Mojito classico Cubano - originální kubánská receptura

Mojito je jedním z nejrozšířenějsích a nejznámějších koktejlů na světe. Pravé kubánské Mojito se připravuje narozdíl od vetšiny evropských verzí z citronové šťávy, celých stonků máty, které jsou bohatší na vůni a chuť, na rozdíl jen od lístků a přidávají se celé kostky ledu místo ledové tříště.

Havana club aňejo blanco 0,06 l
Citrónová šťáva 0,02 l
Soda 0,10 l
Máta 6x stonek
Třtinový cukr 2x pol,lžíce
Kostkový led

Do sklenice vložíme mátu, třtinový cukr, citrónovou šťávu a vše důkladně vydrtíme. Poté doplníme kostkovým ledem, nadávkujeme světlý Rum a sodu.

Obsah řádně promícháme barovou lžící.
Ozdobíme snítkou Máty posypané moučkovým cukrem.

Recepturu poskytl pan Michal Farkač
master bartender restaurace a baru La Bodeguita del Medio

Mojito classico Cubano - originální kubánská receptura

- RESTAURACE - KUCHYNE - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHUDKY - MAPA -