Malinový koláč - ReceptNa linecké těsto: 180g másla Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce a žloutek, nakonec zamícháme s moukou. Vložíme do formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 min. Smetanové krém: 200g smetany 33 % Smícháme zakysanou smetanu s cukrem, želatinu namočíme do studené vody, následně rozpustíme v mikrovlnné troubě a horkou vmícháme do směsi cukru a zakysané smetany a nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu. Krém rozetřeme na vychladlý upečený koláč a necháme v lednici tuhnout Čerstvé maliny (400 g) rozložíme na koláč a opatrně, ideálně štětcem, nanášímé želé, které si vytvoříme z ovoželu nebo želatiny, nakonec necháme opět ztuhnout v lednici. Želé z ovoželu: Použijeme 2,5 dl vody na 100 g ovoželu. Voda se nechá dojít do varu, odstaví se a ovožel se zamíchá do horké vody. |
- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -