Symposium Culinary Prague 2024
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
Zveme vás na již desátý ročník úspěšného kulinářského Symposia nejen pro profesionály Culinary Prague, který se koná v divadle Hybernia 14. října. Přijede opět celá řada slavných michelinských šéfkuchařů, kteří zde předvedou svoje dovednosti.
Speciality v restauraci U Tellerů
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Přijměte pozvání na zářijové speciality do restaurace U Tellerů a ochutnejte lososový tataráček s kaviárem, polévku z pečených rajčat, holandský řízek se sýrem gouda nebo ragú z kukuřičného kuřete. Nechybí ani dezert v podobě dortíku z malinové pěny s čokoládou. Na čepu dobré plzeňské pivo z tanku a možnost posezení na venkovní zahrádce.
Degustace vín v restauraci Hoffmeister
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace hotelu Hoffmeister pořádá v sobotu 25.9.2024 od 18:00 do 22:00 hodin prezentaci více než stovky zajímavých vín z desítky zemí oblasti Středomoří. Chybět nebude ani živá hudba, středomořské speciality formou bufetu a tombola. Pro mimopražské hosty je možné ubytování přímo v hotelu Hofmeister za zvýhodněnou cenu.
Páteční večery se šampaňským v Augustine
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Jak lépe zakončit pracovní týden než večerem v restauraci Augustine s neomezenou konzumací šampaňského? Každý pátek od 18:00 hodin Vás čeká bezedná sklenka šampaňského JACQUART MOSAIQUE BRUT za příjemných 799 Kč na osobu.
Navíc každý první pátek v měsíci za stejnou cenu i G.H. Mumm Champagne RSRV Rosé Foujita. Připraveno je i párování šampaňského s talířem chuťovek za příplatek 450 Kč
Vína z Baleárských ostrovů v Sabores
Znáte vinné odrůdy Callet, Prensal Blanc nebo Manto Negro? Patří mezi unikátní vína z Mallorcy a dalších Baleárských ostrovů, mnohé zdejší odrůdy jinde na světě nenajdete. Nejen tato vína, ale i tapas, olivy, dary moře a mnohé další speciality pak najdete v obchodě se španělskými delikatesami Sabores.
Sezonní menu v restauraci Mlýnec
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Mlýnec zve na unikátní výhledy na Vltavu a Karlův most – ale také na zářijové novinky ve svém menu: čeká Vás pošírovaná treska, risotto a sezónní houby, listový salát s burattou, broskví a pekanovým ořechem a jako dezert kokosové crème brulée s meruňkami nebo borůvkový větrník s borůvkovým coulis.
Nové menu v restauraci Ginger & Fred
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě zve na zbrusu novou nabídku: přijďte si pochutnat na grilovaném telecím hřbetu, pečeném hřbetu z muflona se smaženou raviolou z květáku a foie gras nebo grilovaných mušlích sv. Jakuba s lososem marinovaným v řepě. Nechybí ani specialita – Ginger & Fred Dinner Dancing Burger – jemné krůtí prso pečené v lanýžovém másle a 60 dní vyzrálé hovězí Black Angus.
Nové speciality v Malostranské Besedě
Malostranská Beseda připravila na září nové speciality pro Vaše chuťové pohárky. Ochutnejte pravé krkonošské kyselo, uzené kachní prsíčko s ostružinovou redukcí, jako hlavní chod grilovaný králičí hřbet ve slanině s noky, grilované medailonky z hovězí svíčkové s bramborovými lupínky nebo grilovaný kukuřičný supreme s dýňovým pyré a šípkovou omáčkou.
Specialita v restauraci Bílá Kráva
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Francouzská restaurace Bílá Kráva na Vinohradech přidala na září do svého menu jednu lákavou specialitu. Pečené kůzlečí maso na tymiánu s dýňovým pyré a gratinovanými brambory. Podnik se specializuje převážně na steaky a speciality francouzské kuchyně a další oblíbenou lahůdkou kterou zde můžete ochutnat jsou žabí stehýnka.
Nově otevřená italská restaurace Farina
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
V Hybernské ulici v centru Prahy se představuje nově otevřený podnik Farina. Na konceptu italské kuchyně se zde podílí italský restauratér Riccardo Lucque. Restaurace Farina nabízí těstoviny vlastní výroby z kvalitní italské mouky, chobotnici, kalamáry nebo krevety na grilu a nesmí chybět ani variace pizzy z originálních italských surovin.
Nové bistro v new yorském stylu Station Anděl
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Široká nabídka autentických hot dogů v new yorském stylu, nachos, kanadské Poutines (dvakrát smažené hranolky se sýrem a omáčkou) a navíc všechny hot dogy i ve vegetariánské variantě, to je nově otevřené street food bistro na Smíchově. Nechybí celoroční zahrádka.
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace La Casa Trattoria V Jámě a na Žižkově zvou v rámci akce Prague Mussel Week na speciality z mušlí. Ochutnejte paellu s mušlemi a šafránem, mušle po námořnicku na bílém víně nebo mušle all’Amatriciana s pančetou, česnekem, rajčaty a peperoncino.
Nové podzimní menu v restauraci Spojka Karlín
VÍCE INFORMACÍ O AKCI
S podzimem nabízí restaurace Spojka Karlín nové sezónní speciality. Pochutnejte si na grilované dýni v neobvyklé kombinaci se stracciatellou a guanciale, paštiku z kachních jater, kachní prsa s červenou řepou a švestkami, bao bun se smaženým kuřetem, filet z pražmy nebo těstoviny s fondue z gorgonzoly a karamelizovanou cibulí.
Zvěřinové speciality v restauraci Sou100
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Žižkovská restaurace Sou100 připravila v říjnu zvěřinové speciality. Ochutnáte zvěřinový vývar, daňčí na smetaně s knedlíkem, jelení ragú se špeclemi a výpečky z divočáka s bramborovým knedlíkem a kedlubnovým zelím.
Nové dezerty v restauraci Paloma Průhonice
VÍCE INFORMACÍ O RESTAURACI
Restaurace Paloma Průhonice zve na nové podzimní variace dezertů. Ochutnejte konfitované jablko se skořicí, smetanový mousse a čokoládová glasage nebo odpalované těsto plněné vanilkovým krémem a nugátovou čokoládou. Novinkou jsou také slané plněné mini-croissanty.