Cannelloni plněné ricottou

Cannelloni na 5 porcí:

100g hladké mouky
1 celé vejce
50 ml mléka
20 g másla, sůl

Spojíme ve vláčné těsto, které necháme 3 hodiny odpočinout pod utěrkou. Poté rozválíme na asi 5 milimetrů vysoké těsto a vykrájíme obdélníky, které obtáčíme na trubičku a pečeme do zlatova při 180 C. Tímto je přípravena na plnění.

Náplň:

80g ricotty
2 žloutky
10g bazalkového pesta
sůl, pepř a parmezán

Tyto suroviny spojíme a vložíme do cukrářského sáčku, kterým cannelloni naplníme.

Lilkové lůžko:

Neoloupaný lilek upečeme vcelku do měkka tak, abychom mohli vnitřek vydlabat lžící, tuto hmotu dusíme s česnekem, majoránkou, pepřem a solí dokud se nevytvoří celistvá kaše.

Rajčatová omáčka:

Rajčata nařízneme ve středu a vložíme do vroucí vody na asi 1 minutu, poté vyjmeme a oloupeme slupku. Odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na male kostky, ty podusíme na extra virgin olivovém oleji společně s čerstvou bazalkou. Výsledek je v podobě hrubé fáše.

Do středu hlubokého talíře vložíme lilkové lůžko, kolem které obložíme teplou rajčatovou omáčku. Kanelonu plněnou rikotou, na pečícím papíru pečeme asi 2 minuty na 200 C, pak položíme šikmo na lilkové lůžko a dozobíme listem smažene bazalky.

Cannelloni plněné ricottou

- RESTAURACE - KUCHYNE - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHUDKY - MAPA -