Jelení kýta na smetaně - Recept

Recept na 4 porce:

800 g jelení kýty
300 g slaniny
200 g celeru
200 g mrkve
100 g petržele
1-2 cibule
Bobkový list
Celý pepř
Nové koření
jalovec
Sůl
1-2 citrony
500 ml smetany
100 gr brusinek
50 plnotucne hořčice

Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli, spek a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón, brusinky, hořcici a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet.

Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a precedime. Dochutime,citronovou stavou, cukreme a soli a zjemnime smetanou. Podavame s houskovym nebo karlovarskym knedlikem.

Jelení kýta na smetaně - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -