a řadu výborného pečiva a dezertů z vlastní pekárny. Z aktuálního menu ochutnejte restované hříbky s parmezánem, těstoviny tagilolini s lanýžem nebo chobotnici s pečenými batáty a caponatou. Pokud aktuálně nemáte hlad, stavte se jen na skleničku vína nebo kávu a sebou koupíte z bohaté takeaway nabídky mini croissantů, sendvičů a kanapek.

Zimní menu v restauraci Esprit

Zimní menu restaurace Esprit

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Esprit v hotelu Holiday Inn Prague nově pod vedením šéfkuchaře Michala Netolického zve na speciální zimní nabídku. Těšte se na carpaccio v citronovém pepři s nakládanými kaštany, řízek z vepřové panenky s bramborovým salátem, farmářský či veganský burger, houbového kubu s hříbkovou omáčkou či na cheesecake s ginem.

Speciální únorová nabídka v Malostranské Besedě

Restaurace Malostranská beseda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nezmeškejte speciální únorové menu v restauraci Malostranská Beseda. Ochutnejte drůbeží paštiku s brusinkovým chutney, grilovaný kuřecí špíz s bramborovými mřížkami a čedarovou omáčkou, Flank steak s bramborami grenaille a restovanou hlívou ústřičnou či pečenou jaternici s bramborovou lepenicí a kynuté tvarohové buchty jako sladkou tečku na závěr.

Kavárna Anežka zve na nové menu

Nové menu v kavárně Anežka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jedinečné prostředí v komplexu Anežského kláštera v srdci Prahy a nyní i zbrusu nové menu nabízí kavárna Anežka. Máte chuť na sýrové nebo sýrovo-masové prkénko, bramboráky se zakysanou nesmetanou, škvarkovou pomazánku nebo smetanovou paštiku z drůbežích jater s jarní cibulkou? Ve všední dny si zde můžete vychutnat i variace snídaní (vejce Benedikt s houbovým paté, krémová míchaná vajíčka či špaldové palačinky se sýrem) a o víkendu brunch.

Zimní nabídka restaurace Augustin

Zimní menu v restauraci Augustine

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restauraci Augustine najdete ve stejnojmenném hotelu na Malé Straně. Zastavte se na nové zimní menu a ochutnejte rizoto s bílým lanýžem, včelím pylem a pečeným květákem, telecí rib-eye s hlívou královskou a pastiňákovým pyré, divoké hřebenatky s cizrnovou pěnou a marinovanou čekankou nebo pošírovanou tresku s fermentovaným mrkvovým pyré a omáčkou z yuzu.

Galadegustace Prague Wine Trophy – 27.2.2025

Prague Wine Trophy 2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Milovníci dobrého vína se mohou těšit na další ročník galadegustace Prague Wine Trophy, na které představí vinaři stovky medailových vín z celého světa. Letos akce proběhne 27. února v Michnově paláci na Malé Straně.

Nové americké menu ve Station Anděl

Station Anděl

VÍCE INFORMACÍ O PODNIKU

Restaurace Station Anděl nefunguje ještě ani půl roku a už představuje zbrusu novou nabídku burgerů v americkém stylu. Bude vaším favoritem Burger s trhaným hovězím, Burger se smaženým kuřecím a coleslawem, Smash Cheese Burger s perfektně propečeným hovězím a křupavou slaninkou anebo Vegetariánský burger s grilovaným halloumi a zeleninou?

Zabíjačkové hody v restauraci La Republica

Zabíjačkové hody v La Republica

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace La Republica pořádá od 28.2. do 1.3.2025 zabijačkové hody. Těšte se na tradiční speciality – uzenou polévku s kroupami, tlačenku s octem a cibulí, jaterničky s bramborovou lepenicí, zabijačkový guláš s houskovými knedlíky nebo jelito s vařenými brambory.

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Tomáš Černý a jeho tým připravil kombinaci nečekaných chutí a dokonalé harmonie. Ochutnejte tatarák „al Tiramisu“ s pěnou z mascarpone, lanýži a kaštany nebo carpaccio z kranase s pikantním dresinkem z yuzu a pomela. Zaujme také krém z černého kořene a tvarohu s kroketou z červených krevet, steak podávaný s uzenou bramborovou kaší, mandlemi, omáčkou ze smržů a cibulovou marmeládou nebo těstoviny s ragú z chobotniček s rajčaty a s oreganem.

Únorové speciality v Marina Ristorante

Únorové speciality v Marina Ristorante

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Marina Ristorante, italská restaurace přímo na Vltavě s výhledem na Pražský hrad, připravila na únor několik specialit. Ochutnejte hovězí tataráček s paprikovou majonézou, tortellony s tuňákem, parmezánem a krevetovo pomerančovým bisque, hovězí flank steak s topinamburovým pyré a jako dezert čokoládový mousse s bazalkovým gelem, mascarpone, limetkovým meringue a višňovou omáčkou.

Festivalové menu restaurace V Zátiší

Restaurace V Zátiší

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Zimní festivalové menu o 3 chodech nabízí restaurace V Zátiší. Ochutnejte kozí sýr s červenou řepou nebo jesetera s créme fraîche, tajarin s krevetami nebo kuřecí prsa s houbami a bramborami a jako dezert cheesecake s dýní a pomerančem.

Únorové speciální menu v restauraci Hoffmeister

Únorové menu v restauraci hotelu Goffmeister

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Po celý únor si můžete v restauraci hotelu Hoffmeister vychutnat speciální 3- nebo 5-chodové, které zpříjemní vaše zimní večery. Těšit se můžete na hráškové cappuccino s glazovanou karotkou, mousse z kozího sýra s fíkovým chutney či mušle sv. Jakuba s limetkovou espumou. Hlavním chodem je kuřecí Le Coquelet s černým lanýžem a bramborovým gratinem a sladkou tečkou vanilkový parfait s malinovým prachem, mandlemi a levandulovým medem. Ke každému menu je podávána sklenka vína.

Nové sezónní menu v restauraci 1890 Restaurant & Bar

Nové menu v restauraci 1890

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

1890 Restaurant & Bar představuje nové menu šéfkuchaře Josefa Votočka, které staví na sezónních surovinách a udržitelnosti. Mezi specialitami najdete stařenou nízkou roštěnou fermentovanou v koji nebo dýňové casarecce, kde se využije celá dýně. Sladkou tečkou je buchta s bílým mákem z Vysočiny, doplněná vzácným makovým olejem.

Zimní speciality v restauraci U Tellerů

Zimní speciality restaurace U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Vinohradská restaurace U Tellerů pro své hosty připravila speciální zimní nabídku. Každý všední den od 15 hodin a po celý víkend si můžete vychutnat kachní krokety s rozinkovou omáčkou, filet mořského vlka s omáčkou meunière, opečeným fenyklem a bramborovým pyré nebo telecí krepinetu s omáčkou stroganoff, bylinkovými spätzlemi a houbami shiitake. Jako dezert pak švestkový crumble s rumem.

Zabíjačkové hody v restauraci Pivovarský dům Benedict

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Pivovarský dům Benedict zve od 30.1. do 20.2. na zabíjačkové hody. Hosty čeká večer s typickými specialitami – tlačenka, škvarková pomazánka, opečená jitrnice, jelítkový prejt s lepenicí, ovarová vepřová líčka, zabíjačkový guláš nebo vepřové koleno a mnoho dalšího. Nebude chybět živá hudba v podobě harmonikáře a speciální pivo Řezníkova 14%.

Restaurace Salabka představuje nové degustační menu

Nové menu restaurace Salabka

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Salabka po zimní pauze opět otevírá a zve vás na zbrusu nové degustační menu šéfkuchaře Petra Kunce, plné vytříbených chutí. Těšit se můžete na pastinák s černým lanýžem Perigord, úhoře s kaviárem N25 či jesetera s račím fumetem a omáčkou Vin Jaune. Milovníky zvěřiny potěší muflon Pithivier se zvěřinovým jus a výběr českých farmářských sýrů. Na závěr nechybí lahodná kombinace čokolády s višněmi.

Degustační menu „Šest rukou“ v restauraci Vinograf

Vinograf

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V restauraci a vinném baru Vinograf se můžete těšit na výjimečné degustační menu, které se bude podávat 9.4.2025 pod vedením Marka Fichtnera, Radka Davida a Andreje Mišutky. Vychutnáte si tataki z hovězí svíčkové s anticuchos omáčkou, pošírovaného candáta s dashi beurre blanc nebo telecí líčka na Marsale s topinamburovým risottem. Na závěr nechybí sladká tečka v podobě gianduja čokolády s malinami a lískovými ořechy. Menu bude doplněno pečlivě vybraným vinným párováním.

AKCE MĚSÍCE
Degustační večer ve Vinografu

Ve Vinografu na Senovážném náměstí se můžete těšit ve čtvrtek, 20. března na degustační 5ti chodovou večeři párovanou s víny z malého piemontského vinařství Proprietà Sperino. V menu se těšte na Vitello tonnato, ricottou plněné taštičky Agnolotti s šalvějovým máslem, králičí roládu s plněným smržem a bramborovou terinkou, dušené jehněčí se šafránovým risottem a čokoládu gianduja s lískovými oříšky.

Vinobona Chef’s Table restaurant & Wine

Znovuotevření restaurace Vinobona

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Vinobona Chef´s Table restaurant & Wine je opět otevřena. Podnik se nachází v jedinečné a romantické lokalitě Nového Světa v Praze. Od úterý do pátku se můžete těšit na večerní, šestichodové degustační menu, které nově připravuje známý šéfkuchař Ondřej Slanina. Objevte kouzlo malebné části Prahy, kde čas plyne pomaleji a každý sousto je zážitkem.

Festival pro milovníky vína Derwe Weinfest

Derwe Weinfest 2025

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Festival vína DERWE WEINFEST přinese do Prahy výběr špičkových vín z Německa a Rakouska. V historických prostorách Novoměstské radnice se návštěvníci mohou těšit 16.4.2025 od 20:00 hodin na degustace exkluzivních vín a setkání s vinaři, kteří v Praze představí své produkty poprvé. Přijďte objevit nové chutě a užít si jedinečnou atmosféru této vinařské oslavy!

Nová sezónní nabídka v restauraci U Tellerů

Nové menu U Tellerů

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace U Tellerů přichází s novou březnovou nabídkou moderní české kuchyně. Mezi speciality patří kapří hranolky s křenovou majonézou, kachní prsa s ostružinovou omáčkou a perníkovou nádivkou nebo svíčkové řezy Esterházy s brusinkami a opečenými škubánky. Sladkou tečkou je kokosová koule s mangem a maracujou. K menu jsou nabízena pečlivě vybraná vína. Speciální nabídka je dostupná ve všední dny od 15 h, o víkendech celý den.

Březnové novinky v restauraci Mincovna

Březnová nabídka restaurace Mincovna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí zve na nové speciality české kuchyně. Mezi předkrmy vyniká lososový tatarák s kaviárem, jablkem, okurkou a celerem, doplněný kysanou smetanou a chipsy z domácího chleba. Z hlavních jídel zaujme holandský řízek plněný Goudou s mačkanými bramborami s uzenými škvarky a salátem z presované okurky. Milovníci sladkého ocení dortík z malinové pěny s hořkou a bílou čokoládou.

Eska Letná

Eska Letná

VÍCE INFORMACÍ O PEKÁRNĚ

Na Letné v Praze se otevřela nová pekárna s obchodem Eska ze skupiny Ambiente, která přináší jedinečný koncept propojující poctivé řemeslo a moderní gastronomii. Stejně jako v Karlíně, i zde se můžete těšit na oblíbený Eska chléb, výborné snídaně, dobrou kávu a pečivo z vlastní pekárny. Podnik se zaměřuje především na prodej s sebou a v obchodě nakoupíte řadu lahůdek a nezapomeňte ochutnat zmrzlinu s chutí tvarohových buchet.

Degustace vín v La Grapperia Dejvice

Degustace vín v La Grapperia Dejvice

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

La Grapperia Dejvice zve 12.3.2025 na jedinečnou degustaci sedmi vzorků vín z autentických italských odrůd. Ochutnávka bude zakončena lahodnou grappou Mandorla Nardini. Večerem provede zkušená someliérka Michaela Kašková, součástí degustace bude také bohaté občerstvení. Přijďte si užít neopakovatelnou atmosféru italských chutí a tónů klavíru!

Nové menu v restauraci Dejvická 34

Nové menu v restauraci Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Tomáš Černý a jeho tým připravil kombinaci nečekaných chutí a dokonalé harmonie. Ochutnejte tatarák „al Tiramisu“ s pěnou z mascarpone, lanýži a kaštany nebo carpaccio z kranase s pikantním dresinkem z yuzu a pomela. Zaujme také krém z černého kořene a tvarohu s kroketou z červených krevet, steak podávaný s uzenou bramborovou kaší, mandlemi, omáčkou ze smržů a cibulovou marmeládou nebo těstoviny s ragú z chobotniček s rajčaty a s oreganem.

Slovenské menu v restauraci Sou100

Slovenské dny v restauraci Sou100

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Sou100 představuje nové slovenské menu, dostupné od 10. do 23. března 2025. Mezi vybrané speciality patří kapustnica s klobásou, bramborové halušky s bryndzou a rozpuštěnou slaninou a bramborové lokše plněné povidly a mákem se zakysanou smetanou. Přijďte ochutnat autentické slovenské pokrmy a užít si jedinečný gastronomický zážitek.

Nová italská restaurace hOST

Italská restaurace hOST

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Nově otevřená italská restaurace hOST se nachází na Malé straně se vchodem v malé pitoreskní uličce mezi Úvozem a Loretánskou ulicí. Podnik nabízí speciality tradiční italské kuchyně ve stylovém interiéru s jedinečným výhledem na Petřín a Strahovský klášter. Z kuchyně ochutnejte aktuálně například pappardelle s kachním ragú, grilovanou chobotnici s fregolou, fritto misto z mořských plodů s petrželovou majonézou nebo některý ze steaků ze stařených mas. Solidní výběr italských vín s důrazem na piemontský region.

Zdravé speciality v Healthy Longevity Café

Cafe Longevity, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Healthy Longevity zve na vyladěnou novou nabídku. Den můžete začít farmářskou snídaní se sázeným vejcem, matcha s proteinem a jogurtem, k obědu pak buddha bowl s kuřetem nebo uzeným lososem, carpaccio se sušenými rajčaty, mušle sv. Jakuba s hráškovým pyré nebo salát z pečené zeleniny. Nenechte si ujít ani širokou nabídku wellness čajů a kávy a další nápoje se superfood ingrediencemi.

Cafe Revoluční, nové bistro v centru Prahy

Kavárna Cafe Revoluční

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Kavárna a bistro v jednom, Café Revoluční, je nový podnik otevřený v centru Prahy, zaměřený na kvalitní kávu, dobré snídaně a speciality z denní nabídky. Interiér příjemně kombinuje elegantní minimalismus s útulnou atmosférou. K snídani ochutnejte například Croque Monsieur, vejce Benedikt, francouzký bagel s jahodami, pohankové lívance s kokosem a borůvkovou omáčkou nebo Acai Bowl. Z nápojů si kromě kávy vyberete z nabídky koktejlů, detox drinků nebo vína.

Jarní nabídka v restauraci Spojka Karlín

Jarní menu ve Spojce Karlín

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Jaro je konečně tady a s ním přichází i nové sezónní menu ve Spojce Karlín, kde připravili pestrou nabídku inspirovanou jarními chutěmi, svěží sezónní zeleninou a lehkostí.
Těšit se můžete na ravioli s ricottou a lanýžovým sýrem, jehněčí kebab na ohni, svíčkovou z bílé tresky, grilované špičaté zelí se šlehaným tofu nebo skotské vejce. Nové menu ocení jak milovníci masa, tak vegetariáni. A protože dobrý den začíná už ráno, změny se dotkly i snídaňové nabídky – ochutnejte karamelizovaný francouzský toast s nakládanými klementinkami nebo vepřový pastrami sandwich.

Alsaské menu v restauraci Paloma Průhonice

Restaurace a kavárna Paloma Průhonice

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Paloma v Průhonicích nabízí od 21. do 30. března speciální alsaské menu, které připravila šéfkuchařka Alexia Falcone. Menu zahrnuje předkrmy jako Tarte Flambée, což je alsaský cibulový koláč, nebo Boudin noire a la pomme, grilovanou polentu plněnou tmavou francouzskou tlačenkou s jablečným pyré. Z hlavních chodů Coq au vin d’Alsace, kuře na bílém víně se žampiony, slaninou a cibulkami, nebo Truite au Riesling, pošírovaný pstruh s omáčkou beurre blanc s rieslingem. Dezertem je Kugelhopf glacée, domácí zmrzlina s rozinkami naloženými v rumu a mandlemi.

Nové menu v Hard Rock Café

Hard Rock Café

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Hard Rock Café přináší nové menu plné výrazných chutí. Fattoush Chicken Caesar Salad spojuje klasický Caesar s blízkovýchodními tóny, doplněný grilovaným kuřecím masem a mátou. Colombian Smash Burger nabízí šťavnaté hovězí, volské oko a legendární omáčku, servírované s hranolkami. Sladkou tečkou je Dulce de Leche Brownie s čokoládovou polevou, zmrzlinou a šlehačkou. K pití si můžete dát Hips Don’t Lie Margaritu s tequilou, jahodami a grepovým tonikem nebo nealkoholický Cucumber Lime Mint s osvěžující kombinací limetky, máty a okurky.

Nová (nejen) snídaňová nabídka v Café Savoy

Restaurace Savoy

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Savoy na Malé Straně zve na obměněnou nabídku snídaní. Mezi speciality patří croissant s míchanými vejci a černým lanýžem, tradiční vejce do skla se sýrem či omeleta Savoy. Pro milovníky sladkého nabízí palačinku s nugátem či ovesnou kaši s rebarborou. V novém kavárenském menu najdete vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle, kachní prso s marigoldem, vídeňskou hovězí roštěnou nebo ovocné knedlíky. Ochutnejte i některý z tradičních českých zákusků z vlastní pekárny.

Restaurace Kuchyň zve na jarní hostinu

Restaurace Kuchyň

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Kuchyň na Pražském hradě vás zve na kulinářský zážitek inspirovaný českou šlechtickou kuchyní. Ochutnejte konfitovaný žloutek, králičí ledvinky na majoránce, jehněčí plec s bylinkami, filet ze pstruha s hráškem nebo telecí tatarák s citronovou majonézou. Přijďte si vychutnat atmosféru historického prostředí s výhledem na Prahu.

Nové menu v restauraci FUZE

Restaurace Fuze

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace a pivovar FUZE má nové menu plné lákavých specialit. Ochutnejte krájený hovězí tatarák, telecí klobásky se smrži, smažené kuřecí krokety, svíčkovou Wellington, krémovou humří polévku, sýrové špecle s grilovanou hlívou, humří ragú nebo speciality připravované v hliněné peci, například pastrami z hovězího žebra nebo pečené hovězí koleno s omáčkou z Kasteel Rouge piva. Z dezertů si nenechte ujít originální pivní zmrzlinu.

Jarní menu v Hard Rock Café

Hard Rock Café

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na zbrusu novou jarní nabídku zve pražská pobočka Hard Rock Café. Ochutnejte Patty Melt, dva plátky hovězího v úpravě medium-well se sýrem, omáčkou, karamelizovanou cibulkou a hranolky, středomořskou kuřecí pitu se zeleninou, naanem a kořeněnými hranolky nebo „Stardust WIngs“, kuřecí křidýlka s Ranch dresinkem a modrým sýrem. Nechybí ani speciální výběr nápojů.

Jarní menu Chateau Trnová

Restaurace Chateau Trnová

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Vychutnejte si jarní nabídku v Chateau Trnová ve třech variacích. Degustační menu obsahuje polévku z mladého hrášku, chřestový salát s kachním prsem a jahodami, steak z telecí svíčkové se smržovou omáčkou, výběr sýrů a palačinky Suzette. 3-chodové menu pak tataráček s bramborovou pusinkou, špikované králičí stehno s knedlíkem a brusinkami a dortík z bílé čokolády. Z novinek z jídelního lístku lze zmínit kuřátko plněné nádivkou z medvědího česneku, filet z candáta s omáčkou moutarde violette či šafránové risotto se srdíčky artyčoku.

Jarní speciality restaurace Mincovna

Restaurace Mincovna

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Mincovna na Staroměstském náměstí láká na jarní speciality. Ochutnat můžete krém z medvědího česneku s kroketou a pancettou, telecí tatarák s ‚Nduja majonézou nebo grilovaného králíka a kuře s nudlemi s medvědím česnekem. Nechybí jehněčí plec po vídeňsku s holandskou omáčkou a bramborovým pyré. Na závěr si dopřejte velikonoční vejce s meruňkovou omáčkou a kešu krémem. Lze doplnit vinným párováním.

Novinky v restauraci Mlýnec

Restaurace Mlýnec

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Ochutnejte smažené vejce s hráškem, černým česnekem a koprem, lanýžové risotto s nakládanými houbami, mušle sv. Jakuba s krevetami, konfit z kachního stehna nebo výběr steaků. Nechybí dezerty v podobě uzeného slaného karamelu, zmrzliny z hnědého másla a banánu nebo tonka créme brulée. Elegantní kombinace chutí a dokonalá prezentace nového sezónního menu zaručují výjimečný večer v srdci Prahy.

Jarní grilování 25.4.2025 v Hliněné baště

Restaurace Hliněná bašta

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Hliněná bašta v Průhonicích zve 25.4. od 17 hodin na vítání jara. Užijte si grilované speciality – masové špízy, steaky na dřevěném uhlí, argentinskou roštěnou nebo klobásy, které můžete zapíjet plzeňským Prazdrojem nebo pivem Gwern v té pravé jarní zelené barvě. Nebude chybět ani ohniště na opékání špekáčků.

Nové bistro FOC.U

Bistro FOC.U

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Na Náměstí Míru právě otevřelo nové bistro FOC.U. Podnik otevírá denně již od 9:00 na snídaně a jejich specialitou jsou zapečené focaccie, které můžete ochutnat například s tuňákem a vejcem, uzeným lososem a grilovanou cuketou, krutí focacciu s parmezánem nebo s hovězím pastrami. Z další nabídky můžete vyzkoušet hovězí tataráček s lanýžovým olejem, rybí ceviche, pomalu pečené hovězí žebra a řadu dalších specialit. Bistro disponuje příjemnou zahrádkou ve dvoře.

Nové menu v restauraci CODA

Výhled z terasy restaurace Coda

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Coda Restaurant představuje nové à la carte menu. Mezi předkrmy naleznete černý kaviár Ossetra, kulajdu s lesními houbami či telecí tartar s vaflí s estragonem. Z hlavních chodů jehněčí hřbet s dýňovou omáčkou, steak z hovězí svíčkové se zeleným chřestem nebo libečkové gnocchi. Dezerty jako makovo-povidlové taštičky nebo čokoládový baskický cheesecake završují kulinářský zážitek. Lze doplnit vinným párováním.

Gastro performance BEEF

Beef Performance

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

​​V rámci oslav 130. výročí Holešovické tržnice se koná v dubnu a květnu unikátní gastro performance BEEF, která spojuje divadlo a gastronomii v prostorách bývalých jatek. Šéfkuchař restaurace Mlýnec, Láďa Vaníček, vytvořil skvělé 11chodové menu, prezentované v duchu mše s názvy jako zvěstování či requiem. Tato jedinečná večeře nabízí hostům možnost prožít jídlo jako součást uměleckého díla.

Novinky v Malostranské Besedě

Novinky v Malostranské Besedě

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Malostranská Beseda připravila na duben nové speciality. Drůbeží vývar s játrovými knedlíčky, pečené jarní kuřátko s bramborem a kopřivovou nádivkou, špikované pečené králičí stehno se špenátem a bramborovými noky, steak z lososa na grilu s pošírovaným chřestem a holandskou omáčkou, salát s kozím sýrem, fíky a medvědím česnekem.

Farmářské trhy v Praze

VÍCE INFORMACÍ O TRZÍCH

Na farmářských trzích na Náplavce, Kubáni a Heřmaňáku na jaře přímo od českých farmářů nakoupíte čerstvé maso, uzeniny, čerstvé sladkovodní ryby, kuřata, slepice a masné výrobky, mléko a mléčné výrobky, vejce, máslo, pečivo, med, marmelády, sirupy, koření a mnoho dalšího.

Piemontský večer v restauraci Dejvická 34

Restaurace Dejvická 34

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Dejvická 34 zve 29. května od 19 hodin na speciální degustační večer. Hosté se mohou těšit na vína z jednoho z nejvýznamnějších vinařských regionů Itálie, Piemontu, za doprovodu typických pokrmů. Ochutnejte smažený cuketový květ s ančovičkovým krémem, risotto s lanýžem a piemontskými lískovými ořechy, dušené telecí lýtko s pyré z černého kořene a liškami nebo čokoládovou ganache s 22karátovým zlatem.

Růžový máj na Náplavce 17.5.2025

Růžový máj na Náplavce

VÍCE INFORMACÍ O AKCI

Desítky českých a moravských vinařů představí 17. května svá růžová vína na Náplavce Rašínova nábřeží.
Na letošním již 14. ročníku oblíbeného festivalu vás čeká ochutnávka skvělých vín a street food v jedinečné atmosféře pražské náplavky. Doprovodný program v podobě živé muziky.

Nové menu v Café Savoy

Restaurace Savoy

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Café Savoy na Malé Straně zve na obměněnou nabídku snídaní. Mezi speciality patří croissant s míchanými vejci a černým lanýžem, tradiční vejce do skla se sýrem či omeleta Savoy. Pro milovníky sladkého nabízí palačinku s nugátem či ovesnou kaši s rebarborou. V novém kavárenském menu najdete vídeňský telecí řízek na přepuštěném másle, kachní prso s marigoldem, vídeňskou hovězí roštěnou nebo ovocné knedlíky. Ochutnejte i některý z tradičních českých zákusků z vlastní pekárny.dejvicka

Snídaně v restauraci Štangl

Snídaně v restauraci Štangl

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V karlínské restauraci Štangl ze skupiny Ambiente podávají nově každou sobotu snídaně. Půjde o tříchodové menu, které začíná sdílenými předkrmy, hlavní chod dle volby – kaše z ovesných vloček, variace vajec nebo grilovaného masa. Způsob přípravy a konkrétní kombinace pak do značné míry závisí na domluvě hosta a obsluhy. Posledním chodem je pak lívanec s jablky, grilovanými na ohni, nebo tradiční moučník.

Nové menu v restauraci Food Lab

Foodlab Menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Food Lab v srdci Prahy zve na zbrusu nové menu. Ochutnejte marinovaný steak z lososa s rýžovým měšcem, třešňové papričky plněné sýrem, grilované tygří krevety s čočkovým salátem, tatarák z čerstvého lososa s teriyaki omáčkou nebo marinovanou panenku z černého prasete s houbovým ragú a mnoho dalších novinek.

Speciality z restaurace Augustine

Restaurace Augustine, nové menu

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

V luxusní restauraci Augustine připravil šéfkuchař Jan Horák nové jarní menu. Mušle Sv. Jakuba s pečenou kedlubnou a hráškovou omáčkou, jehněčí brzlík s fenyklovým pyré, pošírovaná kambala s marinovanými kačenkami, plnění smrži s kopřivovou omáčkou, konfitovaný kotrč s bezovým pyré, pečené jehněčí s bramborovou pěnou s morkem, kokosový pudink s pošírovanou rebarborou a další speciality.

Restaurace Benjamin 14 zve na jarní menu

Nové menu v restauraci Benjamin 14

VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI

Restaurace Benjamin 14 představuje novou posilu svého týmu. Quinn Odin Eliassen Pierson zve na 8-chodové jarní degustační menu, které se obměňuje každý týden podle právě dostupných lokálních surovin. Můžete ochutnat kachnu s mědvědím česnekem, jesetera s kopřivami a šťovíkem a mnoho dalších specialit fine diningu.

Přejít nahoru