![]() |
||
|
Obvykle nedělní brunch pořádají vybrané pražské restaurace. Jedná se o spojení dobrého jídla, společenské události a příjemného nedělního odpočinku. Brunch je něco mezi snídaní a obědem, trvá od dopoledne do odpoledne a samotné slovo vzniklo spojením anglického breakfast a lunch. Brunche často pořádají v restauracích větších hotelů nebo hotelových řetězců. Francouzi mají pro podobně strávené dopoledne s hojností jídla název le grand petit déjeuner. I Číňané si podobně užívají své víkendy při Yum Cha, což je tradiční posezení u čaje a konzumace mnoha drobných pokrmů, zvláště dušených knedlíčků v páře. U nás čínské Yum Cha bohužel v restauracích nenajdete, bývá obvyklé mimo Čínu spíše ve větších městech s početnější čínskou komunitou. Celý brunch funguje nejčastěji formou bufetu za fixní poplatek, někdy formou degustačního menu. Skladba jídel se často liší, může se jednat o švédské stoly plné studené a teplé kuchyně, jednohubky nebo například grilovaní steaků. V ceně také bývají nealko nápoje nebo pivo, víno, káva a čaj. Děti zpravidla mívají výrazné slevy. Součástí nedělního brunche může být i doprovodný společenský program, např. živá hudba, program pro děti. Chcete-li si tedy vyrazit v neděli s dětmi, přáteli či s obchodními partnery na méně formální setkání, brunch je pro Vás tou pravou volbou. Brunch ve vybraných restauracích v PrazeRestaurace Hergetova Cihelna Restaurace Hergetova Cihelna se nachází přímo na Malé Straně u břehu Vltavy, v těsné blízkosti Karlova mostu a tak je skvělým místem pro občerstvení na Vaší nedělní procházce historickým centrem Prahy. Brunch v této restauraci je ideální pro rodiny s dětmi. Pro děti je připraveno speciální dětské menu, k dispozici je dětský koutek a dohled zajišťují profesionálové. Šéfkuchař Jan Strnad a Petr Laštovička a jeho tým připravují každou neděli lahůdky, ze kterých si jistě vybere každý. Nabídka brunche je složena ze studeného a teplého bufetu. V nabídce jsou saláty, zelenina, sýry, pečená masa, ryby, přílohy, ovoce a dezerty. Cena zahrnuje vína, prosecco, pivo, nealko nápoje, kávu a čaj.
Restaurace Zinc Restaurace Zinc se nachází v hotelu Hilton Prague Old Town, přímo v centru pár kroků od Obecního domu. Šéfkuchař připravuje na každou neděli bohatou nabídku specialit převážně anglické kuchyně. V nabídce je množství salátů, uzený losos, pečená jehněčí kýta, hovězí steaky, vařený humr, tygří krevety, ústřice, anglický rybí koláč, treska v těstíčku a mnoho dezertů. Pro hosty brunche je parkování zdarma.
Restaurace La Rotonde Elegantní restaurace La Rotonde ve stylu Art Deco se nachází v centru Prahy, ve známém hotelu Alcron. Zkušený tým kuchařů v čele se známým Romanem Paulusem pro vás každou neděli po celý rok připravují na tomto brunchi skvělé speciality naší i zahraniční kuchyně a to přímo před Vámi. Bohatá nabídka ryb, mořských plodů, salátů, nejrůznějších mas, sushi baru, dezertů a dalších lahůdek jistě potěší každého milovníka dobrého jídla. Součástí brunche je i doprovodná živá jazzová hudba.
Restaurant Augustine
Nedělní koncept brunche s názvem Bubble & Chill si pro své hosty připravila restaurace Augustine. Každou neděli od 11:30 do 15:00 si budete moci v oáze hotelové klášterní zahrady vychutnat speciality šéfkuchaře v kombinaci s neomezenou skleničkou šampaňského Perrier-Jouët Grand Brut nebo Prosecca. Nabídka zahrnuje například ústřice, paellu s krevetami a slávkami, žebra z divočáka se šípkem a morkem, jako dezert vafle s lesními plody a mascarpone a mnoho dalšího.
Restaurace Tančící dům Ginger & Fred Restaurace v Tančícím domě pořádá nepravidelně jednou do měsíce nedělní brunch. Po sklence šampaňského Vás čeká bohaté menu. Například uzený losos s vařeným vejcem, avokádem a zakysanou smetanou, ústřice s omáčkou Mignonette, samosy plněné kozím sýrem a špenátem na mrkvovém salátu s rozinkami a koriandrem, z hlavních pokrmů v nabídce např. pečený holub s grilovanou zeleninou, bramborovou espumou a lanýžovou omáčkou, mušle Ginger & Fred nebo hovězí Stroganoff, na závěr sladké dezerty a mnoho dalšího. Neomezená konzumace Champagne a nealkoholických nápojů v ceně.
Restaurace Buddha Bar Luxusní podnik Buddha Bar ve vskutku stylovém prostředí se zaměřuje na pokrmy asijské kuchyně. Každou neděli zde připravují brunch, kde si vyberete
Restaurace Esprit V restauraci Esprit hotelu Holiday Inn připravuje šéfkuchař Jan Wiesner jednou do měsíce nedělní brunch. Od 12 do 15 hodin si můžete pochutnat specialitách z masa a ryb, sushi, vínu, pivu, salátech, nealkoholických nápojích a dezertech od cukráře Stanislava Rojta. V lětě si brunch můžete vychutnat také na letní zahradě. Pro děti k dispozici dětský koutek s hosteskou. Parkování zajištěno. Zpestření programu v podobě tomboly.
Restaurace AvantGarde Dejvická restaurace AvantGarde pořádá tématické brunche každou neděli inspirované tématickými událostmi nebo světovými kuchyněmi. Ochutnáte tak jednou speciality asijské kuchyně, jindy brunch zvěřinový, speciality ze středomoří, svatomartinské hody a další. Brunch se zaměřuje také na rodiny
Restaurace Midtown Grill V restauraci Midtown Grill hotelu Marriot, která se zaměřuje na steaky a grilování mas, každou neděli nabízí tématický brunch. Bohatá nabídka specialit regionálních kuchyní, studeného bufetu, mořských plodů, ústřic, krevet, sushi, steaků, salátů, polévek, sýrů a zákusků. V ceně ja zahrnutý welcome drink, nealko, pivo a víno. Živá hudba a dětský koutek s programem.
Pohostinec Karlín Každou sobotu a neděli nabízí restaurace Pohostinec Karlín brunch. Saláty, předkrmy a dezerty formou bohatého bufetu, servírované 2 hlavní chody, kdy vždy jedním je čerstvá ryba nebo mořské plody a druhým steak nebo například vepřová žebra.
Restaurace V Zátiší Restaurace V Zátiší nabízí pravidelné nedělní brunche. Pro větší pohodlí budou pokrmy servírované doprostřed stolu, tak, aby si hosté mohli nerušeně užívat společnosti svých blízkých. Podávat se budou oblíbené snídaňové a obědové položky z menu, studené i teplé předkrmy, hlavní chody i dezerty. Nabídka se bude každý týden měnit, vždy v souladu s ročním obdobím a sezónními surovinami. Brunch zahrnuje domácí limonádu, minerální vodu, kávu, čaj a láhev vína pro dvě osoby.
Restaurace Mlýnec Restaurace Mlýnec každou sobotu a neděli pořádá brunch. Nabídka je složena z výběru předkrmů, hlavních jídel a dezertů. Grilované ryby, pečená zelenina, 3 druhy mas, výběr zákusků, salátů a mnoho dalších specialit. Cena zahrnuje brunch (předkrmy, hlavní jídla, dezerty), neomezenou konzumaci nealkoholických nápojů, uvedených vín, prosecca a čerstvého pomerančového džusu.
Restaurant Il Giardino Restaurace Il Giardino se nachází v hotelu NH Praha na Smíchově. Unikátní hotelová lanovka Vás vyveze z hlavní budovy přímo do restaurace. V interiéru se mimo jiné nachází i dětský koutek s kreativní dílnou a knížkami pro děti. Brunch je servírován formou teplého i studeného bufetu. V nabídce najdete celou řadu salátů, jehněčí maso nebo grilované krevety, gyros, delikatesy z místní udírny Cena za osobu: 1.100 Kč, děti do 6 let zdarma, děti ve věku 7-12 let 50% sleva.
Restaurace Mama Shelter Restaurace Mama Shelter v Holešovicích každou neděli nabízí brunch formou bohatého teplého a studeného bufetu. V nabídce z předkrmů sýry, uzeniny, uzený losos, saláty. Na výběr jsou polévky, z teplých jídel třeba gulášek, vaječné speciality, losos teriyaki, těstoviny, pizza z pece na dřevo a mnoho dalšího. Výběr dezertů, v ceně je prosecco, vybraná vína, pivo a nealko nápoje. Cena za osobu: 990 Kč, děti do 6 let zdarma, děti ve věku 6-12 let 50% sleva.
|
|
© 2008-2020 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autorů a vlastníka stránek