Svatomartinská roláda z husy - ReceptIngredience na 4 porce:
Kuřecí játra - 200g Postup: Nakrájíme toustový chléb na kostky a pokropíme mlékem. Na másle necháme zesklovatět cibulku a šalotku a potom k ní přidáme pokrájená husí i kuřecí játra, prudce je osmažíme a pak osolíme a opepříme, zalijeme vše koňakem, necháme zahřát a nakloníme pánvičku k plameni až alkohol vzplane (pokud máme elektrický vařič pomůžeme si zapalovačem). Na talíř propasírujeme obsah pánve a do vzniklého pyré přidáme vymačkaný chléb nebo bagetu, necháme zchladnout, pak přidáme syrové sádlo, petrželku, šalvěj, žloutky vymíchané s máslem, ušlehaný sníh z bílků, oříšek a sůl s pepřem. Dobře vše promícháme. Nakrájíme jablka a podusíme v pánvi na másle a přidáme je do misky ke směsi. Obsah misky promícháme a ochutíme. Celou husu omyjeme, vykostíme, osolíme a opepříme, naplníme ji připravenou nádivkou. Připravený plát masa zarolujeme a převážeme provázkem. Potom celou roládu ještě osolíme, opepříme a dobře polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 70 - 90 minut, před koncem pečení můžeme přilít víno a dopéct na barvu. Plátky rolády podáváme s nastavovanou kaší a pečenou cibulkou. Nastavovaná kaše - Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova. Přidáme vařené brambory, které rozmačkáme a připravíme hustší bramborovou kaši, přidáme ještě uvařené krupky a vše promícháme. Při servírování přeléváme osmaženou cibulkou a sádlem. Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -