Fondue s sýrem Gruyére a Emmentálem

pro 5 osob

Suroviny:
2-3 g loupaný česnek
350 g bílé víno
500 g strouhaný sýr Gruyere
250 g strouhaný sýr Emmental
20 g škrobová moučka
25 g višnové kořalky
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
mletá paprika

750 g bílý chléb

Příprava:

Škrobovou moučku smíchamé s višńovkou, bílý chléb nakrájíme na kousky, - nádobu na fondue vytřeme rozmačkaným česnekem.

Přidámé bílé víno a zahříváme, přidáme směs sýrů za stálého míchani, za stálého varu vymíchame do hladké hmoty.

Fondue rozmícháme se škobovou moučkou, ochutíme pepřem, muškátovým oříškem a paprikou.

Nádobu postavíme do připraveného stojanu, kousky chleba servírujeme v košíku

Fondue s sýrem Gruyére a Emmentálem

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -