Velikonoční svátky jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem oslavujícím znovuzrození Krista a také symbolizují konec zimy a nástup jara. Využijte této příležitosti a užijte si Velikonoční hody ve společnosti rodiny nebo přátel ve vybraných restauracích v Praze, které pro Vás na Velikonoce připravily speciální menu.
Na Velikonoční hody se tradičně peče jehněčí a kůzlečí maso, králík, holoubátka, kuře, ale i jiná masa. Další důležitou součástí velikonočních hodů jsou velikonoční nádivky, buchty, koláče, mazance, známý velikonoční beránek ze sladkého těsta a samozřejmě vajíčka, která jsou hlavním celosvětově rozšířeným velikonočním symbolem. Zařadit sem můžeme i postní jídla jako ryby nebo šneky. Restaurace obvykle v této době přichází s novým menu, obsahující navíc i vetší množství jarní zeleniny a lehčích a svěžích pokrmů.
Doporučené restaurace na Velikonoce v Praze
Restaurace Hliněná bašta, 18.4. – 21.4.2025 Průhonice, Újezdská 619 Tel: 272 690 700 Restaurace Hliněná bašta chystá pro letošní Velikonoce sváteční menu plné jarních surovin a svěžích chutí. Můžete si pochutnat na roládě z kuřátka s hráškovým pyré, jelením hřbetu v bylinkové krustě, pečeném kůzleti s mladým špenátem nebo králíkovi s noky a omáčkou z medvědího česneku. Nebude chybět ani risotto se zeleným chřestem a espumou. |
Restaurace Altány Kampa, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Nosticova 634 Tel: 257 007 681 Užijte si jedinečné výhledy na Čertovku a park Kampa spolu s velikonočními specialitami – krém z bílého chřestu, chřestový salát s ovčím sýrem, perlička s fáší z křepelky, foie gras a černých lanýžů, mořský vlk s guanciale a divokou brokolicí a pistáciový dezert s čokoládou a tvarohem. |
Restaurace Obecní dům, 18. 4. – 21. 4. 2025 Praha 1, nám. Republiky 1090/5 Tel: 222 002 770 Užijte si velikonoční speciality v prostorách nádherné secesní restaurace v Obecním domě. Chřest s holandskou omáčkou a křepelčím vejcem, krémová polévka z medvědího česneku, kuřecí roláda s velikonoční nádivkou, jehněčí s bramborovým knedlíkem a špenátem, kančí výpečky se zelím a knedlíkem a velikonoční vajíčko s maracujovou omáčkou jako dezert. |
The Monkey Bar, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Opletalova 21 Tel: 226 216 599 Velikonoční brunch s živou klavírní hudbou a bezednými koktejly si můžete užít v The Monkey Bar v centru Prahy. Čeká vás mrkvový krém s kešu oříšky, jehněčí soufflé s pestem z medvědího česneku a omáčkou périgold, špenátový salát s jahodami a chřestem, briošku s jehněčí klobásou a chimichurri, Monkey Fried Chicken Burger, hummus bowl a mnoho dalších specialit. |
Pivovarský klub Benedict, 18.4. – 21.4.2025 Praha 8, Křižíkova 17 Tel: 222 315 777 Pivovarský klub Benedict nabízí speciální velikonoční pivo Nachmelený Benedict 11%, k němuž si můžete pochutnat na kuřecí roládě s kopřivovou nádivkou a konfitovanými bramborami ve slupce. Jako netypický dezert si vychutnáte muffin z velikonoční nádivky s křenovou espumou a slaninovými chipsy. Nechybí ani degustační prkénko se čtyřmi druhy piva a pečlivě vybranými pochutinami. |
Restaurace Kampa Park, 18. 4. – 21. 4. 2025 Praha 1, Na Kampě 8b Tel: 296 826 102 Restaurace Kampa Park připravila na velikonoční svátky degustační menu o pěti chodech. Carpaccio z langustýnek s koprovým aioli, polévka z medvědího česneku s křepelčím vejcem, filet z tresky s chřestem, smrži, slaninou a bérnskou omáčkou, jehněčí s bramborovou terinkou a špenátem a jako dezert vanilkové Crème Brûlée s rebarborovým chutney. Podnik se nachází přímo u Karlova mostu s jedinečným výhledem na Vltavu. |
Tony’s Café & Bar, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, U Obecního domu 1 (hotel Paříž) Tel: 222 195 195 Užijte si velikonoční menu v elegantní restauraci v hotelu Paříž. Těšit se můžete na chřestovo-hráškový krém, marinovaného lososa Gravlax s bramborovými plackami, jehněčí hřbet na šalvěji s grilovanou zeleninou a pečenou bramborou či dezert v podobě malinového dortu. Nechte se okouzlit sváteční atmosférou a vytříbenou kuchyní v srdci Prahy |
Pivovarský dům Benedict, 18.4. – 21.4.2025 Praha 2, Ječná 16 Tel: 296 216 666 Na speciální velikonoční pivo zve Pivovarský dům Benedict. Vychutnejte si každý doušek piva Nachmelený Benedict 11% a k němu kuřecí roládu s kopřivovou nádivkou s konfitovanou bramborou ve slupce a restovanou zeleninou a muffin z velikonoční nádivky s křenovou espumou a slaninovými chipsy jako netradiční dezert. Nechybí ani degustační prkénko, kombinace 4 druhů piva a vyladěných pochutin. |
Restaurace Food Lab, 17.4. – 22.4.2025 Praha 1, Haštalská 4 Tel: 257 310 713 Velikonoční menu á la carte o 5 chodech nabízí restaurace Food Lab. Ochutnejte krémovou polévku z medvědího česneku s uzeným lososem a kaviárem, pečené foie gras s lanýžovým máslem, pekanovými ořechy a švestkovou omáčkou, grilovaného candáta s blanšírovaným chřestem a holandskou omáčkou, konfitovanou telecí plec s bramborovo-kopřivovou vaflí a zeleninou nebo velikonoční vejce plněné mangovo-bazalkovým tartarem. |
Restaurace Chateau Trnová, 20.4.2025 Trnová 1 Tel: 704 972 500 Chateau Trnová zve na Velikonoční Family Jazz Brunch, který se koná v neděli 20. dubna od 12:00 do 15:00. Těšit se můžete na živou jazzovou hudbu v podání Yasutomo Suzukiho a bohatý výběr teplých i studených pokrmů, včetně jehněčího a telecího masa, velikonočního beránka či mrkvového dortu. Pro děti od 3 let je připraven speciální bufet a zábavný program. |
Restaurace U Sedlerů, 18.4. – 21.4. 2025 Praha 2, Karlovo náměstí 1 Tel: 221 986 345 Restaurace U Sedlerů na Karlově náměstí nabízí pečené jehněčí na česneku a rozmarýnu se šťouchaným bramborem, slaninou a cibulkou. |
Restaurant & Bar 1890, 18.4. – 27.4.2025 Praha 1, Senovážné náměstí 13 (hotel NH Carlo IV.) Tel: 778 449 055 Na Velikonoční menu o 4 chodech zve 1890 Restaurant & Bar. Pochutnejte si na hráškové polévce s pestem z medvědího česneku, salátu s ředkvičkami, jahodami a medovým dresinkem, na jehněčí kotletě s bramborovým gratinem a purée z pečených paprik. Jako dezert se podává francouzský toast s mangem, kokosem a fazolí tonka. |
Restaurace Vojanův dvůr, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, U Lužického semináře 21 Tel: 601 233 233 Vychutnejte si Velikonoce v centru Prahy v restauraci a pivovaru Vojanův dvůr. Čeká vás zauzené kuřecí prso sous-vide, polévka z medvědího česneku, grilované jarní kuřátko s velikonoční nádivkou, pomalu pečené rolovaná jehněčí plec se špenátovou nádivkou nebo mrkvový dort s omáčkou z bílé čokolády. |
Restaurace SOU100, 17.4. – 22.4.2025 Praha 3, Štítného 1 Tel: 723 105 660 Zastavte se na Žižkově v restauraci Sou100 na velikonočním menu. Těšit se můžete na kuřecí vývar se srdíčky, salát s grilovaným kozím sýrem a višněmi, jehněčí výpečky s listovým špenátem, kuře s nádivkou s kopřivami a bylinkami nebo vajíčkovou tlačenku se šunkou. |
Restaurace Dark Kitchen, 17.4. – 23.4.2025 Praha 3, Řípská 12 Tel: 601 393 306 Restaurace Dark Kitchen zve na velikonoční menu, které spojuje poctivé suroviny s moderní technikou. Jako uzené kuřecí prso sous-vide s vaječnou omáčkou gribiche a žloutkovým gelem. Hlavní chod v podobě šťavnatého jehněčího kolínko s dýňovo-bramborovým pyré a salátem z kopřiv – netradiční sezónní kombinace. Sladkou tečkou bude „vajíčko“ s vanilkovým mousse a meruňkovým konfi. |
Restaurace a pivovar U Tří růží, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Husova 10 Tel: 601 588 281 Pivovar v centru Prahy připravil několik velikonočních specialit. Krém z medvědího česneku, hovězí podplečí na červeném víně s velikonoční nádivkou s kopřivou a zemlbába z velikonočních mazanců, jablek a tvarohu představují letošní sváteční nabídku pivovaru a restaurace U Tří růží. Ochutnejte určitě i postní speciál Fasten Bier. |
Restaurace Žebeerková Kozlovna, 18.4. – 21.4.2025 Praha 5, Lidická 20 Tel: 775 154 198 Žebeerková Kozlovna na Smíchově zve na velikonoční menu v podobě grilovaného kozího sýru, králičí rolády s houbami a slaninou a velikonoční mazanec s vanilkovým krémem. Nesmí chybět ani velikonoční zelené pivo. |
Restaurace Farina, 18. 4. – 21. 4. 2025 Praha 1, Hybernská 1033/7 Tel: 778 540 330 V italské restauraci Farina připravili Velikonoční menu. Pappardelle s jehněčím masem a máslovou omáčkou, pečené jehněčí plecko se zeleninou a česnekovým pyré a jako dezert žloutkový Sabayon se sušenkami cantuccini. |
Plzeňský restaurant Anděl, 18.4. – 21.4.2025 Praha 5, Nádražní 60/114 Tel: 608 181 852 Velikonoční variace chutí nabízí Plzeňský restaurant Anděl. Vajíčkový salát, krém z medvědího česneku, jako hlavní chod pak sous vide králičí stehno buď s velikonoční nádivkou nebo špenátem a opečenými bramborovými šiškami. Dezert je tentokrát v podobě mechového dortíku s mascarpone a sváteční menu můžete zapít velikonočním zeleným speciálem. |
Restaurace Kamera, 18.4. – 21.4.2025 Praha 5, Tilleho nám. 2 Tel: 777 850 202 V restauraci Kamera si můžete vychutnat ty pravé Velikonoce. Čeká vás z medvědího česneku, čí kotletky na rozmarýnu s mladým špenátem, baby kuřátko s kopřivovou nádivkou a bramborovo-batátovým pyré a sladká tečka – mechový dortík s ovocem a mascarpone. |
Restaurace La Gare, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, V Celnici 3 Tel: 222 313 712 Vychutnejte si velikonoční speciality v restauraci La Gare, která pro letošní svátky připravila vejce mimóza s marinovanými krevetami a keta kaviárem, hráškový krém s mušlemi sv. Jakuba, pečená jehněčí žebra s medvědím česnekem a slaným jidášem nebo netradičně pojatý mazanec s karamelovou ganache, miso a praženými mandlemi. |
Restaurace Les Moules, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Pařížská 19 Tel: 222 315 022 Oslavte Velikonoce ve francouzské restauraci Les Moules. Čeká vás telecí tataráček a houbové ravioli, mušle s veloutté z medvědího česneku se sušenými rajčaty, rizoto s jehněčí klobáskou a ovčím sýrem nebo jehněčí kolínko s gratinovanými brambory a šťávou z estragonu. Kromě velikonoční nabídky si pochutnáte také na specialitách z medvědího česneku – hovězím jazyku v aspiku s medvědím česnekem, na salátu s medvědím česnekem a hráškem nebo na mořském ďasovi s omáčkou beurre blanc a soté z medvědího česneku. |
Restaurace a pivovar U Supa, 17.4. – 21.4.2025 Praha 1, Celetná 22 Tel: 733 534 383 Pivovar a restaurace U Supa na velikonoční svátky zve na chřest s kozím sýrem a lískovými ořechy nebo krém z medvědího česneku s křepelčím vejcem. Hlavní chod představuje roláda ze selátka s nádivkou a kopřivovým pestem nebo telecí skotské vejce s bramborovým pyré a jako dezert se bude podávat mazanec se skořicovým krémem a ovocem. |
Restaurace Marina Ristorante, 18. 4. – 21. 4. 2025 Praha 1, Alšovo nábřeží Tel: 605 454 020 Ristorante Marina nabízí na velikonoční svátky několik speciality. Jarní salát s granátovým jablkem, křepelčím vejcem, grenaille brambory a dresinkem, tortelloni s králičím masem a špenátovou omáčkou a jako dezert karotkové brownies s mascarpone, slaným karamelem a ořechy. |
Restaurace Červený Jelen, 17. 4. – 23. 4. 2024 Praha 1, Hybernská 1034/5 Tel: 735 123 647 V restauraci Červený Jelen vychutnat speciální velikonoční menu od šéfkuchaře Marka Fichtnera. Rilettes ze selátka s rebarborou a bramborovou houskou, králičí hřbet a kroketa z konfitovaných stehýnek a lanýžová omáčka, jehněčí hřebínky a salsiccia, telecí svíčková a líčka ve vínové omáčce, bramborové pyré s medvědím česnekem a mechový dort s kandovanou mrkví a gelem z lesního ovoce. |
BRICK’S Restaurant & Bar, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Cihelná 2b Tel: 732 950 960 V restauraci BRICK’S v Hergetově Cihelně si na velikonoční svátky pochutnáte na králičí terině, krému z medvědího česneku s restovanou slaninou a pošírovaným vejcem, hlavní chod je v podobě králičího stehna na smetaně s nádivkou nebo dušeného jehněčího kolínka s pečenou kořenovou zeleninou a bramborovým pyré. |
Restaurace Augustine, 20.4.2025 Praha 1, Letenská 33 (Hotel Augustine) Tel: 266 112 282 Restaurace Augustine ve stejnojmenném hotelu pořádá na velikonoční neděli slavnostní brunch s živou hudbou a tradičními svátečními specialitami včetně pomalu pečeného jehněte. |
Restaurace Vinograf, 17.4. – 19.4.2025 Praha 1, Senovážné náměstí 23 Tel: 739 653 153 Salát z mladého polníčku s trhaným konfitovaným králičím stehnem, krémová polévka z medvědího česneku s křepelčím vejcem a krutony, pomalu pečená jehněčí kýta na bylinkách a česneku s listovým špenátem a bramborovým pyré a sladká tečka – buchtička s karamelizovanými jablky a vanilkovým tvarohem vás čeká jako speciální velikonoční menu v restauraci Vinograf. |
Restaurace Ginger & Fred, 18.4. – 21.4.2025 Praha 1, Jiráskovo náměstí 6 (Tančící dům) Tel: 601 158 828 Pochutnejte si na velikonočních specialitách v unikátních prostorech Tančícího domu, v restauraci Ginger & Fred. Nabízí králičí krémovou polévku s medvědím česnekem, jehněčí kotletky na grilu se špenátovým pyré a pečenou polentou a dezert v podobě mrkvového cheesecake. |
Restaurace Potrefená husa Platnéřská, 17.4. – 21.4.2025 Praha 1, Platnéřská 9 Tel: 266 311 497 Velikonoční speciality nesmějí chybět ani v Potrefené huse Platnéřská, kde si můžete pochutnat na krémové polévce z medvědího česneku, krůtích prsou, plněných špenátem, olivami, mozarellou, žampiony a kapary, pečených v listovém těstě a podávaných s bramborovým pyré s medvědím česnekem, jehněčích kotletkách na rozmarýnu s restovanou zeleninou, bramborami a višňovou omáčkou nebo na dukátových buchtičkách s vanilkovým krémem a ovocem. |
Restaurace Spojka Karlín, 14.4. – 25.4.2025 Praha 8, Pernerova 35 Tel: 226 203 888 Tým šéfkuchaře Ondřeje Panoše zve do Spojky Karlín na velikonoční speciální nabídku – kroketu z králíka s chřestem, bramborami a koprovým creme fraiche a jako dezert vanilkový mousse s meruňkovou náplní na čokoládovém hnízdě. |
Restaurace Lví dvůr, 18. 4. – 21. 4. 2025 Praha 1, U Prašného mostu 51/6 Tel: 733 747 008 V restauraci Lví dvůr na Pražském Hradě připravili na Velikonoce dvě speciality. Roládu ze selátka s mladým bramborem a velikonoční nádivkou a tradiční velikonoční mazanec. |