Knedlíčky Gyoza - Recept

100g mleté vepřové krkovice
5ks vyloupaných krevet (bez střívka), nakrájených na menší kousky
100g čínského zelí, krájeného na malé kousky
1 lžička zázvoru, nasekaného na kousíčky
1lžička zázvoru , nasekaného na kousíčky
2 kloboučky houby „ Shitake“, krájené na kousky
1 jarní cibulka, krájená najemno
1 balení těsta na Gyózu
1 polévková lžíce rýžového vína
1 lžíce sojové omáčky
Sůl a pepř

Omáčka:
1 lžička rýžového octu
1 lžička sojové omáčky
Pár kapek sezamového oleje

POSTUP

Všechny nakrájené ingredience smícháme spolu s vínem, sojovou omáčkou, sezamovým olejem, solí a pepřem.

Do rukou bereme po jednom plátku, prstem navlhčíme okraje (připravte si misku s vlažnou vodou) , do středu dáme jednu vrchovatou lžičku náplně, těsto přeložíme okraji na sebe a po celém půlkruhu stiskneme prsty – mezi palec a ukazováček.

V hlubší, nepřilnavé, nejlépe teflonové pánvi zahřejeme trochu oleje a opatrně na něj poklademe knedlíčky. Restujeme zespod asi 1 minutu a pak podlejeme asi 100ml vody a přikryjeme pokličkou.

Vaříme asi 5 minut, nebo než se nevypaří většina tekutiny.

Gyózy jíme vždy teplé a namáčíme je do omáčky, kterou si připravíme jednoduše pouhým smícháním ingrediencí…

Recept pro Restaurant-Guide.cz poskytla Restaurace Public Chilli

Knedlíčky Gyoza - Recept

- RESTAURACE - KUCHYNĚ - RECEPTY - KAVÁRNY - VINÁRNY - BARY - NOVINKY - LAHŮDKY - MAPA -