![]() |
||
|
Obvykle nedělní brunch pořádají vybrané pražské restaurace. Jedná se o spojení dobrého jídla, společenské události a příjemného nedělního odpočinku. Brunch je něco mezi snídaní a obědem, trvá od dopoledne do odpoledne a samotné slovo vzniklo spojením anglického breakfast a lunch. Brunche často pořádají v restauracích větších hotelů nebo hotelových řetězců. Francouzi mají pro podobně strávené dopoledne s hojností jídla název le grand petit déjeuner. I Číňané si podobně užívají své víkendy při Yum Cha, což je tradiční posezení u čaje a konzumace mnoha drobných pokrmů, zvláště dušených knedlíčků v páře. U nás čínské Yum Cha bohužel v restauracích nenajdete, bývá obvyklé mimo Čínu spíše ve větších městech s početnější čínskou komunitou. Celý brunch funguje nejčastěji formou bufetu za fixní poplatek, někdy formou degustačního menu. Skladba jídel se často liší, může se jednat o švédské stoly plné studené a teplé kuchyně, jednohubky nebo například grilovaní steaků. V ceně také bývají nealko nápoje nebo pivo, víno, káva a čaj. Děti zpravidla mívají výrazné slevy. Součástí nedělního brunche může být i doprovodný společenský program, např. živá hudba, program pro děti. Chcete-li si tedy vyrazit v neděli s dětmi, přáteli či s obchodními partnery na méně formální setkání, brunch je pro Vás tou pravou volbou. Brunch ve vybraných restauracích v PrazeRestaurant Augustine Nedělní koncept brunche s názvem Bubble & Chill si pro své hosty připravila restaurace Augustine. Každou první neděli v měsíci od 12:30 do 16:30 si budete moci v oáze hotelové klášterní zahrady vychutnat speciality šéfkuchaře třeba v kombinaci s šampaňským Perrier-Jouët Grand Brut nebo Prosecco. Nabídka zahrnuje například ústřice, sushi a sashimi, chobotnici, hovězí stroganoff a mnoho dalšího.
Restaurace Zinc Restaurace Zinc se nachází v hotelu Hilton Prague Old Town, přímo v centru pár kroků od Obecního domu. Šéfkuchař připravuje dvakrát měsíčně v neděli bohatou nabídku specialit. V nabídce je množství salátů, uzený losos, pečená jehněčí kýta, hovězí steaky, vařený humr, tygří krevety, ústřice, anglický rybí koláč, treska v těstíčku a mnoho dezertů. Pro hosty brunche je parkování zdarma.
Restaurace Tančící dům Ginger & Fred Restaurace v Tančícím domě pořádá nepravidelně jednou do měsíce nedělní brunch. Po sklence šampaňského Vás čeká bohaté menu. Například uzený losos s vařeným vejcem, avokádem a zakysanou smetanou, ústřice s omáčkou Mignonette, samosy plněné kozím sýrem a špenátem na mrkvovém salátu s rozinkami a koriandrem, z hlavních pokrmů v nabídce např. pečený holub s grilovanou zeleninou, bramborovou espumou a lanýžovou omáčkou, mušle Ginger & Fred nebo hovězí Stroganoff, na závěr sladké dezerty a mnoho dalšího. Neomezená konzumace Champagne a nealkoholických nápojů v ceně.
Restaurace Mama Shelter Restaurace Mama Shelter v Holešovicích každou neděli nabízí brunch formou bohatého teplého a studeného bufetu. V nabídce ochutnejte například taštičky gyoza, jarní závitky, marinovaného lososa, krevetový salát, arancini, hummus, v parmezánu gratinovaný lilek, pizzu, výběr dezertů a z grilu dále burgery, ryby nebo žebra a mnoho dalšího. V ceně 590 Kč je welcome drink v podobě prosecca, za příplatek 200 Kč neomezená konzumace piva, vína, nealko a vybranáých koktejlů. Cena za osobu: 790 Kč, děti do 12 let 395 Kč
Restaurace Buddha Bar Luxusní podnik Buddha Bar ve vskutku stylovém prostředí se zaměřuje na pokrmy asijské kuchyně. Každou neděli zde připravují brunch, kde si vyberete
Restaurace Esprit( dočasně zavřeno - renovace) V restauraci Esprit hotelu Holiday Inn připravuje šéfkuchař Jan Wiesner jednou do měsíce nedělní brunch. Od 12 do 15 hodin si můžete pochutnat specialitách z masa a ryb, sushi, vínu, pivu, salátech, nealkoholických nápojích a dezertech od cukráře Stanislava Rojta. V lětě si brunch můžete vychutnat také na letní zahradě. Pro děti k dispozici dětský koutek s hosteskou. Parkování zajištěno. Zpestření programu v podobě tomboly.
Restaurace Mlýnec Restaurace Mlýnec každou sobotu a neděli pořádá brunch. Nabídka je složena z výběru předkrmů, hlavních jídel a dezertů. Grilované ryby, pečená zelenina, 3 druhy mas, výběr zákusků, salátů a mnoho dalších specialit. Cena zahrnuje brunch (předkrmy, hlavní jídla, dezerty), neomezenou konzumaci nealkoholických nápojů, uvedených vín, prosecca a čerstvého pomerančového džusu.
The Monkey Bar The Monkey Bar připravuje každý víkend bohatý brunch. Ochutnejte z výborné vejce Benedikt se Serrano šunkou, avokádový chléb, burger s trhaným vepřovým, smažené kuře, rýžovou misku s tuňákem, krevetové kari s udon nudlemi a další speciality. Možnost objednání bezedného drinku Mimosa nebo Margarita. Každou sobotu živá hudba a v neděli DJ. V letních měsících možnost posezení na příjemné zahrádce.
Restaurant Il Giardino Restaurace Il Giardino se nachází v hotelu NH Praha na Smíchově. Unikátní hotelová lanovka Vás vyveze z hlavní budovy přímo do restaurace. V interiéru se mimo jiné nachází i dětský koutek s kreativní dílnou a knížkami pro děti. Brunch je servírován formou teplého i studeného bufetu. V nabídce najdete celou řadu salátů, jehněčí maso nebo grilované krevety, gyros, delikatesy z místní udírny Cena za osobu: 1.200 Kč, děti do 6 let zdarma, děti ve věku 7-12 let 50% sleva.
|
|
© 2008-2023 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autorů a vlastníka stránek