Restaurant-guide.cz

Velikonoce v doporučených restauracích v Praze

Velikonoční svátky jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem oslavujícím znovuzrození Krista a také symbolizují konec zimy a nástup jara. Využijte této příležitosti a užijte si Velikonoční hody ve společnosti rodiny nebo přátel ve vybraných restauracích v Praze, které pro Vás na Velikonoce připravily speciální menu.

Na Velikonoční hody se tradičně peče jehněčí a kůzlečí maso, králík, holoubátka, kuře, ale i jiná masa. Další důležitou součástí velikonočních hodů jsou velikonoční nádivky, buchty, koláče, mazance, známý velikonoční beránek ze sladkého těsta
a samozřejmě vajíčka, která jsou hlavním celosvětově rozšířeným velikonočním symbolem. Zařadit sem můžeme i postní jídla jako ryby nebo šneky. Restaurace obvykle v této době přichází s novým menu, obsahující navíc i vetší množství jarní zeleniny a lehčích a svěžích pokrmů.

Doporučené restaurace na Velikonoce v Praze

Lokály Ambiente, 30. 3. - 1. 4. 2018

Lokály ze skupiny Ambiente připravily tradiční velikonoční hody. Můžete se těšit na jehněčí z farmy s velikonoční nádivkou. Velikonoční speciality můžete zapít plzeňským pivem z tanku či dobrou hruškovicí.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Luka Lu, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Újezd 33, Tel: 257 212 388

V malostranská restauraci Luka Lu nabídnou o Velikonocích pestré menu. Pita plněná špenátem a sýrem, studený chobotnicový salát, telecí roláda plněná sýrem
a šunkou se šťouchaným bramborem, pomalu pečené kůzlečí nebo chobotnice na tradiční způsob „pod sačem“, ořechová baklava s višněmi a štrůdl s fíky a jablky.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Mlýnec, od 30. 3 - 30. 4. 2018
Praha 1, Novotného lávka 9, Tel: 277 000 777

Restaurace Mlýnec u Karlova mostu nabízí velikonoční menu celý měsíc. Vepřová paštika s foie gras, pečenou cibulí a bulgurem, sumec na másle s bramborovým risottem a houbami, jehněčí kýta s medvědím a černým česnekem a zapečený mazanec.

Ceny za osobu: 1.390 Kč

Restaurace Kalina cuisine & vins, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Dlouhá 12, Tel: 222 317 715

Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins připravila na Velikonoce několik specialit. Hráškový krém s kroketou z uzeného lososa, pošírované vejce se smržem, bílým chřestem a foie gras a pečené mléčné kůzle s kopřivovou a masovou nádivkou, jarní zeleninou a pažitkovými bramborami.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Potrefená husa Na Verandách, 26. 3. - 8. 4. 2018
Praha 5, Nádražní 84/43, Tel: 257 191 200

Pivovarská restaurace Potrefená husa na Verandách připravila několik velikonočních specialit z mladých mas. Hrášková polévka s mátovým pestem a slaninou, kuře
s jarní nádivkou, pomalu pečené jehněčí kolínko a velikonoční beránek.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Deer Prague, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Michalská 19, Tel: 225 777 330

Luxusní restaurace Deer na Starém městě bude o velikonočním víkendu podávat pestré menu. Galantina z kukuřičného kuřete "sous vide" s hráškovým créme fraiche, špenátový krém, dušené jehněčí kolínko s kopřivovou polentou a restovanou karotkou a čokoládové velikonoční vejce s vanilkovým moussem a jedlým mechem.

Cena za osobu: 849 Kč

Restaurace Augustine, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Letenská 12/33, Hotel Augustine, Tel: 266 112 280

Marek Fichner, šéfkuchař luxusní restaurace Augustine, připravil na Velikonoce speciální 4 chodové menu. Kedlubnové ravioli s hráškovou espumou, mušle svatého Jakuba s baby olihní a piniovými oříšky, telecí filet s mrkví, bramborami, špenátem, hráškem a medvědím česnekem a mousse z blond Valhrona čokolády
s pampeliškovou zmrzlinou.

Cena za osobu: 1.350 Kč

Restaurace Oblaca, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 3, Mahlerovy sady, Tel: 210 320 086

Restaurace Oblaca v Žižkovské věži připravila na Velikonoce několik specialit. Králičí játra na tokajském víně s kroupovým risottem, krém z kopřiv a kefíru s pošírovaným vejcem a tvarohovými noky, konfitované jehněčí kolínko s bramborovým pyré
a medovým glazé, hruška marinovaná v koňaku s krémem z vaječného likéru
a oříškovou oplatkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Le Grill, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Hybernská 12, Hotel The Grand Mark, Tel: 226 226 126

Restaurace Le Grill připravila na Velikonoce 4 chodové menu. Raviola plněná králičím hřbetem, hráškový krém s pěnou z jablečného piva, jehněčí hřbet
s kopřivovou krustou a velikonoční nádivkou a velikonoční vejce z Amande čokolády.

Cena za osobu: 1.190 Kč

Restaurace Vozovna Stromovka, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 7, Královská obora 2, Tel: 725 123 705

Zahradní restaurace Vozovna Stromovka v prostoru Královské obory Stromovka připravila 3 chodové velikonoční menu. Jarní zeleninový krém, pečené kuřecí stehýnko na másle s velikonoční nádivkou s vařeným bramborem s petrželkou
a velikonoční beránek. Lepení vajíček, velikonoční omalovánky a vystřihovánky a další zábava pro děti.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Loca, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 2, Odborů 4, Tel: 221 595 364

V restauraci La Loca budou po celý velikonoční prodloužený víkend podávat speciální velikonoční menu. Chřestový salát s mátou, malinami, prosciuttem a vejcem 63°C, kopřivová nádivka s pažitkovými bramborami a špenátovým salátem, jarní kuře
s kopřivovou nádivkou a bramborami, grilované jehněčí kotletky s topinamburovým pyré a čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou.

Cena za osobu: A la carte

The Candy Store
Praha 2, Londýnská 309 / 81, Tel: 777 018 998
Praha 5, Viktora Huga 1, Tel: 774 704 787
Praha 6, Jugoslávských partyzánů 38, Tel: 774 752 257

Prodejna amerických a anglických potravin a surovin The Candy Store nabízí výběr
z velikonočních sladkostí. Velikonoční čokoládový zajíček a čokoládová vajíčka různých velikostí od firem Reese´s, Cadbury a Nestle.

Restaurace Rest, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 4, Podolské nábřeží 34/6, Tel: 273 130 230

Restaurace Rest v Praze Podolí bude o velikonočním víkendu podávat pošírovaný zelený chřest s bérnskou omáčkou a vajíčkem 63°, hráškový krém s libečkovým olejem a máslovými krutony a stehno z králíka na dijonské hořčici s bramborem
a škvarkovou nádivkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Altány Kampa, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Nosticova 2a, Tel: 257 007 681

Restaurace Altány Kampa připravila pestré velikonoční menu. Jarní salátek
z ředkviček, kedluben s pošírovaným křepelčím vajíčkem, telecí vývar se zeleninou, králičí hřbet se špenátem a bramborovými noky, kuřecí stehna v bylinkové krustě
s mrkvovo-bramborovým pyré a trhanec s rozinkami, šlehačkou a borůvkovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Pivovar U Supa, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Celetná 22, Tel: 734 441 892

Šéfkuchař pražského pivovaru U Supa, Radek Vlasák, Vás zve na své velikonoční menu. Jehněčí kolínko na česneku s pečenou kořenovou zeleninou a bylinkovým jogurtem, pečené jehněčí na tymiánu s bramborem, cibulí a rajčaty, pečená jehněčí kýta s bramborovým salátem a kopřivovým salátkem s jablky. Jarní pivní speciál Sup na čepu.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Pagana, 30. 3. a 2. 4.
Praha 1, Vladislavova 17, (atrium ČP), tel: 224 056 300

Rodinná italská restaurace v srdci Prahy Pagana připravila 4 chodové velikonoční menu. Hráškový krém s restovanými kalamáry, jehněčí kotletky s kopřivovou krustou
a estragonovou omáčkou, supreme z kukuřičného kuřátka s petrželovou omáčkou a bramborovou slámou a mrkvový dortík s vanilkovou zmrzlinou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Chateau St. Havel, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 4, Před nádražím 6, Tel: 241 445 717

Zámecká restaurace St. Havel bude o Velikonocích podávat několik specialit. Presovaná jehněčí rolka s kedlubnovým carpacciem, jehněčí hřbet s pošírovaným vejcem a espumou z červené řepy, gratinovaný ovčí sýr s krémem z pečeného lilku a zakysané smetany, grilované jehněčí kotletky v listovém těstě s pyré z kopřiv, pastrami ze skopové kýty s pastinákovým koláčem, vaječným suflé a povidlovou espumou nebo konfitované jehněčí kolínko se špenátovou fregolou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Atrium, 1. 4. 2018
Praha 1, Pobřežní 1, Hotel Hilton Prague, Tel: 224 841 111

Restaurace hotelu Hilton Prague připravila na Velikonoční neděli tématický velikonoční brunch formou bohatého studeného a teplého bufetu. Program pro děti, velikonoční výslužka, živá hudba, pivo, víno a nealko v ceně.

Cena za osobu: 1.290 Kč

Restaurace Bistrot 104, 27. 3. - 7. 4. 2018
Praha 10, Korunní 104, Tel: 272 660 837

Vinohradská restaurace Bistrot 104 připravila na velikonoční období tříchodové menu. Hrachová polévka s pošírovaným vejce, jehněčí ramínko s nádivkou a kroupami
a domácí mazanec s pampeliškou.

Cena za osobu: 490 Kč

Restaurace Potrefená husa Albertov, 26. 3. - 8. 4. 2018
Praha 2, Na slupi 2102/2b, Tel: 236 071 028

Restaurace Potrefená husa Albertov připravila několik velikonočních specialit
z mladých mas.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace La Gare, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, V Celnici 3, Tel: 222 313 712

Kuchařský tým Brasserie La Gare pod vedení šéfkuchaře Jana Kvasničky pro své hosty připravil speciální velikonoční menu. Telecí roastbeaf, consomé z uzeného lososa s křepelčím vajíčkem, grilované králičí ledvinky s pampeliškovou remuládou, karé ze selátka s medvědím česnekem a konfitovanými baby brambůrkami
a mousse z bílé čokolády Valrhona s kokosem a mangovým krémem. Tradiční velikonoční mazanec, beránek a další sladké dezerty.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Lavande, 31. 3. - 2. 4. 2018
Praha 5, Lidická 2, Tel: 734 322 351

Restaurace Lavande nabídne na velikonoční víkend několik specialit. Hráškový krém s řeřichovým olejem a dýňovými semínky, jehněčí terinka s medvědím česnekem
a rukolovým salátem, kuřecí roláda se špenátem a ricottou se žemlovým knedlíkem
a smržovou omáčkou, konfitované jehněčí kolínko s pastinákovým pyré s listovým špenátem a kaštanový dort s čokoládou.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Ada hotelu Hoffmeister, 29. 3. - 8. 4. 2018
Pod Bruskou 7, Praha 1, Tel: 251 017 111

Stylová restaurace Ada hotelu Hoffmeister na Malé Straně připravila 3 chodové velikonoční menu. Chřestové risotto se svatojakubskými mušlemi, fenyklem, rajčaty
a pestem z medvědího česneku, grilovaný jehněčí hřebínek s pohankou
a kardamonovou omáčkou a brownies z červené řepy a třešňový kompot.

Cena za osobu: 690 Kč

Restaurace U Malířů 1543, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

Restaurace U Malířů bude o Velikonocích podávat speciální 4 chodové menu. Smažené konfitované vejce se smržem, pohankou a řeřichou, rillettes s velikonoční nádivkou a pažitkovou omáčkou, hřebínek z mléčného selete s chřestem, jarním bramborem a špenátovou pěnou a mazanec.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace La Republica, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Na poříčí 12, Tel: 602 202 631

Restaurace La Republica bude o Velikonocích podávat 3 chodové menu. Jarní závitek z listového těsta plněný máslovou zeleninou s rukolovým salátkem a bazalkovým pestem, baby kuřátko pečené na bylinkách s bramborovo-karotkovým pyré
a kopřivovou nádivkou a mrkvový dort.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Na Farkáně, 5. 2. - 11. 2. 2018
Praha 5, Na Farkáně III/32, Tel: 257 220 253

Restaurace Na Farkáně připravila Velikonoční hody. Hráškový krém, velikonoční nádivka s uzeným masem a mandlemi, telecí steak s dýňovým risottem, kuřátko s nádivkou, jehněčí roláda s česnekem a opečenými brambory, jehněčí kolínko na rozmarýnu se špenátovým bramborovým pyré, krůtí řízek s bramborovým salátem treska v bylinkové krustě s hranolky a bramborové noky s povidlovou omáčkou.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Santini Garden, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Jánský vršek 13, Tel: 603 766 779

Santini Garden, romantická restaurace u Pražského hradu, bude o Velikonocích podávat speciální menu. Šlehaný kozí sýr s červenu řepou a pistáciemi, husí vývar
s bylinkovými noky, jehněčí roláda s tyrolským špekem a špenátem podávaná s baby brambůrkami, steak z máslové ryby s pyré z římského květáku
a limetkový cheesecake.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Opus, 7. 4. - 8. 4. 2018
Praha 2, Mánesova 78, Tel: 773 222 773

Tradiční řecké Velikonoce připravila restaurace Opus. V sobotu nabdno jehněčí polévku majiritsa z vnitřností a v neděli bude jehněčí maso na rožni.

Ceny za osobu: A la carte

Restaurace Potrefená husa Bohnice, 26. 3. - 8. 4. 2018
Praha 8 - Bohnice, Zhořelecká 514, Tel: 266 313 108

Restaurace Potrefená husa Bohnice připravila několik velikonočních specialit
z mladých mas. Hrášková polévka s mátovým pestem a slaninou, kuře s jarní nádivkou, pomalu pečené jehněčí kolínko a jehněčí roláda.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Tetu Brissy, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 10, Benice, Květnového povstání 194, Tel: 267 268 700

Restaurace Tetu Brissy bude o velikonočním víkendu podávat několik specialit. Hrášková polévka, pomalu pečené jehněčí kolínko na rozmarýnu s listovým špenátem a kukuřičnou kaší a biskupský chlebíček s vanilkovým krémem
a rebarborovou omáčkou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Zinc, 1. 4. 2018
Praha 1, V Celnici 7, Hilton Prague Old Town, Tel: 221 822 300

Restaurace Zinc hotelu Hilton Old Town, připravila na Velikonoční neděli velikonoční brunch formou bohatého bufetu. Neomezená konzumace nealkoholických nápojů, vína a piva, dětský koutek s hlídání, lov vajíček a mnoho dalšího.

Cena za osobu: 1.500 Kč

Restaurace Home by Unic, 29. 3. - 8. 4. 2018
Praha 1, Soukenická 25, Tel: 222 318 961

Moderní restaurace Unic v centru Prahy připravila speciální velikonoční menu. Řeřichová polévka se sušeným žloutkem, pstruh s hráškem a kaviárem, jarní kuřátko s kopřivovou nádivkou nebo jehněčí krk se špenátem a pastinákem.

Cena za osobu: A la carte

Wine bary Vinograf, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Míšeňská 8, tel: 604 705 730
Praha 1, Senovážné nám. 23, Tel: 214 214 681
Praha 5, Palác Anděl Radlická 1C/3185, Tel: 226 633 395

Vinograf bude o Velikonocích podávat několik velikonočních specialit. Králičí paštika se šalotkovou marmeládou, listový salát s grilovanou jehněčí svíčkovou, nakládanými ředkvičkami a dresinkem z jarních bylinek a ravioli plněné telecím masem
s medvědím česnekem a ovčí goudou.
Na Andělu a Míšeňské připravili velikonoční nádivku s kuřecím masem a rukolou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Columna, 30. 3. - 2. 4. 2018
Praha 4, Pyšelská 2361/4, Tel: 272 192 458

Restaurace Columna připravila na Velikonoce speciální menu. Marinovaný losos
s fenyklovým salátem, krémová polévka z medvědího česneku, kuře s hráškovým
pyré a nádivkou, jehněčí kolínko s polentou a mrkvový dort s čokoládovou pěnou.

Cena za osobu: A la carte

Restaurace Hard Rock Cafe, 31. 3. - 2.4. 2018
Praha 1, Malé námestí 142/3, Tel: 224 229 529

Pražské Hard Rock Cafe připravilo na velikonoční víkend speciální snídaňový brunch zahrnující anglickou, americkou nebo mexickou snídani, dále palačinky, vafle
a mnoho dalšího.

Cena za osobu: A la carte

Francouzská restaurace Art Nouveau, 26. 3. - 2. 4. 2018
Praha 1, Náměstí republiky 5, Tel: 222 002 770

Luxusní francouzská restaurace Art Nouveau podává během velikonočních svátku speciální polední menu. Velikonoční nádivka s cibulkou a omáčkou demi-glace, jehněčí hřbet s kadeřávkem, špenátem a bramborovým pyré s karamelizovaným česnekem a velikonoční beránek se šlehačkou a vanilkovou omáčkou.

Cena za osobu: 699 Kč

Restaurace Pivovarský dvůr Chýně, 7. 4. - 8. 4. 2018
Chýně, Hlavní 525, Tel: 724 878 700

Pivovar Chýně Vás o víkendu po Velikonocích zve na své speciality. Velikonoční nádivka, telecí líčka na červeném víně s mačkanými bramborami, pečené jehněčí kolínko na bylinkách s kroupami s medvědím česnekem, smažený telecí řízek na přepuštěném másle s mačkanými bramborami.

Cena za osobu: A la carte

Velikonoční šunka a vajíčka

Velikonoční jehněčí

Velikonoční beránek

Velikonoční bábovka

Velikonoční vajíčka

© 2008-2018 Restaurant-Guide
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autora a vlastníka stránek

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz