Jelení kýta na smetaně - Recept Recept na 4 porce: 800 g jelení kýty Na rozehřátém oleji orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když je zelenina na půl hotová přidáme pokrájenou cibuli, spek a vše dorestujeme. Přidáme koření, oloupaný citrón, brusinky, hořcici a zalijeme vývarem. Jelení kýtu našpikujeme, okořeníme a zprudka opečeme. Vložíme ji do zchladlého zeleninové směsi a necháme 24 hodin odležet. Druhý den dusíme v troubě doměkka. Maso vyjmeme a omáčku rozmixujeme a precedime. Dochutime,citronovou stavou, cukreme a soli a zjemnime smetanou. Podavame s houskovym nebo karlovarskym knedlikem. |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -