půlka limety, citronu a pomeranče
plátek čerstvého zázvoru
2 lžíce třtinového cukru
4 cl domácího kořeněného rumu
zázvorová limonáda
plátek zázvoru na ozdobu
Limetu, citron a pomeranč nakrájíme do větší sklenky typu old fashioned, přidáme třtinový cukr, strouhaný zázvor a vymačkáme. Přidáme rum (domácí rum připravíme z Havany Anejo Blanco, ve kterém necháme vyluhovat vanilku, skořici, anýz a citronovou kůru), sklenici doplníme drceným ledem, promícháme, dolijeme zázvorovou limonádou a ozdobíme plátkem zázvoru.
Všichni potřebujeme čas od času doplnit vitamíny a načerpat energii. To měli barmani na paměti i při přípravě tohoto oblíbeného koktejlu. Čerstvá ovocná šťáva v kombinaci se zázvorem příjemně osvěží a povzbudí. Vynecháme-li rum, získáme zdravý nealkoholický koktejl, který je ideální k nastartování se do nového dne.
Namixoval bartender v Two Steps bar, The Mark Hotel Prague