Restaurant-guide.cz

Restaurace se zvěřinou v Praze

V gastronomickém kalendáři má snad každý milovník jídla poznamenáno, že podzim se nese ve znamení zvěřiny.

Zvěřinu lze dostat v omezené míře po celý rok, ale je to především sezónní záležitost, která příjemně obohatí jídelníček.

Mezi zvěřinu řadíme pernaté (bažanty, koroptve, křepelky, divoké kachny, divoké husy, sluky), srstnaté (divoké králíky a zajíce), vysokou (srnce, jeleny) a černou (divočáky). Nyní nově také exotičtější maso pštrosí nebo klokaní, které není úplně klasickou sezónní záležitostí.

Maso zvěřiny, které má specifickou chuť a vůni, bývá kvalitnější a zdravější než maso chovné zvěře, obsahuje vysoké množství bílkovin a naopak nízké množství tuků. Chuť bývá rozdílná i u stejného druhu, záleží na stáří a zdraví jednotlivých ulovených kusů. Po ulovení je zvěřinu nutné nechat nějakou dobu odležet, než ji začnete upravovat a konzumovat.

Zvěřina se dá připravit na mnoho způsobů, oblíbené jsou nejrůznější guláše z daňčího masa, pečené kýty a hřbety z vysoké, pernatá zvěřina se s oblibou dusí ve víně a v neposlední řadě jsou v oblibě i různé paštiky, například ze zajíce nebo srnce. Nezapomeňme, že u divočáka stále není vyřešen spor, zda je chutnější se šípkovou omáčkou nebo se zelím a knedlíkem.

V Praze je mnoho restaurací, které vám nabídnou zvěřinové hody s širokou nabídkou pokrmů. Většina restaurací ale nabízí zvěřinu v měsících říjen - prosinec. Celoročně je jen několik restaurací v Praze, kde si zvěřinu můžete dopřát.

Doporučené restaurace v Praze:

Restaurace Zvonice
Praha 1, Jindřišská, Jindřišská věž, Tel: 224 220 009

Přímo v horních dvou patrech věže Jindřišské zvonice je umístěna luxusní restaurace, která se specializuje především na zvěřinu. Původní trámoví, zdivo i samotný zvon tvoří jedinečný interiér. Ze zvěřiny zde nabízejí například panenskou svíčkovou z divočáka na tymiánu s hříbky, srnčí hřbet v pistáciové krustě, zvěřinové ragú na červeném víně nebo srnčí kýtu na svíčkové omáčce.

Restaurace Deer
Praha 1, Michalská 19, Tel: 737 344 197

Podnik v historickém centru Prahy se zaměřuje zvěřinové speciality. Z aktuálního menu ochutnáte zvěřinové consommé, daňčí hřbet s celerovým pyré nebo kančí na víně.

Plzesk restaurace U Sedler
Praha 2, Karlovo náměstí 17, Tel: 221 986 345

V restauraci U Sedlerů se jsou specialitou guláše a nyní přes zimu zde ochutnáte jelení guláš dušený na jalovci a červeném víně s brusinkami, podávaný s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

Restaurace U Mal 1543
Praha 1, Maltézské náměstí 11, Tel: 257 211 014

V malostranské restauraci U Malířů nabízí v zimním menu pečenou křepelku s lanýžovým rizotem a steak z jelení svíčkové s jeřabinami a škubánky.


Restaurace se zvěřinou v Praze, křepelky na rožni

Restaurace se zvěřinou v Praze, zvěřinový guláš

srnčí s brusinkami

pečená kančí kýta

Srn kotletky

Rolovan prsa z baanta z hotelu Hoffmeister


Restaurace Praha 1 | Restaurace Praha 2 | Restaurace Praha 3 | Restaurace Praha 4 | Restaurace Praha 5 | Restaurace Praha 6
Restaurace Praha 7 | Restaurace Praha 8 | Restaurace Praha 9 | Restaurace Praha 10 | Restaurace Praha okolí

© 2008-2024 Restaurant-Guide, email: info@restaurant-guide.cz
Kopírováni obsahu webu je možné jen se souhlasem autorů a vlastníka stránek
Pro majitele restaurací - chcete-li přidat svůj podnik nebo aktualizovat údaje, pošlete nám email

english version - Restaurant-guide.czRestaurant-guide.cz